NOS: ‘Moslimradicalisering schuld van discriminatie’

Screenshot_18

(Door: Bert Brussen)

‘En schuld van de toon van het debat’

“Jongerenwerker Fatima Zohra Hajdar deelt de zorg van Berger. Zij werkt al jaren in de Amsterdamse wijk Slotervaart waar ook Mohammed B. radicaliseerde. Hij was vroeger een betrokken buurtbewoner. De geschiedenis herhaalt zich, zegt Hajdar. Jongeren van nu ziet ze radicaliseren, omdat ze zich gediscrimineerd voelen en geen werk kunnen krijgen. En vooral ook vanwege de harde discussies over moslims en Marokkanen.”

Omdat het alweer tien jaar is geleden dat Theo van Gogh op straat werd afgeslacht door een moslim, mede geïnspireerd door zijn religie de islam, leek het de ‘voor iedereen neutrale‘, door belastinggeld gefinancierde en beslist objectieve nieuwsorganisatie NOS een goed idee om haar ‘redacteur integratie’ (lol) Reinalda Start een stukje te laten schrijven over de hedendaagse multiculturele samenleving. Die in 10 jaar niet is verbeterd. Integendeel. Die is in tien jaar enorm verslechterd.

Lees verder>>>
(h/t Wachteres)
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, hersenspoeling, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Linkse Kerk, Linkse media, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, NOS, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

34 reacties op NOS: ‘Moslimradicalisering schuld van discriminatie’

 1. Maria zegt:

  wow dat een openbare omroep dit durft verkondigen…
  dus het is onze (alle de autochtone Nederlander zijn) schuld??? ze krijgen alles op een gouden plateau leeflonen, kindergeld, konden naar school gaan evenwaardig zelf meerderwaardig aan de nederlander zelf gezet alles en dat is discriminatie???? dat vergoeiilijkt dan IS en om te gaan moorden en slachten in het MO de Christenen daar uit te roeien bomaanslagen in Irak door de sunieten op de sjiieten?!?!?!
  dus het is allemaal onze schuld???
  tja echt tijd om te vertrekken uit de EU…
  WTF is daar aan de gaande in Nederland???
  ben onpasselijk na dit bericht 😦

  Like

  • fleckie zegt:

   Er is NIEMAND die de ‘VERONACHTZAAMDEN ‘ belet TERUG te KEREN naar …HUN…LANDEN. ..van. AFKOMST, ALWAAR ..ze……VRIJ…en….. .VRANK mogen …wonen…en…leven :…INCLUSIEF de ‘GENEUGTEN’….van. de…..ISLAM.

   .

   Like

   • Maria zegt:

    waarom zoude ze terugkeren Fleckie wanneer links hen fortuinen geeft qua onderhoud om niet tekunnen moeten werken en als taliban en IS nu hier rond te lopen en sharia openlijk eisen???????

    Like

   • fleckie zegt:

    Ik bedoel dit HEEL SARCASTISCH, OMDAT ZE …ALTIJD… de SLACHTOFFERROL SPELEN, ondanks dat ze hier IN ONZE LANDEN ‘met de neus in de botert zijn gevallen,terechtgekomen).
    En het wordt de HOOGSTE TIJD, dat daar ( slachtofferrol)paal en perk aan wordt gesteld, (zijn absoluut ..NIET!…zielig!!!)

    Like

   • Maria zegt:

    Ik weet dat wel Fleckie, mijn comment was ook een en al sarcasme 😉

    Like

  • keeskaaskop zegt:

   De islam moet verboden en vernietigd worden!
   Alle moskeen moeten sluiten, alle korans moeten vernietigd worden.
   Het belijden van de islam moet bij de grondwet worden verboden,
   want de islam is een mensenmoordenaar en een gevaar voor de samenleving.
   Nederland moet verlost worden van de islam!

   Like

 2. Sjaak zegt:

  N = EDERLANDSE
  O = MGEKOCHTE
  S = LAVEN

  Like

 3. Cathja zegt:

  Dat moslims radicaliseren komt echt niet door de houding van de Nederlanders, maar door hun eigen opstelling. Dat zie je al op de middelbare scholen. Spijbelen, frauderen met examens, liever op straat rondhangen dan serieus iets doen voor hun toekomst, waarvan zij weten dat die toch zeer waarschijnlijk in Nederland ligt.
  Dat moslims moeilijk aan het werk komen, ligt grotendeels aan hen zelf. En van waar komen die harde en verharde discussies denken ze? Zou dat niet door hun eigen liederlijke gedrag kunnen komen, en omdat met name Marokkanen oververtegenwoordigd zijn in de criminaliteit? Zou het niet kunnen komen door cultuurverschillen, welke duidelijk laten zien dat de Arabische en de Europese cultuur onverenigbaar met elkaar zijn? Het is toch duidelijk zichtbaar en hoorbaar dat zelfs de 4e generatie nog steeds onaangepast gedrag vertoont en vaak nog steeds spreekt met een ‘zwaar accent’? En zou het ons niet opvallen hoe ze over Joden en homo’s spreken? En laten ze niet hardop weten dat de moslims op termijn ‘hier’ de baas zullen zijn?
  Allochtonen die wérkelijk het beste uit hun leven willen halen en zich daar voor inzetten, zullen daar ook in kunnen slagen. Helaas worden ze thuis niet bepaald gestimuleerd. Ook een minpunt.

  De verslechtering die de laatste 10 jaar heeft plaatsgevonden, moeten we dan ook niet zoeken bij ‘die onverdraagzame Nederlanders’, want ‘wij’ geven hen heel veel kansen. Ze moeten de handen in eigen boezem steken! Als ik emigreer naar een ander land zal ik me moeten aanpassen aan de regels daar. Doe ik dat niet, dan kan ik onmogelijk mijn nieuwe thuisland de schuld geven als het mis gaat met me.

  Laten we ons vooral geen schuldgevoel aanpraten door wie dan ook. Laten we de rollen maar eens omdraaien en meer aandacht geven aan onze eigen mensen. Die staan al veel te lang in de kou!
  Eigen land en volk eerst!!

  Like

  • Maria zegt:

   ahh ja want andere immigranten niet moslim radicaliseren toch niet??? leren de taal hun 2é generatie kinderen spreken perfect nederlands en zoeken en hebben werk….
   wat voor bullshit is dat daar bij die NOS???
   echt waar ben zeer zwaar geshockt door dit te lezen, en sommige giftige commentaren van somigrn die de PVV Wilders hiervoor de schuld geven??? 5 generaties zitten islam hier wat brachten zij ons op daar waar alle andere niet islam immigranten perfect met ons samenleven???
   ben echt geshockt wat dat links aan het veroorzaken is anti eigen volk en ook anti andere migranten… alles pro moordende islam….

   Like

 4. Tom Hendrix zegt:

  En weer de RODE MSM en PERS, die de WAARHEID verdraaien! Uiteraard op ONZE KOSTEN. Ik heb toch zo’n gruwelijke hekel gekregen, aan deze rode, en groene ZEVER! Steeds zijn WIJ geboren NEDERLANDERS het schuld. Ik zeg het hier nog maar eens, sinds de roden vanaf 1968 begonnen aan hun “mars door de instituties”, is het van KWAAD tot ERGER gekomen. Ik ben er klaar mee, ZIJ VERRADEN ONS, dag aan dag, uur aan uur!

  Like

 5. elisamad2013 zegt:

  En hierop antwoord te willen geven is volstrekt overbodig..De Basis van werk vinden en integreren ligt in hun gedrag..
  Kijk wat ze wilden leren op een school,
  KIJK wat en hoe zij zich kleden
  Kijk wat voor strafbladen ze hebben.?
  WIE wil dit pleurisvolkje een baan geven,dat kan men zich werkelijk niet veroorloven,wil je als klein ondernemer niet failliet gaan..En grote bedrijven willen geen werknemers die iedere dag met andere reli eisen aankomen ..Laat ze eerst eens rekenen lezen en Nederlands schrijven leren,en hun geloof thuis tussen 4 muren laten….Intussen zijn er 4 generaties en geen van allen spreekt fatsoenlijk Nederlands.Voorop die /Mohamed Rabbae Daar kan je werkelijk niet trots op zijn!

  Like

 6. joopklepzeiker zegt:

  Ach weer eentje die oorzaak en gevolg in de verkeerde volgorde zet.

  Weg met deze eikel !

  Like

 7. Jan zegt:

  Verenide Nazi’s betrapt op samenwerking met ISIS

  Like

 8. Louis Burgemeestre zegt:

  Dat klopt voor 1400 jaar geleden hebben ze Mohammed de Rasul Allah gediscrimineerd dat hij extremistisch is geworden.Whaaaaaaaaaahahaaa

  Like

 9. vigilante zegt:

  Stukje door Soeren Kern The “Explosive Growth” of Jihadism in the Netherlands,met daarin een verwijzing naar een AIVD rapport;[Heropleving van jihadisme in Nederland.]
  Om te huilen als je dat rapport leest lijkt de ondertoon te zijn dat ze in Zoetermeer het bijltje er al bij neergegooid hebben.

  http://www.gatestoneinstitute.org/4835/netherlands-jihadism

  Like

 10. Het ene slappe excuus na het andere voor hun chronische misdragingen!En,zoals gewoonlijk is het de schuld van de anderen;nooit komt het bij hen op dat de fout wel eens bij hen zelf zou kunnen liggen!En daar ligt die dan ook;bij hen zelf!

  Like

 11. Doornroosje zegt:

  Een moslim zal nooit schuld erkennen. Daar waar de moslim verschijnt, is het de rust die verdwijnt.
  Noem mij een moslim ,die het voor de autochtone Nederlander opneemt. Noem mij een Nederlander, die het voor de moslim opneemt….. De regering met uitzondering van Wilders. De mensen die zichzelf het etiket op hebben geplakt van “ik ben een goed mens ” . De goed geld verdienende advocaten en gesubsidieerde malle molens van de multy-culty dwangbuizen. De moslim zal altijd alles verdraaien. Zij zijn goed. Wel jammer dat er oorlog of onvrede is in hun landen, want daarom zijn ze hier. Toch???
  Niet de moslim jongeren zijn begonnen met sissen en schelden welnee, dat waren de autochtonen.
  Hoe zal het toch komen dat ik, een vredelievend mens, de moslim liever ziet gaan dan komen.??

  Like

 12. Joost Visser zegt:

  Deze mevrouw moet heel snel naar IS om de nederlandse allochtone slachters een hart onder de riem te steken. Dat ze het helemaal begrijpt en dat ze zich sterk gaat maken dat als ze terugkeren naar Nederland ze er alles aan zal doen om hen thuis te verwennen zodat ze zich niet meer buitengesloten voelen of iets van dien aard.

  Ben benieuwd hoe ze terugkomt, als ze al terug kan komen.

  Dan weet ze hoe het werkelijk zit, als ze nog kan zitten.

  Like

 13. Tom Hendrix zegt:

  Hier een citaat van de filosoof Karl Popper, die naadloos van toepassing is op de perverse Islam:
  ” Onbeperkte tolerantie kan niet anders dan leiden tot het verdwijnen van tolerantie. Als we onbeperkte tolerantie zelfs uitbreiden naar diegenen die intolerant zijn, als we niet bereid zijn om een tolerante samenleving te verdedigen, tegen de aanslagen van de intoleranten, dan zullen de toleranten, en de tolerantie met hen vernietigd worden”. Einde citaat.

  Like

 14. Tom Hendrix zegt:

  O ja, voor ik dat vergeet. Wanneer wordt de rode fascist Riessen gedaagd, voor zijn NAZI UITSPRAAK: “Wilders moet gemold worden, en de PVV kiezers (2006) moeten worden gedeporteerd”. Socialist-Nationaal SOCIALISME; 2 handen op een buik!

  Like

 15. dice2012 zegt:

  waarom voelen b.v Chinezen, Aziaten Latino’s en andere mensen van verschillende nationaliteiten die in Nederland wonen zich niet gediscrimineerd. omdat ze zich hebben aangepast en nooit problemen veroorzaken.

  Like

 16. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Als je steeds iets moet eten wat je niet aanstaat, kots je het op een gegeven moment uit. Islamieten hebben zich niet alleen hier maar over de hele wereld, zo missellijkmakend gedragen, dat wij dus missellijk zijn !!!

  Like

 17. aart zegt:

  sinds waneer is geloof een ras !!!!??

  Like

 18. Theodoor zegt:

  Steeds als ik lees over dat moslims zich zo gediscrimineerd voelen denk ik, hoe kan dat nou, het is eerder andersom, de moslims discrimineren mij. Het bewijs staat geschreven in de koran dat momenteel bevestigd wordt door het uitvoeren van moorden door ISIS in Irak.

  Dus domme uitlatingen van wie dan ook over zich gediscrimineerd voelen, verwijs ik naar hun lijfboek de koran waar ze zo eng trots op zijn want ik word gediscrimineerd.

  Like

 19. realist zegt:

  nederlandse jongeren die aan geen werk geraken radicaliseren niet,is precies iets uitsluitend islamitisch.iemand al gehoord van boedhistische,joodse of hindoe jongeren die radicaliseren omdat ze niet aan geen job geraken,ik in ieder geval niet?

  Like

  • Cathja zegt:

   Mee eens, @ realist 3/11 01:05.

   Alleen moslims voelen zich gediscrimineerd. Tenminste, dat zéggen ze, wetend dat ze dan een streepje voor hebben in Nederland. Maar hoe zit dat dan bijvoorbeeld met de Joden? Die Joodse man bijvoorbeeld, die een loofhut voor zijn huis wilde bouwen i.v.m. het Loofhuttenfeest, mocht dit alleen doen als hij iedere avond het hele spul weer zou afbreken! Voor deze relatief kleine groep mede-Nederlanders, die nergens voor overlast zorgen, werd géén uitzondering gemaakt toen zij één van hun feesten wilden vieren volgens de Joodse voorschriften en tradities.
   Joodse mensen kunnen ook beter maar geen z.g.n. ‘mezouza’ bij hun deurpost hangen, i.v.m. irritaties van moslims daarover. Dus om getreiter te voorkomen nemen deze mensen noodgedwongen allerlei maatregelen, zodat ze niet opvallen als Joden. Waarom durft de NOS eigenlijk geen programma te maken over het leven van de Joodse gemeenschap in ons land, en brengen ze eens in beeld welke soms ingrijpende maatregelen de Joden moeten nemen om hier nog een beetje rustig te kunnen leven? Joodse mannen durven op straat lang niet overal meer een keppeltje te dragen. Angst om aangevallen en mishandeld te worden. Een Jodenster zichtbaar dragen? Kan ook niet meer.

   ……En dan zouden móslims zich gediscrimineerd voelen…..?

   Het enige wat zij zouden moeten doen is zich DIEP, DIEP SCHAMEN! Overal ontwrichten ze samenlevingen en zorgen ze voor irritaties en onrust. Onder hen zitten zeer veel profiteurs, die hier alleen maar zijn gekomen omdat ze in alles hun zin krijgen.
   SCHANDALIG!

   Like

 20. Avidia zegt:

  Klaar en helder, moslims hebben nooit iets toegevoerd of een bijdrage geleverd aan de economie, ze hebben alleen maar geprofiteerd.

  Like

 21. piet zegt:

  Het is toch te gek voor woorden als ze zich gediscrimineerd voelen moeten ze gewoon opdonderen naar hun eigen land en nooit meer terugkomen ze hebben hier alles wat ze willen en dan dit durven te roepen opflikkeren

  Like

 22. Nico zegt:

  Schuld ligt niet bij “discriminatie”. Schuld ligt bij die kut allochtonen zelf. Eerst komen ze hierheen en verzieken de boel voor iedereen en dan als de autochtoon er iets van zegt krijgt ie het woord racist naar z’n hoofd geslingerd. Die kut allochtonen mogen blij zijn dat we juist geen racisten zijn anders hadden er allang een paar aan een boom gehangen, Texas 1930 stijl…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s