Asielzoekers uit Syrië: Slowakije wil nu toch islamitische vluchtelingen opnemen

Screenshot_17

Syrische vluchtelingen in de haven van het Griekse Piraeus: Slowakije zal hen toch niet afwijzen

(Vertaling: E.J. Bron)

Vluchtelingen opnemen, ja – maar alleen als ze christen zijn: zo wilde Slowakije blijkbaar handelen en zorgde daarmee voor verontwaardiging. Nu zegt de regering: ook moslims krijgen asiel – het zou voor hen echter niet gemakkelijk zijn in het land.

Dat Slowakije weliswaar vluchtelingen uit Syrië wilde opnemen, maar geen islamitische, had voor irritaties gezorgd. Nu heeft de regering in Bratislava geprobeerd de plooien glad te strijken: “Als een migrant uit een islamitische land besluit om asiel in Slowakije aan te vragen en in Slowakije te leven, zal hij volgens de wet behandeld worden en in de asielprocedure worden opgenomen”, staat er in een E-mail van het ministerie van Binnenlandse Zaken aan het persbureau dpa.

Christenen worden weliswaar beschouwd als gemakkelijker te integreren, schreef de woordvoerder van het ministerie. Niemand zou echter om religieuze redenen gediscrimineerd moeten worden.

Dat klonk ´s morgens nog anders: Minister van Binnenlandse Zaken Robert Kalinak en regeringschef Robert Fico hadden benadrukt dat Slowakije alleen christelijke gezinnen uit Syrië wilde opnemen. Er was echter geen sprake van een formele regeringsbeslissing. De regering zou echter alleen maar “notitie hebben genomen” van een desbetreffend voorstel van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Er zou geen goede basis voor de integratie van islamitische vluchtelingen in Slowakije bestaan, zei de woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken. In Slowakije zouden slechts ongeveer 2000 mensen tot de islamitische gemeenschap behoren, moskeeën zouden er niet zijn. Bovendien: islamitische immigranten wilden helemaal niet in Slowakije blijven, maar door willen reizen naar landen zoals Duitsland, waar ze familieleden en aanspreekpartners zouden hebben.

Een woordvoerster van de Europese Commissie in Brussel benadrukte dat iedere vorm van discriminatie voor de lidstaten verboden zou zijn. Ze zei niets concreets over de berichten uit Slowakije. “Het zou openlijke discriminatie zijn om vluchtelingen vanwege hun religie af te wijzen”, verklaarde Thorbjørn Jagland, secretaris-generaal van de Raad van Europa, in een standpuntbepaling. “Tijdens deze unieke vluchtelingencrisis mag er geen plaats zijn voor vreemdelingenhaat en discriminatie.”

Bron:
www.spiegel.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", asielwaanzin, Europese Commissie, EUSSR, Immigratie, Islam, Islamisering, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Moslims, political correctness, Rotzakken, Slowakije, soevereiniteit, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

35 reacties op Asielzoekers uit Syrië: Slowakije wil nu toch islamitische vluchtelingen opnemen

 1. Ad de Koning zegt:

  Slowakije heeft groot gelijk als ze geen moslim vluchtelingen willen opnemen, ik heb de secretaris-generaal van de Raad van Europa nog nooit gehoord als de moslims christenen uit de boten gooien waardoor ze verdrinken, dat is dan zeker geen discriminatie.

  Like

 2. Cathja zegt:

  En wie speelt er weer de baas? De E.C. in Brussel. Die heeft vast en zeker Slowakije onder druk gezet.
  Overigens weet de E.C. nog steeds het verschil niet tussen échte vluchtelingen en gelukszoekers.
  Als een land slechts de échte vluchtelingen op wil nemen en de gelukszoekers buiten de deur wil houden, zou dat een recht van iedere lidstaat moeten zijn.
  Zie wat er nu allemaal binnenkomt, waar wij allemaal (behalve degenen die op hoge posten in Brussel zitten) bijzonder veel last mee gaan krijgen.

  Uiteindelijk zal Europa een grote burgeroorlog mee gaan maken. Maar daarover hoor je ze niet.

  Like

 3. Benesha zegt:

  Wie tegen die verdomde migratie van ismamitische gelukszoekers is is een vreemdelingenhater zefgen ze. Men staat er niet bij stil dat vele mensen helemaal geen vreemdelingen haten en zelfs jarenlang steun hebben gegeven aan organisaties als AZG etc, maar dat ze niet willen dat al die mensen zomaar naar hier gehaald worden om ons hele culturele, sociale, politieke bestel hier over een paar jaar naar de knoppen te helpen, zodat we straks allemaal een soepjurk of boerka aanmoeten en in armoede moeten leven. Leve de EU en Raad van Europa, de grootste dommeriken of schurken die we ooit hebben gekend.

  Like

 4. Jaantje zegt:

  Eenmaal in Slowakije is het een makkie om verder westwaarts te trekken.

  Like

 5. jungleelephant zegt:

  Van mij kunnen ze allemaal dood vallen met hun dreigementen over discriminatie!Als er volkeren gediscrimineerd worden zijn het wel de volkeren in Europa;voor hen gelden alleen wetten en verboden,die voor indringers niet gelden;integendeel,die mogen zo hard discrimineren en naast de pot piesen als ze willen,zonder gevolgen:ies koeltoer!Tja,zo lust ik er nog wel een!Maar wij mogen niet met onze cultuur schermen,want die doet er simpelweg niet meer toe!Zoals die Argentijnse fluit al zei:De Nederlander bestaat niet[meer]!

  Like

 6. Thoth zegt:

  (…)Een woordvoerster van de Europese Commissie in Brussel benadrukte dat iedere vorm van discriminatie voor de lidstaten verboden zou zijn. Ze zei niets concreets over de berichten uit Slowakije. “Het zou openlijke discriminatie zijn om vluchtelingen vanwege hun religie af te wijzen”, verklaarde Thorbjørn Jagland, secretaris-generaal van de Raad van Europa, in een standpuntbepaling.

  Tuurlijk. Als je nazi, doodscultus of allah & mo aanhangt. geen probleem. Je wordt opgenomen door Europa. Tjonge, tjonge. Werkelijk gestoord…

  Like

  • Jaantje zegt:

   Discriminatie op grond van ras of/en religie is verboden.
   Je kunt geen groep gaan uitsluiten.
   Maar dat wil nog niet zeggen dat een land onbeperkt mensen asiel moet/kan verlenen.
   Je zou als land kunnen besluiten dat je vol bent(Pim en voorganger)en vol is vol en dat geld dan voor iedereen.
   Maar ja dan komt er onmiddellijk oproer in de Nederlandse bevolking als je dat voorstelt of zegt ,bijna iedereen heeft wel een band met het een of andere land dus ja die mogen er dan wel in en daar wringt hem de (discriminatie) schoen.

   Like

  • Jade zegt:

   Yep, zo rolt de bal tegenwoordig. En wij moeten allemaal
   maar ja en amen zeggen… Mooi niet!

   Like

   • Thoth zegt:

    Discriminatie op grond van (..) religie is verboden.(..)

    Bij mij dus wel en het is geen discriminatie, het is een realiteit. Wanneer een boek een doodscultus is, atheïsten of mensen die een andere religie aanhangen hun hoofd afslagen moet worden en voorts vrouwen minacht, helaas, ga maar terug waar je vandaan komt. En nogmaals, die gasten geloven erin. Kijk maar eens de laatste 30 jaar, ze brengen het in de praktijk. Overal zijn er aanslagen, de allochtonen nemen het grootste gedeelte van de criminele activiteiten in. Ik zal het maar niet opnoemen wat er allemaal gebeurd is, want dan ben ik er uren mee bezig. Dus, zolang de moslims in het huidige boek blijft geloven, zal het alleen maar erger worden…. Compleet gestoord zijn die lafaards. En evenzo, de secretaris-generaal van de Raad van Europa. Discriminatie van religie moet afgeschaft worden, want het is werkelijk buiten de realiteit. De Europese grondwet moet ook afgeschaft worden, zoals wij reeds op het referendum van 1 juni 2005 hebben besloten. Dan zijn wij er vanaf. Maar, die droplul Balkenende heeft, in tegenstelling hiervan, het verdrag ondertekend in Lissabon. Een slome, kontlikkende boekhouder is het.

    Like

  • Jean zegt:

   Thoth, daarom dat wij massaal moeten reageren en verzet moeten plegen TEGEN die EU misdaadorganisatie die tot doel heeft de Europese burgers tot slavernij te degraderen.
   Wij moeten die lafaards uitschakelen zodat er een einde komt aan die misdaadinstelling en beginnen met heel die troep vreemdelingen terug te sturen naar Afrika.
   Betreffende de smeerlapperij islam, daar moeten wij een verbod op leggen en alle aanhangers van die perverse smeerlapperij dadelijk Europa uitzetten want wij zullen die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij NOOIT tolereren in onze samenleving, kopvodden, boerka’s, waggelende fokmachines en fokstieren in stinkende soepjurken moeten eruit, hoe? is onze laatste zorg als de rotzooi maar verdreven wordt naar die grote zandbak in noord Afrika daar spreken ze dezelfde taal en beleven ze dezelfde perverse smeerlapperij.
   Wij walgen en braken van die vuile smeerlapperij, die mosselketen moeten weg, maak er zwijnenstallen van dan hebben ze nog een nuttige functie.

   Like

 7. Eric Janssens zegt:

  Ik wil graag naar Mekka, gewoon om het eens te bezoeken. Maar ik mag er niet binnen, zelfs mét bommengordel mag het niet. Ik ben immers een ongelovige. Ik voel mij gediscrimineerd. Kan de EU Saoedi-Arabië hierover even op de vingers tikken, a..u.b.?

  Like

 8. Marc zegt:

  Toch wordt het interessant. Stel dat Oost-Europese landen als Slowakije, Tsjechië en Hongarije uiteindelijk volharden in hun beleid geen moslims in hun landen toe te laten, en Brussel zou volharden dat dit discriminatie zou zijn en dat deze landen Brussel moeten volgen. Dan zou Brussel mogelijk grote druk op deze landen gaan uitoefenen. Zou het dan toch kunnen gebeuren dat deze landen, om reden van gedwongen opname van moslims, uit de Unie stappen?

  Dat zou werkelijk geweldig voor die landen zelf zijn. Maar meer nog een geweldig signaal aan Brussel en, hopelijk, het uiteenvallen van de EU kunnen bespoedigen.

  Like

  • Jean zegt:

   Marc, die EU mesthoop is in de ontbindingsfase, hij stinkt, is rot en heeft geen enkele toegevoegde waarde zelfs niet als meststoffen, het is een hoop rottigheid.
   Zie je de rotkop van dat Italiaans kutwijf en die rotkop van die lawaaimaker uit Gent met steeds die vetbaal aan zijn zijde dan is het overduidelijk wat voor een hoop ellende die EU instelling is.
   Gelukkig loopt die rotzooi op zijn laatste benen, nog liever dan maar enkele jaren het wat minder dan die vernietigingsinstelling aan de vreet blijven houden.
   Als iemand zie uit die misdaadorganisatie ligt mijn maag al overhoop, Maalox doet gouden zaken…

   Like

 9. Hendrik M. zegt:

  De Nederlander bestaat niet; en Maxima had gewoon gelijk, helaas.
  Wilt u de mensen die nee zeiden bij het referendum over de €U grondwet en toch op pro €U partijen stemden ‘Nederlander’ noemen?
  Wilt u de mensen die op islam importerende partijen stemden ‘Nederlander’ noemen?
  Wilt u de mensen die op partijen stemden die het ESM verdrag goed keurden ‘Nederlander’ noemen?
  Blijven over de mensen die op Geert Wilders stemden; voor Nederland en de Nederlanders, dat zijn de weinige ‘Nederlanders’!

  Like

  • Frans Brassens zegt:

   De pampagirl had géén gelijk Hendrik. Ook andere Nederlanders dan PVV sympathisanten bestaan wel degelijk. Maar die hebben hier en daar een blinde vlek en kunnen geen verbanden leggen.

   Like

   • Hendrik M. zegt:

    U heeft gelijk, ook de NSBers en overige heulers met de vijand werden nog steeds Nederlanders genoemd.
    Na de WW2 waren er ook in enen veel meer verzetsstrijders dan er ooit geweest zijn…

    Like

 10. onnodrees zegt:

  De islam is geen religie maar een doctrine zonder grenzen. Zolang dat niet erkend wordt is de situatie hopeloos.

  Like

 11. We moeten langzamerhand de regeltjes uit brussel eens buitenspel gaan zetten. De islamitische horden moeten onder een microscoop gehouden worden. Ze liegen, bedriegen, bedreigen en hun hersencellen zijn niet gelijkwaardig op een enkeling daar gelaten. Christenen hebben het voordeel dat ze empathie vertonen en liefdevol kunnen zijn. Bij moslims ontbreekt dat nu eenmaal. Ze doen alsof. Ze brengen dat hier wat ze zogenaamd ontvluchten. Ze kunnen niet zonder de oorlogszuchtige jihad. En de haat tegen het westen zit zo diepgeworteld, dat krijg je er met geen 10 paarden uit. De stellige overtuiging dat de islam boven alles uitstijgt, het enige ware geloof, de enige volmaakte mens Mohammed doet elke moslim blindelings volgen. Deze zwarte religie wil de wereld in duisternis brengen. De duivel kent vele gezichten. Toch geloof ik dat we dit kunnen vernietigen. Nog wel. De balkan heeft een lange geschiedenis, onderdrukt door de Ottomaanse barbaren weten ze dat moslims, waar ze ook neer strijken voor problemen gaan zorgen. En ook in Slowakije begrijpen ze het grote gevaar voor de eigen bevolking. De fouten door het westen gepleegd, bewijst maar weer dat ze niets weten van de geschiedenis en wakkeren ze alleen maar de problemen aan. We zijn arrogant geworden, we zijn gecorrumpeerd door geld, macht en onwetend over de geschiedenis. Maar we weten wel met het vingertje te wijzen hoe ze het in andere landen moeten doen. We leven al jaren in een sprookjes wereld, de opkomende jeugd weet helemaal niets over de wereld geschiedenis, daarom zal alles ophouden te bestaan zoals het nu is. Fouten in het verleden worden gewoon opnieuw gemaakt. We stevenen af op een burger oorlog en een oorlog tussen christenen en moslims, we zien het met open ogen gewoon gebeuren…… Staat dit niet gewoon in openbaringen? Ik houd mijn hart vast, maar ben wel bereid om vechtend ten onder te gaan. We moeten de nieuwe generatie voorlichten en niet hersendood maken zoals nu gebeurt.

  Like

 12. Giny zegt:

  Ook weer een illusie armer!!!

  Like

 13. koddebeier zegt:

  SLAP hoor !!

  Like

 14. Jan zegt:

  Nu de deur met een koevoet is opengebroken begint ook hier de terreur van dat perfide volk. Duurt geen jaar of de aanslagen en moorden volgen uit naam van ‘onrecht’ en andere misbruikte woorden.

  Like

 15. ildiko zegt:

  Slovakije is geen moslim land! Nederland volgens mij ook niet,! en hele Europa ook niet!

  Like

  • Francoise... zegt:

   De joods-christelijke roots MOETEN tenkostte van alles worden vernietigd. De Mohammed- en Marx-gangsters storen zich al tijden aan (deze blijkbaar niet met gemak uit te wissen)….roots. Het lijkt nu allemaal wel te gaan slagen, maar ben er zelf van overtuigt dat het ze uiteindelijk helemaal NIET LUKT. “Opdracht….mislukt”.

   Like

 16. luckybee zegt:

  Zo te zien hebben de slowaken de tijd tijdens de Ottomanen al helemaal vergeten????

  Like

 17. Erik Bink zegt:

  Tja, misschien leeft in Slowakije nog de herinnering dat het Ottomaanse Rijk tot aan de voordeur heeft gestaan. En niet te vergeten, Bulgarije, Roemenie en Hongarije, die een eeuwenlange overheersing door de Turken hebben gekend. Dus: “Hou de islam buiten de deur!”. Dat kunnen we hier in Nederland helaas niet meer zeggen – want zowel de voordeur als de achterdeur staan wagenwijd open.
  Zie bijgaande kaart van de maximale uitbreiding van het Ottomaanse Rijk:

  Like

 18. tjonge zegt:

  slim van slowakije, heeft eerst een flink anti islam signaal afgegeven om het vervolgens geheel politiek correct terug te nemen en de vermoorde onschuld te spelen.
  elke islamiet krabt nu eerst minimaal 3 keer achter zijn oren voordat ie zich in slowakije wil vestigen !
  .
  ik zeg…verdomde slim !

  Like

 19. Francoise... zegt:

  Heb het ‘zekere’ vermoeden dat Slowakije islamitische Mohamed-volgers MOET opnemen van de Evil-Beast-Union Brussel. “Tegenwoordig gaat NIETS meer vrijwillig….dat geldt voor ons allemaal. Eerst ‘alles heel knus’ op kleine schaal, langzaam-aan is deze schaal alleen maar ruimer geworden. Nu op enorm grote schaal…De EU-schaal puilt nu uit!!! ! !!! “Shalom…”.

  Like

 20. Sjee zegt:

  Irritaties van wie??

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s