“Sterke kerken belemmeren de integratie van moslims”

Screenshot_2

(Vertaling: E.J. Bron)

Hoe sterker de staat de christelijke kerk ondersteunt, des te moeilijker kunnen moslims zich integreren. Dat is het resultaat van een actueel onderzoek. Volgens deze studie beïnvloedt de religiepolitiek van de staat op niet onaanzienlijke wijze de instellingen tegenover moslims.

Hoe sterker de staatssteun voor christelijke kerken is, des te uitgebreider zijn de voorbehouden tegenover islamitische immigranten in de bevolking. Wettelijke regelingen, zoals de bescherming van feestdagen, het heffen van kerkbelastingen of confessioneel godsdienstonderwijs op scholen versterken een christelijke cultuuridentiteit en bemoeilijken de integratie van andere religieuze groeperingen. Dat blijkt uit een onderzoek van de politicoloog Marc Helbling van het Wetenschapscentrum Berlijn voor sociaal onderzoek (WZB) en Richard Traunmüller van de Goethe-universiteit in Frankfurt am Main.

Dat de onderzoekers hun analyses baseren op data uit het kleine land Zwitserland doet geen afbreuk aan de zeggingskracht: “Tussen de 26 kantons variëren de religiepolitieke regimes net zoals tussen verschillende West-Europese landen”, zegt Marc Helbling. “Zwitserland kan daarom in deze zaak als een soort laboratorium voor heel Europa gelden.”

De studie toont aan: in kantons, die een sterke positie aan de christelijke kerken verlenen, neigen de geënquêteerden eerder tot uitspraken zoals dat er teveel islamitische immigranten in het land zouden zijn. Ze vertegenwoordigen ook eerder de opvatting dat leden van de islamitische religie niet het recht zouden moeten hebben minaretten te bouwen of een hoofddoek in het openbaar te dragen.

“Voor ons was het bijzonder interessant dat symbolisch-culturele aspecten, zoals de opname van het christelijke kruis in een kantonvlag, belangrijker schijnen te zijn dan concrete financiële ondersteuning van de kerken”, zegt Marc Helbling. Blijkbaar zouden in samenlevingen, waarin collectieve identiteiten en openbare instellingen duidelijk christelijk gevormd zijn, moslims eerder als bedreiging worden waargenomen.

Om individuele opvattingen te meten, hebben de onderzoekers data van de Zwitserse verkiezingspeiling van 2011 gebruikt, waarin 2.500 Zwitsers werden gevraagd naar hun opvattingen over de islamitische hoofddoek en de bouw van minaretten. Deze data werden vergeleken met die van de politieke regulering van religie op kantonnaal niveau.

In aansluiting op de internationaal vergelijkende Religion Support Index van Jonathan Fox werd o.a. gemeten of kerken en kerkelijke hulporganisaties financieel ondersteund worden, of er kerkbelastingen worden geheven, of religieuze feestdagen wettelijk beschermd zijn en of er sprake is van religieuze symbolen op kantonnale vlaggen.

Bron:
www.migazin.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Integratie", "Intellectuelen/academici", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, Christendom, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, Eurabië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking, Zwitserland. Bookmark de permalink .

35 reacties op “Sterke kerken belemmeren de integratie van moslims”

 1. Zilvermeeuw zegt:

  @Blijkbaar zouden in samenlevingen, waarin collectieve identiteiten en openbare instellingen duidelijk christelijk gevormd zijn, moslims eerder als bedreiging worden waargenomen.”

  Moslims ZIJN een bedreiging voor ELK land waar ze neerstrijken. Zodra ze de kans krijgen gaan eerst de Joden er aan, daarna de Christenen en dan de atheïsten. De islam hoort niet in het Westen thuis. Eigenlijk nergens ter wereld maar zéker niet in het Westen. WEG ermee!.

  Like

  • Jaan zegt:

   Vergeet vooral de collega moslims niet, die in dezelfde Allah geloven maar voor wie de opvolging van Mohamed nogal problematisch schijnt te zijn. Deze gaan als eerste.

   Like

  • lucky bee zegt:

   Ik heb hier over al een antwoord gegeven maar is zo te zien weggedeleted.Heeft het wel nog zin om hier te antwoorden?Lees de 10 Geboden EXODUS 20 vers 1-26, dan weet je waarom ik, als gereformeerde tegen alle mensen ben die andere Goden aanbidden als wij.

   Like

   • E.J. Bron zegt:

    @lucky bee

    Jawel, dat heeft nog wel degelijk zin, mits je het aantal Bijbelteksten dat je rondstrooit in alle comments met minstens 90% vermindert!

    Webmaster

    Like

   • Lucky,van mij mag iedereen geloven wat hij wil,maar hoe fanatieker iemand is hoe meer ik me er van af keer!Dus:mag het een beetje minder alstublieft?

    Like

 2. Bob Fleumer zegt:

  De islam in de wereld zou geen probleem zijn als ze niet elke andere vorm van religie/niet religie om zeep zouden willen helpen. Waarom ze het geweldige geluk van de islam niet voor zichzelf willen houden is mij een raadsel.

  Like

  • Brandende kaars zegt:

   Beste Bob Fleumer,
   U schrijft:
   ‘De islam in de wereld zou geen probleem zijn als ze niet elke andere vorm van religie/niet religie om zeep zouden willen helpen.’
   Mag ik daar op reageren?
   Net zoals zilvermeeuw hier boven al schrijft, Islam zal altijd een probleem zijn en ook blijven!
   Weet dat achter de bedrieglijke, onderwerpende religie een gevaarlijk TOTALITAIR POLITIEKSYSTEEM schuil gaat!
   Dat Islamitisch politiek systeem is ook ‘SHARIA DRAGEND’ dat, m.b.t. de vele facetten van het leven, strikte regels voorschrijft en ook controleert. Dat geldt voor: godsdienst. cultuur, omgang met anderen (met moslims + vrouwen, niet-moslims+vrouwen/slaven), wetgeving, militair, gerechtelijke procedures en politiek.
   Weet dat dit zelfde politiek systeem ook zeer nauw verwant is aan het NAZI-SYSTEEM en het COMMUNISTISCH systeem!
   Daarom ben ik van mening dat Islam ook uit de religie discussie gehaald moet worden! Daar hoort islam niet thuis. Islam is zoals ik heb geschreven véél meer dan alleen een onderwerpende religie. Effect: islam kan dan ook anders worden beoordeeld.

   Weet dat islam maar voor 14% Allah is en voor 86% Mohammed.
   Mohammed is voor de moslims: Hét perfecte voorbeeld van hét perfecte moslim leven!
   Mohammed leerde:

   ‘Ik daalde door Allah af (naar de aarde) met het zwaard in mijn hand,
   en mijn rijkdom zal komen uit de schaduw van mijn zwaard.
   En degene die het niet met me eens zijn zullen worden vernederd en vervolgd … ‘

   Mohammed heeft door genocide te plegen, heel het Arabisch schiereiland Jodenvrij en christenenvrij heeft gemaakt.
   Vraag:
   ‘Als de stichter van deze onderwerpende godsdienst al zo gewelddadig was, hoe gewelddadig moeten dan zijn volgelingen dan niet zijn?’

   Datzelfde hebben de moslims al 1400 gedaan en ook
   in het heden zie je hen handelen zoals Mohammed heeft gehandeld, met alle verschrikkingen en oceanen van bloed en onvoorstelbaar leed, van dien

   Vraag
   Wist u dat de koran (alzo sprak Allah) eigenlijk 2 korans bevat n.l.:
   1. de religieuze Mekka koran.
   2. de politieke/militaire Medina koran.
   Deze 2 korans zijn ook volledig anders van karakter.
   Beluister:

   Bill Warner – A Taste of Islam

   (Tot 5 min. uitleg over zeer goede zelfstudie boeken over de islam.
   Na 5: Min. Een zéér goede wetenschappelijke uitleg over de islam als inleiding.)

   Weet ook dat islam naast de bekende 5 geloofspijlers,
   1. de geloofsbelijdenis (shahada)
   2. de rituele gebeden
   3. het geven van aalmoezen
   4. het vasten tijdens ramadan
   5. de pelgrimstocht naar mekka

   ook nog 2 politiek/militaire pijlers heeft, te weten:
   Pijler nr. 6 is de ‘Al Daawah’ wat uitnodiging betekent. Het uitnodigen van niet-moslims om moslim te worden door te citeren uit de (opgeheven!!) mekka verzen. Dit is een van de instrumenten is om het Westen te islamiseren. Islam betekent immers: onderwerping!
   De hoogste relatie die je als moslim met de maangod Allah kunt hebben is de relatie : ‘Meester-slaaf!’
   (Ter vergelijking: De hoogste relatie die je als mens met de Bijbelse God kunt hebben is de liefhebbende relatie: Vader- kind)

   Besef:
   Ook al doe je als moslim alle 6 bovenstaande pijlers van de islam nog zo goed, toch zul je als moslim branden in de hel. Allah zal dan zijn ‘grote’ genade tonen en door er enkelen uit te halen….

   Pijler nr. 7 is de ‘Jihad’ (Heilige Oorlog). Dat houdt in: Het vechten en sterven in de fysieke oorlog tegen ongelovigen voor de zaak van Allah.
   Alleen deze pijler geeft de moslim pas echt de garantie om in de paradijs van Mohammed te komen!

   Graag uw reactie.

   Like

   • Driek zegt:

    Brandende kaarsvlam, ik heb de koran gelezen, het is een dom boek, erg saai om te lezen, ik kan er niets diepzinnig en spiritueels in ontdekken, ik vind dat hele boek geen discussie waard, dus ik ga dan ook niet verder op uw uitnodiging in. En de lezer van deze site van E.J. Bron is niet achterlijk. Die hoeft u dat niet allemaal te vertellen.

    Like

   • lucky bee zegt:

    In de USA mogen immigranten alleen binnen komen als ze zweren dat alle mensen gelijk zijn geschapen, en dat niemand hogerstaat dan anderen op God na.
    In Ellis island moeten alle immigranten zweren dat alle mensen gelijk zijn geschapen,dat niemand hoger staan als anderen, behalve God.
    Dat is een Calvinistische geloofsbeleidenis.
    Alle immigranten hebben dit beleidenis gezworen, dat geld ook voor hun nakoomlingen.Wie dit niet meer volgd, heeft woordbreuk gepleegd.En zal de consequenties met de heer moeten afrekenen.

    Like

   • Daar gaan we weer!

    Like

 3. Joshua zegt:

  Nu Is het verdorie de schuld van de christenen dat dat tuig niet welkom is, wat heeft dat tuig toch een nare invloed op de westerse samenleving, zij proberen iedereen aan de schandpaal te krijgen door walgelijke berichten te verstrooien,
  Zij zijn diegene die niet geaccepteerd willen worden door hun smerige moh. idioteri, op wat voor manier dan ook door een ieder zijn strot te duwen.
  De westerse overheden werken er graag aan mee met de subsidie die zij er voor krijgen, de inhalige geldzieke egoisten.

  Like

  • daiyu-ninja zegt:

   Joshua zegt:
   22 maart 2015 om 18:24

   Ik ben het helemaal eens met u.
   Dat de moslims door het christendom niet goed kunnen integreren is niets meer dan een excuus om het christendom uit te ‘kunnen’ roeien.

   Like

 4. Frans Brassens zegt:

  Hierop kan ik maar één korte reactie geven: Flauwekul gebaseerd op ‘politieke correctheid’.
  Ik hoop dit hier niet te hoeven uitleggen.

  Like

  • Joshua zegt:

   Er wordt over politieke correctheid gesproken, is het correct dat zij de westerse wereld verkwanselen aan dat moslim tuig.
   Waar wordt die correctheid op gebaseerd, kan iemand mij dat uitleggen, dat autochtonen achtergesteld worden in plaats van dat tuig??

   Like

 5. Theresa Geissler zegt:

  Als in Zwitserland ook al zulke onderzoeken worden gehouden, weet je het wel:
  Zelfs dat land ontkomt niet aan de goedmenschelijke tijdgeest!
  Wat willen ze nou precies zeggen met zo ’n onderzoek? Dat, daar waar de eigen cultuur/kerk sterk vertegenwoordigd is, de moslims minder goed integreren? Nou, jammer dan.
  Laat ze oprotten als het ze niet bevalt!

  Like

  • Ad de Koning zegt:

   Theresa, helemaal mee eens, ik hoef op dit onderwerp na al de reacties eigenlijk al niets meer toe te voegen want hier is alles al mee gezegd.

   Like

 6. fransdewit zegt:

  Wat een flauwekul zo’n titel, is toch ook andersom zo, welke moslim wil nu integreren in een kerkbeweging. Mensen de mensen op deze wereld gaan steeds gekker doen, waar kan dat nou aan liggen, te veel fluor in het water? Of is dat nog van de straling van chernobyl ?

  Like

 7. Thoth zegt:

  (..)De studie toont aan: in kantons, die een sterke positie aan de christelijke kerken verlenen, neigen de geënquêteerden eerder tot uitspraken zoals dat er teveel islamitische immigranten in het land zouden zijn. Ze vertegenwoordigen ook eerder de opvatting dat leden van de islamitische religie niet het recht zouden moeten hebben minaretten te bouwen of een hoofddoek in het openbaar te dragen.(…)
  .
  Natuurlijk. Dat denk ik ook in Nederland. Maar goed, in Nederland zijn er niet zoveel… Daarom denk ik dat de agnosten en athëisme (samen zo’n 57% van de populatie in Nederland, terwijl een geloof maar zo’n 17% omvat) in feite moeten vertellen dat de islam, c.q. fascistische ideologie, hier verboden is. Als ze dit willen aanhangen. dan moeten ze naar MO toe en Azië. Helaas, het is niet anders….
  .

  Like

 8. Drs.P. zegt:

  Wat een ongelooflijk bullshit politiek correct onderzoekje.
  Beetje nu de christenen een soort van schuldcomplex proberen aan te praten.
  Gore ratten, het begin is er, een zondebok is gevonden voor het mislukken van al die hoog geschoolde super inteeld kansen mensen.

  Like

 9. Cathja zegt:

  Kerken belemmeren de integratie van moslims niet, de moslims zélf willen niet integreren. En verder valt het te begrijpen dat kerkgenootschappen hun feestdagen in ere willen houden. Als moslims daar moeite mee zouden hebben, laten ze dan in een moslimland gaan wonen. Daar is alles exact zoals ze het gewend zijn.
  Geen ergernis dus, en geen discriminatie.

  Win-win.

  Like

 10. Driek zegt:

  Ik vind dit weer een vreemd verhaal. In 1940 aan het begin van de Tweede Wereldoorlog woonden er in Nederland naar schatting 140.000 joden. Deze vielen naar afkomst uiteen in twee groepen: Sefardische joden en Askenazische joden. De eerste kwamen uit Portugal en Spanje, de tweede uit Oost-Europa.

  De Nederlanders, ongeacht welke geloofsrichting, leefden vreedzaam met de Joodse bevolking samen. Goed, er was wel eens wat, er werd over en weer wel eens wat gescholden zoals “vuile rot Jood”, maar daar hield het wel mee op. Er werden zaken gedaan en de Joden leefden vreedzaam samen met de Nederlanders. Joden hebben ook nooit overlast veroorzaakt en nooit eisen gesteld aan hun gastland. Dit in tegenstelling tot de volgelingen van Mohammed, die niet anders doen dan eisen stellen. De éne eis is nog niet ingewilligd, of de volgende eis ligt al weer klaar. Er gaat werkelijk geen dag meer voorbij zonder islamitische narigheid. Van Joden hoor je nooit wat. Daar kunnen die Mohammedanen wel eens een voorbeeld aan nemen.

  Like

  • Brandene kaars zegt:

   Prima verhaal. Helemaal mee eens!
   Al die uiterst negatieve gedragingen van moslims is te herleiden naar de koran en de Hadith. Begrijpt u nu:
   Waarom Geert Wilders in de 2e kamer regelmatig verwijst naar de koran die op de tafel van de 2e kamervoorzitter staat, als de oorzaak van alle moslimellende? Dat hij daarbij herhaaldelijk aangeeft dat het bloed haast van de bladzijden afdruipt? Dat deze boeken voor de moslims het bevel/de vrijbrief is: om niet-moslims te minachten, te bestelen, te mishandelen, te vermoorden, te verkrachten, om vrouwen te onderdrukken/te mishandelen en naamloos en gezichtsloos te maken, om seksslaven te maken en te verhandelen, voor het afpersing van de dhimmies: de Joden en christenen, voor eerwraak, diefstal, liegen en bedriegen, het vermoorden van homoseksuelen, het afhakken van ledematen, voor oneerlijke rechtspraak, het afschaffen van de democratie en de universele rechten van de mens, het bestrijden van kritiek op de islam, Mohammed en de shara enz.?
   Dat uit politieke correctheid en/of uit onwetendheid over de ware aard van de islam afgezien van GPV alle andere partijen de koran en de Hadith niet willen/ durven aan te klagen uit angst voor islamitische opstanden en terreuraanslagen en stemmenverlies.
   Heeft u in de gaten waar alles in ons land op vast zit?
   In mijn beleving is dat:
   – Misleiding door moslims( taqiyya en kitman). De moslims passen nu in ons land het Hudna-principe toe. Zoals Yasser Arafat dat deed door de ‘Osloakkoorden’ te ondertekenen.
   – Grote onkunde bij de Nederlandse bevolking en christenen over de ware aard van de islam. Men heeft wel een negatief onderbuikgevoel maar kan door te weinig kennis over de ware aard van de islam niet de vinger op de zere plek leggen.
   – Misleiding, door de politiek correcte media. Te veel wordt niet gezegd.
   Wat moet er gebeuren?
   Voorlichting! Voorlichting! Voorlichting op alle niveaus van de samenleving: in kerkelijke gemeenten, buurthuizen enz.
   Vertel:
   – Dat Allah helemaal niks met de Bijbelse God te maken heeft.
   – Dat Allah de MAANgod ‘Sin’ (voorheen Baäl) is die in de oudheid tot aan Mohammed in heel het Midden Oosten werd aanbeden. Ook door de Arabieren!
   – Dat het aard, wezen en leer van Allah haaks staat op het Aard, Wezen en Leer van de Bijbelse God.
   – Dat de hoogste relatie die je als moslim met de maangod Allah kunt hebben de relatie is van meester – slaaf! Dat de hoogste relatie die als mens met de Bijbelse God kunt hebben de liefhebbende relatie is van: Vader –kind!
   – Dat de moslim Jezus van de koran niks te maken heeft met de Bijbelse Jezus Christus!
   – Vertel over de 360 haatverzen tegen de ongelovigen in de Medinaverzen, waarvan 79 ondubbelzinnig oproepen tot oorlog voeren. Dat in ook de Hadith ruim 100 zulke teksten staan)
   – Over de bloedige 1400 jaar islam geschiedenis!

   ‘De WAARHEID en het VERLEDEN (historie) zijn de achillespezen van de islam’, zo sprak onlangs een Islam deskundige.

   Mijn wens:
   Wat zou het mooi zijn als de vele islamdeskundigen (zoals ook u meneer Driek) die op dit forum actief zijn, uit hun comfortzone stapten, hun krachten gingen bundelen en daadkrachtig aan de slag gingen om gezamenlijk te trachten het tij te doen keren.
   Door alleen maar op dit forum van de uitstekende website van E.J. Bron van achter onze computers te reageren, wordt de islamisering van ons land niet gestopt! Er moet veel meer gebeuren!

   Bedenk:
   in welke samenleving groeien onze kinderen en kleinkinderen op?
   U allen die de ogen m.b.t. de islam wijd open hebben, wees niet passief, maar alsjeblieft KOM IN Actie!
   Graag uw reactie!

   Like

   • Driek zegt:

    Brandene kaars zegt: Wat zou het mooi zijn als de vele islamdeskundigen (zoals ook u meneer Driek) die op dit forum actief zijn, uit hun comfortzone stapten, hun krachten gingen bundelen en daadkrachtig aan de slag gingen om gezamenlijk te trachten het tij te doen keren.

    Nou, beste Brandende kaars, ik ben al vaak genoeg uit mijn comfortzone gestapt, ik vind dat de jonge generatie dat maar moet doen, ik behoor tot de generatie van vóór 1940. Ik heb mijn portie wel gehad. En aangezien die Hollanders zo hoognodig op D66 moeten gaan stemmen en op de VVD, zullen ze het weten ook. Ik heb er geen medelijden mee en ik voel geen enkele behoefte daadkrachtig aan de slag te gaan. Trouwens voor wie? Voor al die lakse Nederlanders die ’s avonds naar domme televisieprogramma’s kijken? En wat verstaat u onder ‘daadkrachtig aan de slag gaan?’ Neen, ik heb wel leukere dingen omhanden. Die hele islam komt me langzamerhand zo geweldig de strot uit, ik kan geen hoofddoek meer zien. Nederland is verloren. Mijn laatste hoop was gevestigd op de PVV. Maar die Hollanders lieten het afweten. Ze namen niet de moeite overeind te komen. Slechts 49 % van de stemgerechtigden is komen opdagen, ik vind het een grote schande. Voor mij is de koek op.

    In Leiden is een heel gedoe over de bouw van een moskee. Veel protesten van de bewoners. Maar D66 heeft daar de meeste stemmen verworven. Moet ik me dan hier druk zitten maken en daadkrachtig aan de slag gaan? Doe het lekker zelf, brandende kaars.

    Like

 11. Scheerzeep NU zegt:

  “Voor ons was het bijzonder interessant dat symbolisch-culturele aspecten, zoals de opname van het christelijke kruis in een kantonvlag, belangrijker schijnen te zijn dan concrete financiële ondersteuning van de kerken”, zegt Marc Helbling.
  Het christelijke kruis is niet symbolisch-cultureel maar symbolisch religieus. Door het gelijk te stellen aan cultuur kan het ook verwijderd worden omdat culturen nu eenmaal flexibel moeten zijn. Religie is dat minder, zie o.a. de islamitische hoofddoek.
  Dan kunnen moskeën dus ook financiële steun aanvragen? Of iedereen gelijk en niemand financiële steun?

  “Blijkbaar zouden in samenlevingen, waarin collectieve identiteiten en openbare instellingen duidelijk christelijk gevormd zijn, moslims eerder als bedreiging worden waargenomen.”
  Dat zijn de moslims ook. Zij ontkennen dat Jezus de Christus is en daarom zijn zij antichrist. Dat is duidelijk een bedreiging.

  Like

 12. Sjaak uit Dordt zegt:

  Wat een weg-met-ons-artikel. Het zo lezende moeten juist de kerken meer steun krijgen. Voor de Islam zou geen ruimte moeten zijn in Europa.

  Like

 13. Taljaard zegt:

  Zul je zien dat straks een paar D’66-ers net zo’n flutonderzoek gaan uitvoeren en de christenen hier in Nederland naar aanleiding daarvan dan lekker kunnen beschuldigen van ”islamofobie, xenofobie en discriminatie.”
  Koren op hun molen!

  Like

 14. leefbarbaar zegt:

  Geintje toch, dit artikel. Moslims willen de boel overnemen, het siert de Zwitsers, dat ze dat onderkennen.
  En als er al een relatie is tussen het christendom hier en de integratie van moslims, dan bestaat deze uit het feit dat christenen alles weggeven aan de moslims, zodat ze zelf niet hoeven in te leveren. Totdat het haatvolk / PvdA de baas is, dan gaan de christenen eraan. Blijkbaar staat in de bijbel dat stom gedrag in de hemel beloond wordt, een andere verklaring heb ik er niet voor.

  Like

 15. Henk Römer zegt:

  Het was niks-Het is niks-en Het word niks, nu de kerken de schuld geven is de omgekeerde wereld!
  Dit is policor gedrag, ze zijn doodsbang voor de Islam! Ze weten hoe Geert Wilders beveiligd moet worden. Wat ’n laffe hypokriete kliek zit er in het kabinet, ongelooflijk dat dit nog steeds gepikt word door het volk?

  Like

 16. Integratie wordt door onwil van moslims zelf tegen gehouden en door niets en niemand anders!

  Like

 17. tijluylenspiegel zegt:

  Wat is er mis met het uitdragen van je eigen cultuur? Is het niet zo dat immigranten geheel vrijwillig een nieuw vaderland hebben gekozen en dat het dus niet meer dan logisch zou moeten zijn zich in te passen in de daar heersende cultuur in plaats van dat ze hun cultuur opdringen aan de gastheren/vrouwen.
  Stel u nodigt logees uit, zou u het dan accepteren van die logees als ze u verbieden in uw huis te roken en te drinken?
  Vroeger hing er in de kroeg nog wel eens een bordje “Wie hier niet als vriend naar binnen huppelt wordt gelijk weer buiten geknuppeld”.

  Like

 18. Wachteres zegt:

  “Een artikel, op de site geplaatst in de trend van: “Leer je echte vijand kennen. . .!!!” E.J.

  Deze land-en cultuurverraders willen eigenlijk dat wij onze identiteit opheffen, zodat de islam hier kan gaan nestelen.

  Nooit is het in Europa een probleem geweest dat de Joods-christelijke/humanistische invloed doorslaggevend was. Integendeel!

  Sinds de islam er is, moet dat veranderen: Onze cultuur er uit en de sharia er in.

  De grootste vijanden van Europa en ons vrije Westen zijn de multiculturalisten.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s