AfD-kiezers: “Dat zijn echt antidemocraten”

Screenshot_10

(Door: Sandra Schulz – Vertaling: E.J. Bron)

Wordt het verkiezingsjaar 2016 een succes voor de AfD? Van een toename van het aantal stemmen voor de partij zou geen sprake zijn, zei de chef van het opinieonderzoeksinstituut “Forsa”, Manfred Güllner (SPD!), tegenover Deutschlandfunk. AfD-kiezers zouden “geen normale mensen” zijn, maar antidemocraten. Het eigenlijke probleem ziet hij in de niet-stemmers.

De successen van de AfD bij voorgaande verkiezingen zouden slechts een “optische groei” zijn, aldus Manfred Güllner (kleine foto). De partij zou niet meer kiezers hebben gekregen, zei de chef van het opinieonderzoeksinstituut Forsa tegenover de DLF. Alleen door de lagere verkiezingsopkomst zou de partij procentueel groter hebben kunnen worden. Wanneer men de Oost-Duitse deelstaten buiten beschouwing zou laten, dan zou de partij in de resterende deelstaten onder de 4% liggen.

AfD-kiezers “geen normale mensen”

Screenshot_12Bij de kiezers van de AfD zou het volgens alle data die men zou bezitten, gaan om een “bruin bezinksel”, dat men niet zou mogen bagatelliseren. Twee derde deel van deze kiezers zouden het democratische systeem in Duitsland afwijzen. Deze groep zou men in de rechterhoek moeten plaatsen en verachten. “Men mag hem niet ´salonfähig´ maken.”

Het eigenlijke probleem ziet de Forsa-chef in de niet-stemmers. Niemand zou zich om hen bekommeren. Deze mensen zouden niet radicaal stemmen, maar uit frustratie thuisblijven. Ze zouden graag willen dat er minder minderheidseisen in het middelpunt van de publieke discussie zouden staan, maar meer hun zorgen en problemen. Deze groep zou men niet in over één kam mogen scheren met radicale kiezers.

Bron:
www.deutschlandfunk.de
Door: Sandra Schulz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Lügenpresse", AfD (Alternative für Deutschland), democratie, demoniseren, Desinformatie, Duitsland, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

6 reacties op AfD-kiezers: “Dat zijn echt antidemocraten”

 1. Edjan zegt:

  Dit soort gescheld op de AdF kun je elke dag lezen of beluisteren in Duitsland. Overigens is de partij in de peilingen de laatste jaren explosief gegroeid van haast niets tot nu 10,5% over Duitsland als geheel (PVV en FN 28%). De AfD is dus over de kiesdrempel en daarmee stijgt het gescheld ook explosief.
  Persoonlijk vind ik het teleurstellend dat de Duitsers voor het merendeel kwaad zijn op merkel en haar idiote plannen, maar als puntje bij paaltje komt toch maar op CDU en SDP (en Grünen und Linken) blijven stemmen. Op die manier zal het nog heel lang duren voordat er in Duitsland iets veranderd.

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Edjan: 14.19. uur. U zegt-terecht-“Persoonlijk vind ik het teleurstellend dat de Duitsers voor het merendeel kwaad zijn op Merkel en haar idiote plannen, maar als puntje bij paaltje komt toch maar op CDU en SPD ( en Grünen en Linken) blijven stemmen”. Nou beste Edjan, dat zien we toch ook in ons Nederland. De stomme schaapskudde, blijft ook in Nederland – ondanks kankeren op de politiek- toch stemmen op: PvdA,VVD,CDA,D66, dus bij ons is het dezelfde misere.

   Like

 2. koddebeier zegt:

  De grootste anti-democraten zijn zij die hun volk opofferen aan vreemden import volkeren en de democratie verloochenen door niet naar de meerderheid van het volk te luisteren !!

  Like

 3. Hendrik M. zegt:

  Manfred Güllner (SPD!) scheit in de broek van angst voor de AfD, dit omdat hij beseft dat AfD gewoon gelijk heeft.
  Het zelfde gedemoniseer hebben we hier ook; zie Boer Koekoek, Hans Janmaat, Pim Fortuyn en Geert Wilders.
  VNL, soort PVV light, zal daar waarschijnlijk nog bijkomen…

  Like

 4. Charles Martel zegt:

  Ben Wim van Rooij, ‘Waarover men niet spreekt’ aan het lezene. Hét intellectuele hoogtepunt van 2015 in het Nederlandse taalgebied. Hij heeft het allemaal haarfijn beschreven! De Vlaamse media hebben er al helemaal nooit van gehoord.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s