Het einde van de vrijheid: De politiestaat keert terug naar Europa

Screenshot_11

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Franse parlement heeft met een verrassend grote meerderheid een wet aangenomen waarmee de rechten van de burgers dramatisch beperkt worden. De geheime diensten krijgen omvangrijke rechten ter controle van de burgers. Er is nauwelijks nog toestemming van rechtbanken nodig om mensen te controleren en te bewaken. De ontwikkeling zou tot voorbeeld voor de hele EU kunnen dienen.

Europa richt zich op een nieuw politiestaatmodel om haar burgers te controleren. Het Franse parlement heeft dinsdag een revolutionaire wet aangenomen. Volgens deze wet kunnen geheime diensten en politieautoriteiten in het vervolg de burgers grotendeels zonder rechterlijke controle bewaken. Zoals “Bloomberg” bericht, kunnen in het vervolg telefoonleidingen afgetapt worden, kunnen de burgers via hun mobiele telefoons gelokaliseerd worden, er kunnen E-mails onderschept worden, er kan stiekem gefotografeerd worden en woningen kunnen van afluisterapparatuur worden voorzien. Voor al deze maatregelen is in het vervolg geen toestemming van de rechter meer nodig. Een nieuw op te richten autoriteit dient, gecontroleerd door de minister-president, het werk van de geheime diensten te controleren. Voor het eerst in de geschiedenis van Frankrijk kan de hoogste administratieve rechtbank erover beslissen wanneer een bewaking/controle beëindigd moet worden.

In het Franse parlement stemden 438 afgevaardigden voor de nieuwe wet, 86 stemden tegen en er waren 42 onthoudingen. De wet komt nu in de Senaat, die wijzigingen kan voorstellen, maar de wet niet meer kan tegenhouden.

Burgerrechtengroeperingen, economische verenigingen en advocaten protesteren heftig tegen de wet. De voormalige chef van de Franse economische vereniging Medef, Laurence Parisot, zei dat de wet een “killer van de vrijheid” zou zijn. Pierre-Olivier Sur, president van de Parijse advocatenvereniging, zei dat de wet “de burgerlijke vrijheden serieus bedreigt”. Eva Joly, de voormalige anticorruptie gevolmachtigde en voormalig kandidate van de Groenen voor het presidentschap, zei dat de focus van de wet op het massale verzamelen van data en de elektronische bewaking “duur en inefficiënt” zou zijn en een “bewakingsmaatschappij” zou creëren.

Ook de lezerscommentaren in de Franse kranten spreken een duidelijke taal. Zo schrijft bijvoorbeeld een commentator in “Le Figaro” dat de Franse route en nu uit zou bestaan dat niet meer de rechten van de burgers beschermd worden, maar dat de staat zich tegen de burgers zou willen beschermen.

De mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch had al voor de beslissing gezegd: “Beslissende fouten in deze nieuwe wet omvatten de expansieve machtsbevoegdheden voor de minister-president om opdracht te geven tot een bewaking, die veel verder gaat dan hetgeen in de wetten betreffende internationale mensenrechten wordt erkend.” De organisatie bekritiseert bovendien dat privéondernemingen de burgers kunnen bewaken en hun data kunnen analyseren om daarna verdenking-protocollen te ontwerpen.

Minister-president Manuel Valls verdedigde de wet en zei dat deze ertoe beperkt zou zijn om de samenleving tegen serieuze bedreigingen te beschermen: “De kritiek en de beweringen dat de nieuwe wet zou leiden tot een Franse Patriot Act of een politiestaat zijn onverantwoordelijke leugens.” Met de Patriot Act had de voormalige Amerikaanse president George W. Bush na de terreuraanslagen van 11 september 2001 een significante beperking van de burgerrechten in de VS beschikt.

De nieuwe wet is een consequentie van de aanslagen op het Franse satirische tijdschrift “Charlie Hebdo”. In Frankrijk werd sinds de aanslagen de aanwezigheid van militairen en politieagenten in de bevolking duidelijk verhoogd. Tot op de dag van vandaag is volledig onbekend wie de mannen achter de schermen van de aanslagen op het tijdschrift en op een joodse supermarkt in Parijs zijn geweest. Hoewel de Franse president François Hollande beloofd heeft om de zaak tot op de bodem uit te zoeken en bekend te maken, is er tot nu toe geen informatie over de achtergronden bekend geworden.

Met de wet presenteert Frankrijk een mogelijke blauwdruk voor de EU. Ook al is er in nog geen enkel ander land sprake van vergelijkbare radicale plannen, toch kan verwacht worden dat na mogelijke aanslagen of politiek gemotiveerde gewelddadigheden ook andere landen op dit Franse model zullen teruggrijpen. Met de wet worden de burgerrechten in een van de grootste EU-landen drastisch beperkt. De politiestaat keert terug naar Europa.

Bron:
http://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

h/t “Jan”

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Frankrijk, Volksvijandigheid, Vrijheid. Bookmark de permalink .

26 reacties op Het einde van de vrijheid: De politiestaat keert terug naar Europa

  1. Breget zegt:

    Dat is het gevolg van het grote aantal vluchtelingen die de staat niet onder controle kunnen houden en daar zijn de autochtone de dupe van .Weerzin wekkend is het wel maar was ook te verwachten .

    Like

  2. Jan zegt:

    Geen verschil meer:

    Like

  3. R.Kroonenberg zegt:

    waarvan akte…

    Like

  4. Hendrik M. zegt:

    Ja en nee…
    Als de geheime dienst ruimte wil hebben om mogelijke (islam) terroristen beter te kunnen opsporen en volgen, zonder dat er bij een rechtszaak gezeurd wordt over illegaal verkregen bewijs, moet men om niet te discrimineren die wet op de gehele bevolking toepassen.
    Deze wet kan ook ontworpen zijn om anti €U lieden te volgen en te belasteren, dan is het wel erg…

    Like

  5. R.Kroonenberg zegt:

    Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
    lees vrienden….lees en besef de strekking
    die in ’t geharrewar van elke dag haast zou ontgaan !!!!!!!!!!!

    Like

  6. Willie zegt:

    Leven als God in Frankrijk , da’s toch een gezegde ,niet ?? Wat een giller !!

    Like

  7. Rein van der Veen zegt:

    Ik begin er nu toch serieus rekening mee te houden dat de aanslag op Charlie Hebdo een false flag was, bedoeld om de burgerlijke vrijheden drastisch in te perken. Het gaf al te denken dat de hele elite schouder aan schouder mee liep met de demonstratie ‘Je suis Charlie’ en nu dit weer. Marine Le Pen was toen niet welkom, net alsof het haar schuld was, en het lijkt erop dat de Franse staat de eigen bevolking als de grootste bedreiging ziet.

    Like

    • Nou, die houding moeten ze dan vooràl aannemen:
      De Franse revolutie begon óók op die manier!
      http://depatriotten.weebly.com/

      Like

    • edjan zegt:

      Nou, het was misschien niet door de machthebbers zelf geensceneerd maar ze hebben er wel alles uitgehaald wat erin zat.
      – Op de TV komen als hoeders van het vrije woord
      – Het vrije woord “noodgedwongen beperken ” om “aanslagen te voorkomen”

      Like

    • danny zegt:

      Ben bang dat NL spoedig zal volgen.

      Like

    • R.Kroonenberg zegt:

      dat lijkt heel scherp geschoten @Rein van der Veen …

      Like

    • louis portugal zegt:

      Rein; kijk nog eens naar de fotos en de videos.
      Daar staat een auto, met de deuren open, in een Parijs straatje die de hele weg blokkeert.
      Je hoort niemand toeteren en ziet geen autos in de buurt.
      Probeer dat eens in b.v. Amsterdam en in Parijs houdt men echt van toeteren..
      Ik las ergens een commentaar van een dame in die straat die verteld dat de straat al vanaf 9 u ´s ochtends afgesloten was.
      Z.G. voor filmopnamen zei men.
      Men vond later in de vluchtauto een identificatiebewijs van een van de daders.
      Bij WTC in New York vond men ook het paspoort (onbeschadigd) van Hatta terwijl drie gebouwen gebouwen verpulvert waren.
      Erg logisch natuurlijk.

      Like

  8. Tom Hendrix zegt:

    Daar gaat onze vrijheid als burger…

    Like

    • Leo zegt:

      Ja, Tom, de EU SS-ers worden voor ons klaar gestoomd.

      Maul halten,…….. oder stell dich gegen die wand !!
      Mensch das waren mal zeiten, “klack” !

      Like

  9. edjan zegt:

    Meer Europa, meer controle, minder vrijheid.

    Uitspraak van Churchill: “ooit zal er een nieuw soort fascisten opstaan die te herkennen zijn aan het feit dat ze hun tegenstanders voor fascisten uitmaken.”
    We gaan er steeds sneller naartoe.

    Like

  10. Frank de Vries zegt:

    Het is al vaker gezegd en geschreven: “Brussel” streeft niet alleen naar een Eurabië, maar ook naar een V.E. in een Sovjet-Unie model. Rede?
    Socialisten hebben altijd in het “sprookje” van de (door het Communisme beloofd ) “Socialistische Heilstaat” geloofd!

    Niet omdat “hun Arbeiders” dan zo “gelijkwaardig en gelukkig” zouden worden, maar meer omdat ZIJ: de “partij leiders” een praktisch onaantastbaar elitaire positie gingen bekleden, die hen zich letterlijk (gratis!) IN ALLES LIET PERMITTEREN, wat het proletariaat keihard zou worden onthouden! Die waren slaafs tot de monddode Staatsafhankelijke ambtenarenstatus veroordeeld!

    U kunt zich ook nog herinneren, dat de heren van dat machtige Sovjet Polit Bureau openlijk beweerden, door hun z.g. klasseloze samenleving slechts weinig meer beloning kregen dan hun arbeiders! … Maar ze zeiden natuurlijk niet, dat ze praktisch al hun (meestal exceptionele en verfoeilijke westerse) wensen en behoeften verkregen … louter op koste van de gemeenschap!
    En welke “Socialist” (ook hier!) wenst zich dat niet toe? (Hij/Zij alles(!) op de “Portemonnee van de ander”! (We kennen die afkorting al jaren!)

    Om die zelfde machtspositie te bereiken paste de Communisten en Sovjets de “Acht regels voor Dictators” toe van de Amerikaanse Paul David Alinsky (1909 – 1972)

    NB in 1991 bewezen als een totale mislukking op elk politiek/economisch/maatschappelijk gebied!
    Die (moslim) Obama is van begin af aan druk bezig met het toepassen van deze acht regels om de Amerikanen in dat zelfde dictatoriale keurslijf te persen!
    (Hij propageerde als Verkiezings belofte NB de “eerste” van de acht regels: Opzet en controle door de Staat van de Algemene Gezondheidszorg! (“Control Healthcare .. and you control the people”!)

    Voor “Brussel” is dat eerste eigenlijk al gedaan door de (beschaafd westerse) lidstaten, DUS zijn ze met de “TWEEDE REGEL” uit het boek van Alinsky bezig: “Laat het armoede niveau zo hoog mogelijk worden als mogelijk is”!
    DUS … VOER ZO VEEL MOGELIJK ARMOEDE IN!
    En … dat maakt Europa NU IN VERSNELDE VORM mee!

    Zal ik de 3de tot/met 8ste richtlijn noemen?
    3: Staats Schuld: Maak een zo hoog mogelijke Staatsschuld!
    Ze verhogen de belastingdruk steeds meer EN het volk wordt steeds armer!

    4: Ontneem het volk hun wapens (letterlijk en figuurlijk!)
    Ze kunnen zich niet meer met kracht verzetten tegen de “dictators”, die als enige een (goed betaalde) gewapende macht ter beschikking houden.

    5: Breng alle primaire levensbehoeften onder Staatscontrole:
    Voedsel, levensmiddelen, onderdak en inkomen! (Zie de Sovjet-Unie – Staats inrichting!)

    6: Controle over alle Onderwijs instellingen.
    Laat kinderen en studenten alleen dat leren wat de Staat (voor zijn voortbestaan) nodig acht!

    7: Maak van je “Leiders” een “GOD”! ( Herinner je het Sovjet – credo over het traditionele “Gods-geloof” … “DIT IS OPIUM VOOR HET VOLK”!

    8: Zet het proletariaat op tegen “De Rijken” ( Beetje vreemd misschien, omdat juist de “Communistische Leiders” de totale macht hadden toe geëigend!
    Maar ook dat is in onze landen ook bekend: “Dit soort volgelingen vindt het niet erg, dat hun Leiders het goed hebben, OMDAT ZE DE ARMEN STEUNEN!
    Dit (totaal irreële gedrag) zie je merkwaardigerwijs in heel veel landen/culturen en organisaties!

    Sorry lezer: het is weer een heel epistel geworden. Maar ik hoop alleen, dat “onze ogen eindelijk eens opengaan” voor wat “onze gekozen Leiders” achter ons rug nastreven!
    Niet primair “ons geluk, welvaart en welzijn”, maar uitsluitend HUN MACHT EN INKOMEN (uit de “Portemonnee van de Anderen” … uitsluitend: de “ONZE”! )

    Like

  11. Cathja zegt:

    De vrijheid van mensen is in gevaar. Niemand heeft het recht om zijn medemens op deze wijze te volgen en te bespioneren, behalve dan wanneer er ernstige verdenkingen zijn van misdadige praktijken! Maar om uit voorzorg iedereen maar verdacht te maken kan beslist niet door de beugel!

    Als dit doorgaat, en meerdere landen volgen dit beleid, dan weten we binnen nu en pakweg 10 jaar niet meer wat democratie is.

    Like

  12. Kraftavilqa zegt:

    “Minister-president Manuel Valls verdedigde de wet en zei dat deze ertoe beperkt zou zijn om de samenleving tegen serieuze bedreigingen te beschermen” Het bekende stramien creëer eerst de poblemen en zodra deze niet langer te negeren zijn biedt dan de oplossing altijd in de vorm van meer totalitaire machtsuitoefening en dan zeg je het volk vraagt om een dictatuur welnu hier zijn wij.

    Like

  13. fleckie zegt:

    AMSTERDAM SEPT.2015, …..Beste abonnees van het ProcesNieuws:…..Meerder mensen hebben gevraagd om een digitale toezending van ons blad.Wij willen daaraan tegemoetkomen en vragen, .. als u dat ook wilt, u daarvoor op te geven. U kunt dan ProcesNieuws in digitaal formaat ontvangen vanaf 2016………………….Stuur..INDIEN U VOORTAAN PROCESNIEUWS IN DIGITAAL FORMAAT WILT ONTVANGEN , een bericht naar;administratie@tribunaalvoordevrede.nl o.v.v……naam,…..straat…..postcolde en plaats;………..Gewenst e-mail adres voor toezending ProcesNieuws digitaal…………De jaarlijkse bijdrage van minimaal 15 euro blijft gelijk.

    Like

  14. Doornroosje zegt:

    Vooropgezet plan. Waar komen die bedreigingen weg. Veelal van mensen, die de landen onder dwang van Brussel toe moeten laten. Mensen met totaal andere normen en waarden dan er in het Westen heerst. Chaos kweken in het Westen. Dan heeft Brussel zijn zin en kunnen ze er een politiestaat van maken. Wat de eigen burger er van denkt, zal ze een rotzorg zijn. Macht en nog eens macht, daar gaat het om.

    Like

  15. Anna. zegt:

    In Amerika is er al lang z’ on wet. En onder de moslim Obama is dat zeer gevaarlijk…… Hij heeft de kampen al klaar staan (Google FEMA…….)
    En de opratie Jade helm was erop gericht om als het land te ” zuiveren” van verkeerde elementen…….
    Diverse militairen hebben ontslag genomen toen ze begrepen waar deze actie voor was bedoeld……
    Met een moslim aan het roer kun je zo uitrekenen voor welke” verkeerde elementen ” deze kampen bedoeld zijn……..
    Het is te hopen dat de bevolking in Amerika zich in kan houden tot de volgende verkiezingen zo niet, ; als er onrust ontstaat, dan zal Obama niet aarzelen om de noodtoestand af te kondigen….. En dan kan hij als DICTATOR /. PRESIDENT aanblijven…..
    Daar lijkt hij op aan te sturen……….

    Like

  16. Jan zegt:

    Brussel tegen GB: “Als jullie de EU verlaten zullen wij jullie economisch verwoesten”

    EU leaders to PUNISH the UK after Brexit with threat of economic chaos

    The referendum on the European Union has escalated as ‘In’ campaigners warn that Britain will be punished if it votes for independence from Brussels.
    Campaigners believe that the EU would make British taxpayers pay for their decision.

    http://www.express.co.uk/news/politics/609778/EU-leaders-punish-UK-Brexit-threat-of-economic-chaos-referendum?utm_source=traffic.outbrain&utm_medium=traffic.outbrain&utm_term=traffic.outbrain&utm_content=traffic.outbrain&utm_campaign=traffic.outbrain

    Als die gekken een leger zouden hebben zouden zij niet aarzelen een uitstapland binnen te laten vallen, zoals broeder Honecker deed in Polen

    Like

  17. Frank de Vries zegt:

    We hebben verloren en zijn te laat! “Socialistisch Brussel” heeft ons overgeleverd aan de Islam-dictatuur!
    “Wij” zagen het gevaar wel en hebben jaren gewaarschuwd tegen deze (nu ook weer met opzet door de Islamleiders veroorzaakte) extra tsunami aan z.g. (oorlogs)vluchtelingen naar Europa.
    Door eigen- en zelf gekozen “leiders” opzettelijk naïef en onwetend gehouden Europeanen MOETEN NU PUUR ONDEMOCRATISCH, deze extra miljoenen aan z.g. arme handophouders maar (op basis van “onze verplichte hulpvaardigheid”, Want ze zijn zo “zielig”!) onder ons opnemen en (OP NATUURLIJK WEER ONZE KOSTEN) in ALLES laten verzorgen!

    Ik ga nu niet in op het al jaren geleden ondemocratische “linkse complot” van Den Haag en Europa , dat nu de “Macht van Brussel” heet. Socialisten WILLEN VAN HET z.g. “Verenigd Europa” EEN SOVJET-UNIE GELIJKENDE DICTATUUR MAKEN! (De massale invoer van armoede past daar in !)

    Hiervoor wijs ik op een boek met de acht richtlijnen hiertoe, die OOK “Brussel” al jaren toepast om tot de door “hen gewenste Socialistische Heilstaat van het Verenig Europa” te komen.
    Dat boek: “Richtlijnen voor Dictatuur” is geschreven door een Amerikaan Paul David Alinsky (1909 – 1972). Het is toevallig ook het politieke “handboek” voor de moslim-democraat Obama, die de zelfde regels op Amerika toepast.

    Vergeet niet, dat “links en Socialistisch Nederland” onder “dictator Den Uyl” (dus ook dank zei alle linkse kiezers, die hen de macht gaven) altijd jaloers is blijven kijken naar de Communistische Oostbloklanden! Daar was z.g. “iedereen gelijk” en er was “nooit werkeloosheid”! */
    Een bewijs van deze rood-gekleurde domme kortzichtigheid was de uitspraak van Mevr. Ien van de Heuvel ( PvdA-voorzitter tijdens het Kabinet Den Uyl ) , die terugkomend van een Staatsbezoek aan de DDR van Dictator Honnecker … op Schiphol tegen de pers verklaarde, dat met haar recente ervaring: “Een linkse dictatuur nog niet zo slecht was als een “Rechtse”!

    */ DUS:
    Ook deze PvdA-er propageerde voor Nederland zo’n “Socialistische (DDR-)Heilstaat structuur !
    Ze vertelde natuurlijk niet, dat de “leiders” daar zich letterlijk ALLES konden permitteren, wat het volk door hen werd ONTHOUDEN c.q. VERBODEN! (Zie de Islam-leiders!)

    Pas sinds het vallen van de muur WEET HEEL DE WERELD wat voor gruwelijke dictatuur deze “Heilstaat” voor het volk inhield! (Zie de Islamitische Staten!)
    Alleen “links kijkt daarvan weg” EN ZIET ALLEEN MAAR HUN GEDROOMDE ELITAIRE POSITIE in dat dit soort Communistische Staatsinrichting, die ALLE “SOCIALISTISCHE PARTIJLEDEN” een “lui Lekkerland leven” geeft !

    De leiders van het Kremlin in Moskou konden altijd en overal binnen de Sovjet Unie (OP KOSTE VAN DE VERPLICHT TE WERK GESTELDE EN LAAG BETAALDE BELASTINGBETALER!) gratis gebruik VAN ALLES maken! NB Tot puur “westers decadente en verfoeide”! aanschaf van tientallen dure westerse privé auto’s toe! Zie de Partijleider/President Brezjnev !

    Wat zijn dan die “Acht regels tot invoering van die door Socialisten zo gewenste Dictatuur”?

    De Acht Regels tot Dictatuur:
    1: Maar de Volksgezondheid een Staats gecontroleerde organisatie. (Obama’s oorspronkelijke verkiezings belofte!
    (Als je de gezondheidszorg onder je controle hebt, dan heb je controle over mensen!)

    2: Zorg voor zo veel mogelijk armoede ! (VOER HET IN!)
    (Arme mensen zijn gemakkelijker onder controle te houden, omdat je bij mondjesmaat hen iets kan toegeven in levensbehoeften, waardoor ze weer even “rustig kunnen worden gehouden”.

    3: Vergroot de Staatsschuld. (Zie je in elke “links georiënteerde regeerperiode”!
    (Hierdoor kun je telkens de belastingen verhogen, waardoor de armoede weer toeneemt!)

    4: Verbiedt eigen “wapen” bezit.
    ( Primair geen verweer/dreiging meer tegen Overheids-dictatuur, WEL eenzijdig met wapens kan dreigen!)

    5: Breng alle Voedsel, levensbehoeften, Huisvesting en Inkomens onder eigen beheer/organisaties! (Daar weten wij inmiddels ook alles van! )

    6: Elk soort Onderwijs moet door de Staat worden gedicteerd en gecontroleerd.
    ( Vergelijk de Islam, die het beetje onderwijs aan kinderen via het verplicht lezen van uitsluitend Koranteksten laat uitvoeren !)

    7: Ban op Religies! (Geldt natuurlijk niet bij de Islam, maar die “misbruiken” al eeuwen hun puur wereldlijkse dictatuur onder het mom van een “Religie”!)
    U kent het Communistische credo t.a.v. hen beconcurrerende “Godvererders” ?
    “Religie is opium voor het volk”!

    8: Verdeel het volk in (misdadig!) “RIJK” en (“zielig”) “ARM”!
    (Zet ze tegen elkaar op! Maak ze nog jaloerser en daardoor (openlijk) vijandig!)
    Bovendien heb je het volk mee in het selectief verhogen van de belasting op elke vorm van “Rijkdom”. (Geldt NOOIT voor de “leidinggevenden” !

    Het gaat mij om “herkenning in huis”!
    Ik wil mijn “Oud-Nederlandse vrijheden” behouden en redden van de (puur egocentrische) Haagse en linkse dictators!
    Doe mee en stem PVV (Er is geen “betere” !)

    Like

  18. Jules Vismale zegt:

    De Gestapo en de NKVD zouden stikjaloers zijn geweest op het Franse parlement om iedereen in de gaten te houden, af te luisteren, aan te houden en in de gevangenis te gooien en is het niet eens te hopen dat de EU (mits ze dit overnemen) weerbarstige burgers naar concentratiekampen stuurt, naar de galg, guillotine of voor het vuurpeloton!
    Zo ben ik al eens, omdat ik jarenlang door half Europa met de trein reis, een paar keer door de politie aangehouden in Engeland, Duitsland en Oostenrijk omdat ik me schijnbaar erg vreemd gedroeg toen ik daar met mijn vouwfiets rondreed met een overnachtingstas. Gelukkig hadden de desbetreffende agenten via mijn Nederlandse paspoort of door alle Nederlandse strips die ik bij me had snel door dat ik geen terrorist was of een ander soort kwaadwillige.
    De EU doet in feite er alles aan om zichzelf, in plaats van geliefder, steeds gehater te maken bij Europeanen en zelfs bij de radicale moslimextremisten! En zelfs de asielzoekers krijgen, door de gigantische overbetuttelingen en samenvoegingen in de opvangcentra’s, steeds meer de pest aan elkaar!
    Dus de EU moet dan zogenaamd een eenheid worden met de eigen vervreemding, onderlinge verdeeldheid en hun dictatuur? Aan me hoela! wat mij betreft flikkeren ze de gehele vervloekte EU dadelijk op een mesthoop en dan mogen ze hierna alle EU-hatende europeanen en Nederlanders rijkelijk zegenen! De EU en de radicale islam haten is hier meer een standaard geworden dan uitzondering en terecht ook!

    Like

Plaats een reactie