MEELOPERS

Screenshot_63

(Door: Driek)

Het artikel over Heinrich Bedford-Strohm, voorzitter van de EKD-raad en ook evangelisch bisschop van de deelstaat Beieren, die vorige week besloot zitting te nemen in het bestuur van het islamcentrum van München, bracht bij mij een huivering teweeg. Ik moet zo’n bericht geestelijk even verwerken. En nu vraag ik mij af – en die vraag vervult mij met vrees  – waarom die bisschop zijn goedkeuring uitspreekt over een religieuze terreurorganisatie die overal ter wereld moord en doodslag predikt. Dat voorspelt niet veel goeds. Deze bisschop is een meeloper. Het is er eentje zoals we die kennen uit de periode van Adolf Hitler. Want, let wel, beste lezer van E.J. Bron, dit is weer een nieuw bewijs van de grenzeloze tegemoetkoming aan den vijand. En ik wil u op deze mooie zomerdag niet belasten met Bijbelteksten, maar, als het mij is gegund, wil ik deze tekst hier toch even kwijt. 

 Tal van valse profeten zullen opstaan en velen zullen zij misleiden.
(Matteüs 24,11)

Ik neem aan dat bisschop Strohm ‘Ondergang van de tempel en stad; en het einde van de wereld’ in het vierentwintigste hoofdstuk van Matteüs heeft gelezen. Heeft onze Heinrich dat over het hoofd gezien? Neen, natuurlijk niet. Maar Heinrich is met die moordenaarsbende van Mohammed aan het slijmen. En dat heulen met den vijand deden die bisschoppen ook gedurende het nationaalsocialisme van Adolf Hitler. Toen leerden de kinderen op school, in plaats van het Onze Vader, dit verschrikkelijke avondgebed:

AVONDGEBED VOOR KINDEREN

“Führer, mijn Führer , mijn van God gezonden, bescherm en bewaar mij heel mijn leven. Ik dank u vandaag voor mijn dagelijks brood. Gij die Duitsland uit zijn diepste nood heeft gered. Blijf aan mijn zijde en verlaat me nooit, Führer, mijn Führer, mijn geloof, mijn licht. Heil, mein Führer!”

De christelijke kerken pretendeerden dat men tegelijk christen en nationaalsocialist kon zijn. Ze hadden nog steeds niet begrepen wat er in Duitsland aan de hand was, of ze wilden dit niet begrijpen, omdat ze dan veel moed zouden moeten opbrengen om als christenen te leven. Daarom vluchtten ze in een verwarrende mengelmoes van christelijke en nationaalsocialistische houdingen. (Uit: “Moeders in het vaderland”, door Claudia Koonz)

Kijk, en nu doen die Duitse christenen weer precies hetzelfde als in de jaren van het nationaalsocialisme. Ze leren het daar nooit en te nimmer. Nog eventjes en dan zijn de Joden aan de beurt. Je kunt er op wachten. De “Protocollen van de Wijzen van Sion” zijn al weer razend populair. Die Duitse bisschoppen? Tuig van de richel is het. Ze willen goeie vriendjes blijven met den vijand. Klaar ben je met die christenen. Ik wens u nog een prettige nacht.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", Appeasement, Dhimmitude, Islam, islam-collaboratie, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, Linkse christenen, Moslims, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

35 reacties op MEELOPERS

  1. Perfide Albion zegt:

    De gristenhonden worden ook weer wakker. Met hun achterlijke geloof in een opperwezen. Natuurlijk proberen die andere gekken met een ” geloof” te ” helpen” . Het wordt tijd om definitief af te rekenen met alle gelovigen . De verlichting is niet helemaal geslaagd. Naar de hel met alle gelovigen (figuurlijk gesproken dan hoor)

    Like

    • Jaan zegt:

      Een beetje dimmen zou wel wenselijk zijn. Dat er valse profeten zijn zoals bisschop Gerard de Korte van Groningen betekent niet, dat iedereen met een Katholieke achtergrond de islam omarmt. In Brabant waren drie priesters die wel erg anti-islam waren. Pastoor Harm Schilder liet in Tilburg elke dag om 7.15 uur de klok luiden om aan te geven, dat Tilburg Rooms gebied was. Helaas heeft het PvdA gemeentebestuur en de moslimaanhang het verboden. Landverraders zijn er zowel tussen de geestelijkheid als de politici.
      Om in het algemeen iedereen met een christelijke opvoeding te beschouwen als achterlijk en islam appeaser is erg kort door de bocht. Het katholieke geloof heeft voor veel ellende gezorgd maar heeft ontegenzeggelijk erg goede dingen gedaan, zoals stichten van scholen en ziekenhuizen.

      Like

      • Driek zegt:

        Jaan zegt: Om in het algemeen iedereen met een christelijke opvoeding te beschouwen als achterlijk en islam appeaser is erg kort door de bocht. Het katholieke geloof heeft voor veel ellende gezorgd maar heeft ontegenzeggelijk erg goede dingen gedaan, zoals stichten van scholen en ziekenhuizen.

        Beste Jaan, u moet beter lezen, ik heb het hier over Duitse bisschoppen. En christenen hebben inderdaad ook heel veel goeds gedaan. (Moslims zullen ook hier en daar wel iets goeds doen) Tijdens het bewind van Adolf Hitler waren de meeste christenen meelopers (de uitzonderingen nagelaten), maar ze kwamen niet voor hun Joodse medeburgers op toen die werden opgehaald. Ook de gedoopte Joden lieten ze barsten, en alvorens u uw mening spuit, lees dan eens iets over de positie van de Joden en christenen in Duitsland tijdens Hitler. Ik kan u een hele lijst boeken aanraden die u de ogen openen.

        Like

    • Hendrik M. zegt:

      U maakt me hier heel helder duidelijk dat niet alleen de islam ons christenen bedreigd, doch ook u en uw eventuele (zijn er meer van die achterlijken?) medestanders.
      Probeert u zich met de gedane uitspraken alvast in te likken bij de moslims?
      Zelf respecteer ik christelijk gelovigen, humanisten en zelfs ongelovigen, eigenlijk ieder mens, en haat de islam doctrine inclusief hun volgers.
      Jammer dat er onderkruipsels als u bestaan.

      Like

    • Jan zegt:

      Je raast als een kip zonder kop want je instelling is nu die van ISIS.

      Nee, de ‘Verlichting’ was een drama voor Joden in Europa want het zorgde voor toenemend antisemitisme.

      Like

    • Cathja zegt:

      @ Perfide Albion op 7 augustus om 23:42

      Als u stelt dat er “definitief afgerekend moet worden met alle gelovigen”, bent u geen haar beter dan moslims, want zij dulden uitsluitend de islam als ‘godsdienst’!
      Er is niets op tegen als vrije mensen een geloof aanhangen, maar het allerbelangrijkst is hoe ze daarmee omgaan, en vooral ook ten opzichte van hun medemensen.
      Uw reactie komt zeer vervelend op mij over, en had wel iets milder van toon kunnen zijn. U scheert iedereen over dezelfde kam.
      Dat is onmogelijk!

      Like

      • Perfide Albion zegt:

        Ik zou de boel niet omdraaien met ” dan bent u geen haar beter dan…” Het zijn de ” gelovigen” die geen haar beter zijn IS.

        Dat de gristenhonden niet meer aan het moorden zijn uit naam van hun geloof is een meevaller maar dat wil nog niet zeggen dat hun geloof deugd.

        Tja. Heel jammer maar ik ben nu eenmaal een hardcore atheïst. Ik heb niets met mensen die ” geloven” in opperwezens. Dat is iets voor de minder begaafden. Beetje kinderlijk ook.

        Like

      • Cathja zegt:

        @ Perfide Albion 10:59

        Ik vind uw reactie echt walgelijk! U spreekt respectloos over ‘gristenhonden’, en daarmee sluit u naadloos aan bij het geloof van moslims, die ook het liefst alle christenen willen uitroeien, in naam van hun ‘profeet’.
        Verder zet u gelovigen weg als ‘minder begaafden’ en vindt u hen een ‘beetje kinderlijk’. U discrimineert hiermee ontelbare gelovigen, wereldwijd, waaronder zeer veel hoog opgeleiden, die men alles behalve ‘minder begaafd’ kan noemen.

        Eerlijk gezegd vind ik uw reactie een beetje ‘kinderlijk’. En dan zeg ik het nog vriendelijk.

        Like

      • Tistochwat zegt:

        @ Perfide Albion 8 augustus 2015 om 10:59

        Ik heb niets met mensen die ” geloven” in opperwezens. Dat is iets voor de minder begaafden. Beetje kinderlijk ook.

        Een niet zo prettige reactie van u en ook kort door de bocht.
        Als ik even bij dichtbij huis mag blijven: ik noem mezelf geen christen en ik hang ook niet aan de lippen van de één of andere zalvende religieuze voorganger; dus naar een kerk gaan, vertik ik.
        U zou er goed aan doen om open te staan voor hetgeen er in de Bijbel wordt voorzegd over de tijd waarin we NU leven. Ook ik was vroeger een atheïst die de Bijbel haatte, maar dat kwam door de hypocrisie van de zogenaamde ‘gelovigen’ die zichzelf betere mensen vinden dan atheïsten. Ik heb om die reden zelfs een keer letterlijk modder en water over een Bijbel gegoten en daarna ben ik erop gaan springen.
        Maar sinds ik hiervan kennis heb genomen, ben ik geheel anders over de zaak gaan denken. Bijbelse profetieën in verband brengen met de huidige situatie in de wereld is heel iets anders dan zitten zwijmelen tijdens het zingen van psalmen in een kerk.

        En ja, ik ben ervan overtuigd dat het leven is ontworpen door een hogere macht; evolutie wil er bij mij niet in. Want zegt u nu zelf: als bijv. een oog is geëvolueerd, zouden er tussenstadia van dat oog moeten zijn maar wat heb je nu aan een oog dat half af is?

        Like

      • Tistochwat zegt:

        @ Tistochwat 8 augustus 2015 om 17:12

        Ik vergat de link:

        IS eist aanslag Saoedische moskee op

        Like

      • Perfide Albion zegt:

        @Tistochwat 8 augustus 2015 om 17:12

        Niet zo ” prettig” kan zijn maar we zijn hier niet aan het ganzenborden. Het gaat ergens over en het geschreven woord kan nu eenmaal ” onprettig” overkomen. We zijn hier niet van chocolade en EJ bepaalt wat er wel of niet gezegd mag worden, Wellicht had ik de krachttermen achterwegen moeten laten maar dat is een kwestie van stijl. Ik hou wel van een stevige discussie. Anders zou het maar een saai boel worden.

        Het moge duidelijk zijn dat ik niks heb met ” gelovigen”. De bijbel is uit en te na behandeld op school. Ik heb zelfs communie gedaan. Volgens mij ben ik nog steeds lid van die beweging. Neemt niet weg dat ik dat hele hokus pokus gedoe maar achterlijk vind.
        Catja moet het allemaal zelf weten.. Sorry als ik haar beledigd heb- en en passant ook alle andere gristenhonden- maar wat gezegd moet worden? Dat moet worden gezegd.

        Als Catja Suske en Wiske leest en leuk vindt dan zou ik dat ook stom en achterlijk vinden. Wil niet zeggen dat ik Catja en alle andere Suske en Wiske lezers als mens niet zie zitten.

        Met uw Bijbelstudie kan ik niet veel. Je ziet het vaker op een site als xandernieuws.

        Maar goed. Ik had geloof ik al gezegd dat ik op de schaal van Dawkins een 6 ben. Een hardcore atheïst die de schepping verder ook niet kan verklaren maar wel zoekt.

        Of om Einstein maar eens te citeren. ” I wanna know Gods thaughts, the rest are details”

        Like

      • Tistochwat zegt:

        @ Perfide Albion 8 augustus 2015 om 21:46

        Beste Perfide Albion, ik vind het prima wanneer u de ranzige weerzinwekkende huichelaars, die beweren ‘christen’ te zijn, de verraderlijke ‘religieuze’ ‘leiders’, “gristenhonden” noemt en deze smeerlappen tot in de hel vervloekt -zelf gebruik ik ook zonder enig probleem krachttermen voor deze en andere zwijnen- maar toont u alstublieft begrip voor de mensen die wél proberen om een goed christen te zijn en voor de mensen die zich geen christen noemen, maar die de Bijbel interessant vinden met het oog op de eindtijdprofetieën. Zij zoeken een verklaring voor de krankzinnigheid in deze wereld en houden het alleen op die manier vol.

        En denkt u eens aan de christenen die op afschuwelijke wijze door die duivelse moslims worden verbrand, verdronken, onthoofd, doodgeschoten, gekruisigd, enz…
        Ik zou die arme stakkers niet graag “gristenhonden” noemen…
        U kunt het dwaasheid vinden om op vreselijke wijze voor je geloof te moeten sterven, maar ik heb respect voor de moed van dergelijke christenen.

        Like

    • Jan zegt:

      Aangezien de gehele westerse civilisatie is voortgekomen uit het Christendom en superieur is aan welke beschaving dan ook, mag ik aannemen dat je aan de kant van de marxisten staat.

      Like

  2. Met het geloof in de Almachtige (JHWH) is niks mis mee maar er is wel van alles mis met die zogenaamde gelovigen die Allah aanbidden en Mohammed een sublieme profeet vinden. En Geert Wilders een duivel.

    Like

    • Theresa Geissler zegt:

      Anders gezegd: Met alle moslims. Want wie ook maar op één punt afwijkt van de punten die jij hier naar voren brengt, ben je al geen moslim meer.
      De zogeheten geïntegreerde moslim Aboutaleb bijvoorbeeld, verpakt het een beetje modern, maar staat uiteindelijk wel achter die drie punten. Dus is hij een moslim.

      Like

  3. Jan zegt:

    En nu vraag ik mij af – en die vraag vervult mij met vrees – waarom die bisschop zijn goedkeuring uitspreekt over een religieuze terreurorganisatie die overal ter wereld moord en doodslag predikt.

    Omdat de linkse kliek meent dat de ISIS niets met islam te maken heeft wat weer voortvloeit uit een gebrek aan kennis over de islam.

    Like

  4. boorzalf zegt:

    http://www.grenswetenschap.nl/permalink.asp?i=4618
    Hier nog wat leesvoer, past misshien niet helemaal bij dit artikel. Maar toch, er zit wel iets in.

    Like

  5. leefbarbaar zegt:

    Kom op mensen, in iedere gemeente, in iedere provincie is het CDA bezig met de islamisering van ons land. Mocht u ooit overwegen om op Pieter Omzigt te stemmen, want zo betrouwbaar en zo goed bezig, bedenk dan dat duizenden CDA-politici niks anders doen dan de islam te helpen.
    Iemand ooit gehoord dat in zijn gemeente het CDA tegen een moskeet stemde? Of tegen een haatschool? Of tegen een haatinternaat? Tegen een subsidie aan iets islamitisch?
    Die bisschop is het topje van de ijsberg en daar kun je boos over worden, maar ondertussen geeft het CDA in uw eigen gemeente alweer een vergunning af voor nog een moskeet. Het is maar dat u weet.
    Neem als voorbeeld de fraudeschool Ibn Galdhoun te Rotterdam. Zonder het CDA was die school er nooit gekomen, waren alle waarschuwingen wel serieus genomen, was de school gesloten wegens wanprestaties en had de school geen directie en geen subsidie gehad.
    En natuurlijk doen de christelijken dit niet alleen, maar ze steunen fout beleid waar ze maar kunnen.

    Like

    • Hendrik M. zegt:

      U verwardt christenen en mensen van bv het CDA, die zich christenen noemen doch het niet zijn, zich enkel zo noemen voor hun met goud betaalde baantjes.
      Veel mensen stemmen helaas ondoordacht op die partijen.
      En ja, ik zou op Pieter Omtzicht kunnen stemmen, mits hij zich aansluit bij de PVV.
      Er zijn veel meer christenen in Nederland dan de mensen die kerken bezoeken.
      En ja, discriminatie; een toverwoord!
      Verbied je islam scholen, zijn er van die oelewappeers die dan gelijk maar alle christelijk onderwijs ook willen verbieden.
      Nederland is de weg kwijt.

      Like

    • Heulen met de vijand noemen we dat CDA voor op.

      Like

  6. topsporter zegt:

    Religieuze leiders willen macht uitoefenen, ongeacht de religie, die in feite een ideologie is.

    Like

    • Hendrik M. zegt:

      Het zelfde treft u helaas in allerlei organisaties aan….

      Like

    • Jan zegt:

      Een ideologie is een samenstel van ideeën over de inrichting van de samenleving, de economie. Religie is het geloof in een bovenmenselijke controlerende macht en in een persoonlijke God. Religie is dus geen ideologie

      Like

      • paulzwueste zegt:

        Beste Jan. Met andere woorden. De zogenaamde “linkse kerk” waar we het in de reacties op het, met tussen haakjes, perfecte artikel van Driek, zo over kibbelen heeft een 2-tal reuzegrote problemen.
        1.: Zij hanteert wel degelijk een politieke ideologie. Dit doordat zij zich bezighoudt met de inrichting van de staat verpakt in het bekende zogenaamde “naïef idealisme”. Wat het meest aansluit bij de basisprincipes van het Jezus-Christus-geloof, afdeling nieuw testament!
        En 2.: Ze is heel erg LAF!!!
        Is dat nu niet duidelijk? Ja zij is heel erg LAF!
        Zowel NU als in de jaren 30/45!
        Door Driek met naam en toenaam omschreven! Goed lezen beste mensen… en trek daarna de òh zo voor de hand liggende conclusie maar.
        Realiseer je vervolgens dan òh “gelovige” dat je het zult moeten doen met een stel kwijlende lafbekken die hun hele “kudde” opofferen voor een baantje als degene die de krokodil mag voederen! Dit in het “geloof” dat hij/zij als laatste zal worden opgegeten!…
        Ja, beter kunnen we het voor u niet maken… alléén nog onthutsender!
        De volgelingen hier van het christelijk geloof zullen nu erg boos en ontzet zijn want dit KAN natuurlijk niet!… Wat denk die paul zwueste nu eigenlijk wel?!
        Onze bisschoppen zijn helemaal niet LAF! Zij zijn onze herders!
        Lekkere herders! Die hun schapen naar de krokodil mogen leiden om te worden opgegeten!
        Zo simpel nu is de waarheid.
        En dan nog iets over het geloof …want er wordt wat af gelooft hier op de site.
        Geloven doe je alleen als je iets niet zeker weet. Zo is het toch?
        Waarom weten jullie gelovigen dan zo zeker dat er een God bestaat?
        Zo zeker dat er omzichtig en met voorbehoud over moet worden gesproken en geschreven door niet gelovigen. Leg mij dat eens uit…
        Nee, laat ook maar. Ik houd de dingen liever eenvoudig.
        En ik geloof ook niet in Allah. Ik ken haar niet!

        Like

      • Jan zegt:

        Ik beschouw het CDA en de CU niet als christelijke partijen maar als socialistische partijen. De fout die zij gemaakt hebben is dat zij meen dat ‘christelijke naastenliefde’ en socialistische ‘zorg voor de ander’ inwisselbaar zijn. Beide partijen hebben een christelijk sausje als camouflage. Beide moet ik niet vanwege hun anti-Israëlstandpunten. En altijd meewaaien met de wind.

        Like

      • paulzwueste zegt:

        Jan. Helemaal waar.

        Like

  7. koddebeier zegt:

    Het meest ergerlijke is nog wel dat dat soort tuig zich christen noemt, schande !!
    Daar lopen er veel te veel van rond om nog enig vertrouwen te hebben in christelijke instellingen !

    Like

  8. Perfide Albion zegt:

    Cathja zegt:

    8 augustus 2015 om 14:04

    Dat mag hoor. Ik vind gristenhonden walgelijk. Er kleeft bloed van miljoenen mensen aan de handen van gristenhonden en hun nare ideeën. Dat vind ik pas walgelijk.

    Like

  9. leefbarbaar zegt:

    En, is het niet van de pot gerukt stom dat iedere haatbaard zomaar lid kan worden van een christelijke partij en dan fijn mag meebesturen?

    Like

    • Hendrik M. zegt:

      Wat dacht u van een Partij van de Arbeid waar bijna alleen mensen bij zitten die nog nooit gewerkt hebben…

      Like

    • Driek zegt:

      leefbarbaar zegt: En, is het niet van de pot gerukt stom dat iedere haatbaard zomaar lid kan worden van een christelijke partij en dan fijn mag meebesturen?

      Ja, beste leefbarbaar, en stel, er is een islamitische partij, mag je dan als gelovig christen voorzitter zijn van die islamitische partij? Ik denk het niet. Ze zien je aankomen. Maar het mag wel andersom. Die moslims hebben door hun lidmaatschap van de verschillende politieke partijen overal een vinger in de pap. Kijk maar naar burgemeester Ahmed Aboutaleb, die is baas van Rotterdam. Maar ik zie mij nog geen burgemeester zijn van een of andere stad in een islamitisch land. Nee, wat dat betreft zijn we knap achterlijk bezig.

      Like

  10. Luc zegt:

    jammer dat iedereen zo druk bezig is te bepalen wie nu de grootste hypocriet is,
    elk extremisme is een brug (of 10) te ver, christen, moslim, atheist of anesthesist,
    in hun extremen zijn ze allemaal slecht en sommigen zelfs dodelijk.
    je kan niemand het geloof verbieden of opleggen,tenzij je jezelf graag voorliegt

    Like

  11. Theodoor zegt:

    Geloof, veel mensen kunnen niet zonder een geloof en daar is niets mis mee. Over heel de wereld zijn er verschillende geloven en daar is niets mis mee, het is maar net waar je geboren bent.
    Wat mis is dat het geloof vaak wordt gebruikt om de mens te onderdrukken en te misbruiken.
    Een mooi voorbeeld is nu Heinrich Bedford-Strohm. Terwijl in het Midden Oosten de Christenen worden afgeslacht sluit deze leider een verbond met dezelde duivel.
    Oh wacht ………. ISIS heeft niets maar dan ook helemaal niets met de islam te maken……………stomme politici. Ook met deze man zijn de GELOVIGEN weer het slachtoffer en ook nu weer in Duitsland.
    Hoe zal dat nu kunnen, de Duitsers hebben toch leergeld genoeg betaald? Onderdanigheid?

    Like

  12. Ik hoop dat er een God bestaat,dus noem mij maar een cristen, maar ik sluit me niet bij een club aan.Iedere club geeft regels en geboden.Ben katholiek opgevoed,ook daar teveel geboden.Wel de bijbel bestudeerd.frapant dat zoveel stukjes van de puzzel aansluiten.

    Like

Plaats een reactie