Italiaanse bisschop: Islamitische immigranten moeten geweld afzweren

Screenshot 8

De Italiaanse bisschop Tomaso Ghirelli

(Vertaling: E.J. Bron)

Bisschop Tomaso Ghirelli uit het Italiaanse Imola heeft een appèl gericht tot de moslims die in Europa leven om terreur en vervolging (van christenen) af te zweren of Europa te verlaten. Ghirelli´s oproep, die in de krant van zijn bisdom werd gepubliceerd, benadrukte de betekenis van de strijd tegen het militante islamitische fundamentalisme.

Volgens informatie van Catholic Culture benadrukte Ghirelli desondanks dat dit appel niet gericht was tegen alle buitenlanders. Het zou er veelmeer om gaan om de moslims, die onder ons leven, te verzoeken aan iedereen te tonen dat zij fatsoenlijke mensen zijn en deze daad van vervolging en wreedheid openlijk te veroordelen.

Mocht dit niet gebeuren, dan moeten ze de moed hebben om het land te verlaten, want niemand wil met de vijand in een land samenleven. Bisschop Ghirelli sloot af met een appèl aan de mensen in Europa om hun ogen te openen voor de realiteit en vraagtekens te plaatsen bij “goedmenschendom en intolerantie”.

Bron:
http://europenews.dk/de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, Christendom, christenhaat, Christenvervolging, Europa, Islam, Moslims. Bookmark de permalink .

42 reacties op Italiaanse bisschop: Islamitische immigranten moeten geweld afzweren

 1. E.J. Bron zegt:

  Zou hij in opdracht van Franciscus handelen of gaat dit hem zijn carrière kosten…?

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat eerste lijkt me sterk. Dat tweede…..een béétje sterk. Ik zie wel aankomen, dat Franciscus hem op het matje zal roepen om hem er ernstig over te ‘onderhouden’ dat hij de ‘ontluikende vriendschapsbanden’ verstoort.
   Maar het is, gezien vanuit zijn positie wel een dapper initiatief.

   Like

   • Driek zegt:

    Dat bericht bevreemd mij wel. Die bisschop Tomaso Ghirelli, dat is toch een ontwikkeld man, die zal toch kennis hebben genomen van de Koran, en dan moet hij toch gestruikeld zijn over die verschrikkelijke haatdragende moordenaars teksten? En tot de ontdekking komen, dat die teksten, het tegenovergestelde verkondigen van wat in Het Nieuwe Testament geschreven staat.

    Ik snap die man niet helemaal. Mohammed was een veroveraar en een moordenaar, die stond lijnrecht tegenover de boodschap van de figuur Jezus uit het Nieuwe Testament. En tevens had Mohammed geen enkele achting voor vrouwen. ze werden geruild voor een kameel, en op alle mogelijke manieren vernederd. En dat is heden ten dage nog steeds het geval.

    Nu beschik ik over een behoorlijke kennis der Bijbelse Geschriften. En ik kan dat verhaal van die Bisschop niet rijmen. Want, in Johannes, 8: 1-11, lezen wij over de overspelige vrouw, die de Schriftgeleerden en de Farizeeën wilden stenigen. Want zij was op heterdaad betrapt terwijl zij overspel pleegde.

    En toen sprak Jezus die beroemde woorden: “Laat degene onder u die zonder zonden is, het eerst een steen op haar werpen”. Toen zei de Heer tot haar: “Ga heen en zondig niet meer”. Dus dat slippertje loopt voor die vrouw goed af. Ze zal het geen tweede keer meer wagen. Denk ik zo.

    Maar – in de koran staat, dat de vrouw voor overspel gestenigd moet worden. Zonder pardon. Niks geen vergeving en wegzenden met een vriendelijk woord. Werkelijk alles in de Koran staat lijnrecht tegenover het christendom. Ik vind het weer een lulverhaal waar we niks aan hebben.

    Like

   • BertG. zegt:

    Nog zo’n ontwikkeld mens waarmee toch duidelijk iets mis mee is gegaan.
    Of zal hij gewoon eerlijk voor ze geloof uitkomen.

    “Het klinkt misschien onlogisch, maar jouw penis is niet jouw penis”, aldus predikant Mark Driscoll. “De Heer schiep jou dus is het Zijn penis, die jij slechts een tijdje leent.”
    Volgens de man Gods is een penis “eenzaam” en heeft hij daarom behoefte aan een huis. “De Heer wist dit en daarom heeft hij de vrouw geschapen.”
    http://www.powned.tv/nieuws/raar/2014/09/pastoor_god_schiep_vrouw_als_h.html

    Like

   • Sjaak zegt:

    Het is wie water naar de zee dragen !
    In naam van hun koraan durven liegen en bedriegen !
    Gematigt of niet , ik wil dat ze allemaal naar hun
    zandbak terugkeren ! ZONDER EXTRA VOORZIENINGEN !
    Vast 80 % moslims leven zowiezo op de kosten van de staat
    waar ze leven ! En de rest van hun hebben dönerketen en
    andere belastingonduikende flutzaakjes !
    Ergo ! BETALEN NEE ! KASSEREN JA !

    Like

 2. Cathja zegt:

  Horen we hier voorzichtig een iets ander geluid…?

  Like

 3. Monalisa zegt:

  Daarom gaan ze niet naar de kerk, maar naar de moskee waar ze het geleed krijgen.

  Like

 4. Jan zegt:

  Die uitsraak doet mij denken aan deze cartoon:

  Like

 5. Monalisa zegt:

  Dit zij men al in 2007

  http://www.pim-fortuyn.nl/pfforum/pop_printer_friendly.asp?ARCHIVE=true&TOPIC_ID=53664

  Posted on: 29 Sep 2007

  Moslims moeten geweld afzweren’

  Moslims moeten het geweld afzweren, samen met christenen werken aan vrede en hun kinderen leren alle mensen te respecteren en lief te hebben. Dit zei kardinaal Jean-Louis Tauran gisteren tijdens de traditionele ramadan-boodschap van het Vaticaan.

  Tauran riep moslims op de dialoog aan te gaan met christenen. Zo wil hij dat moslims helpen ‘ons te helpen ontsnappen uit de eindeloze spiraal van conflict en spanningen die in onze maatschappijen op verschillende terreinen aanwezig is’.
  Geweld afzweren? Dan krijgt Wilders toch nog zijn zin. Dat staat namelijk zo’n beetje gelijk aan het schrappen van minstens 3/4 van de koran. Overigens moet dat Vaticaan oppassen, want in Europa is spreken over ‘islamitisch terrorisme’ eigenlijk al strafbaar. Wil je niet in de gevangenis belanden, dan moet je van de Europese junta zeggen:

  ‘Terroristen die islam misbruiken om daarmee hun gewelddadige acties te rechtvaardigen’.

  Like

 6. Louk Broug zegt:

  Wel, deze man is behoorlijk bij zijn verstand en bij de tijd, gezien zijn gebruik van de term “goedmenschendom”.
  Ik denk niet dat het hem zijn carrière gaat kosten.
  Bisschoppen zijn behoorlijk autonoom. En het is ook vaak strategisch aanbevolen om buiten het centrale gezag signalen af te geven.
  Maar ik moet zeggen dat de kerk wel iets wakkerder te voorschijn komt, de laatste weken.
  Maar ja, wat wil je, als je nou nog niet de nachtmerrie met open ogen ziet…
  Trouwens, toch weer geweldig, dit bericht op uw site, heer Bron.

  Like

 7. delamontagne zegt:

  Een Italiaanse politicus had een nogal “boude uitspraak”.
  Un eurodéputé italien « Si les islamistes nous tuent, tuons-les !» ( als de islammers ons doden, dan zullen wij hen doden )
  Un député européen italien de la Ligue du Nord, Gianluca Buonanno lâche dans l’émission « La Zanzara » de la radio 24: « Avec les islamistes, c’est oeil pour oeil, s’ils nous tuent, tuons-les ! «

  Like

 8. Claudia M. zegt:

  Tja, zo zou ik het ook graag willen zien. Helaas blijkt de waarheid telkens weerbarstiger dan wat men wil en blijft zien. Wanneer dringt het nu eens door wat islam echt is? Overheersing van alles wat niet moslim is! Het gaat nog een groot probleem worden, voor zover dat niet al het geval is.

  Like

 9. Charles Martel zegt:

  ISlam is de ‘religie van de immoraliteit’. Terreur, verkrachting, incest, moord en slachterij, er is niets dat verboden is in de ISlam. Er is geen torah, geen tien geboden, noppes, nada, niente. Er is geen moraal. Er zijn alleen oproepen om de ongelovigen, op de eerste plaats Joden en Christenen, af te slachten. En meer staat er niet in dit akelige boek. Na Turkije (een eeuw geleden), Irak en Syrie, komt Europa in de Maalström van de vernietiging. Uiteraard hebben begrip voor deze suicidaire psychoten.

  Like

 10. J. C. Th. Köhler zegt:

  “Italiaanse bisschop: Islamitische immigranten moeten geweld afzweren”

  Hoor de stumperd toch eens aan. Hij kan net zo goed vragen of ze zich willen bekeren tot het christendom. Doen ze ook niet.

  Bat Ye’or in haar boek Eurabië:
  “…anderzijds was er het deel dat nog wachtte op de komst van de redding brengende godsdienst EN DAT DUS PER DEFINITIE HET DOELWIT VORMDE VAN DE HEILIGE OORLOG.” … In de ogen van de islamitische juristen werd dat… bevolkt door mensen die bestemd waren om ook moslim te worden en die uit ongeloof en opstandigheid weigerden om van dit grote voorrecht te genieten. …Daarom moest men ze noch rust, noch respijt gunnen, de eeuwigdurende oorlog (jihad) zou hun lot zijn.”

  Die halfzachte heeft theologie gestudeerd. Zou daar dan nooit, helemaal, met geen woord, gesproken zijn over de islam? Wat die barbaarse godsdienstwaanzinnigen beweegt? Wat de koran zegt over van alles en nog wat, niet op de laatste plaats over de niet aflatende strijd tegen de ongelovigen? Of heeft hij zich zó diep in het gebed verdiept, dat er geen tijd overbleef om ergens anders kennis van te nemen?

  Die volslagen nitwit komt nu een beroep doen op moslims? Lult ie voor eigen parochie, of denkt hij wèrkelijk dat er ook maar één islamitische immigrant hem hoort en niet van binnen moet lachen om zóveel onbenul?

  j.c.th.kohler@online.nl

  Like

  • Charles Martel zegt:

   Die bisschop heeft theologie gestudeerd ongeveer een halve eeuw geleden; toen was islam in Europa (behalve Bosnië) geen probleem. Overigens is de grote vergissing dat men ervan uitgaat dat allaa en God hetzelfde is. Het Maleisisch hoogste gerecht heeft beslist dat de christenen God niet ‘alla’ (Malay voor ‘god’) mogen noemen, Terecht, want allaa ‘God’ noemen is een leugen. Stel je voor dat de Hoge Raad verbiedt dat allaaa ‘God’ te noemen. De VN racisme club zou uit elkaar ploffen en het ‘Hof van de Rechten van ‘mens” eveneens. Dat zou nu eens een zwarte piet zijn.

   Like

 11. oud-marinier zegt:

  En al zouden de Moslims “geweld afzweren” , ik vertrouw die lui voor geen meter . Want ze zullen toch wel overgaan op Taqqiya en keihard “zweren” dat ze geen geweld meer zullen gebruiken tot het juiste moment is aangebroken.

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Juist.

   Like

  • fleckie zegt:

   Allicht, is voor MOSLIMS economisch voordeel, BRENGT DIVERSE KEREN GELD OP!!!
   en ze hebben weer MEER MACHT OVER ANDEREN VEROVERD!!!

   Like

   • oud-marinier zegt:

    Wat zou het toch mooi zijn om “ze” met gelijke munt terug te betalen…..Van alles beloven enz enz….en wanneer puntje bij paaltje komt …Ook maar zeggen dat WIJ dit mogen van ons geloof …Of nog beter …(als voorbeeld : de Molukkers werden op dezelfde manier door de toenmalige REGERING ook voor gelogen. Zeggen we gewoon , dat WIJ dit ook mogen van ONZE regering. En die Moslims dus ook beliegen enz enz…wil ik hun smoelwerken wel eens zien en hun reacties. Wedden dat ze gaan lopen miepen !!! Zodra DAT gebeurd , …. ” Oh vinden jullie dat niet leuk , om belogen en bedrogen te worden …??? WIJ ook niet !!! Kijken hoe men daarop reageerd !?
    Of ze hun gedrag e.d. gaan veranderen al dan niet ?

    Like

  • Dat hoort er allemaal bij. Liegen mag sowieso, want elk woord wat de moslim zegt is bedoeld om zijn geloof te beschermen.
   Dan is er nog het verwante: “er is geen zonde zo groot, Allah’s vergeving is groter.” Komt er in de praktijk op neer dat de moslim àlles mag… maar dan ook echt ALLES. Hij wordt altijd vergeven.
   Dan is er nog het feit dat hij zijn broeders niet mag verraden, wàt deze ook gedaan moge hebben. Hij krijgt opdracht van Allah om de andere kant op te kijken. Het gaat hem niets aan.
   (Makkelijk als je zo’n geloof hebt… voor elk probleem heeft de koran een antwoord.)

   Like

 12. Tom Hendrix. zegt:

  Laat deze bisschop deze woorden maar richten aan zijn baas- de Paus- in Rome. Ik herinner mij, dat een van de laatste Pausen, de Koran, gekust heeft. Ik heb er een hard hoofd in, de Islam zal NOOIT matchen met onze Europese normen en waarden!

  Like

 13. peterselie1 zegt:

  Paus gaf in juni toestemming voor islamitische gebeden en Koranteksten in het Vaticaan – Franciscus: ‘Fundamentalisme is in iedere religie gewelddadig

  De paus ontving deze zomer de Israëlische (inmiddels oud-) president Shimon Peres en de Palestijnse leider Mahmoud Abbas in het Vaticaan voor een gezamenlijk gebed om vrede in het Midden Oosten.

  Afgelopen donderdag sprak paus Franciscus drie kwartier met de Israëlische oud-president Shimon Peres. Onderwerp was het voorstel van Peres om een Verenigde Naties van Religies op te richten. Het was al de derde keer in iets meer dan 4 maanden dat beide ‘vredesduiven’ elkaar ontmoetten. Franciscus deed Peres geen concrete toezeggingen, maar de toon lijkt gezet om in de toekomst een overkoepelende organisatie op te richten die alle religies van de wereld moet vertegenwoordigen.

  Het is zeer ongebruikelijk dat de paus in zo’n korte tijd meerdere ontmoetingen heeft met een (in dit geval voormalige) wereldleider. Op 8 juni was Peres samen met PA-leider Mahmoud Abbas uitgenodigd bij Franciscus voor een gezamenlijk gebed om vrede in het Midden Oosten.

  UNoR om terroristen te stoppen

  Peres idee voor een Verenigde Naties van Religies is gebaseerd op het gegeven dat de meeste oorlogen in onze tijd een religieus en niet (uitsluitend) nationalistisch karakter hebben. De UNoR (United Nations of Religions) zou in Peres’ ogen de beste kans hebben om dit soort oorlogen en religieus geweld in de toekomst te voorkomen.

  De ex-president van Israël riep de paus op om zijn invloed aan te wenden om een dergelijke intergeloofsorganisatie op te richten. ’Dat is de beste manier om terroristen die in naam van (een) geloof moorden te bestrijden. We hebben een onbetwistbare morele autoriteit nodig die hardop zegt: ‘Nee, God wil dit niet en staat dit niet toe’.’

  Dat 99% van het religieuze geweld op de wereld door moslims wordt gepleegd, werd voor zover bekend buiten beschouwing gelaten.

  Islamitische gebeden in het Vaticaan

  Franciscus zou geïnteresseerd zijn in het voorstel en Peres hebben aangemoedigd ermee door te gaan. Dat past geheel in het al decennia geleden ingezette beleid van het Vaticaan om ‘bruggen te bouwen’ naar andere religies. Zo gaf de paus eerder dit jaar voor het eerst toestemming om in het Vaticaan islamitische gebeden uit te spreken en teksten uit de Koran voor te lezen.

  Dat gebeurde in het kader van het eerder genoemde gezamenlijke gebed met Peres en Abbas, die daarbij werden vergezeld door diverse Joodse, christelijke en islamitische leiders.

  Gesprekken met Amerikaanse pinksterleiders

  In de zomer had de paus een ontmoeting met een groep evangelische-christelijke leiders, waaronder twee bekende TV-evangelisten, te weten Kenneth Copeland (pinkster/Word of Faith beweging) en James Robison (eveneens pinksterbeweging). Het doel van de bijeenkomst met Franciscus was om de ‘scheidingsmuren tussen katholieken en protestanten af te breken’.

  Eerder dit jaar sprak de paus ook met de voorganger van één van de grootste pinksterkerken in Amerika, Joel Osteen. Critici verwijten Osteen dat hij het nooit over zonde heeft en een welvaarts/succesevangelie predikt. Osteen bezocht met pastor Tim Timmons en enkele andere prominente Amerikanen het Vaticaan om de intergeloofsgesprekken en de oecumene (algemene christelijke kerk) te promoten.

  ‘Fundamentalisme is gewelddadig’

  Na zijn laatste bezoek aan het Midden Oosten bekritiseerde Franciscus de ‘fundamentalisten’ in zowel het christendom, het Jodendom als de islam. ‘Een fundamentalistische groep is zelfs als het nooit iemand vermoordt of aanvalt, gewelddadig,’ stelde hij. ‘De geestelijke structuur van fundamentalisme is geweld in de naam van God.’

  Van Dale’s Groot woordenboek omschrijft fundamentalisme als een ‘zeer orthodoxe, antiliberale theologische, levensbeschouwelijke e.d. richting, met een sterk anti-intellectuele inslag (m.n. in het christendom en de islam, maar ook in de politiek)’. Andere definities leggen de nadruk op een ‘strikte, letterlijke uitleg’ van ‘heilige geschriften’ zoals de Bijbel en de Koran.

  In bredere zin kunnen ook gelovigen die hun eigen specifieke richting, kerk, stroming, opvattingen en uitleg als de ‘beste’ of ‘zuiverste’ beschouwen, als fundamentalisten worden beschouwd. Zo zijn er in alleen al het christendom zo’n 500 verschillende stromingen en meer dan 5000 verschillende kerken, en een veelvoud aan theologen en Bijbelverklaringen. De kans dat iedere willekeurige christen dus precies in de juiste ‘club’ is terecht gekomen, is alleen al statistisch dus bijzonder klein. >>>

  http://xandernieuws.punt.nl/content/2014/09/Paus-Franciscus-en-Shimon-Peres-praten-over-Verenigde-Naties-van-Religies

  Like

 14. Dr.Kwast zegt:

  Een waar woord. oud-marinier. Volkomen mee eens.

  Like

 15. Harry zegt:

  Die uitspraak heeft toch iets infantiels .
  Maar kun je ze dat kwalijk nemen als ze steeds met kleine kinderen omgaan ?
  Infant-infantiel , logisch toch ?

  Like

 16. 4sjun zegt:

  Toch aandoenlijk zo’n man. Misschien moet hij zich eens in begrippen als taqiyya en kitman verdiepen? Immers Mohammed verkondigde al dat oorlog misleiding was (Bukhari 52:269).

  Like

 17. koddebeier zegt:

  Ja hoor geweld afzweren willen best, tenslotte liegen tegen christenhonden mag volgen de koran.
  Zijn er in het westen nou alleen maar naïeve idioten ???

  Like

 18. peterselie1 zegt:

  “Italiaanse bisschop: Islamitische immigranten moeten geweld afzweren” De beste man heeft er geen notie van wat hij bijna smekend vraagt aan het islamitische moslimtuig, welke over hun benen struikelend om zo snel mogelijk binnen de grenzen van de EU-lidstaten ziet te komen. Ook heeft de beste man, die uiteindelijk opgegroeid en zich bewust en met zijn toestemming leefregels heeft laten opleggen van het Joods christelijke geloof en daarna ook handelt, en hier gaat het volgens mij helemaal fout, zou hij weten wat de term ‘Taqiyya’ inhoud. Het zijn toch intelligente mensen, men zou dus kunnen aannemen dat deze term niet iets nieuws voor hem en zijn broeders is. Enfin het wordt nooit meer wat m.i. óók wanneer de kerk er zich ter goeder trouw er mee tegenaan bemoeien….

  Like

 19. fleckie zegt:

  Men kan het (misschien?) ook ‘ONNOZELHEID ‘van deze bisschop noemen, vertoeft zelf in een beschermd milieu!, zodoende

  Like

 20. Tempelier. zegt:

  Bisschop Tomaso Ghirelli uit het Italiaanse Imola heeft een appèl gericht tot de moslims die in Europa leven om terreur en vervolging (van christenen) af te zweren.
  Moslim ; Zeg wollah !

  Like

 21. BertG. zegt:

  Voorlopig zijn ze hier nog wel even druk mee bezig in Roemenië in het plaatsje Botsani.
  http://www.powned.tv/nieuws/raar/2014/09/kerk_pleit_tegen_homoparaplu_a.html

  Like

 22. delamontagne zegt:

  Ik ken de bijbel ook redelijk, maar niet zo goed als U. Zou niet gelijk weten dat van die overspelige vrouw onder Johannes,8: 1-11 is geschreven. Maar:” Wie zonder zonde is, werpe de eerste steen”. Dit is zelfs voor niet-gelovige mensen a.h.w. Een gezegde/uitdrukking geworden.
  Wel een verschil met de coran. In Somalia werd een överspelige”vrouw ook veroordeeld, MAAR ze mocht eerst haar baby grootbrengen, alvorens het vonnis ten uitvoer zou worden gebracht.

  Like

 23. Zilvermeeuw zegt:

  Hilarisch of om te janken, het is maar van welke kant je de oproep van deze geestelijke bekijkt. Dui-zen-den mensen worden in het M.O. en Afrika DAGELIJKS AFGESLACHT; levend begraven, levend verbrand, gestenigd en wat er nog meer in die satanshersens opkomt.
  En deze naïeve man vraagt “of ze zich in Europa a.u.b. willen gedragen”. Nou ja, naief, dat geloof ik dus niet. Niemand kan mij wijsmaken dat een kardinaal geen kranten leest, t.v. kijkt, geen internet heeft. Komop zeg!
  Hij zal het wel in opdracht van zn baas, de paus hebben gezegd. Die laat notabene satanisten=islamieten bidden in het Vaticaan~! De paus bidt nog mee ook. De een tot God en de ander tot satan! Dat is m.i. door God vervloekte afgoderij. Maar ja, wie ben ik…..

  Like

  • Driek zegt:

   Zilvermeeuw zegt: Dat is m.i. door God vervloekte afgoderij. Maar ja, wie ben ik…..

   Beste Zilvermeeuw, die katholieken zijn altijd een beetje eigenaardig geweest. De paus kan wel zoveel zeggen, ik vind het een vervelende man. Onwerelds. Draagt niks bij. Wie gaat er nou bidden met een islamiet. Dan ben je toch niet goed bij je hoofd? Het lijkt wel alsof iedereen vriendjes wil zijn met dat duivelsgebroed van Mohammed. Maar goed, ieder moet zijn geloof in de Almachtige maar op zijn eigen manier beleven. Als ze maar geen last veroorzaken. Om mij heen wonen veel Joodse mensen, bij mij om de hoek staat een Synagoge, niemand heeft ooit last of hinder van die mensen, zijn tegen iedereen altijd erg aardig. Groeten iedereen vriendelijk. Wat een verschil met die islamieten, die je altijd vuil aankijken. Ik heb zo genoeg van die lui. Die hele islam richt ons ten gronde.

   Like

   • Cathja zegt:

    Ja, @ Driek, je kunt 100 keer beter een miljoen Joden binnen de landsgrenzen krijgen, dan een handvol IS-sympathisanten! Joden hebben een totaal andere mentaliteit en zullen je nooit iets opdringen, laat staan dat ze ooit geweld tegen je gebruiken.
    Ik zou graag alle moslims verruilen voor Joden. Liever gisteren dan vandaag.
    Er zou een veel aangenamere tijd aanbreken!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s