UKIP -leider Nigel Farage: ‘Moslims zijn verantwoordelijk voor het opkomende antisemitisme in het Verenigd Koninkrijk’

Screenshot_19

(Door: Dominic Gover – Vertaling: Wachteres & Henk V.)

Nigel Farage stelde dat moslims verantwoordelijk zijn voor een verontrustende toename van het antisemitisme in Groot-Brittannië. Terwijl hij sprak via LBC radio veroordeelde de UKIP-leider anti-Joodse aanslagen en stelde dat een forse stijging te danken was aan moslims, die zich verzetten tegen het bestaansrecht van Israël. Deze week bleek uit cijfers van het kantoor van de burgemeester in Londen dat in het afgelopen jaar door haat geïnspireerde misdaden tegen de Joden met bijna 100% omhoog zijn geschoten.

Farage zei: “Ik heb nogal een sterke stijging van het antisemitisme in Groot-Brittannië en in de hele EU waargenomen. Het wordt gevoed, doordat er veel meer moslims hun stem laten horen en sommigen zijn zeer kritisch over Israël en een aantal van hen betwist het bestaansrecht van Israël. We hebben te maken met deze tegenstem, die zeer kritisch is. Dit is een van de uitdagingen waar we voor staan als we meer groeperingen hebben [waarmee we rekening moeten houden]”.

Politieke correctheid kan ook een rol spelen bij het aanwakkeren van antisemitisme, beweerde de leider van de UKIP – die nu parlementsleden heeft die in de afgelopen maanden bij  tussentijdse verkiezing overwinningen hebben geboekt.  Farage zei dat publieke figuren en politici terughoudend zijn om anti-Joodse acties te veroordelen uit angst om de gevoeligheden die er bij moslims leven te kwetsen.

“Er zijn een heleboel mensen in de politiek die nerveus zijn om openlijk hun mening te geven over antisemitisme. Ik heb het gevoel dat we nog niet genoeg hebben gedaan om het Joodse recht op een thuisland te verdedigen, want we zijn bang om een andere groep te beledigen”, zei hij.

Actievoerders hebben de bewering van Farage veroordeeld. Een groepering ‘hoop, geen haat’ [Hope Not Hate] noemde zijn opmerkingen ‘onzin’. De woordvoerder van de groepering, Matthew Collins, zei: “UKIP zit vol met fobieën. Dit is nog meer onzin wat Farage beweert”.

“Ja, er is antisemitisme en het is niet alleen in stand gehouden door extreemrechts. Maar wie heeft de politieke correctheid dan het zwijgen opgelegd? Farage neemt stelling tegen de moslims, maar hij moet zich er bewust van zijn dat hij in hetzelfde moeras [troebele water] vist als BNP”.

Bron:
www.ibtimes.co.uk
Auteur: Dominic Gover

Vertaald uit het Engels door:
Wachteres & Henk V.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

h/t Vederso

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", antisemitisme, Appeasement, Censuur, demoniseren, Groot-Brittannië, Immigratie, Islam, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Nigel Farage, political correctness, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, UKIP, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

25 reacties op UKIP -leider Nigel Farage: ‘Moslims zijn verantwoordelijk voor het opkomende antisemitisme in het Verenigd Koninkrijk’

  1. ildiko zegt:

    eindelijk ! en weg meg de islam !

    Like

  2. Wachteres zegt:

    Let er eens op hoe Farage, als hij kritek heeft op de islam, meteen in een bepaald hoekje wordt geduwd. We kennen het wel: racistisch, fascistisch. In GB, ik heb het al eerder gezegd, moet je heel erg oppassen met wat je zegt. Natuurlijk zullen de andere partijen hierop inspelen en het zou me niet verbazen als deze ‘move’ hem stemmen gaat kosten.

    Gelukkig laten de reacties zien dat veel Britten er niet meer intrappen.

    Bij de artikelen uit GB lees ik altijd meteen de reacties en die stemmen me [gematigd] positief, want hoewel veel mensen zich geen oor meer laten aannaaien, is er nog een lange weg te gaan.

    Britten, zet ‘m op, vecht voor jullie prachtig land!

    Like

  3. Wachteres zegt:

    Eerste regel: kritiek i.p.v.kritek 😦

    Like

  4. Tom Hendrix. zegt:

    Eindelijk een kritisch woord van Nigel Farage, ten aanzien van de Islam.

    Like

  5. jowitteroos zegt:

    NWO via Socialisme: verschillende mechanieken en methodieken, o.a. het ont-joden en ont-christenen via islam.

    Like

  6. Het is een begin. Farage begint kennelijk het licht te zien. Nu afwachten of het doorzet. Het kan denk ik geen kwaad de UKIP meer met FEITEN te confronteren.

    Like

  7. s.breget zegt:

    Behalve de ANTI islam pleiters ,zijn jullie allen schuldig .

    Like

  8. Sjaak zegt:

    DE ROOIE AAN DE WAND !
    DE MOSLIM UIT HET LAND !

    Like

  9. Cathja zegt:

    De angst voor moslims is in veel (Europese) landen veel groter dan het antisemitisme. We moeten er vanaf nu eens een gewoonte van maken om de dingen onverbloemd bij de naam te noemen, zonder dat allerlei politiek ‘correcten’ daarover vallen. Er is veel te lang gedoogd en weggekeken als moslims openlijk hun afkeer en haat tegen Joden ten toon spreidden, en nu moslims terrein winnen (omdat hen daarvoor de kansen geboden worden!), zien we ook een toename van het aantal antisemitische incidenten.

    De rem moet erop, en iedere overheid moet duidelijk maken dat antisemitisme niet wordt gepikt. Durf moslims eens aan te pakken! Overal komen ze maar mee weg, ten koste van de leefbaarheid en het bestaansrecht van minderheden. Want niet alleen de Joden zijn doelwit, maar ook de christenen, de homo’s en alle niet-gelovigen!

    Tijd voor een grote zuivering, en een radicaal andere koers!

    Like

  10. Frans Brassens zegt:

    Dáár komt ie! We hoeven niet meer te twijfelen!
    Nu nog samenspraak met Geert Wilders!

    Like

  11. jantjeuitnl zegt:

    Goed om te lezen dan Farage het licht begint te zien.
    Zou er dan toch nog een EU coalitie met de PVV in zitten?

    Like

  12. peterselie1 zegt:

    Dat is in Nederland óók het geval, het is een niet meer uit te bannen fenomeen. De haat is gezaaid in de zestiger jaren van de vorige eeuw, met de komst van honderdduizenden gast’arbeiders’ op uitnodiging van het CDA en VVD bedrijfsleven. Het kabinet van de socialist Den Uil faciliteerde en maakte de gezinshereniging totaal compleet. En nu oogsten wij als gevolg van deze kolonisatie al deze ellende. En voorlopig is er geen lichtpuntje te zien, men probeert decennia lang de boel bij elkaar te houden, volgens Job Cohen zijn bekende uitspraak welke mijns inziens gewoon een harde klap op mijn smoel is geweest.

    Like

    • Tom Hendrix. zegt:

      @Peterselie1: 12.15. uur. Zo is het gegaan, Peter. Niet alleen de PvdA, maar inderdaad ook het CDA,de VVD en D66, hebben geheuld met de WERKGEVERS, om goedkope arbeidskrachten Nederland binnen te loodsen. Daarom noem ik in mijn reacties altijd deze 4 partijen. ZIJ beste mensen, zij zijn verantwoordelijk voor de problemen die WIJ nu hebben met de MASSA-IMMIGRATIE en de ISLAM, en niet vergeten de EU!

      Like

    • Cathja zegt:

      @ peterselie1

      U noemt naast de VVD ook het CDA als voorstander van de komst van honderdduizenden gastarbeiders in de jaren zestig. Ik weet niet of ik het juist heb, maar volgens mij bestond het CDA toen nog niet. Of bedoelt u eigenlijk: de CHU, ARP en KVP? Dit waren voor zover ik weet zelfstandige partijen. Zouden deze partijen er allemaal mee ingestemd hebben?

      Like

      • Tom Hendrix. zegt:

        @ Cathja: 15.50. uur. Cathja, ik weet wel zeker, dat onder het eerste kabinet van Agt, de instroom van ongenode gasten gewoon is doorgegaan. En dan spreken we vanaf 1979. Eerlijk is eerlijk, hoe de afzonderlijke partijen; CHU,ARP en KVP er tegenover stonden, dat weet ik niet exact.

        Like

  13. Theresa Geissler zegt:

    Hè, hè, eindelijk: Farage schiet uit zijn slof! Ik begon er al behoorlijk kregel van te worden, maar nu moet ik zeggen: Dít is tenminste mànnentaal!
    Nu niet weer terugkrabbelen, Nigel; goed dat je het kind ten langen leste bij de naam noemt!
    En dat ‘Hope, not hate’ denk ik persoonlijk, al op de naam te kunnen taxeren: Eén grote(?) verzameling watjes, dhimmi’s en wegkijkers -zoals wij er hier helaas ook genoeg hebben.
    Nu nog afwachten wat deze plotselinge duidelijkheid voor invloed heeft op het stemgedrag van de Britse kiezer, oftewel: de peilingen!

    Like

  14. Tempelier zegt:

    De tijd is rijp, het moet maar eens gezegd worden moslims en antisemitisme gaan hand in hand. Pluimpje voor Nigel.

    Like

  15. win zegt:

    farage is een held.
    laten we hopen dat hij de baas wordt in engeland.

    hope not haters zitten vast in hun diepgeloofde eigenwaan, levensgevaarlijk.
    zoals we de afgelopen decennia hebben kunnen zien en bovenal voelen.

    Like

  16. Leo zegt:

    He, he, Komt ie eindelijk over de brug ? t werd tijd !!
    Nou nog effe achter, of liever,NAAST Geert gaan staan, dan ben je een VENT !!

    Like

  17. Jan zegt:

    Matthew Collins, trotskist, communist, voormalig lid van C(ombat) 18 (een geweldadige linkse organisatie, mocht in het verleden graag oude vrouwen in elkaar slaan, zoals hij toegeeft.
    http://www.newstatesman.com/culture/2012/07/books-interview-matthew-collins
    http://www.theguardian.com/uk/2002/mar/10/politics.race

    Ander figuur van Hope not Hate is Nick Lowles. Hij is bedenker en geestelijk eigenaar van de website ‘Hope not Hate’ en zijn ideeën en achtergrond geeft aan waar Matthew Collins is te plaatsen en wat zijn ideeën zijn.
    Lowles was in de jaren 90 lid van ‘Anti-Fascist Action’. Onderdeel er van is de ‘Red Action’ (een splintergroepering van de ‘Socialist Workers Party’). Deze groepering was in 1993 samen met de PIRA (Provisional Irish Republican Army) verantwoordelijk voor de bomaanslag op het warenhuis Harrods in London.
    Interessant te vermelden is dat de splintergroepering geleid werd door de beroeps- en serieverkrachter Gerry Healy. Het linkse volk heeft hem nog steeds hoog in het vaandel staan want er is zelfs een website aan het gewijd, het Gerry Healy Archief.
    Ook interessant is nu te vermelden dat met de naam Healy niemand minder dan Vanessa Redgrave is verbonden, eveneens een trotskist.
    Lowles carrière: werkte bij het blad de ‘Socialist Organiser’, trotskistisch georiënteerd. De groepering wilde in het verleden de Labour Partij overnemen.
    Over zijn afkomst doet Lowles zeer geheimzinnig en hij mag graag andere namen gebruiken, o.a. Peter Brighton and Laurence King.
    Met de vrijheid van meningsuiting heeft Lowles niets op, tenzij het die van zijn groepering is. Hij eiste verbod op het vertonen van de film ‘The Innocence of Muslims’ walgelijk en eiste daarom dat de EDL zou worden vervolgd wegens het aanzetten tot haat mocht de film worden getoond.
    Met de haat van moslims tegen Britten heeft Lowles geen moeite. Toen iemand als Azhar Ahmed op Facebook schreef dat alle Britse soldaten vermoord dienden te worden die in Afghanistan dienden nam Lowles hem in bescherming. Dat Azhar Ahmed ook mede verantwoordelijk was voor aanvallen op Britse burgers door moslims was voor Lowles niet interessant.

    Hope not Hate wordt gesteund door Unite Against Fascism (UAF), een geweldadige linkse organisatie doe ‘minderheden’ in bescherming neemt en eist dat de Britse vlag verdwijnt omdat deze ‘aanstootgevend’ is voor moslims, socialisten, communisten etc.
    In het begin van Lowles’ ‘carrière was Lowles werkzaam als redacteur voor ‘Searchlight’, opgericht door communist Gerry Gable die later zou worden veroordeeld wegens inbraak in de woning van David Irving
    HOPE not hate zorgde er (in samenwerking met parlementslid Theresa May) vorig jaar voor dat Pamela Geller en Robert Spencer de toegang tot GB werd ontzegd. Beide wilden spreken nav de moord op de soldaat Lee Rigby.
    Foto’s van deze groepering en hun aanhang (braakneiging niet uitgesloten):
    http://www.redwatch.co.uk/latest.html

    Bronnen:
    http://en.wikipedia.org/wiki/Harrods_bombing#1993_bombing
    http://en.wikipedia.org/wiki/Socialist_Organiser
    http://en.wikipedia.org/wiki/Gerry_Healy
    http://www.civilliberty.org.uk/newsdetail.php?newsid=1215
    http://www.gerryhealy.net/archive.html
    http://www.wsws.org/en/articles/2010/04/redg-a12.html

    Left Wing Extremists “Hope Not Hate” Threaten The EDL over Anti-Muslim Movie Screening


    http://en.wikipedia.org/wiki/Gerry_Gable
    http://www.bbc.com/news/uk-politics-23004858

    UAF aanhangers die aanvallen op vrouwen toejuichen:

    Ook door UAF gesteund: moslims die Britten aanvallen, zoals hier aanhang van de EDL:

    Violent Leftist Thug Who Celebrated Muslim Violence on Female EDL Member Employed by Daily Mirror

    Like

  18. paulzwueste zegt:

    Engeland is werkelijk TOTAAL VERZIEKT door het islam-ongedierte!!!! Hoe hebben ze het zo ver willen laten komen????!!!! En dat zonder enige politieke tegenpartij te willen vormen.
    Eilandbewoners die moeten lijden aan een zeldzame vorm van arrogantie denk ik.

    Like

    • Wachteres zegt:

      De Britten zijn jarenlang nog veel meer gehersenspoeld door het linkse denken dan wij, @ paulzwueste

      Ik denk niet dat dit wat met arrogantie te maken heeft. Waren ze nog maar trots op wie en wat ze zijn, dan zouden ze wel anders hebben gereageerd.

      Maar wie weet is hun eigenwaarde nog niet helemaal verdwenen. Ik heb nog hoop!

      Like

Plaats een reactie