Tot ergernis van Turkije: Rusland gaat aan de kant van de Koerden staan

Screenshot_8

De Russische president Vladimir Poetin (links)  en de Turkse president Recep Tayyip Erdoğan.

(Vertaling: E.J. Bron)

Rusland gaat nu officieel aan de kant van de Koerden staan. Geheel tot ergernis van de Turkse regering. De Russische regering wil de Koerden in de strijd tegen ISIS ondersteunen. Bovendien veroordeelt Poetin het militaire optreden van de Turkse regering tegen de Koerden.

Rusland spreekt zich duidelijk uit tegen het militaire optreden van de Turkse regering tegen de Koerdische bevolking in het land en gaat nu officieel aan de kant van de koerden staan.

Woensdag had de Russische minister van Buitenlandse Zaken, Sergej Lavrov, met de leider van de Koerdenpartij HDP, Selahattin Demirtas, in Moskou om te praten over de conflicten in verband met ISIS.

Rusland zou zich ervan bewust zijn dat Irakese en Syrische Koerden tegen ISIS en “andere extremistische groeperingen” zouden vechten, zei Lavrov volgens een mededeling van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, berichten de “Deutsche Wirtschafts Nachrichten”.

Rusland zou ook bereid zijn om samen te werken met de grondtroepen in Syrië die tegen ISIS vechten.

“De Russische strijdkrachten, die op verzoek van de Syrische regering in de strijd tegen de terreur in Syrië worden ingezet, zijn nu klaar om met de grondtroepen die tegen dit gevaar vechten, samen te werken”, zei Lavrov woensdag, bericht “Sputniknews”.

Sinds het neerhalen van het Russische gevechtsvliegtuig op 24 november boven de Syrisch-Turkse grens zijn de betrekkingen tussen Rusland en Turkije gespannen. Moskou legde zelfs economische sancties op tegen Turkije. De leider van de HDP is ook de eerste Turkse politicus die na het incident door de Russische president Vladimir Poetin werd ontvangen.

De Turkse regering onder Recep Tayyip Erdoğan bekritiseerde het bezoek van Demirtas aan Moskou.

Vanuit Russische optiek zou de HDP de “eenheid” van Turkije bevorderen door de rechten van verschillende volksgroepen te vertegenwoordigen, aldus de “Deutsche Wirtschafts Nachrichten”. Lavrov zei ook dat de sancties niet tegen het Turkse volk, maar tegen de regering van Erdoğan gericht zouden zijn.

Een week geleden verscherpte de Turkse regering haar maatregelen tegen de Koerden. Sindsdien zijn er minstens 110 strijders van de in Turkije verboden Koerdische Arbeiderspartij PKK in de provincies Sirnak, Diyarbakir en Mardin gedood. Het aan de PKK gelieerde persbureau Firat berichtte dat er bij de aanvallen minstens acht burgers om het leven zouden zijn gekomen.

Het Turkse leger kondigde aan dat de militaire operaties zouden worden voortgezet “totdat de openbare orde weer hersteld is”. De militaire acties vinden plaats in Koerdische steden, waarin dagenlange uitgaansverboden golden. Volgens ooggetuigen zet het Turkse leger in de woongebieden ook tanks en scherpschutters in, hoewel hier burgers wonen. Na de aanvallen kondigde Demirtas aan de autonomie te willen uitroepen.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in ISIS, Koerden, Rusland, Turkije. Bookmark de permalink .

30 reacties op Tot ergernis van Turkije: Rusland gaat aan de kant van de Koerden staan

 1. jungleelephant zegt:

  Top van Rusland!

  Like

 2. Tot ergernis van Turkije: Rusland gaat aan de kant van de Koerden staan, prachtig nieuws en dat op eerste kerstdag. Recep Tayyip Erdoğan heef met het neerhalen van de Russische bommenwerper zich zelf in de voet geschoten, de Russische beer keert zich tegen Erdoğan. Rusland is nog niet klaar met Turkije na neerhalen SU-24, de directe consequenties zijn dat Turkije hard wordt geraakt in het goed florerende toeristenindustrie. Erdoğan is overal aan het polsen om het Russische gas te vervangen, enfin lijkt mij geen goede deal voor zowel de Russische Federatie als Turkije.

  Like

 3. aquarius4422 zegt:

  Hoog tijd dat iemand de expansiedrang van Erdogan aan pakt.

  Like

  • Edjan zegt:

   Dan mag die iemand wel opschieten want per oktober 2016 vervalt de visumplicht voor turken in het Schengen-gebied. Dus al die 10? 20? miljoen turken die het economisch beter willen hebben, stappen op trein of vliegtuig en laten zich hier welkom heten door idioten terwijl andere idioten de kosten mogen ophoesten.
   Met dank aan het merkel

   Like

 4. ‘Filantroop’ George Soros financiert opstanden in Europa

  George Soros is een van oorsprong Hongaarse zakenman die vanuit de Verenigde Staten (VS) opereert. Het vermogen van Soros wordt geschat op 24.4 miljard dollar, waardoor hij behoort tot de 30 rijkste mensen ter wereld. De miljardair staat bekend om zijn betrokkenheid bij politieke activiteiten. Zo heeft zijn organisatie Open Society Foundations naar schatting al miljarden dollars geschonken aan progressieve politieke partijen en groeperingen. Soros laat letterlijk wereldwijd een spoor van vernieling achter. Het is een typisch voorbeeld van een verveelde miljardair die met behulp van zijn fortuin de wereld naar zijn hand wil zetten en het gif genaamd progressivisme in onze maatschappijen loslaat. Lees verder >>> http://curiales.nl/2015/06/20/george-soros/

  Like

  • jungleelephant zegt:

   Met andere woorden de duivel in eigen persoon!Nu begrijp ik het gezegde:geld stinkt!

   Geliked door 1 persoon

  • geentvkijker zegt:

   ja, zijn naam noem ik hier regelmatig, hem bedoel ik ! Da issie.
   Heeft jaaaaaren geleden ( voor friso ) ook een relatie gehad met onze
   ` geheim-agente ` mabeltje…brrrrrr wat een kwal, van de bovenste plank.
   we houen ze in de gaten, puuuur illuminati !

   Like

  • Nemesis zegt:

   Soros is inderdaad de duivel in eigen persoon. Hij is zo rijk, hij kan zich dat veroorloven. Volgens mij ziet hij dit gewoon als een spelletje schaak. Naar het motto, welke pion zal ik nu eens verzetten zodat die en die zich weer in de haren vliegen. Men stinkt er gewoon weer in. Soros wrijft z’n handen en heeft daarnaast ook nog weer een flinke duit verdiend aan de verkoop van de benodigde wapens.Sommige lui zouden per direct onder de trein moeten komen. Of tegen een verdwaalde kogel moeten aanlopen.

   Geliked door 1 persoon

 5. Elena zegt:

  Goed bericht van Rusland.
  Momenteel bombardeert Erdogan zijn eigen Turkse mensen. De Koerden zouden een terroristische groep zijn de PKK.
  Grote delen van de stad is in puin geschoten.
  Vouwen en kinderen worden niet ontzien.
  De niets ontziende Erdogan is een gore machtswellusteling.
  Stel dat ons leger de Schilderswijk in Den Haag plat gooit omdat er een zooitje terroristen tussen wonen.

  oh die griezel Soros? zo te zien heeft hij zijn langste tijd gehad.

  Like

  • Joannes den Hollander zegt:

   Elena, ik verwacht eerder dat ons leger de Schilderswijk plat zal gooien als eigen volk in opstand komt. Eigen volk vernietigen om de islamitische barbaren te beschermen.

   Like

 6. oud-marinier zegt:

  Go Russia …Go…Kick ass…!!!

  Like

 7. delamontagne zegt:

  Over een aantal jaren is het 100 jaar geleden dat het Koerdische volk verraden werd na het verdrag van Sèvres in Fr in 1920.
  Hen werd na het uiteenvallen van het Ottomaanse Rijk een eigen Staat beloofd.
  De belangen van de Europese staten waren anders. Er kwam geen Khurdistan.
  Ze hebben meer recht op een eigen staat dan de zo “bejammerde” Palestijnen uit Gaza/Westbank.
  Misschien dat de Russen nu een bijdrage kunnen leveren en ze na 100 jaar recht wordt gedaan……….

  Like

  • Bas zegt:

   Het is juist de Turkse volk die is verraden door onmenselijke verdeel en heers politiek om Turkse/otomaanse grond op te splitsen in stukjes zonder rekening te houden met het volk. Landen als Irak syrie en libanon zijn hierdoor met pen en potlood tot leven gebracht. Koerden zijn een volk die 1 is met oa turkse volk.

   Like

   • Zara zegt:

    Basje ga geschiedenis lezen echte Turken bestaan niet eens en ottomaanse rijk is alleen onderdrukking van andere volkeren geweest

    Like

  • John Roes zegt:

   De Koerdische stammen vochten elkaar toen onderling de tent uit.

   Like

 8. Dit is op Ronnydeemobile's Blog herblogden reageerde:
  Poetin aan de kant van de Koerden? Geweldig.

  Like

 9. IdentitairVerzet Oostelijk Zuid Limburg zegt:

  Dit is op IdentitairVerzet OZL herblogd.

  Like

 10. Dit is op eunmask herblogden reageerde:
  GO PUTIN! Dit is een teken dat Turkije, de grootste ISIS fan is, evenals de EU die Turkije lid wil maken

  Like

 11. exmarineman zegt:

  Maar van de EU/EC uit nog geen enkele afkeurende noch kritische reactie op Erdogans Turkije en diens acties en vooral GROTE LEUGENS. Hij bombardeert de Koerden (niet alleen in Turkije) in Irak en Syrië i.p.v. ISIS, hij heeft zelfs een vliegveld aangelegd voor ISIS nabij Mosul in Irak, alwaar hij Turkse troepen heeft ingezet ZONDER toestemming van Irak. En dat is diezelfde Erdogan die dus dat Russisch vliegtuig uit de lucht heeftgeschoten dat wel 20 sec “in Turks luchtruim verbleef” maar zelf respecteert hij géén ENKELE grens – niet die van Irak, niet die van Syrië en niet te vergeten niet die van Cyrpus…… Hij en zijn zoon handelen in illegale olie van ISIS, hij chanteert de EU met 3 miljoen vluchtelingen en eist voor de opvang vele miljarden Euro’s (zijn witte huis is betaald ook met miljarden Euro’s van de EU, dus u en mijn belastingcenten). Hij geeft ook alle ruimte aan de mensensmokkelaars in Turkije en eist zelfs visumvrije toegang tot Europa voor de Turken. Dat ze dus naar Europa komen zegt ook al genoeg over welk soort land Turkije is: geen Europees, maar “aztiatisch/arabisch”. Dus hoort dan sowieso nooit in de EU te komen. Wat Obama en zijn moslimbroeders ook willen (eisen)…… Maar Erdogan pleegt genocide/volkerenmoord zoals de Turken dat ook hebben gedaan met de Armeniërs……
  Maar van Fransje Timmermans niets, nul komma nul, maar die kan wél Polen, Hongarije, Tsjechië. Letland enz enz bedreigen omdat ze niet doen wat Brussel wil…….En dan nu Servië dat weigert om Kosovo lid van de VN te laten worden en ook Bosnië-Herzegovina niet binnen de EU wil hebben. B-H is een islamitisch land evenals Albanië …. en wat moeten we er mee en dan die nazi’s/fascisten uit de Oekraïne……WEG EN STOP met die uitbreiding van de EU. En het liefst wij er uit of uit de Euro net zoals de Finnen willen. En niet te vergeten: WEG met Schengen en het Vluchtelingenverdrag, opzeggen die handel en het VN-Handvest handhaven en echte democratie invoeren en dus ook CORRIGERENDE referenda invoeren. Dus weer “Baas in eigen buik”!!!

  Like

 12. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 13. Pingback: Tot ergernis van Turkije: Rusland gaat aan de kant van de Koerden staan | Kattukse Vrienden voor Israël

 14. Bas zegt:

  Rusland Iran en Armenie hebben altijd onder de mom van PKK Turkije tot destabilisatie willen brengen. Nu hun relatie bekoelt is komt Rusland eindelijk openlijk voor uit. Turken wisten dit allang. PKK heeft niks te maken met belangen behartigen van turkse koerden.
  Binnenkort gaat Turkije zelfde stragedie toepassen als de russen om alle Turkse landen als Oezbekistan Turkmenistan Kazachstan Azerbaijcan Tjechenistan op te jutten tegen Rusland. Er is recent met deze landen al een militaire Turkse pact gesloten. Vandaar dat Rusland als de dood is en vrienden zoekt om zich sterker te maken zoals pacr met armenie. Rusland net Putin is ten dode geschreven nu zij openlijk in de aanval zijn tegen de Turken.

  Like

  • Edjan zegt:

   Nou Bas, da’s groot nieuws, joh:

   @”PKK heeft niks te maken met belangen behartigen van turkse koerden”
   Ik heb niet eens zin om op zo’n onnozele opmerking in te gaan.

   @”Rusland net Putin is ten dode geschreven nu zij openlijk in de aanval zijn tegen de Turken”.
   Droom zacht, lieve moslimturk, jouw prins erdogan zal spoedig heersen over zijn ottomaanse rijk. NIET!

   Neer met dictatuur en politiestaat turkije, steun en toeverlaat van IS.

   Like

 15. Pingback: Koerden in Turkije eisen autonomie-statuut | E.J. Bron

 16. Kurmanci (L) zegt:

  Goo Rusland !!!
  Her Biji PKK fijn om te zien dat er zoveel mensen zijn die wel weten hoe de geschiedenis is en dat wij eindelijk steun krijgen van zo een groot en machtig land.
  Erdogan is een slechte man die mensen in Turkije zieke propaganda geeft waardoor hun denken dat hij een goede moslim is maar je bent 0% een goede moslim als je ISIS steunt die in naam van Allah (w.s) mensen dood egt jammer dat mensen denken dat moslims zo gewelddadig zijn. Maar je moet het geloof hier niet op aan kijken je moet de mensen aan kijken die het geloof verkeerd interpreteren en na leven waardoor dus voor de mensen buiten het geloof een heel agressief en onderdrukkend geloof is.
  Ik ben er heel erg trots op dat ik van Koerdische afkomst ben en het geluk heb gehad in Nederland geboren te zijn hierdoor merk ik als ik met mensen in Koerdistan praat (In het Turkse gedeelte) dat hun er heilig in geloven dat Erdogan het beste met hun voor heeft omdat op de Turkse tv alleen dingen uit context word gehaald en word verteld dat de russen wilde aanvallen en Turkije daarom heeft aangevallen en dat de koerden hun eigen scholen en bevolking bombardeert en er word vrijwel niks over ISIS naar voren gebracht op tv.
  Plus hij geeft ineens zoals Europa heeft kinderbijslag aan het Koerdische volk in Turkije pure manipulatie door middel van geld en propaganda dus..
  ze proberen het volk nogal dom te houden en vooral mensen die streng gelovig zijn die zullen niet snel geloven dat de in hun ogen moslim Erdogan een smerig spelletje zou spelen.

  En alle kansloze Turken die reageren en claimen dat Turkije is genaait en dan mensen bang zijn voor Turkije?
  1 Ga je geschiedenis checke !!
  2 Niemand is bang van Turkije Rusland niet en al zeker het Koerdische volk niet ik bedoel maar al jaren proberen jullie ons uit te roeien ons volk onze mooie taal we zijn niet voor niets het grootste volk op aarde zonder land 😉
  Her Biji PKK ( Partiya Karkerên Kurdistan )
  Her Biji Apo ( Abdullah öcalan )
  (L)

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s