Demonstranten bestormen Moldavisch parlement

Screenshot_33

Honderden demonstranten zijn woensdag het Moldavische parlement binnengestormd, nadat een nieuwe eurofiele regering onder leiding van de sociaaldemocraat Pavel Filip door het parlement was ondersteund.

Buiten het parlement wordt al maanden gedemonstreerd tegen de corruptie van diverse eurofiele politici. Terwijl woensdag enkele honderden demonstranten het parlementsgebouw binnen drongen om hun protest kracht bij te zetten, scandeerden buiten zo’n duizend anderen: “Annuleer de stemming!” en “Dieven!”.

Lees verder>>>
(h/t Wim van Schaik)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in corruptie, Eurofielen, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Moldavië, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Demonstranten bestormen Moldavisch parlement

 1. Japio zegt:

  Moeten we hier ook doen, weg met die genocide plegende landverraders.

  Like

 2. Edjan zegt:

  Het is daar zo ongeveer hetzelfde als in Roemenië. Het communistische regime is weg, zeker, maar de oude apparatsjiks noemen zichzelf nu democraat en zitten op de mooie posten nog veel meer geld te verdienen dan voorheen. Er heerst een ongelofelijke corruptie.

  Ik heb daar met gewone mensen gepraat en velen vonden het voor zichzelf geen vooruitgang dat de communisten weg waren. Ze worden niet meer afgeluisterd en aangegeven door hun buren, dat wel, maar economische zijn velen er op achteruit gegaan.

  Ingenieurs klaagden dat er geen werk meer was (oa. omdat de megalomane projecten van Ceaușescu en de “visionaire” 10-jaren-plannen gestopt waren. Afgestudeerden van de universiteit waren zielsblij met een onderbetaald en impopulair baantje als bijv. deurwaarder.

  Maar de “democraten” zijn er op vooruit gegaan. En hoe!
  Deze opstand heeft nog veel te lang op zich laten wachten.

  Like

 3. Guardiacivil zegt:

  goed idee binnenhof bezetten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s