De verzwegen discriminatie van onze autochtone 50-plussers

Screenshot_12

(Door: Erik60)

Deze reportage is rechtstreeks uit mijn hart geschreven. Het is echt schrijnend hoe vitale vijftigers aan de kant worden geschoven door werkgevers die in hun plaats goedkope Oost-Europeanen aanwerven. De meeste werkzoekende 50-plussers zullen zich wel herkennen in deze reportage. Het gevoel van machteloosheid en de vernedering om zonder pardon aan de kant geschoven te worden. Het hoort er allemaal bij en naarmate je verder zoekt, groeit de frustratie met de dag. Maar je loopt niet alleen tegen een muur op. Er zijn ook werkgevers die profiteren van een werkloze 50-plusser die  heel graag een baan wil. Deze reportage gaat over Jaap, een werkzoekende die liever niet met zijn volledige naam in deze aangrijpende reportage wil komen.  Jaap is een frisse, sportieve 50-plusser die al 14 maanden opzoek is naar een baan. Lees en huiver.

Om economische redenen werd ik in november 2013 werkloos.  De echte reden was heel anders. Ik werd te duur voor mijn baas. Mijn plaats werd ingenomen door een Oost-Europeaan (een Pool).  De firma betaalde hem de helft minder loon. Nou, dan was de beslissing voor het bedrijf snel genomen.  Bovendien moest hij in plaats van 8 uur per dag 10 uur werken voor hetzelfde loon. Dit was schering en inslag geworden de laatste jaren bij het bedrijf. Wie met pensioen ging of te lang ziek was, werd vervangen door een Pool en dat terwijl het bedrijf ontzettend goede winsten maakte. Maar het zou zo´n vaart niet lopen, dacht ik. Met mijn kennis, ervaring en diploma zou het maar een kwestie van tijd zijn voor ik ander werk had. Tegelijkertijd was ik ook teleurgesteld en woedend om na zoveel jaren dienst aan de kant geschoven te worden voor een persoon die nog niet eens fatsoenlijk Nederlands sprak. Ik besloot daarom mijn klacht neer te leggen bij de vakbond. Ik was al dertig jaar een trouw lid, dat al even lang elke maand lidmaatschapsgeld betaalde. De vakbond zou mij wel helpen, dacht ik. Maar dit was verkeerd gedacht. Zij haalde slechts de schouders op en vertelde me dat ze niks voor mij kon doen. Indien het bedrijf het spel speelde volgens de regels van de wet waren hun handen gebonden. We leefden nu eenmaal in een modern Europa zonder grenzen. Het stond iedereen vrij om te wonen en te werken waar hij maar wilde in ons Europa. De ironie ontging mij niet. Ik heb dan ook per direct mijn vakbondslidmaatschap opgezegd. Een organisatie die mijn belangen niet wil verdedigen, hoeft geen geld van mij te ontvangen.

Ik stuurde via mail wel tien sollicitaties per dag. Op de meeste kreeg ik geen antwoord en diegenen die wel reageerden, waren dubieuze uitzendbureaus. Telkens werd ik uitgenodigd voor een gesprek, waarbij ze mij dan aan verschillende bedrijven voorstelden. Ik was bijna alle dagen onderweg voor een sollicitatiegesprek. Soms reed ik wel naar Rotterdam, Amsterdam, Utrecht voor een sollicitatiegesprek.  Maar telkens draaide het meestal op niks uit. Ik werd telkens te oud bevonden. Hoewel ze mijn leeftijd op mijn CV konden lezen, nodigden ze me toch nog uit. De bedrijven speelden een spel en ik moest het meespelen in de hoop dat er een baan uit zou komen. Ik werd niet afgekeurd op mijn uiterlijk of onkunde. Integendeel! Ik was gewoon te oud.

En dan zijn er werkgevers die echt profiteren van de crisis en kwetsbare mensen die koortsachtig naar een baan zoeken. Enkele werkgevers stelden me na een gesprek voor om een dagje gratis mee te werken. En als ik mijn werk goed deed, zou ik een contract kunnen krijgen. De keuze was dan snel gemaakt. Ik stemde gretig toe.

Mijn eerste gratis werkdag begon om 06.00 uur en ik moest 145 km rijden. Dus ik vertrok om 03.30 uur om lekker op tijd te zijn. Het was een erg aangename werkdag als technicus (ik heb electromechanica gestudeerd). We hebben heel hard gewerkt en toen ze vroegen om nog een uurtje langer te werken, stemde ik toe. Toen ik ’s avonds moe maar voldaan thuis kwam, zei ik tegen mijn vrouw: “Ik heb werk.”  Het bleef meer dan een week stil. Toen belden ze me nogmaals op om te vertellen dat ik een harde werkers was, maar dat ze nog een dagje wilden proberen. Kwestie van keuzes maken en het bedrijf had ook graag zekerheid dat de betreffende persoon die het wilde aanwerven zich extra inzette. Deze keer hoefde ik niet zo ver te rijden. Die dag werkte ik van 06.00 uur tot 18.00 uur gratis en voor niks. Toen ik na twee weken nog niks hoorde, belde ik zelf op. Ze vertelden me doodleuk dat ik wel goed werk had geleverd, maar dat ik toch te oud was. Later hoorde ik van iemand dat hij er ook een dag gratis gewerkt had en toen ze hem ook voor de tweede keer opbelden, bedankte hij.

Schijnbaar had ik mijn lesje omtrent gratis werken nog niet geleerd. Want enige tijd later belde een selectiebureau me op dat een van hun klanten interesse had in mij, maar me eerst eens een dagje wilde uitproberen. Dom als ik was, stemde ik toe. Die dag was het erg druk en hebben we zelfs geen pauze genomen. Maar tot nu toe heb ik ook nog niks van dit bedrijf gehoord. Het is een regelrechte schande dat werkgevers zo profiteren van bereidwillige mensen. Zij kunnen dit doen, omdat er toch niet tegen hen opgetreden wordt. Aan het FNV en consorten heb je niks. Zij zijn zo links als maar mogelijk is. Vanaf het moment dat ze merken dat er een Oost-Europeaan of een asielzoeker in vast dienstverband is bij de werkgever haken ze al af. Aan dit volkje heb je niks. Zij hebben ervoor gezorgd dat de autochtone Nederlandse arbeider massaal thuis zit. Een 50-plusser is op dat gebied nog slechter af. Wij kunnen alleen schijnbaar nog gaan werken als we het gratis doen.

Ik heb al ontzettend veel testen afgelegd. Op alle testen was ik grandioos door.  Maar steeds was ik te oud of gaven ze de voorkeur aan Oost-Europeanen. We leven in een beschaafd land en we zijn dan ook beschaafde mensen. Bovendien heb ik van thuis uit geleerd dat ik niet mag discrimineren. En dit wil ik ook niet doen. Maar ik kan niet anders meer. Door de open grenzen en de komst van de goedkope Oost-Europeanen is het voor mensen die de vijftig gepasseerd zijn afgelopen als ze werkloos worden. Niet de Oost-Europese arbeider wordt gediscrimineerd op de arbeidsmarkt, maar de Nederlandse arbeider die naargelang hij ouder wordt plaats moet maken voor een goedkopere variant.

De politiek en de vakbond kijken ernaar en daar blijft het bij. Zij weten ook dat de Nederlandse arbeider gediscrimineerd wordt. Om de een of andere politiek correcte reden willen zij niet ingrijpen om deze verkapte discriminatie weg te werken. Want dat is het, discriminatie. Discriminatie is een zwaar woord om in de mond te nemen. Maar na een paar honderd sollicitaties kan ik niet anders. Door de meeste werkgevers word je als een malariapatiënt behandeld, alleen al omdat je een 50-plusser bent. Het zou de politiek en de vakbonden goed doen indien zij de kat de bel eens aanbinden en opkomen voor de kwetsbare oudere werknemers. Niet dat wij geestelijk en fysiek kwetsbaar zijn. We zijn wel kwetsbaar voor discriminatie op de arbeidsmarkt. We zijn misschien wel ouder, maar we hebben de ervaring en de wil om terug aan de slag te gaan. Bovendien moeten wij onze rekeningen ook betalen.

Er zijn zeshonderdduizend Oost-Europese arbeiders actief in Nederland en er zijn meer dan  zevenhonderdduizend werklozen. Een groot deel van deze Oost-Europeanen betaalt hier geen belasting en ook geen wegenbelasting. Bijna alle Oost-Europeanen rijden rond met de nummerplaat van het land van herkomst. Ik wil hierbij vermelden dat het opengrenzen beleid van Europa aan ons oudere werknemers geen goed doet. De enige mensen die er voordeel van hebben zijn de werkgevers. Zij lappen alle regels aan hun laars en komen er ook meestal mee weg. Maar het is nog niet over voor ons.  Een groeiende groep 50-plussers begint zich langzaam maar zeker te roeren. Zij zijn het net als ik beu om opzij geschoven te worden. Ik voorspel dat er binnenkort een nieuwe frisse ouderenpartij  opgericht gaat worden die er echt voor zal gaan. Want dit is zeker nodig. Het gaat niet aan dat er zomaar een grote groep vitale mensen als vuil op straat gezet wordt. Slechter dan nu kan niet. Het kan alleen maar beter worden.

Door:
Erik60
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

45 reacties op De verzwegen discriminatie van onze autochtone 50-plussers

 1. Pingback: De verzwegen discriminatie van onze autochtone 50-plussers | Nikontino's Blog

 2. BertG. zegt:

  Zeer herkenbaar verhaal. Ik heb mezelf erbij neer gelegd dat ik tot me AOW nooit meer werk zal gaan vinden en vul de uren in met ik zelf leuk vind. En gelukkig heb ik zeer veel hobby’s en liefhebberijen. Ik denk er dan ook niet meer over na.
  Dat leek mij het allerbest om geen hartverzakking te krijgen van al die zorgen.
  Nou zit er gelukkig ook geen instantie meer achter mij aan die vind dat ik moet solliciteren, dat scheelt al enorm veel kopzorgen.
  We zijn als het ware terminal verklaart door onze regering, het boeit ze niet meer.
  Ik moet het er maar mee doen, met me lage inkomen wat nooit meer zal worden.
  Beter gaat het er echt van worden. Zoals je al schreef, ze spelen een spel volgens de regels en ze doen allemaal mee, werkgevers, bonden en regeringen.
  Alleen de grenzen sluiten kan hier nog aan wat veranderen.

  Like

  • henrymulder zegt:

   Bert, ik zit in hetzelfde schuitje met 61 jaar. Hoe kom jij onder die sollicitatieplicht uit? Wil je svp antwoorden?

   Like

   • BertG. zegt:

    Uiteindelijk hebben ze me maar afgekeurd voor 80-100% om van me af te zijn.
    Ik ben dus letterlijk terminaal verklaard. En ik ben nou niet bepaald bedlegerig.
    Als ik het UWV opbel, krijg ik het verzoek om dit a.u.b. nooit meer te doen omdat ze nooit meer van plan zijn ooit nog iets voor mij te doen.
    Dat wordt me letterlijk zo gezegd. Daar kan je heel droevig van worden of denken, krijg dan allemaal ook maar de pleuris. Zoek het dan maar zelf uit.
    Het is verschrikkelijk hoe ze mensen opjagen die geen enkele kans meer maken na hun 50ste.

    Like

   • toestroom zegt:

    henrymulder dat zouden ze afmoeten schaffen werk krijg je toch niet meer op deze leeftijd (Te Oud).

    Like

   • henrymulder zegt:

    Bert en toestroom. Dank voor de reactie. Ik ben wel verplicht om naar 55+ cursus te gaan om te leren netwerken. Daar zit je dan met nog 7 anderen, allemaal 59+.en als je ziet wat voor banen zij gehad hebben, nou je zou ze allemaal graag willen aannemen, enkel alleen al om de kennis. Sommige zitten al 3 jaar en we ziteen daar zeker niet gemotiveerd. Als je de cursusleider san vraagt waar dit allemaal goed voor is dan krijg je als antwoord dat hij/zij dat ook niet weet en dat hij/zij dit ook maar opgedragen kreeg. En dit 10 dagen lang…vind je het gek dat ik vaak misselijk was op die dag.

    Like

   • toestroom zegt:

    het is een probleem en het blijft een probleem.

    Like

 3. nikontino zegt:

  En met de verkorte ww sta je voor dat je het weet zonder inkomen en krijg je ondanks dat je als tweeverdiener allebei apart je premies afdraagt geen bijstand omdat je partner werkt . Waar wel geld voor is ……… ? vul maar in ik zou nog 17 jaar moeten werken maar waar ? en voor welk loon ?

  Like

 4. Tistochwat zegt:

  Meer dan schandalig! De desbetreffende man was kennelijk niet te oud om ergens GRATIS te komen werken!

  “Een organisatie die mijn belangen niet wil verdedigen, hoeft geen geld van mij te ontvangen.”

  Zo denk ik over de overheid; die verdient het ook niet om ons belastinggeld te krijgen!
  Bovendien smijten de dames en de heren het voor mijn gevoel voor 99 % over de balk en/of vullen ze er hun eigen zakken mee.

  Like

 5. Cathja zegt:

  Een heel schrijnend verhaal! Wat erg als je weet dat je een vakman (of -vrouw) bent, en je bent met 50 jaar al te oud! Wat is dan toch de reden dat de overheid ons steeds langer door wil laten werken? Dan zal er tóch werk moeten zijn!
  Ik vind dat de schuld hiervan volledig bij de overheid ligt. Zij doen er niets aan om deze ongelijkheid te stoppen. Ik denk dat het snel gedaan is met ‘de Polen’ als de werkgevers exact hetzelfde loon zouden moeten uitbetalen aan Polen -of andere buitenlandse werknemers- als aan de Nederlanders. De Nederlander wordt nu op een schofterige manier gediscrimineerd!
  Laat die buitenlanders om te beginnen hier eens belasting gaan betalen, en ook voor de auto, ja! Ik mag hier ook niet met een Duitse nummerplaat rondrijden en zo de wegenbelasting in Nederland ontduiken! Ik zou dat best willen, want daarmee houd ik maandelijks € 75,– in mijn zak! Mooi toch?

  Het wordt tijd voor een grote demonstratie tegen onze discriminerende overheid. Ja, als ze van je plukken kunnen zijn ze er als de kippen bij! En als Wilders zegt dat het een schande is dat er zoveel sociale huurwoningen aan ‘vluchtelingen’ toegewezen worden en de Nederlander geen kant op kan, dan zegt Stef Blok dat wij de plicht hebben om deze mensen onderdak te geven. Welke plichten heeft onze regering eigenlijk richting het eigen volk/de belastingbetaler, waar ze vertegenwoordigers van zijn? Echt, ik kan bijna niet geloven dat je eigen overheid je zó in de kou kan laten staan, maar de bewijzen stapelen zich meer en meer op! We worden door onze eigen regering achtergesteld, ten gunste van vreemdelingen.

  Dat is gewoon VOLKSVERRAAD!

  Like

 6. Martha N zegt:

  Geweldig waar, helemaal gelijk, maar gelijk hebben wil nog niet zeggen dat je het krijgt.
  Dat wij echte Nederlanders, nu eens het heft in handen nemen, ga er tegenaan! Stem niet op vaderland verlakkers, stem voor UW toekomst en deze van Uw kinderen, zeg NEE tegen zoals het nu gaat. Een Walhalla rijk genaamd EU, waar alle mensen gelijk zijn en geld krijgen zonder te werken.. en zonder enige bijdrage te leveren aan de grote pot.? Kom dat bestaat niet en zal ook nooit lukken, het nieuwe systeem is totaal verrot en bij voorbaat verloren!
  Geen werk meer na 50 jaren..?
  Alleen nog werk voor uitgekotste politici bij de EU, die mogen hun onzinnige gedachten naar buiten brengen, gedachten en waanzinnige besluiten, die het de gewone burger alleen maar moeilijker maken.

  Like

 7. Klukkluk zegt:

  Pure discriminatie. Maar helaas niet het soort waar Brussel of Den Haag warm of koud van wordt.

  Like

 8. bigljohn zegt:

  Cathja; We worden door onze eigen regering achtergesteld, ten gunste van vreemdelingen. Dit is helaas de praktijk van alle dag sinds die ondertekening daar in Straatsburg. Sinds dat Straatsburg boeren wij steeds verder achteruit. Een aantal – verbeteraars – heeft al getracht dit proces te keren, maar helaas. We denken aan een boer Koekoek, Hans Janmaat, Pim Fortuyn, terwijl Geert Wilders er ook mee druk bezig is. We kunnen alleen maar hopen dat de PVV ooit met 78 Kamerzetels gaat regeren. Ooit ja, als het hopelijk al niet meer te laat zal zijn. Een GEEN coalitie regering, want dan wordt het alleen maar schipperen.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @bigLjohn: 15.29.uur. Precies John, de ellende is al begonnen onder de RODE SINTERKLAAS Den Uyl. Half Suriname heeft deze klojo naar Nederland over laten komen. Daarna de smerige vuile streek met het VERDRAG VAN STRAATSBURG, omdat BEA BILDERBERG en de WERKGEVERS van Nederland en EUROPA dat wilden! Heel de MOSLIMWERELD uitgenodigd om hier te komen PLUKKEN van ONZE SOCIALE ZEKERHEID. Daarna de massa-immigratie waar het kabinet van Agt/Wiegel volop aan meewerkten, want goedkope arbeidskrachten voor de WERKGEVERS VNO/NCW met de vuile klootzak WIENTJES voorop. O ja, ook de uitzendbureaux kwam het WERKGEVERSTUIG goed uit! Afschaffen van het degelijke arbeidsbureau! Daarna het ultieme verraad aan de NEDERLANDSE WERKNEMER en BURGER, de instelling van de compleet COMMUNISTISCHE EUSSR! CDA,VVD,PvdA en D66, ONGEZIEN de tyfus voor jullie, smerige verraderskliek!!

   Like

 9. Tempelier zegt:

  Cathja, helemaal juist. Dit is al jaren aan de gang. Hoelang pikken we dit nog ??

  Like

 10. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  En dan hebben ze de pensioenleeftijd ook nog verhoogd, Nóg meer gelukzoekers binnengehaald en miljarden aan andere landen ‘gedoneerd’ Dit alles op de schouders gelegd van de 50-plussers

  Like

 11. Sjaak zegt:

  Maar het eigenlijke punt is hier nog helemaal niet aangesproken !
  De jaren die ontbreken worden in de pensioenkas met de minimaalste
  bijdrag opgevuld ! En de eigenlijke klap komt wanneer je met 67 daar
  aangekomen bent ! Jaren van beidragen ontbreken en worden radikaal
  gekort ! Zou dit Arbeitgeverspelletje nog zo een twintig jaar doorgaan,
  IS EEN EENHEIDSPENSIOENTJE VAN 600/800 BITTERE REALITEIT !
  VELE UIT DE HEDIGE GENERATIE LEVEN NU AL MET WEINIGER
  ALS 1000,-€ !
  MAAR DE VIEZE VUILE GORE LINKSE ACHTERBAKSE POLITIKER
  HEBBEN MET DE SNELHEID VAN EEN IC TREIN HUN SCHAAPJES
  AL IN HET DROGE EN EXORBITANTE PENSIOENREGELINGEN IN
  WEINIGER ALS 10 JAAR IN HUN ZAK !
  VOOR DIE DIE VROEGER GAAN IS IN IEDER GEVAL ZO EEN
  SLORDIGE 3500 – 6500 € OOK NOG GENOEG ZONDER ZICH
  OM EEN BIJBAANTJE TE BEMOEIEN !
  HET KOMT DE DAG EN DAN GAAT DIT ONTZETTEND FOUT !
  GARANDEERD !

  Like

  • jitskesez zegt:

   Ik weet niet of het een troost is, maar de Euro houdt het waarschijnlijk ook niet uit tot mijn pensioensleeftijd.

   Like

   • Joost Visser zegt:

    Geef het nog een paar jaar. Helaas voor familie en vrienden die gepensioneerd zijn en in een warm land met lagere kosten nog gewoon wilden leven van hun pensioen en niet ierdere euro om hoeven te draaien zoals in Nederland zoals velen ervaren. Voor hen komt de omwisseling naar de gulden te laat. Hebben nu veel problemen door lokale stijgende kosten, die niet gecompenseerd worden door een deappriciatie van de lokale valuta en een dalende euro t.o.v. de dollar.

    Enkelen willen nu al terug naar Nederland. Resultaat:

    – enkelen gaan gillend weer terug na enige maanden in Nederland vertoeft te hebben na diverse gesprekken en ervaringen. ´Liever dan maar wat armer aldaar, dan niet-leven alhier´.

    – tegenwerking overheden. Ze worden gezien als mislukkelingen. ´Je komt met hangende pootjes terug?¨

    – praktisch onmogelijk om de huidige buitenlandse vrouw mee te nemen naar Nederland. Vooral financieel, 10.000 euro kosten. Inburgeringskosten alleen zijn al 5.000. En voor hen geldt geen generaal pardon of zo.

    – opnieuw een huis huren. Betaalbaar onmogelijk en in de vrije sector financieel niet haalbaar.

    etc….

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @ Sjaak: 15.58. uur. Beste Sjaak, je hebt volkomen gelijk!

   Like

 12. oud-marinier zegt:

  @Erik60 ….tegenwoordig ben je als 35+er al afgeschreven om uberhaupt nog een fatsoenlijke baan te krijgen of een andere , indien je op de een of andere wijze je oude baan bent kwijteraakt. Laat staan 50+er …..

  Like

  • Joost Visser zegt:

   In het midden van de jaren tachtig (ook crisis) was je met 33 jaar al te oud. Het ´oud-zijn´ is van alle tijden in crisis.

   Like

  • hubert zegt:

   ik heb 2 dochters een van 23 en een va 27. die van 23 solliciteert zich rot wordt niet aangenomen wegens geen ervaring, doet nu een stage voor 32 uur tegen een vergoeding van 500 euro.zonder enig recht. nog steeds zeggen werkgevers geen ervaring. die van 27 heeft 0 uur contract en zou nu eigenlijk recht hebben op vast c ontract maar nee daar beginnen we niet aan dus staat ze zo op straat.Dit is wat deze bedriegers in denhaag hebben gedaan.

   Like

   • oud-marinier zegt:

    @Hubert , 30 Jan. ’15 , 16.18u : Begrijp het volkomen…was van Dec. ’09 t/m Juni ’12 terug in NL ivm aanvullende studie (MVK) …. Meldde me aan bij verschillende uitzendbureau’s ….na 6 maanden werken , zou men moeten overgaan op contract hetzij via directe werkgever…hetzij via uitzendbureau….Niks ervan…3 maanden eruit , en dan begint de hele zeik van voren af aan. Na verloop van tijd ben je “te oud” enz enz….en kom je dus in die spiraal terecht . Van kwaad tot erger. Zou bij wet verboden moeten worden. Begrijp me niet verkeerd, de opzet van een een uitzend bureau is helemaal niet verkeerd . Als men de WET maar op de juiste wijze toepast die hierover gaat. Tijdens iemands period werkzaam voor een uitzendbureau , kan de bemiddelaar van een uitzendbureau heus wel zien of iemand WELWILLEND is of niet en welke plus en min punten iemand heeft. En naar aanleiding daarvan iemand bij een bedrijf al dan niet adviseren. Na 6 manden ergens te hebben gewerkt , kan de werknemer kiezen of het hem/haar bevalt al dan niet bij die betreffende werkgever en ervoor kiezen om over te gaan in vaste dienst of niet . Al naar gelang behoefte van werkgever en werknemer en bemiddeling van uitzendbureau. Bij keuze om NIET in vaste dienst te gaan van werkgever , kan ook besloten worden om in vaste dienst te treden bij uitzendbureau , die dan alle verplichtingen als “WERKGEVER” op zich dient te nemen. Indien werknemer besluit om in vaste dienst te gaan bij betreffende werkgever/inleen bedrijf , kan het betreffende inleen bedrijf met uitzendbureau een overeenkomst sluiten ivm eventuele vergoedingen van kosten gemaakt door uitzendbureau voor werknemer (denk aan opleidings kosten van cursussen enz enz …+ een EENMALIGE afkoopsom daar het uitzendbureau nu GEEN inkomsten meer ontvangt van werknemer die overstapt naar VASTDIENSTVERBAND van inleenbedrijf. Zover , zakelijk gezien kan ik hierin megaan en begrijp ik dit. Helaas , zoals u zegt Hubert , hebben de wetgevende macht (regering in Den Haag ) er zo een grote KOLERE zooi van gemaakt wat wet-/regelgeving betreft , dat het werkgevers , nu ZOOOOOOOO gemakkelijk wordt gemaakt om mensen te ontslaan zoals het hen uitkomt en er verder op (bijna) GEEN enkele wijze voor verantwoordelijk hoeven te zijn. Daarnaast , komt bij , dat het nu ook afhangt van HOE men geholpen wordt door het UWV enz enz , daar het blijkbaar verschilt van gemeente tot gemeente . Dit zou VERBODEN moeten worden en er WEER als vanouds 1 NATIONALE wetgeving voor in de plaats moeten komen. Zoals het NU toegaat , is ONAANVAARDBAAR !!!

    Like

 13. Zoals verwacht zijn er hier nogal wat (participatie)slaven. “Werkzaamheden” verrichten voor een paar rotcenten(uitkering) tussen de mongolen en de haatbaarden in asociale werkplaatsen.

  Advies, hou de burocraten flink aan het werk met telefoontjes, brieven, bezwaarschrifteen etc totdat ze kostmisselijk van je worden en ga keihard in tegen werkcoaches en ander loslopend wild.

  En heb geduld totdat de revolutie uitbreekt. Dan komen er wwer nieuwe ronden, prijzen en kansen.

  Bezoek ook even slavernij.wordpress.com

  Like

 14. jitskesez zegt:

  Dit is op Voice in the Desert herblogden reageerde:
  Ik heb een kei van een graad en wel twee. Dus zit ik zonder werk, want mensen van het Bestuur, die zelf zo’n duizend Euro per dag opstrijken plus alle soorten van vrij eten en drinken op hun vele “vergaderingen” en snoepreisjes, dat mij voor vast aanstellen “te duur” is. Ik mag heel misschien, twee jaar iemand anders’ gezette lesprogramma en -boeken uitvoeren, zonder inspraak, zonder eigen ruimte of privacy, en al haal ik de sterretjes van de hemel en willen alle studenten wel bij mij in de klas zitten zo goed vinden ze mij, toch mag ik vertrekken. Te duur, zegt de dikke vette Dean en zijn dikke vette baas de graaiers van het Bestuur. Enfin, ik heb me ziek gemeld en zit nu in de bijstand, want ik weiger me onder dergelijk wanbeleid te laten vernederen, ik ben geen hond.

  Like

 15. Peter zegt:

  Een bekend voorkomend verhaal.
  Mijn vrouw raakte vanwege een faillissement(totaal onnodig maar de bank weigerde verder krediet) en kon na korte tijd weer aan de slag bij een nieuw te openen bedrijf. Na nog geen maand werd het bedrijf verder verkocht en werd het personeel overgenomen incl de voorwaardes. Na een maand geen salaris, na twee maanden ook niet en iedere keer werd haar verzekerd dat het salaris plus onkosten waren overgemaakt. Dat ging zo een paar maanden door totdat een collega haar rechtsbijstand inschakelde en een rechtszaak aanspande. Mijn vrouw, al jaren lid van de FNV had inmiddels de FNV ingeschakeld en die startten een zaak tegen de werkgever wegens salarisachterstand. Natuurlijk werd de zaak gewonnen maar mijn vrouw schoot er niets mee op omdat de werkgever toch niet betaalde, maar de FNV liet het verder zitten, ze ondernamen niets meer. De rechtsbijstand van de collega was een faillissementsprocedure gestart en de dag voor de zaak werd het salaris en de onkosten aan de collega overgemaakt. Contact met het UWV leerde dat mijn vrouw verplicht was te werken bij de werkgever ondanks het niet betalen van salaris en onkosten(iedere dag 170 km. met de auto). Het zou worden opgevat als werkweigering met als gevolg geen WW uitkering. Toen onze rechtsbijstand ingeschakeld, die ondernamen meteen actie en dienden ook een faillissementsaanvraag in bij de rechtbank. Zaak gewonnen, de werkgever haalde op de laatste dag van haar ½ jaar contract het hele bedrijf leeg en vertrok met de noorderzon. Later bleek dat hij tegelijkertijd dezelfde streken bij nog 3 van zijn bedrijven had uitgehaald, de werknemers achterlatend met een hoop ellende. Gelukkig kreeg mijn vrouw, omdat het bedrijf failliet was verklaard voor de rechtbank het grootste deel van haar salaris vergoed door het UWV, veel van haar collega’s niet. Het barst in Nederland van bedrog en diefstal en de vakbonden zijn alleen bezig met zichzelf en hebben helemaal geen oog voor de werknemers in dit land. Inmiddels hebben we het lidmaatschap opgezegd maar ze beantwoorden de opzegging niet en blijven contributie innen. (die we overigens meteen weer terug laten storten)
  Deze regering, maar ook de vakbonden is tuig van de richel.

  Like

 16. Nederlandiskapot zegt:

  de FNV bond is van de PVDA! Nou dan weten jullie het wel!

  Like

 17. annet zegt:

  Waarom geen actie voeren binnen hof bestormen of iets dergelijks net als in België

  Pronkbakker75@hotmail.com

  Like

 18. Jean zegt:

  Voor de aardigheid heb ik eens gereden op de autostrade van Luik naar Antwerpen en de kentekens van de vrachtwagens genoteerd, blijf rustig zitten ook al is dat moeilijk, 92% waren vreemdelingen, op een uitzondering na allemaal oostblikkers. Die toestand hebben we te danken aan die EU misdaadorganisatie door dat open grenzen misbaksel.
  Conclusie, grenzen potdicht en dubbele nationaliteit verbieden.
  Wie in Nederland of Vlaanderen tewerkgesteld wordt moet behandeld en betaald worden als Nederlander of Vlaming w.w.z. dat moslims niet even op het matje mogen gaan liggen, zelfde regels voor iedereen volgens de normen en waarden van het land.
  Eenvoudiger is natuurlijk die EU maffia uit te schakelen en terug te keren naar onafhankelijke republieken dat bespaard ons veel zorgen en veel geld.

  Like

 19. lucky bee zegt:

  Alles wordt geregistreerd en niets wordt vergeten hoor, met de tijd zullen wij wraak nemen.

  Like

 20. Joshua zegt:

  Die smeerlappen in den haag en het bedrijfsleven hebben dit bewerkstelligt, van mij mogen dat soort PARASIETEN dood gespoten worden!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Deze PARASIETEN krijgen veel te veel voor wat zij presteren.

  Like

 21. pieter zegt:

  ik heb juist bewust 50 plussers aangenomen…. 1 met reumatische aandoening en 1 met naweeen van een beroerte.
  perfecte lui! zijn beiden in de bijstand gerolt na hun ziekte maar zooooo blij dat ze er nu uit zijn.
  ik ben geen weldoener hoor, puur eigen belang.
  ik heb er nu een paar die nooit lopen te zeiken over wat dan ook, ouderwetse arbeids-moraal en indertijd nog gewoon een vak geleerd.
  bevalt me prima!

  Like

  • zrast zegt:

   Zelfde voor mij, ik heb 2 mensen van 54 en 58 aangenomen, nooit gezeik. Heel flexibel, vakkundig en hardwerkend! En een verkoudheidje? Ze komen gewoon!

   Like

   • henrymulder zegt:

    Ja, die mentaliteit heb ik ook. Ik heb 42 jaar gewerkt en aks ik daarvan 14 dagen verzuimd heb is het veel. Ik ben raxichauffeur en ik kan direct aan het werk. Morgen al. Als ik maar 66 jaar ben en AOW krijg. Dan willen ze mij graag hebben. Ik krijg elke week vacatures toegestuurd via UWV voor taxichauffeur en kan direct beginnen. Als ik maar faan taxipas heb, want dan kunnen ze mij daarvoor opleiden en subsudie vangen. Baan gegarandeerd. 3 maand contract en daarna sta je op straat. Ruimte voor de volgende. En intussen ben ik als 100% gekwalificeerde werkeloos. Hoezo logica.een grote rukbende is het.

    Like

   • toestroom zegt:

    Er zijn meer ouderen die willen werken, aleen de grote werkgevers die willen niet, zrast u bent een fries van huis uit???? kijk naar dat grote concern in Leeuwarden wat daar allemaal werkt alleen op uitzendbasis.

    Like

   • oud-marinier zegt:

    @Toestroom en alle andren die hier hebben gereaguurd en die inmiddels 50+er zijn en nogal nare ervaringen hebben ivm ontslag (om wat voor reden dan ook) ……Lijkt het jullie niet beter om eens contact met elkaar op te nemen en te kijken wie WELKE vakbekwaamhedn bezit , en jullie krachten te bundelen en zodoende misschien GEZAMELIJK een nieuw bedrijf op kunnen zetten of iets dergelijks ??? Is maar een idee ….. !!!

    Like

   • toestroom zegt:

    Marinier nee dat doe ik niet aan mee, dat laat ik aan de jonkies over mijn botten zijn versleten ben over de 70

    Like

 22. Ivanneau zegt:

  Wat zou het fijn zijn als we eens een regering hadden die voor ons zou zorgen. Bijna iedere partij spant zich overal voor in behalve voor de eigen bevolking. Die mag alleen betalen en verder bek dicht. In Griekenland dreigt de regering ermee om -zoals het hoort- voor het eigen volk op te komen. Gevolg blinde paniek bij Distelbloem en zijn Europese zakkenvullersmaatjes. Maar ik geniet er van. De zakkenvullersclub mag van mij zweten tot ze een vetvlek zijn.

  Like

 23. Anneke zegt:

  Waarom zetten wij geen partij op voor 50+, ik zie hier heel veel mensen die dit beslist kunnen en ik doe dan ook mee. Heb dit verhaal aan de lijfe ondervonden en ben toen al vreselijk in opstand gekomen en redelijk gewonnen. Maar met een hele groep moet het mogelijk zijn om iets op te gaan zetten en om deze misstanden op te lossen. Dus inderdaad, een nieuwe frisse ouderenpartij, van mensen die weten waar zij over praten. Ons motto: Voor 50+, door 50+

  Like

 24. Tom Hendrix zegt:

  @ BertG: 07.50. uur. Bert ik heb hetzelfde meegemaakt. Ik ben er na 32 jaar min of meer uit getreiterd. Gelukkig hebben ze me min of meer 80-100% afgekeurd. Hoewel ik mijn werk graag deed . Maar ze zijn je inderdaad “liever kwijt dan rijk”. En na 12 jaar ben ik er wel overheen, en ik denk nu ook “zoek het maar lekker uit”, met jullie kolerezooi!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s