Opvang asielzoekers puilt uit door tekort woningen

Screenshot_5

(Door: Charlotte Huisman)

Asielzoekerscentra puilen uit met vluchtelingen die recht hebben op een woning maar die niet krijgen. Van de 25 duizend bewoners van Nederlandse asielzoekerscentra wacht meer dan de helft op een huis van de gemeente. De gemeenten zeggen dat ze niet genoeg vrijgekomen huurwoningen hebben om aan de vraag te voldoen.

Er zijn nu 13 duizend vluchtelingen met een verblijfsvergunning die op een huis wachten, blijkt uit cijfers van het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA). Het Rijk heeft alle gemeenten verplicht, op grond van hun inwoneraantal, een percentage van hen onderdak te bieden. In het komende half jaar komen er nog eens ongeveer 13 duizend woningzoekende vluchtelingen bij. Mogelijk valt dit aantal hoger uit omdat veel Syrische vluchtelingen bezig zijn met gezinshereniging.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
De Volkskrant

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Allochtonen, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, landverraad, Multiculti, Nederland, Overheid, political correctness, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

21 reacties op Opvang asielzoekers puilt uit door tekort woningen

 1. toestroom zegt:

  Ik heb nog wel een de waard tent daar kunnen ze wel in wonen.betaalen zij ook lidmaatschap voor een woning te krijgen er zijn Nederlanders die al meer dan 10 jaar wacht op een huis.

  Like

 2. Ad de Koning zegt:

  Het wordt steeds erger, als die mevrouw van Kleef van Platvorm Opnieuw Thuis nu eens begon er zelf een paar in huis op te nemen maar dat zal wel teveel gevraagd zijn, Nederlandse woningzoekenden moeten maar 10 jaar langer wachten, ik zou zeggen “eigen volk eerst”. Steun de PVV.

  Like

 3. Driek zegt:

  Ik begrijp werkelijk niet waarom die asielzoekers meteen aan een woning geholpen moeten worden, terwijl de geboren en getogen Nederlander jaren moet wachten. En in de jaren dertig stond onze regering ook niet in de startblokken om de Joden uit Duitsland en Oostenrijk te huisvesten. Ze waren hier absoluut niet welkom. Alleen de wat meer welgestelde Joden – zoals de familie Frank – konden zich in Nederland vestigen. En die streken ook neer in buurten waar de huren voor die tijd vrij hoog waren. En dat was in Amsterdam Zuid de Beethoven buurt en de Rivierenbuurt.

  Waarom niet een groot kamp neergezet voor al die Syrische – Eritrese – en andere gelukszoekers? net zo’n kamp als Westerbork in eind jaren dertig, er werden daar toen kleine huisjes neergezet voor gezinnen, en de alleenstaande mannen kwamen op gemeenschappelijke slaapzalen.

  Ik zit me hier weer te verbijten, over zoveel onrecht. Ik vind het een grof schandaal, dat de Nederlander plaats moet maken voor een stelletje gelukszoekers, want ik geloof dat hele vluchtelingenverhaal niet. En waarom zijn het bijna allemaal mannen? Moeten die vrouwen niet vluchten dan? Ik vind het allemaal quatsch. Maar ja, de Nederlander krijgt wat het verdient. Ze hebben als een stel onnozele imbecielen op D66 en de VVD en andere nutteloze partijen gestemd. Dus nu niet klagen als je islamitische buren krijgt uit Eritrea of uit Syrië of uit een ander achterlijk islamitisch land. En die paar christelijke vluchtelingen kunnen opgevangen worden door hun christelijke broeders. Want ze prediken toch naastenliefde?

  Aan de vooravond van de Tweede Wereldoorlog vluchtten duizenden Duitse en Oostenrijkse Joden voor de naziterreur de grens met Nederland over. In februari 1939 besloot de Nederlandse regering tot de bouw van een groot kamp voor Joodse vluchtelingen, die tot dan toe op verschillende plaatsen in Nederland werden opgevangen. Aanvankelijk zou dat kamp bij Elspeet worden gebouwd. Deze plannen stuitten op verzet van de plaatselijke bevolking en de ANWB, die vond dat de Veluwe aantrekkelijk moest blijven voor vakantiegangers. Waar deze protesten weinig gehoor vonden, gaf het bezwaar van Koningin Wilhelmina de doorslag. Zij vond de afstand vanaf het geplande vluchtelingenkamp tot haar zomerverblijf paleis Het Loo veel te klein.

  Op 22 april liet minister van Boeijen de koningin weten dat de regering had afgezien van het vestigen van een vluchtelingenkamp op de Veluwe. Het kamp werd gevestigd op het Amerveld op de Drentse heide tussen Hooghalen, Zwiggelte en Grolloo. In de ontwerpfase heette het “kamp Zwiggelte” . Het was gelegen in de gemeente Westerbork.

  In augustus 1939 werden door arbeiders van de Rijksdienst voor de Werkverruiming de eerste barakken gebouwd van Centraal Vluchtelingenkamp Westerbork. De vluchtelingen die op 9 oktober 1939 in het kamp aankwamen, konden meteen aan de slag bij de afbouw van het kamp.

  Like

 4. rs zegt:

  Mooie gelegenheid om ze ALLEMAAL terug te sturen!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Wegwezen!!!!!!!!!!!!!

  Like

 5. rs zegt:

  Of zou het hiermee te maken hebben:

  http://www.telegraaf.nl/dft/geld/huis-hypotheek/23873068/__Ouderen__bezetten__huizen__.html

  Ja, je weet het niet………….

  Like

  • Cathja zegt:

   @ rs 17:43

   Ik vind het op z’n zachtst gezegd niet fatsoenlijk dat er ook nu weer naar ‘de ouderen’ wordt gekeken! De overheid heeft alles in het werk gesteld om ouderen zo lang mogelijk thuis te laten wonen, en nu ze om woonruimte verlegen zitten krijgen ze die ouderen hun huizen niet uit. Logisch. De overheid staat om haar zwalkende beleid bekend, en de mensen die nog steeds met plezier wonen, willen dit zo lang mogelijk blijven doen. En uitzetten zou mensonwaardig zijn!

   Deze discussie zou trouwens helemaal niet nodig zijn als we niet met zo’n overdosis gelukszoekers zouden worden opgescheept. Laat de ouderen wonen waar zij willen. Sommigen wonen al vele tientallen jaren in hun wijk, en zijn daar geworteld. “Eigen volk eerst” is ook de uitspraak waar ik het mee eens ben. Er is al genoeg ingeleverd, zéker door onze ouderen!

   Like

 6. bigljohn zegt:

  Zeventig jaar na de tweede wereldoorlog nog steeds woningnood, door wanbeleid van de overheden. Door het verdwijnen van onze grenzen verwerd Nederland tot een zoete inval, waar heel noord Afrika op af komt, gelijk vliegen op een pot honing. Aangetrokken door een enorm aanbod van weelde. En wat wordt het dit jaar ? Honderduizend gelukszoekers, mogelijk binnenkort jaarlijks een veelvoud daarvan ? Onze eigen huizen die binnenkort onder dwang opgevorderd zullen worden…..En de overheden kunnen dwingen, net als de dwang om belasting te moeten betalen. Wat een toestand ! Je ziet je eigen land naar de kloten gaan, je voelt je eigen op straat niet meer veilig, en nu moet je eigen huis, waar je je nu nog redelijk veilig waant er misschien binnenkort ook aan geloven ! En dan nog maar hopen dat je zelf niet op straat gedonderd zult worden !

  Like

 7. De laatste Duitse van deze wijk !!!

  Wie diese „Bereicherung“ in der Praxis aussieht, schildert Gisela Pinnow (57),
  die mehr als ihr halbes Leben im Bonner Stadtteil Tannenbusch verbracht hat,
  in dem sie sich inzwischen wie die letzte Deutsche fühlt – eine traurige Bilanz
  und nur ein Beispiel für unzählige ähnlich heruntergekommene
  Ausländerviertel in anderen Städten!

  Like

 8. Johan zegt:

  Opdonderen met al die nep vluchtelingen. Ik ben zo ontzettend kwaad als ik dit weer lees. Dat stelletje klaplopers en asielzeikers krijgt alles maar toegeschoven en wij moeten er jaren voor wachten.

  Like

  • Anneke zegt:

   Inderdaad Johan…zelf probeer ‘k al enige tijd ’n huur-appartement te verkrijgen in ’n andere regio. Maar zal nog TIJDEN op de lange wachtlijst ‘hangen’. “Kopen is onmogelijk geworden. Gegijzeld door de staat der Nederlanden. Het gevolg van hun politieke wanbeleid”.

   Like

 9. Jean zegt:

  Dat importtuig heeft op geen enkel vlak ”recht”, een matras en eten in een gesloten instelling is het enie wat wij die te bieden hebben en dat max 3 maanden nadien bye bye.

  Like

 10. Anneke zegt:

  “Voor het eigen volk is al tijden géén betaalbare woning beschikbaar”. Onze kinderen moeten veel geduld opbrengen, willen zij in aanmerking komen voor ’n huurwoning. Niet alleen onze kinderen, eigenlijk alle leeftijds-categorieën. Voor onze hoogbejaarden is in verzorgingshuizen eveneens al tijden géén plek. Op deze wereld is vrijwel géén menselijk leven meer mogelijk. Betreft die ‘asielzoekers’, deze mensen zijn PUUR SLACHTOFFER van de overheersende MENSEN-HANDEL. De ellendelingen achter de NWO- en ISLAM-schermen verdienen goud-geld aan hun BARBAARSE handel. “Gouden bergen beloven, maar NIETS uitloven”. ZIJ zijn het GIF van deze planeet !!!!!!

  Like

  • Cathja zegt:

   @ Anneke 19:44

   En wij laten dit alles over ons heen komen.

   Ik moet wel eens denken aan deze woorden, uitgesproken door Martin Luther King jr.:

   “Het zou best eens zo kunnen zijn dat de grootste tragedie van deze sociale overgangsperiode niet de verblindende luidruchtigheid van de zogenaamde slechte mensen is, maar de ontstellende stilte van de zogenaamde goede mensen”.

   Een uitspraak met een diepe betekenis en waard om over na te denken!

   Like

   • Anneke zegt:

    Cathja…..AMEN !!! ! !!! “Martin Luther King jr. was ’n wijs man en is niet zonder reden veel te vroeg heengegaan”.

    Like

 11. Tistochwat zegt:

  ‘Mogelijk valt dit aantal hoger uit omdat veel Syrische vluchtelingen bezig zijn met gezinshereniging.”

  Ja, en als ze dan verder gaan met fokken, valt het aantal straks nóg hoger uit!
  Man, man ,man, wat komen die ‘asielzoekers’ me toch mijlenver de keel uit!
  Ze kosten ons handenvol belastinggeld!

  Laatst had ik het weer met iemand aan de stok over ‘asielzoekers’; ik probeerde uit te leggen dat er hier alleen maar van gezondheid blakende negerkerels binnenkwamen.
  Mijn uitleg werd letterlijk overschreeuwd met de vraag of ik met ‘die mensen’ zou willen ruilen!
  Nou, ik denk dat ik dat eigenlijk best zou willen: voor de rest van mijn leven een zorgeloos bestaan hebben, volop geknuffeld en verwend door de ‘boven ons gestelde’ ‘socialisten’.

  Like

 12. paulzwueste zegt:

  Ze zullen dóórgaan totdat ze de eigen bevolking zullen sommeren dat ongedierte in de eigen woning op te nemen. En dan zal de grote pleuris uitbreken!!!!

  Like

 13. Joost Visser zegt:

  Ik ben zo vrij om de eerste alinea van het stukje te herschrijven.

  Woningen puilen uit met autochtonen die bij hun ouders blijven wonen en die recht hebben op een woning, maar die niet krijgen. Van de 100.000 duizend bewoners van overvolle Nederlandse woningen wacht iedereen op een huis van de gemeente. De gemeenten zeggen dat ze niet genoeg vrijgekomen huurwoningen hebben om aan de vraag te voldoen omdat er wonigen vrij gemaakt moeten worden voor asielzoekers.

  Like

 14. luckybee zegt:

  Dat zijn grootendeels moslmis die voor hun eigen geloof wegvluchten. Waarom ze naar ons vluchten en niet naar Saudi Arabie en de Emiraten vluchte is mij een raadsel of toch niet?Volgens hu koraan en a Hadith , hebben ze kwaads in zin.De verovering van Kafir land voor Allah is het befeel van hun rassul Allah Mohammed.

  Like

 15. Identitair Verzet Limburg zegt:

  Dit is op Identitair Verzet Limburg  herblogd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s