The Great European Disaster Movie; beoordeling: betuttelend

(Door: Gerard O’Donovan en Toby Young – Vertaling: “Vederso”)

Dit is de kop van een recensie van een pro-EU-documentaire die begin maart door de BBC werd uitgezonden. In de Telegraph verscheen een beschrijving en een oordeel die geen spaan heel laten van de poging om de kijker gunstig over de EU te stemmen. Hier delen uit dit stuk in de Telegraph:

…Wat volgde was ongeveer zo ver van een met redenen omkleed argument als men zich kan voorstellen – een mengelmoes van feiten, fictie en wilde speculaties die er ook in geslaagd is om een van de meest betuttelende stukken televisie te zijn die in lange tijd werden uitgezonden.

We begonnen niet met statistieken of harde bewijzen, maar met Angus Deayton in een vliegtuig in de “nabije toekomst” en een fictief verhaal en een montage over het opsporen van de neergang en de val van het EU-imperium. Het vliegtuig was in de problemen en kon nergens een plek vinden om te landen – omdat jij, ik en de rest van ons egoïstisch, politiek onwetend, xenofoob en de erg nationalistische Europeanen niet hadden geweten wat goed voor ons was en de EU deden opsplitsen.(…)

(Ja, Geert Mak mag als eurofiel ook nog even z’n zegje doen, maar wat hij zei heeft zo weinig indruk gemaakt dat ik het een dag later al weer ben vergeten, daarom maar weer even gekeken om hier geen onware zaken op te schrijven: Volgens Geert Mak heeft vooral Duitsland problemen met leiderschap en een tekort aan vrijgevigheid [leg dat maar eens uit aan de gemiddelde Duitser van wie wordt verwacht tot z’n 67ste te werken terwijl de Griek al met 55 jaar met pensioen gaat, de belastingen ontduikt en niet betaalt en de Griekse regering ook nog eens met dreigementen komt als Duitsland de Griekse schulden niet betaalt]. De teneur van de hele documentaire laat zich goed samenvatten in de verklaring van één van de makers van de documentaire: “Net als in de aanloop naar WO I lijkt het alsof Europa slaapwandelend richting een economische ramp gaat die werkeloosheid en chaos te zien zal geven en waarvan deze generatie zich in ieder geval niet zal kunnen herstellen”. Als u het nog niet had begrepen; de EU is goed en een collaps van de EU is slecht).

Terug naar de Telegraph: … Maar deze [statistieken] gingen ten onder in het melodrama van de speculatieve elementen en ze bevatten geen enkele geloofwaardigheid. Niet in het minst in de laatste beelden, waar de documentaire zich wendde tot Oekraïne en Syrië en daadwerkelijk stelde dat we allemaal onder zowel Poetin als de Islamitische Staat zouden leven als we het Europese project niet zouden weten vorm te geven en er achter zouden gaan staan.

Zelden heeft een film, die zogenaamd een zaak ondersteunt, waarschijnlijk de mensen in de tegenovergestelde richting gedreven, simpelweg door betutteling en door de mensen te ergeren.

Een dag later zette de krant Telegraph op een rijtje wat er zoal verkeerd was aan de documentaire:

 1. Winston Churchill geloofde in een Verenigde Staten van Europa. Dit is onjuist, Churchill vond dat Groot-Brittannië er buiten moest blijven.
 2. In z’n eentje heeft de EU in Europa voor vrede gezorgd.
 3. Immigratie is alleen maar goed.
 4. Het Europese project heeft na WO II gezorgd voor een economische opkomst.
 5. Als Groot-Brittannië de EU verlaat, zal het niet langer handel kunnen drijven met de overgebleven 27 landen.
 6. Het Verenigd Koninkrijk zal uit elkaar vallen als de kiezer voor een verlaten van de EU besluit.
 7. De EU blijft Europa’s beste hoop op sociale rechtvaardigheid voor allen.
 8. Rusland´s territoriale ambities laten zien hoe belangrijk de EU is voor veiligheid.
 9. Het democratisch tekort van de EU kan opgelost worden door meer geld uit te geven aan propaganda vóór de EU.

Tenslotte vraagt de krant wanneer Daniel Hannan (MEP en EU-scepticus) van de BBC de gelegenheid zal krijgen om een documentaire van 75 minuten te maken met een tegenovergestelde mening.

Bronnen:
www.telegraph.co.uk
www.telegraph.co.uk
Auteurs: Gerard O’Donovan en Toby Young

Vertaald uit het Engels door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in BBC, betutteling, Censuur, Desinformatie, dictatuur, Europa, EUSSR, Groot-Brittannië, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, meningsdictatuur, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

7 reacties op The Great European Disaster Movie; beoordeling: betuttelend

 1. bigljohn zegt:

  Tenslotte vraagt de krant wanneer Daniel Hannan (MEP en EU-scepticus) van de BBC de gelegenheid zal krijgen om een documentaire van 75 minuten te maken met een tegenovergestelde mening. Die gelegenheid zal zich nooit voordoen, want de BBC is zo rood als de neten, en van een zeer hoog MMS gehalte. Gelijk de MMS media overal elders in Europa !

  Like

 2. De feiten liggen anders;de door onze strot geperste Eu is het allerslechtste dat ons ooit kon overkomen!

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Zoals de verrijkende heren aan de top (gewoon een stel harteloze en egoïstische Farizeeërs en schriftgeleerden) zichzelf geweldig bedriegen en voor de gek houden en daar toch in de toekomst eens rekenschap voor moeten vragen want roem, eer, rijkdom en macht verliezen zij alsnog na hun dood! Zo was het in de Bijbel al niet eens mogelijk om Israel en Samaria met elkaar te verenigen en nou zal ik een omgekeerde versie geven over deze stupide pro-EU-documantaire met de 9 opgenoemde punten:

  1. Winston Churchill was meer een groot voorstander van het in stand houden van het Britse Rijk. Door zijn oorlog met Adolf Hitler, de Duitsers en de Japanners heeft hij dit onbedoeld ten gronde gericht. Bovendien had hij een bloedhekel aan Nederland (denk aan de Boerenoorlog in Zuid-Afrika), heeft hij 100 jaar geleden tijdens WO I in 1915 tienduizenden geallieerde soldaten bij Gallipoli de dood ingejaagd met zijn strijd tegen de Turken, heeft Churchill West-Europa tijdens WO II half plat laten bombarderen, verkwanselde hij Oost-Europa aan de smeerlap Jozef Stalin, werkte hij het Duitse verzet tegen Hitler tegen en hij wist alles van de Holocaust af en deed daar helemaal NIETS tegen!
  2. De EU heeft in Europa NOOIT voor vrede gezorgd, denk maar aan 20 jaar geleden tijdens de burgeroorlog in voormalig Joegoslavië in 1995 dat de VN moesten oplossen! Nederland stuurde daar een armzalig legertje met een gebroken geweertje op af wat indirect duizenden moslims het leven zou kosten!
  3. Immigratie is een ware nachtmerrie voor talloze autochtoonse Europeanen. Veel “asielzoekers”, moslims en immigranten worden hier zodanig overbetutteld en soms nog ongevraagd en tegen hun wil in ook en dankbaarheid kennen ze vaak allerminst daar ze alles willen overnemen!
  4. Het Europese project heeft na WO II gezorgd voor een economische diepgang door de Europese landen (allemaal te verschillend van cultuur, taal, geschiedenis etc.) kunstmatig samen te voegen.
  5. Als Groot-Brittannië de EU verlaat zal dat juist het begin van de ondergang van de EU zijn, net als Griekenland. Zwitserland functioneert bijvoorbeeld prima zonder de EU.
  6. Het Verenigd Koninkrijk valt al vrijwel uit elkaar door alle verschillende groepen mensen zoals de allochtonen daar zij zich niet of nauwelijks aanpassen aan hun gastland en de slechte economie.
  7. De EU blijft Europa’s beste RAMP te zijn op sociale ONRECHTVAARDIGHEID voor allen!
  8. Rusland´s territoriale ambities laten zien hoe SLECHT de EU is voor de veiligheid daar, door de uitbreiding van de laatstgenoemde “staat”, de Russische beer uit zijn winterslaap is ontwaakt en de EU, terecht, als een bedreiging ziet en zelf evengoed autoritair is.
  9. Het democratisch tekort van de EU kan alleen opgelost worden door meer geld uit te geven aan propaganda TEGEN de EU en uittreding daarvan en geef dat geld anders aan de armen in Europa!

  Kortom: die hele EU is niets anders dan een ongeluk brengende FUCKING-STAAT en moet dus zo snel mogelijk verdwijnen, koste wat het kost, en het liefste deze eeuw nog!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s