Het pseudoniem “Julia Caesar”

Screenshot_8

(Door: “Vederso”)

Er is in Zweden een rel gaande rondom het pseudoniem “Julia Caesar”. Samengevat: Haar identiteit is bekendgemaakt door de krant Expressen. Caesar had in haar column, die bijna elke zondag op Snaphanen verschijnt, bericht dat ze minstens vier keer werd lastig gevallen door de journalist Orrenius van de krant Dagens Nyheter. Om te weten wie Julia Caesar is, citeer ik hier het linkse RationalWiki dat zich in opmaak en stijl presenteert als Wikipedia, maar gewoon een politiek blog is met een eigen linkse agenda. Als iemand wordt beschreven zoals RationalWiki dat hier met Julia Caesar doet, dan weet je dat iemand zo slecht nog niet is:

“Julia Caesar is een pseudoniem van een Zweedse islamofoob, racist en zonderling die anoniem blogt op een blog met de titel ´Aktualia´ evenals op andere islamofobe blogs waaronder Document.no en Snaphanen. Hij/zij wordt verondersteld lid van de extreemrechtse ZwedenDemocraten te zijn. Julia Caesar is in heel Scandinavië en daarbuiten bekend vanwege zijn/haar virulente haat tegen moslims en wordt als extreem beschouwd, zelfs door andere islamofoben. Julia Caesar heeft echter niet alleen een hekel aan moslims. Hij/zij heeft o.a. betoogd dat de Afrikanen minder intelligent zijn dan andere mensen en beschreef de immigratie van Afrikanen naar Zweden als een ´massale import van verstandelijk gehandicapte mensen´. Julia Caesar beweert ook dat Zweden een dictatuur is en dat de bevolking door het politieke establishment wordt gehersenspoeld”.

Een heel ander beeld krijg je van de persoon Julia Caesar dat Liberty DK van haar geeft:

De Stasi-achtige, lelijke tronie van de Zweedse politiek correcte media werd vandaag volledig zichtbaar in het publieke lynchen van de bekende en gerespecteerde journalist Julia Caesar (pseudoniem).

Screenshot_12

Een Zweedse journalist, Julia Caesar, een bejaarde gepensioneerde met een zwakke gezondheid, heeft in de afgelopen jaren ongeveer honderd kritische artikelen over de toestand van Zweden geschreven en hoe het afglijdt in de chaos. Ze is hierin een schrijver met inzicht, een van de meest eerlijke, inzichtelijke en heldere journalisten van vandaag. Haar essays over de Zweedse politiek, de politieke correctheid en het krankzinnige, ongecontroleerde immigratiebeleid van Zweden hebben haar een trouw lezerspubliek bezorgd. Ze is en blijft een zeer belangrijke stem van ontevredenheid in het politiek correcte, gestoorde Zweden en haar artikelen worden door honderdduizenden gelezen. Ze schrijft onder een pseudoniem, omdat, zoals ze zegt, haar leven en het leven van haar familie in gevaar zou zijn als ze onder haar echte naam zou publiceren.

Liberty DK schrijft verder: In het artikel dat afgelopen zaterdag op de Deense website Snaphanen werd gepubliceerd, schreef Julia Caesar een verslag van de gewetenloze Zweedse media die proberen om dissidenten de mond te snoeren. Het is echt beangstigend.

“Er zijn mensen die zich het recht hebben aangemeten om mijn veilige haven te vernielen en mijn leven tot een hel maken. Ik word opgejaagd door mensen, afgezanten van een grote mediagroep die mij de mond willen snoeren. Ze willen me stoppen om te schrijven door mij te intimideren en te molesteren, mij bang te maken en door mijn leven zo ondraaglijk mogelijk te maken”.

In verband met dit verhaal schrijft de online publicatie Avpixlat het volgende onder de kop “De Zweedse media zijn nu een parodie van zichzelf“:

“In Zweden hebben we andere vormen van straf dan de doodstraf voor ´verkeerde´ meningen. Precies zoals door de econoom Tino Sanandaji op de Amerikaanse televisie is gezegd, vindt dit plaats in de vorm van sociale stigmatisering –dus het uiten van kritische opvattingen over de EU en het meest extreme en destructieve immigratiebeleid van de wereld – dat wordt gesteund door een kleine en volkomen werkelijkheid resistente bubble in de binnenstad van Stockholm die nooit zijn journalistieke missie serieus heeft genomen – die uiting wordt een absolute noodzaak”.

Update van Avpixlat: Dit artikel werd precies vandaag de 2e september aangevallen in een stuk geschreven door Annika Hamrud, een van de journalisten die Julia hadden gestalkt. Hamrud’s minachting voor Julia schijnt door in haar artikel, waar ze zowel de naam en de foto van de vrouw achter het pseudoniem publiceert, waarbij ze moedwillig het leven van Julia Caesar in gevaar brengt.

Screenshot_9

Vederso: Ik weet inmiddels een paar dingen: Julia Caesar wordt door RationalWiki als “islamofoob” en racist neergezet, omdat ze zich druk maakt om de vernietiging van “haar” Zweden. Expressen maakt haar echte naam bekend en brengt haar moedwillig in gevaar. Haar echte naam is Barbro Jöberger, dit zegt Annika Hamrud in Expressen.

Het is een mevrouw van plusminus 70 jaar oud en ex-journalist. Ze kent dus de houding en handelwijze van haar ex-collega’s van nabij. Ze heeft gekozen voor het schrijven van artikelen onder pseudoniem, omdat het schrijven onder je eigen naam in Zweden allerlei problemen kan opleveren. Ze schrijft gemakkelijk en is meestal zeer goed gedocumenteerd. Dat de officiële media door de bevolking steeds minder worden geloofd en hun invloed afneemt, dat Julia Caesar een steeds groter publiek aanspreekt, dat de alternatieve websites in opkomst zijn en de mensen niet langer afhankelijk zijn van het nieuws uit de kranten, dat mensen de behandeling door de journalisten van de IKEA-moorden schandalig vinden, waar een afwijkende mening al gauw wordt bestempeld als fascistisch of racistisch, daar is het gedwongen worden om een pseudoniem op te geven meteen een rel.

Hans Rustad van de website Document.no, die uitgebreid verslag heeft gedaan van het Breivik-proces, komt met de volgende opmerkingen:

…. Verre van verantwoordelijkheid afleggen, zet Expressen haar aan de schandpaal. Maar in een samenleving waar volgens Mona Sahlin IS in de kleuterschool aanhangers heeft, is dat niet zonder risico. En dat is ook niet de alliantie met Expo, Robert Aschberg en het Research Collectief dat zich bezig houdt met het in kaart brengen van politieke tegenstanders en deze intimideert.

Dagens Nyheter, Expressen en Aftonbladet worden gemotiveerd door het willen intimideren, niet over het afleggen van verantwoordelijkheid. Als iemand door dit laatste wordt gedreven, moet men laten zien dat hij/zij zelf verantwoordelijkheid wil afleggen, daarmee verdien je vertrouwen en geloofwaardigheid. (…)

…. Men kan het openbaar maken van de identiteit van Julia Caesar uitleggen als het bepalen/vaststellen van een doelwit: Julia Caesar is een probleem, een slecht mens – en impliciet – een bedreiging voor de sociale vrede. We kennen dit van het Noorse debat: waren er maar niet zulke nare mensen zoals Fjordman, Document, HRS (Human Rights Service)…….

Screenshot_10

In Zweden zijn de tegenstellingen scherper, maar dat is alleen maar een gradueel en niet een essentieel verschil. Met deze bekendmaking van de identiteit is Expressen een grens over gegaan. Zij (de kranten) willen “nieuwe oplossingen” aandragen, het moeilijke gevecht aangaan. Denkt Julia Caesar werkelijk dat ze hen kan uitdagen? De combinatie van openbaarmaking van de identiteit en Julia Caesar tot een probleem bestempelen; wie lost zo’n probleem op? In de Zweedse context is dat met vuur spelen”. (Google vertaling)

Opmerking: In één weekend had Snaphanen 200.000 lezers van het artikel van Julia Caesar (wat voor Denemarken en Zweden heel veel is) en meer dan 300 reacties en zijn er inmiddels in Zweden zo’n 30 krantenartikelen over de kwestie verschenen.

Bron:
http://snaphanen.dk

Oorspronkelijk artikel van Julia Caesar, vertaald in het Engels door Liberty DK: http://vladtepesblog.com

Door:
“Vederso”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Verrijking", "Weg met ons!", Appeasement, asielwaanzin, Censuur, Communisme, Counterjihad, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, Desinformatie, Dhimmitude, dictatuur, Eurabië, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamkritiek, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Patriottisme, Persvrijheid, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur, Zweden. Bookmark de permalink .

9 reacties op Het pseudoniem “Julia Caesar”

  1. danny zegt:

    Natuurlijk iedereen die kritiek heeft op de islam, de EU, en het immigratiebeleid moet door de de linkse goedmensch aan de schandpaal genageld worden, maar als men zelf kritiek krijgt op het cultuurrelativisme, de ongebreidelde immigratie, de EU en de islam dan zijn die criticasters gelijk racisten, discrimineren ze, zijn het nazi’s of facisten.
    Dit is natuurlijk wel je reinste zwart makerij en de werkelijkheid niet onder ogen willen zien.

    Like

  2. Theresa Geissler zegt:

    Het openbaar maken van iemands ware identiteit achter zijn of haar pseudoniem, zonder zijn of haar toestemmintg gaat werkelijk alle perken te buiten en is in feite een daad zoals je op de eerste plaats zou tegenkomen in een totalitaire dictatuur, die zich heeft gespecialiseerd in jacht op ‘dissidenten.’ Het is gewoonweg een schandaal!
    Kan Julia Caesar hiertegen geen klacht indienen bij het Internationaal Hooggerechtshof?

    Like

    • Vederso zegt:

      Goed opgemerkt, ik hoor dat ze het de politie heeft gemeld. Julia Caesar heeft het recht anoniem te blijven en onder pseudoniem te schrijven.

      Like

      • Theresa Geissler zegt:

        Dat weten we immers allemaal! Maar bij de politie alleen redt ze het niet, mark my words! -De Zwéédse politie, nota bene!

        Like

  3. Wachteres zegt:

    Bedankt Vederso. Ik heb al wel een klokje horen luiden wat Julia Caesar betreft, maar ik wist niet waar de klepel hangt. 🙂

    Gelukkig is me nu veel duidelijk: walgelijk links is weer bezig.

    Wat kunnen we anders verwachten?

    Like

  4. JooJootje zegt:

    Ze hopen gewoon dat ze door moslims wordt vermoord dat is de reden van dat tuig.

    Like

    • Ekster zegt:

      Zo zit het precies. Ze vinden zichzelf heel beschaafd dus laten ze het doden aan mohammedanen over. De lafbekken zouden dat zelf nooit doen of durven, maar ze vinden het prachtig als Julia door anderen wordt afgeslacht. Links en de islam, een dodelijke combinatie!

      Like

  5. Paardestaart zegt:

    Gewetenloos, en heel eigenaardig voor een journalist.. Die staan toch altijd zo heroisch op de bres voor de bescherming van hun bronnen?? Of doen ze dat alleen maar als het hen uitkomt?
    Bij ons doet de politie dat vooralsnog geloof ik, mensen outen.. Vraag maar aan Nekschot.
    En mocht je slachtoffer worden van bedreiging, en aangifte doen dan krijgt de aangeklaagde je persoonlijke gegevens via z’n advocaat te horen..
    Zou de aangiftebereidheid daardoor stijgen of dalen – en wat komt de overheid meer uit?

    Like

Plaats een reactie