Als wij Griekenland waren . . .

Screenshot_14

(Door: “weethetwel”)

Dan pakten we het wel even anders aan. Dan hadden we die ouwe troephuisjes op de berghellingen al lang opgeruimd en vervangen door keurige betonnen flatjes waarvan de mensen de lasten nauwelijks kunnen betalen.

Dan was Griekenland nu het energieknooppunt van Europa. Goedkope kolen- en kerncentrales gebouwd met dank aan onbeperkt koelwater. Van alle kanten de pijpleidingen. Dan hadden we de olie in de zee al lang opgespoord. De onmetelijke hoeveelheden grondstoffen eindelijk geëxploiteerd. En verwerkt in immense fabrieken. Dan waren de zoutwaterkwekerijen voor zalm, zwaardvis en walvis rond de eilanden de grootste in de wereld. Van het slachtafval van de vissen schiepen we de grootste productie van kippen en eieren ter wereld. Van het slachtafval van de kippen maakten we veevoer voor runderen. Van het slachtafval van de runderen voerden we weer de vissen.

De kippen en de runderen worden geslacht in de grootste halal-slachterijen ter wereld. Alle producten worden graag gekocht in  de omliggende landen. Van de koeienmelk maken we babypoeder die ook naar de omliggende landen gaat waardoor er meer “hooggekwalificeerde” medewerkers mee opgroeien die dan weer naar Griekenland en de rest van Europa kunnen komen. Om onze afnemers te behagen vervangen we de oude kerkjes door moderne minaretten.

En…. er wordt geld verdiend als water.

Als Griekenland in Nederland lag . . .

Dan ging er een hek omheen en werd het tot nationaal natuurgebied en internationaal cultureel erfgoed verklaard. En dan, ja dan mag het wat kosten.

Door:
“weethetwel”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Als wij Griekenland waren . . .

 1. Luc zegt:

  als wij de grieken waren, hadden we juist even ver gestaan.
  iedereen praat maar alsof de griek zelf er iets mee te maken heeft, terwijl het gewoon dezelfde ziekelijk corrupte bende is die heel Europa verneukt.
  het instituut Europa is een import/export van verderf waar niet 1 burger grip op heeft.
  dank de lobby’s, dank jezelf, dank mij omdat niet 1 van ons nog een idee heeft van hoe je dit oplost.
  de stad dat is je kooi dus fluit maar klein vogeltje, want dat is al wat je nog bent.

  de grieken zijn de gewoon de eerste die verkocht worden!

  Like

 2. luckybee zegt:

  Wij zijn Nederlanders en Grieken zijn Grieken.

  Like

  • BertG. zegt:

   Whoooo, hier moest ik even over nadenken maar ik ben er uit.
   Maar of ik hier overheen kom, dat wordt wel zeer lastig. Maar ik doe een poging.
   —- Een pak vla is geen yoghurt. —-
   Nou hoe vind je ‘m. Scherp gevonden hé.

   Like

 3. Idefix zegt:

  Wat wil je nu zeggen? Dat wij Nederlanders onze zaakjes zo goed voor elkaar hebben?
  Wij halen de goedkope Oostblokkers binnen om het werk te doen terwijl de Nederlandse werknemers met een ww uitkering thuis zitten . Wij verkwanselen ons aardgas..verkopen onze industrie,zoals DAF Trucks en Philips.
  Misschien zijn wij wel de volgende!!!

  Er liepen eens een muis en olifant over een brug. Zegt die muis tegen die olifant : “Wat stampen we lekker hard,he? ”
  Nederland is die muis!

  Like

  • weethetwel zegt:

   oké, ik vergiste me door een statement te maken en te veronderstellen dat het herkenbaar was.
   Griekenland is een parel die in een sluimerende rust al lange tijd weinig veranderde. daar zouden we in Nederland blij mee zijn want de natuur is hier tegenwoordig heilig en daar worden kosten nog moeite gespaard. Van Griekenland wordt gezegd dat het land weinig economische potentie heeft maar niets is minder waar. Ga maar eens kijken in de fjorden van Noorwegen en Chili wat er nog allemaal mogelijk is met die ongerepte zee. Los van de olie en delfstoffen waar nu nog niet eens naar gezocht wordt. Niet voor niets hameren Dijsselbloem en consorten er zo op de infrastructuur en de havens voor een aalmoes aan hun vrienden te verkopen; let maar op, daarna komt de rijkdom te voorschijn maar die is dan niet meer voor de Grieken. In handen van anderen (wij dus in het artikel) was Griekenland al lang een industriële staat geweest met een grote financiële rijkdom maar een armoede aan principes. Griekenland is een baken omringd door moslim-landen. Om die buiten te houden hebben ze voor gevochten, van de EU moeten ze ze nu binnenlaten en hun leger opdoeken. Bedrijven als Friesland-Campina zouden op slag de kerken afbreken en vervangen door moskeeën als ze daar geld mee zouden verdienen. Niet voor niets zetten ze regelmatig grote advertenties in Arabische kranten waarin ze afgeven op Geert Wilders om daarmee hun melkpoeder te slijten. Het is maar waar je voor kiest.

   Like

 4. bigljohn zegt:

  Oude beschavingen. En altijd brak de tijd aan dat ze alweer verdwenen. Eens begon de beschaving met Griekenland. Maar nu is de tijd aangebroken dat de beschaving eindigt met Griekenland. Het bleef en blijft niet bij Sodom en Gomorra, Atlantis…..Europa is de volgende. Zal de E.U. daar niet voor zorgen, dan toch zeker de islam.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Hoe zit het met die aanlegsteiger?
  En met die babypoeder wordt het ook niks, dat ruiken ze meteen!

  Wie heeft er Chineesjes in huis? Zo exotisch.
  Veel beter dan die blanke kindjes.
  Goed hé, spoorloos!
  Verhip, waren wij niet de Chinezen van Europa?
  Kortom: Wat een teringzooi.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s