Waarom Finland spijt heeft van de euro

Screenshot_38

Bijna één op de twee Finnen ziet een vertrek uit de monetaire unie wel zitten.

(Door: Emile Kossen)

Van alle EU-lidstaten presteert de Finse economie, na die van Griekenland, het slechtst. Het zorgt voor pessimisme in het land over het nut van de Europese Unie en de euro.

De recessie in Finland lijkt maar niet op te houden: al vier jaar achtereen kromp de economie van het Noord-Europese land. De ondergang van Nokia – de grootste werkgever van het land – de eurocrisis en de EU-sancties tegen Rusland, het heeft de Finse economie allemaal niet geholpen.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EU, euro, Finland. Bookmark de permalink .

4 reacties op Waarom Finland spijt heeft van de euro

 1. Tom Hendrix zegt:

  De EUSSR is het slechtste dat Europa overkomen is. Men had nooit aan dat communistisch gedrocht moeten beginnen. Vervloekt is de dag, in 1992, dat de dikke Kohl (CDU) Bondskanselier van Duitsland, en President Mitterand van Frankrijk met dit heilloos plan kwamen aanzetten!

  Like

  • Jules Vismale zegt:

   Niet alleen Finland maar vrijwel alle Europese landen hebben al spijt van dat kreng van een euro! Alles zou toch zo geweldig worden, zoals de voorstanders ons voorschotelden, in de vorm van vrede, veiligheid, eenheid en een stijgende economie? Er is helaas in werkelijkheid in Europa GEEN enkele vrede door overbetuttelende buitenstaanders, verdeeldheid dankzij die afschuwlijke arrogante EU-bestuurders, de economie zakt overal in daar er met geld wordt rondgestrooid op een wijze waar Vrouw Holle nog jaloers van zou worden en overal hangt een sfeer van onveiligheid!
   Zo is een grondlegger van de euro, Wim Duisenberg, al gestraft voor zijn hoogmoed daar hij verdronk in een zwembad, Helmuth Kohl en zijn vrouw kregen een keer tijdens hun vakantie aan een meer een onverwachts bezoek van een stel kerels in een boot en deze lieten op een zeer beledigende manier (door middel van een non-verbale wijze die ik liever niet vernoemd) merken hoe ze over hem dachten en Angela Merkel is ongetwijfeld de meest gehate vrouw van Duitsland met haar vreselijke asielbeleid!
   Ik kan bijna niet wachten tot de afschuwelijke euro en de EU dwars door de grond heen zakken en goed nieuw uit Finland is wel om te vernemen dat veel “asielzoekers en vluchtelingen” zich daar niet thuis voelen en er halsoverkop vandoor gaan!

   Like

 2. Peter selie zegt:

  Misschien had men eerst eens naar “Het Volk” kunnen luisteren wat hun “onderbuikgevoelens” waren. Maar nee, zij, die ‘belangrijke’ baantjesjagers weten het immers altijd beter.
  De verkeerde partijen hebben voor ons “Het Volk” beslist en nu zijn de voorspellingen/ verwachten in nog extremere mate bewaarheid geworden. Deze toren van Babel, goed voor tienduizenden parasiterende aanhangers van het niet alleen geldverslindende, maar ook onze vrijheid om zeepbrengende Satanische Instituut moet verdwijnen, gesloopt moet het worden en de machthebbende kliek van de laatste 25 jaar Volksverraders dient te worden veroordeeld en bestraft en niet door dat z.g. nep-Hof in Luxemburg of Straatsburg, maar door een volkstribunaal voor wat ze ons heeft aangedaan. Het heeft ons mensen geplunderd en dat van nog generaties hierna.
  Hier is wel erg op zijn plaats: Wie niet horen wil moet maar voelen, maar het zijn weer wel de verkeerde die voelen.

  Like

 3. jungleelephant zegt:

  De Europese unie,noch de euro hebben nut!Zet de weinige voordelen tegenover de overvloedige nadelen en de keus om eruit te stappen is niet moeilijk meer!Dan eindigt de ellende tenminste een keer.Bij het er in blijven heb je gewoon:LEVENSLANG!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s