Europese Unie: Het zinkende schip maakt slagzij

Screenshot_52

(Door: Andre Eric Keller – Vertaling: E.J. Bron)

Ieder mens, vooropgesteld dat hij over gezond verstand beschikt, zal zichzelf op tijd in veiligheid brengen als er gevaar dreigt. Wellicht is de inschatting van het gevaar nog individueel, maar uiterlijk op het moment dat het water tot aan z´n hals staat, weet iedereen dat het gaat om leven of dood.

Contra magazine

De meerderheid van de mensen die niet geleerd heeft om met zulke situatie om te gaan, zal uiterlijk nu in pure paniek raken. In deze situatie nog naar een uitweg te zoeken en ook nog eentje ontdekken, is net zoiets als het zoeken naar een speld in een hooiberg en zal vermoedelijk weinig succes hebben. Maar er zit een wil tot overleven in ons, die dingen mogelijk maakt die men onder normale omstandigheden aan zou kunnen.

Diegene die geleerd heeft om te gaan met uitzonderingssituaties weet waar het op aankomt. Hij leert de informatie sneller te registreren en te beoordelen en kan zodoende al ruimschoots voor het kritieke punt de nodige actie ondernemen. Een eventuele correctie kan zodoende ook nog effectief zijn – dat zou een overlevingskans van 100% garanderen.

De EU heeft al lang de ijsberg geramd. De EUtanic begint te barsten, te zuchten en te kreunen. Een ondergang is slechts een kwestie van tijd. Het is niet de vraag of het schip zinkt of niet – de vraag is alleen maar of we met het schip ten onder gaan of dat we op tijd de signalen herkennen, dus de informatie die nodig is om tot actie over te gaan. Ageren is beter dan reageren.

De vraag naar het optimale moment om voorzorgsmaatregelen te nemen, is echter heel moeilijk te beantwoorden. Dat zal een ieder voor zichzelf moeten beslissen. Ook het “hoe” hangt af van de desbetreffende levenssituatie. Er bestaat geen patentrecept voor het persoonlijke Plan B. Dat een ieder echter zo´n Plan B zou moeten hebben, is een vanzelfsprekendheid.

Nog houdt het schip zichzelf boven water, ook al maakt het slagzij, nog is het niet gezonken. Het vertrouwen in de bemanning is echter al lang gebroken. Ook de bemanning zelf gelooft al lang niet meer in gezamenlijke oplossingen. Een project dat op gemeenschappelijkheid is opgebouwd – dus deze gemeenschappelijkheid die het fundament van het bouwwerk moet vormen – moet wel instorten als het fundament meegeeft.

Dus laten we een uitweg zoeken. Zo´n uitweg kan bijvoorbeeld emigratie zijn.

Bron:
www.contra-magazin.com
Auteur: Andre Eric Keller

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR. Bookmark de permalink .

24 reacties op Europese Unie: Het zinkende schip maakt slagzij

 1. C.A.Barstow zegt:

  Emigratie is inderdaad één van de uitwegen, maar weglopen voor het probleem EUSSR lost niets op volgens mij.
  Als zij die tegen de EUSSR zijn inderdaad de biezen pakken dan weten zeker dat Nederland verloren gaat.

  Like

 2. Bob Fleumer zegt:

  Ik vind emigratie niet echt een optie, dat is bij voorbaat het hoofd in de schoot leggen.
  Wij moeten onze regering dwingen de maatregelen te nemen die nodig zijn om de EU te verlaten en onze eigen boontjes weer te doppen.Ik zie geen andere oplossing, de EU misleiding heeft genoeg ellende gebracht, het is nu tijd weer Nederland te worden en geen wingewest van de EU.

  Like

 3. Bas zegt:

  De EUtanic begint te barsten, en dat werd tijd. Daarna komt het echte werk, PUINRUIMEN, door het (opruimen) wegstemmen van alles en iedereen die dit wrak vanaf het begin in de vaart wenste te houden.

  Like

 4. JanKorneeldeWitt zegt:

  Jep, heb ik reeds jaren geleden gedaan! Woon al lang in het mooie Colombia, ver van EUssr en ranzige is lam proletariaat en nare mensen met domme meningen

  Like

 5. ophEUffen zegt:

  Iedere keer als u boodschappen gaat doen adviseer ik wat extra blikvoer mee te nemen afgestemd op het aantal personen in uw gezin en de periode waarvan u denkt deze mogelijk te moeten overbruggen. Neem ook flessen water mee en medicijnen. Zorg dat u zich kan verdedigen. Omdat het strafbaar kan zijn kan ik op dit punt niet verder ingaan. Vertrouw niet uitsluitend op uw Euro’s die op de bank staan. Een valuta is in een oogwenk afgeschaft. Zoiets gebeurt altijd in het weekeinde. Zorg dat u iets te ruilen heeft dat nog wel waarde heeft zodra de pleuris uitbreekt. Een goede conditie kan ook geen kwaad. Vul gerust verder aan …….

  Like

 6. koddebeier zegt:

  Tja en het EU parlement is net het Titanic orkest….ze spelen vrolijk door.
  Hersenloosheid speelt daar de eerste viool en dommer domst dirigeert het orkest !!

  Like

 7. john zegt:

  Is dat nu echt zo moeilijk ? Begin alvast met de sociale zekerheid aan te passen in 2 kategoriëen
  Zij die hun normale bijdrage hebben geleverd en zij die niet hebben bijgeleverd of nog veel te weinig ! Morgen loopt alles op wieltjes. Kindergeld, steun OCMW …..

  Like

  • Edjan zegt:

   John, als die twee categoriën er komen, komen de oorspronkelijke bewoners (wij) in de laagste. Het is nu toch wel duidelijk wat de overheid wil? Wij opflikkeren, de mohammedanen erin.

   Like

 8. bezorgd zegt:

  is heel leuk bedacht maar dan moet je wel die mogelijkheid en de middelen hebben

  Like

 9. Republikein zegt:

  Individueel blijf ik gewoon hier, doodgewoon, al is mijn neus een bruine boon.
  Mijn kinderen heb ik aangeraden te vertrekken maar luisteren, ho maar.
  Ze lachen me toe en voelt als uit.

  Like

 10. iemand zegt:

  Weet dit. Overal waar jij kan komen, kan de islam ook komen.

  Om de eussr te ontlopen moet je naar een land waar je niemand kent, de taal waarschijnlijk amper of niet spreekt, en helemaal opnieuw moet beginnen. Ontworteld zul je zijn. Ik heb het zelf geprobeerd: naar Zweden. Je weet wel. Het ligt inmiddels in de eussr en het moslimprobleem is daar groter dan ooit.

  Wij moeten niet weg, geen plaats maken, niet opzij voor eurofielen of islam:
  Dit is ons land. Wij zijn het volk.
  Stand your ground. Leaving is desertion.
  Waar anders is ons land. Waar anders zijn wij het volk. Moeten wij op drift? op de vlucht? Waar kan de islam ons niet volgen? Welk land laat wel immigranten, maar geen moslims toe dan? Naar welk continent moeten wij gaan om de eussr te ontlopen? Noord afrika? Het oude oostblok? En dan weer verder trekken zodra de eussr ook daar begint te klooien? Hoe snel leert u Hongaars?

  DIT is ons land. DIT is onze taal. DIT zijn wij: het Nederlandse volk. Laat je niet verjagen.
  Together: we stand. Divided: we fall.

  Like

 11. Jules Vismale zegt:

  De misselijke politici in de EU gedragen zich exact als de kapitein en het orkest aan boord van de Titanic toen deze in 1912 een ijsberg ramde en langzaam begon te zinken! Koste wat het kost willen zij de gehate EU overeind houden terwijl de haat van talloze Europeanen daartegen zo groot is dat deze ooit zal uitbarsten, gelijk naar Italiaanse vulkanen zoals de Etna, Vesuvius, Stromboli en de Vulkano! Zelfs de Britten laten zich, net als de Nederlanders, niet meer misleiden door valse propaganda of zich omkopen en ik stem in april, als het referendum omtrent Oekraïne er komt, hier voor de volle 100% NEE tegen, al moet ik er kilometers voor naar een stembureau rijden!! Ook een EU-politie, die kenmerken van de Gestapo vertoond en mij in een EU-concentratiekamp zouden willen stoppen, veranderen mij totaal niet van gedachten!
  Desnoods mag er, hopelijk, een Titanic verschijnen die op het land zou kunnen varen (zoals in het sprookje van ‘vogel Grijp’) en alle EU-gebouwen in Brussel tot een grote berg stof en puin gaat reduceren!

  Like

 12. Republikein zegt:

  Bert, zit je op het buro?

  Like

 13. D. G. Neree zegt:

  er zou meer onderling contact moeten zijn tussen gelijkgestemden, want alleen via internet communiceren is niet genoeg. Ga naar activiteiten, desnoods demonstraties en leer anderen kennen.

  Like

 14. Hendrik M. zegt:

  Ach, ik ben niet de €U; als dat schip zinkt leef ik hier nog op het droge, krijg zelfs geen natte voeten als de zeespiegel een paar meter stijgt.
  Daarbij een huisje op de Filipijnen en wat grond daar (met dank aan echtgenote).
  Tja, wat me hier houd is de zorg voor m’n moeder…
  Daarbij, na het zinken van het €U schip kan alles hier weer beter worden, geen geld vretende €U, poep aan buitenlandse banken en baas over eigen grenzen.
  Mooi feest in het verschiet op hang dag zo tussen de bungelende landverraders..
  Aub, zink snel opdat niemand zich red.

  Like

 15. Jean zegt:

  Ik zal niet vluchten, ik zal strijden want ik heb kinderen en kleinkinderen en om die een leefbare ‘veilige’ wereld na te laten zal ik alle middelen gebruiken om die islamietische rotzooi, de bron van alle ellende en geweld, te bestrijden al kost mij dat mijn leven.
  Het is nu aan ons burgers van Nederland en Vlaanderen ons grondgebied te verdedigen tegen die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse smeerlapperij islam, die rotzooi moet verboden en verdreven worden want er valt niets positiefs van te verwachten.

  Like

 16. Geronimo zegt:

  Gaan lopen voor die barbaarse hordes? Wat is daar het nut van? Dat er zware moeilijkheden zullen van komen, staat vast, waarschijnlijk één grote Europese burgeroorlog tegen de geïnfiltreerde islamitische vijand. Op termijn. Onvermijdelijk acht ik dit.

  Het jaar 2016 wordt ongetwijfeld hét voorbereidingsjaar voor IS met het oog op hun grote oorlog tegen het ongelovige westen. Met de stromen vluchtelingen zijn ze nu al met vele duizenden over het gehele continent verspreid. Volledig clandestien ! Door onze fantastische leiders dan nog. Cynischer kan bijna niet. Je eigen graf delven, met de glimlach er bovenop.

  Eerst nog wat organisatie binnen het IS-kamp. Dan volgen de aanslagen tegen de grote Europese steden, niet meer één met een keer, maar verschillende op een en dezelfde dag. Waarschijnlijk nog dit jaar. Mogelijk ook met ‘vuile bommen’. Als je ziet wat één gecoördineerde aanslag in Parijs al vermag aan te richten met enkel zes daders, dan laat het effect zich makkelijk raden. Europa zal compleet in brand staan, en er zal grote paniek ontstaan onder de bevolkingen. Veel ‘leiders’ zullen dan al het hazenpad genomen hebben naar veiliger oorden, richting hun nu al vastgelegde veilige bestemming. Zoals in 1940. De rest, de miserie, is onze toekomst. Met dank aan de communistische mol, het DDR-wijf Merkel, die dit allemaal bewust heeft nagestreefd, samen met haar laffe Europese vazallen, Hollande, Cameron, Rutte etc. Het rijtje is een stuk langer. Met dank ook, en niet in het minst, aan al die (hoofdzakelijk linkse)onnozelaars onder de bevolking, hier als elders in Europa, die nog altijd menen dat er niets aan de hand is met deze regelrechte invasie van Europa door de islam, en dat alles wel goed zal komen. Zomaar, als vanzelf. Die doof en blind zijn en blijven voor de dagdagelijks waar te nemen rauwe realiteit van de strijd die op komst is. De geschiedenis herhaalt zich nog maar eens. Blijkbaar is zoiets onvermijdelijk onder het mensDOM.

  Like

 17. Avidia zegt:

  We gaan ten onder aan die vreselijke EU waar we volgens mij allen tegengestemd hebben, we worden opgesteept met mensen die niets met ons landen hebben, die alleen een huis eisen en uitkeringen, ja!!!! dat zullen de linksen niet accepteren, maar het is wel zo. Wij betalen bedragen aan asielzoekers, zonder dat ze ooit iets terug betalen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s