Hitlersnorretje

Screenshot_30

Dirk Koelewijn

(Door: Wim van Schaik)

Ze hebben huis en haard verlaten, alles verloren, en zijn op zoek naar een veilig leven. Dat is in grote lijn het beeld dat wij krijgen voorgeschoteld van  ‘vluchtelingen’. Het beeld ook op tv en in de kranten. Die zielige vluchtelingen moeten we ‘dus’ omarmen. Wie protesteert tegen de ongecontroleerde en getolereerde schending van onze grenzen wordt weggezet als fascist, extreemrechts of nazi.

Dat gebeurde pas nog in Bunschoten. Een vinnig debat over opvang van ‘vluchtelingen’ heeft daar geleid tot aangifte bij de politie. Dat Bunschoten tijdelijke noodopvang aan tientallen vluchtelingen bood, daar kon de Christelijke Arbeiderspartij (CAP) prima mee leven.
 Maar Peter Frans Koops van de Spakenburgse Vrijheidspartij (SVP, verwant aan PVV) was daar kritisch over.  En weer zien we dat de linkse of linksige mens maar slecht kritiek kan verdragen op zijn verwrongen wereldbeeld van zelfdestructie en zelfhaat. Dat Koops anders dacht over ‘vluchtelingen’ en het i-woord islam wel durfde uit te spreken, was voor Koelewijn (CAP) aanleiding om zijn collega raadslid een tweet te zenden met de raad: ‘Neem nog een snorretje, je begint al aardig op hem te lijken.’

Niet vergezocht dat Koops (kleine foto) in die tweet een impliciete vergelijking met Hitler las. Hij heeft dan ook aangifte gedaan tegen Koelewijn wegens belediging, smaad en laster. Saillant detail is dat Koelewijn ook nog eens politieman is in Utrecht. Het is een zijspoor, maar ik vraag me dan toch wel even af hoe zo iemand kan functioneren als ordebewaarder bij een Pegida-demo in de Domstad…

Screenshot_31Kennelijk is de stoere politieman geschrokken, want hij ontkent nu Koops te vergelijken met Hitler en komt met een soort jij-bak. Koops zou zelf op de ‘Duitse toer’ zijn gegaan door de fractievoorzitter van de CAP, Rita van de Groep, aan te spreken als ‘Rita Merkel’ en CAP’ers te betitelen als ‘gutmenschen’. Nu had Koops daar gewoon gelijk in, want in het debat ontpopte oom agent zich inderdaad als de moreel verheven, betere mens, zeg maar gutmensch. Dergelijke lieden hoef je maar even te wijzen op de waanzin van hun denkbeelden, of ze trekken meteen de racisme- en nazikaart en werpen zich op als beschermers en knuffelaars van de religie van de ‘vrede’. En dat was precies wat Koelewijn deed door Koops weg te zetten als ‘islamhater’ en ‘angstige islam-doemdenker’.

Fractievoorzitter Rita zou het ‘schokkend’ vinden als haar partijvoorzitter Koelewijn daadwerkelijk raadslid Koops met Hitler vergeleek. Maar, nu komt het, zij is er niet van overtuigd dat de tweet van Koelewijn zo is bedoeld: ‘De tweet is ook zo op te vatten dat hij Koops als een soort bromsnor omschrijft.’ Ja, daar was ik toch echt zo gauw niet opgekomen. Eigenlijk niks aan de hand dus. Politici demoniseren moet kunnen in dit land.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Appeasement, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, islam-collaboratie, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, landverraad, linkse gereformeerden, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, onwetendheid, political correctness, politici, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Hitlersnorretje

 1. Tom Hendrix zegt:

  Steeds weer de politiek-correcten en socialisten, die menen een ander neer te zetten als: nazi, xenofoob, bruinhemd etc. Doodmisselijk ben ik van dat volk!

  Like

 2. Anneke zegt:

  En dit zijn volwassen mensen….zielig hoor…..

  Like

 3. jungleelephant zegt:

  Liegen en draaien is het kenmerk van links!

  Like

 4. Wij, op de site van E.J.Bron (en bijvoorbeeld Peter Frans Koops) strekken onze arm niet voor de islam!!! En… wij hebben Joden lief!!!

  Like

 5. Drs.P. zegt:

  Het begint in Utrecht heeeeeeeel sterk naar bruinhemden van de NSDAP te ruiken!
  http://depatriotten.weebly.com

  Like

 6. louis-portugal zegt:

  Mooi verhaal.
  Ik was die bromsnor eigenlijk al helemaal vergeten.
  Bij gristelijken hoeft de linkerhand niet te weten war de rechter doet hoorde ik vroeger weleens.

  Like

 7. Cathja zegt:

  Wel een vreemde gedachte van fractievoorzitter Rita, om te suggereren dat met de woorden van Koelewijn wel eens Bromsnor bedoeld kon zijn!
  Had ze werkelijk niets beters als argument voor die hatelijke uitspraak van Koelewijn?

  Maar ook hier dus verdeeldheid tijdens een debat over de opvang van asielzoekers. De christelijken en de linksen in Bunschoten willen eensgezind blijven opkomen voor die arme, en alles verloren hebbende ‘vluchtelingen’, die we een warm welkom moeten bereiden! De plaatselijke SVP laat een kritisch geluid horen, maar zoals bijna overal worden islam-kritische geluiden niet gewaardeerd.

  Tegen de Bunschotenaren die zo positief tegenover de ‘vluchtelingen’ staan, zou ik willen zeggen: neem eens een kijkje in een AZC. En kijk en luister eens goed naar die ondankbare ‘vluchtelingen’ die tijdelijk in Den Haag werden ondergebracht, maar die klaagden over te weinig privacy, slecht eten, geen koelkast en geen TV. Ze konden nog beter naar hun eigen land terug gaan en daar dan sterven, zo zei zo’n griet voor de camera. De gemeenteraad van Den Haag is woedend (volgens een bericht in De Telegraaf) over het gedrag van deze asielzoekers! En terecht.
  Laten ze maar lekker terugkeren naar eigen land. Er zijn vast nog wel plekjes waar geen bommen vallen.

  De onrust in Bunschoten zal nog wel even voortduren.

  Like

 8. leefbarbaar zegt:

  Bijgaand de ‘vluchtelingen’ waar het om gaat:
  http://www.omroepwest.nl/nieuws/2985457/Vluchtelingen-overnachten-uit-protest-op-straat-in-Den-Haag-het-eten-in-de-opvang-is-niet-lekker
  Zijn dit arme vluchtelingen of toeristen, die weigeren hun hotelrekening te betalen?
  Lijken deze gevluchte woenstijnbewoners, niet heel erg op al die andere allochtonen, die hier al jaren aan het infuus van de verzorgingsstaat hangen?
  Wat is er humaan aan opvreters verwennen en de zwakkeren van je eigen bevolking verwaarlozen?

  Like

 9. Geronimo zegt:

  ‘…als de moreel verheven, betere mens…’ dat is inderdaad zo typisch voor deze linkse elitaire sekte – want een sekte, dat zijn ze wel degelijk – zo overtuigd als ze zijn en blijven van hun eigen morele superioriteit die ver boven elke andere mening verheven staat.

  Punt is dat deze “progressieve” ‘linkiewinkies’, die zichzelf nogal graag ‘socialisten’ noemen, gewoon lijden aan cognitieve dissonantie. Het zijn in feite zieke mensen. Alleen wordt de behandeling van hun kwaal niet terugbetaald door het ziekenfonds of wat dan ook. De ziekte wordt wel veroorzaakt, aangewakkerd en in stand gehouden door de verenigde leugenpers en de eurofiele (alias islamofiele EUssr-) regime-media.

  Hoe Pat Condell in zijn onnavolgbare stijl dit ziek volkje tackelt, kunt u (her)bekijken in onderstaande video:

  U zult zien en horen dat Pat perfect de juiste vinger op de juiste wonde weet te leggen.

  Like

 10. Pingback: Hitlersnorretje | Nikontino's Blog

 11. J.W. van der Meulen zegt:

  Wij lachen met een stichtse mop
  Maar Dirk Koele’wijn wordt ons een strop.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s