Joodse wijk in Parijs ‘onleefbaar’ geworden

 Screenshot_204

(Door: Sander Becker)

Deze sabbat, normaal gesproken een rustdag voor de Joden, gonst de joodse wijk Saint-Mandé in Parijs van opwinding en verontwaardiging. Een dag na de aanslag op de koosjere supermarkt Hyper Cacher, waar een moslimextremist vrijdag vier joden doodschoot, klinkt overal de wens om het land te verlaten.

De joodse Léa Jaudel (18) is klaar met Frankrijk, zegt ze in een slagerij een paar straten achter de supermarkt. Het antisemitisme, de haat en het geweld maken de wijk voor haar ‘onleefbaar’. “Ik ben ontzettend bang. Vannacht heb ik geen oog dichtgedaan. Volgend jaar, als ik de middelbare school af heb, wil ik met mijn familie vertrekken naar Canada of Israël.” Haar vriendje Steven Alonso (19) gaat dan mee, knikt hij van onder zijn witte keppeltje.

Jaudel spreekt over de onrust die er soms rond de synagoge is, en over de haatdragende blikken waarmee moslims haar op straat van top tot teen opnemen. Slager Julien Vaury (31), zelf katholiek, hoort het begripvol aan. Toch adviseert hij Jaudel dringend om in Frankrijk te blijven. We moeten de schouders eronder zetten en dit kwaad samen bestrijden, betoogt hij, want alleen met eendracht kun je winnen. Maar er vált niet te winnen, werpt Jaudel bijna snikkend tegen. De jongste aanslag was volgens haar pas het begin.

Lees verder>>>
(h/t Martien Pennings)
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", antisemitisme, Frankrijk, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Krankzinnigheid, Moslims. Bookmark de permalink .

9 reacties op Joodse wijk in Parijs ‘onleefbaar’ geworden

 1. Jade zegt:

  Waar is de spreuk “Dit nooit weer” gebleven???
  De islam veroorzaakt al deze rotzooi en ellende.
  In het bedrijfsleven bestaat daar een mooie spreuk voor.
  Last in, first out.
  Opdonderen met die klote moslims.

  Like

 2. Als de joden Europa massaal verlaten zouden wij ook moeten vertrekken.
  De Ondergang van Europa staat voor de deur.
  En als straks de chaos compleet is zal de laatste Furhrer opstaan om de “orde” te herstellen.

  Like

 3. Ooops, dat moest natuurlijk “Fuhrer” zijn

  Like

 4. Theresa Geissler zegt:

  Vraag me af, wat die Valls van een Frankrijk zonder MOSLIMS zou vinden.
  Maar daar kom je niet achter, natuurlijk,,,,,

  Like

 5. Bas Koning zegt:

  De ‘Anne Frank test’: Waarin de vraag beantwoord word of een meisje als Anne Frank nog aan de hand van haar als jood herkenbare vader door de te testen stad kan lopen, of dat ze beter ONDER KAN DUIKEN in die stad. Laat opgemerkt zijn dat diverse steden in Nederland deze test NIET meer met succes kunnen doorstaan: dankzij de islamnazies en hun linkse enablers kunnen joden (en homos, en ongesluierde vrouwen, en afvalligen, en ongelovigen) in vele, vele steden in en buiten europa NIET meer veilig over straat.

  Hell, zelfs IN hun huizen zijn ongelovigen niet meer veilig voor de knoet van de islam. http://www.theguardian.com/world/2015/jan/09/boko-haram-deadliest-massacre-baga-nigeria

  En wat doet links? De slachtoffers van de islam beschermen? Of DE ISLAM BESCHERMEN?

  Like

 6. E Janssens zegt:

  Zo zie je maar. De multiculturalisten maken de multicultuur juist kapot door racisten en antisemieten in bescherming te nemen. Deze jodin heeft gelijk: in Israël is ze veiliger want daar wordt met het soort kereltjes als ‘de broertjes’ voorafgaand korte metten gemaakt. Mossad doet er zijn werk, maar die heeft de zegen van zijn regering, terwijl in Europa de inlichtingendiensten en de politie gehinderd worden door mensenrechtencommissies, linkserige journalisten en allerlei andere vetbetaalde zedenpredikers.

  Like

 7. Kolonel zegt:

  De islamieten zullen net zolang doorgaan met hun terreur en verspreiding van haat totdat alle Joden vertrokken of dood zijn. Ik geef ze geen ongelijk om te vertrekken naar Israel, van de politiek hoeven ze geen steun te verwachten, die staan aan de kant van de islamieten.

  Like

 8. Jan zegt:

  Knesset report: BDS movement has no impact on economy
  Finds exports to Europe have doubled since launch of BDS movement.
  http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/.premium-1.636172

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s