Deense vluchtelingenhulp: Migranten moeten teruggestuurd worden

Screenshot_81

(Door: Sarah Lund – Vertaling: E.J. Bron)

De Deense vluchtelingenhulp krabbelt terug. Ze eist: migranten moeten naar huis teruggestuurd worden. Europa zou de deur voor arme migranten dicht moeten doen. Dat zegt de secretaris-generaal van Deense vluchtelingenhulp, Andreas Kamm: “Wij kunnen de ongelijkheid niet uit de weg ruimen door alle armen van deze wereld naar Europa te halen.”

journalistenwatch

De Europese landen zouden samen moeten besluiten om de vele honderdduizenden economische migranten, die in het kader van de vluchtelingenstromen naar Europa zouden zijn gekomen, terug te sturen naar huis.

Dat is de duidelijke boodschap van de Deense secretaris-generaal, nadat is gebleken dat een zeer groot deel van de “asielzoekers” dat op dit moment naar Europa komt afkomstig is uit een serie Afrikaanse landen, waarin zij normaal gesproken niet verder vervolgd zouden worden.

“Er zijn twee groepen mensen die op dit moment in Europa bescherming zoeken. De ene groep zijn vluchtelingen die thuis vervolgd worden en daarom aanspraak maken op onze bescherming zoals in de vluchtelingenconventie wordt gedefinieerd. De tweede groep zijn mensen die vluchten uit arme landen voor verarmde levensomstandigheden. Zij worden niet vervolgd, en we zouden niet net moeten doen alsof het vluchtelingen zijn”, zegt Andreas Kamm.

Hij denkt dat het een grote fout is om te denken dit te kunnen oplossen door iedereen toestemming te geven die zich in Europa wil vestigen: “Anders bevinden we ons in een situatie, waarin wij de spanningen in de wereld oplossen door mensen uit de arme delen van de wereld naar de rijke landen te verplaatsen. En dat is gewoon niet de goede manier”, zegt hij.

Eigenlijk, denk Kamm, zouden de 1,2 miljoen “asielzoekers” die het afgelopen jaar in Europa zouden zijn aangekomen, of de ongeveer 200.000 die dit jaar kwamen, op zich heen groot probleem vormen. Het probleem zou zijn dat miljoenen immigranten uit de armste landen van de wereld in de rij staan om hen te volgen. Daarom denkt hij dat Europa een duidelijk signaal moet afgeven dat de deur gesloten is, tenzij de mensen volgens de vluchtelingenconventie vervolgd worden.

“Natuurlijk moeten we de verzorging van de vluchtelingen op ons nemen die vervolgd worden. Maar men moet alle registers opentrekken om de massa-immigratie naar Europa te stoppen”, zegt hij.

“Het beeld dat op dit moment ontstaat, is dat een heel groot deel – misschien de helft of meer – van diegenen die nu naar Europa komen niet vervolgd worden. Daarom is het enorm belangrijk dat we ze aan de buitengrenzen opvangen en bepalen tot welke categorie ze behoren. Om ze daarna naar huis te sturen als ze geen vluchtelingen zijn.”

Als Denemarken en de overige Europese landen de economische migratie niet kunnen stoppen, zal dat enorme politieke consequenties hebben, waarschuwt Andreas Kamm: “De politieke ruimte is niet oneindig. Als we niet iets tegen de immigratie doen, lopen we het gevaar het recht te ondermijnen van diegenen die daadwerkelijk bescherming nodig hebben.”

Andreas Kamm heeft een serie maatregelen met behulp waarvan Denemarken en de rest van Europa de migratiegolf naar Europa zou kunnen stoppen. Hij gelooft vooral dat de Europese landen buitenlandse hulp nodig hebben om het vertrek vanuit de arme landen te stoppen. “We moeten terugvallen op enkele klassieke oplossingen”, zegt hij.

“Als ze vervolgd worden, moeten ze natuurlijk het recht op internationale bescherming hebben. Maar als men arm en verarmd is, moeten we in plaats daarvan plaatselijke hulp bieden. En hier moeten we erkennen dat het veel meer dan vroeger zal kosten om in die delen van de wereld waar de economische vluchtelingen vandaan komen een goede regering te garanderen, minder corruptie en de economische ontwikkeling te stimuleren.”

Een serie Afrikaanse landen krijgt nu al, aldus Andreas Kamm m.b.t. de huidige ontvangers van schenkingen, heel veel buitenlandse hulp. Maar Kamm denkt dat deze hulpgelden op een heel andere manier dan daarvoor gebruikt zouden moeten worden.

“We moeten repatriëringsprogramma´s tot onderdeel maken van onze ontwikkelingshulp. We kunnen op een zinvolle manier een groot deel van onze ontwikkelingshulp aansturen, want we weten dat veel van de immigranten die uit arme en verarmd elanden komen voor een breed scala van uitdagingen staan, die het voor hen moeilijk maken naar huis terug te keren”, aldus Kamm.

Hij betwist echter dat hij daaronder verstaat om iedere individuele immigrant met een zak vol geld in de hand weer naar huis terug te sturen.

“Dus als je het zo brengt, dan zullen de mensen er waarschijnlijk van uitgaan dat alle mensen naar Europa komen om een zak geld te halen. Natuurlijk moet je heel voorzichtig zijn hoe je ingrijpt in deze systemen. Je zou bijvoorbeeld de gemeenschap ter plaatse kunnen ondersteunen”, stelt Andreas Kamm voor.

“We weten dat enkele van de afgewezen asielzoekers ergens in Europa verdwijnen en dat er veel barrières bestaan om naar huis terug te kunnen keren. Dat was ook zo ten tijde van de oorlog in Kosovo, toen de huizen vernietigd waren of de plaatselijke school geen meubilair had. Dan kan men de gemeenschap ter plaatse ondersteunen met bijvoorbeeld meubilair voor de school. Het belangrijkste wat men kan doen, is duurzame terugkeersystemen te ontwikkelen. Anders blijven de mensen vluchten.”

Bron:
http://journalistenwatch.com
Door: Sarah Lund

Bron oorspronkelijk artikel:
www.information.dk

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Denemarken, Europa, gezond realisme, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Deense vluchtelingenhulp: Migranten moeten teruggestuurd worden

 1. Angie1968 zegt:

  He he…eindelijk een verstandige reactie op de gelukzoekersinvasie. Waarom.moest dit verdomme een jaar duren voordat iemand op dit briljante idee kwam? Zullen we nog wat verder gaan en alle echte vluchtelingen uitsluitend een TIJDELIJKE verblijfsvergunning geven? Of ga ik nu te snel?

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Nou, deze meneer komt er zogenaamd wel laat achter…!
   Hoe kan dat? Iedereen met een beetje verstand wist toch al vanaf het allereerste begin dat het de deur openzetten voor die zogenaamde “vluchtelingen” de snelste manier zou zijn voor Europa om volkomen ten onder te gaan…

   Moeten er dan eerst honderdduizenden in Denemarken worden binnengelaten alvorens het verstand terug komt…???

   Like

 2. Drs.P. zegt:

  Helemaal correct en wat slinkse debielen ook willen met hun zware dna afwijking wij kunnen het armoede probleem niet oplossen want een van de vervelende zaken is dat de armen wel veel weg hebben van konijnen. Het enige dat ze echt goed kunnen is kindertjes maken, ze produceren minimaal 80 miljoen jongen per jaar, daar kan niemand tegenop, deze armoe is daarom ook door niemand op te lossen, tenzij men aan geboortebeperking zou gaan doen!! Kijk even naar het filmpje en je weet dat er geen oplossing is, dus enige oplossing is grenzen per direct dicht!!
  http://personanongrata.nl/massa-immigratie-zorgt-voor-minder-globale-welvaart-en-vrede/

  Italie, maar ook andere landen zijn druk bezig met “redden” (bewuste import) van steeds meer domme neuqnegerts uit niet oorlogsgebieden, er komen er meer dan 3500/dag om hier een sociale uitkering te krijgen, zomaar ff 3 artikeolen van donderdag t/m zondag:
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/26085299/__Duitse_marine_redt_vluchtelingen__.html
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/26088841/__Italianen_redden_3300_mensen_op_zee__.html
  http://www.telegraaf.nl/buitenland/26082319/__7100_vluchtelingen_gered__.html

  Like

 3. Thom zegt:

  Hij heeft gelijk, ze moeten inderdaad opgevangen worden. Als ze al hier zijn dan moet dat hier.
  Hoe? In grote barakken in interneringskampen en verder ga ik maar niet teveel op de omstandigheden daar in. Wel op een manier die niks kost en waarbij ze moeten werken voor hun dagelijkse maaltijden en er pas uit kunnen als ze van plan zijn terug te gaan naar waar ze vandaan kwamen.

  Like

 4. Bas zegt:

  Andreas Kammis heeft het licht gezien ! Nu in Nederland nog !

  Like

 5. Mirjam zegt:

  Hè, hè, komt er iemand achter iets, waar de halve wereld al de hele tijd over bezig is om het te zeggen. Alles komt er gewoon op neer dat de buiten- zowel als de binnengrenzen van Europa gesloten moeten worden en dat niemand hier zomaar naar binnen kan komen. Als ze namelijk niet naar binnen kunnen, dan hoeven we ze ook niet eruit te zetten.

  En wat meneer bedoeld met duurzame terugkeersystemen: wij zijn altijd zo gek geweest in de ‘sociaal georiënteerde landen’ om zomaar enorme bedragen aan geld in bodemloze putten te gooien van de ontwikkelingslanden. Zonder verdere controle over waar dit geld uiteindelijk naar toe ging en wat voor dingen er werden mee gedaan. Dus er had allang duurzame systemen moeten ontwikkeld zijn, om het geld in de gaten te houden en ervoor te zorgen dat het gebruikt werd, waarvoor het bedoeld was. Maar nee, ‘het’ kon niet op, en nu zelfs nog niet…
  EU-waanzin wat de laatste jaren gebeurd, niemand wil al dat gespuis in onze landen en ja we gunnen ieder zijn meug en geluk. Als iemand het goede doet, mag hij of zij voor mij ook het goede krijgen, maar we hoeven ons leven niet kapot te laten maken, omdat er een heleboel idioten op deze wereld rondlopen die andere niets gunnen en alleen zichzelf alles.
  Wij in de Westerse landen hebben voor onze welvaart gewerkt en moeten dit nog dagelijks doen. Wij kunnen hun helpen, zeker kunnen we dat, maar niet door hun alles in de schoot te werpen. Dat verwachten ze wel, eisen ze, maar die waaier gaat niet op.
  De manier waarop we ze kunnen helpen is om ze te leren hoe ze zelf voor hun eigen welvaart kunnen zorgen. Door te leren, te werken en ook door te zetten. Niet hier, maar in hun eigen landen. Daar kunnen ze de ontwikkelingshulp voor gebruiken.
  Wat deze meneer hierboven zegt, hebben miljoenen mensen al voor hem gezegd, maar nu dat de Brexit er is geweest en nu dat Europa bijna kantje boord ligt, nu komen ze ineens met dat alles op de proppen. Dit is geen toeval. Keep the crowd satisfied, and then the rest will follow…
  Ik kan me kwaad maken dat nog steeds niet naar de ‘gewone’ man geluisterd wordt als hij iets belangrijks zegt, maar dat ze datzelfde wel gebruiken als het hun uitkomt.
  Grenzen dicht en alles wat hier niet hoort er ook niet in, maar wel eruit. Gewoon gezond verstand en niets anders.

  Geliked door 1 persoon

  • ineke swart zegt:

   Groot gelijk heb je maar ik denk dat onze regering nog steeds hun ogen sluiten tot dat de bevolking in opstand komt

   Like

  • Steven zegt:

   * Wij kunnen hun helpen, zeker kunnen we dat, maar niet door hun alles in de schoot te werpen.
   – En als BELONING voor onze hulp komen ze hier onze vrouwen aanranden / verkrachten, de boel leeg stelen, mensen in elkaar schoppen en desnoods dood maken…en zelfs dan krijgen ze nog een betere behandeling dan het eigen volk.
   Erger nog…ze krijgen hier een levenslange uitkering, gratis scholing en de rest van de familie MOET op onze kosten ook nog eens naar Europa worden gehaald. Jij moet maar kijken hoe je je nieuwe huis gaat inrichten..desnoods ga je maar op de GROND slapen als je geen geld hebt…maar ZIJ?…krijgen in het gunstigste geval nog 10.000 euro toegeworpen, waar ze dan weer een vliegtuigticket van kunnen kopen om op vakantie te gaan naar het ‘ontvluchte’ land!!
   DOM VOLK hier joh!!

   Like

 6. Cathja zegt:

  Een zeer belangrijk onderdeel van de hulp aan ‘verarmde mensen’ in Afrika is seksuele voorlichting en gezinsplanning, oftewel geboortebeperking! Velen van hen weten van toeten noch blazen, behalve de kerels dan. Die weten precies wat ze ‘dagelijks nodig hebben’.
  Als men jaarlijks zó ontstellend veel nieuwe mensen produceert, en de westerse wereld spant zich ook nog eens in om deze mensen te voeden, in te enten en te voorzien van alles wat nodig is om gezond op te groeien, groeit ook het probleem jaar na jaar.
  Eerst zal het besef tot deze mensen moeten doordringen dat de aarde met verstand bewoond en bewerkt dient te worden, en dat het nergens op slaat om een maximum aan kinderen op de wereld te zetten, want er komt een tijd dat we te maken krijgen met voedselschaarste.

  Ik vrees echter dat de meesten niets van gezinsplanning willen weten. Kinderen worden als een oudedagsvoorziening beschouwd, en hoe meer je er hebt, hoe beter er later voor je wordt gezorgd. Denken ze.

  Laat mevrouw Ploumen zich in eerste instantie zich eens met dit belangrijke onderwerp gaan bezighouden. Daar valt een wereld mee te winnen.

  Geliked door 1 persoon

  • Mirjam zegt:

   Al die Nederlandse ‘vertegenwoordigers’ in ons kabinet, die het geld dat voor zulke ‘projecten’ mogen bestieren, moeten zelf in Afrika en al die andere landen gaan wonen, waar ze het naar verbrassen. En mogen eigenhandig dáár meewerken aan het opbouwen van de voorspoed van deze bevolking. Hier hebben ze hun mond vol van zogenaamde goede daden en doelen, maar dit is op papier, maar ze weten van toeten noch blazen af wat betreft de werkelijke gang van zaken.
   Als ze daar zouden werken, voor hun overdadige salaris, dan kwamen ze misschien achter de realiteit van hun medelijden en zagen dat alles twee kanten heeft, zwart en wit, en de waarheid maar één. En dat er én slecht én goed onder elke bevolking leeft.
   Ze konden er zeker iets van leren. Misschien zelfs dat ze niet op de goede plek zitten in het kabinet, om zulke ongefundeerde beslissingen te nemen, terwijl ze de waarheid niet weten.

   Like

  • hendrikush zegt:

   Alle economische vooruitgang wordt verdeeld over een exponentieel groeiende bevolking. Het gemiddelde inkomen daalt dus; de armoe neemt toe; ziekten en kwalen en rampen worden bestreden door buitenlandse NGO’s; ad infinitum. We voeren een oorlog die niet te winnen is.
   Stop de buitenlandse hulp; beheers je naastenliefde; laat de natuur haar werk doen; bescherm je eigen verworvenheden.
   Uiteindelijk gaan ook de conflicten in het midden-oosten om macht en geld. En de koran is daarvoor een uitstekend ‘handboek soldaat’.

   Geliked door 1 persoon

  • elisah zegt:

   Ja dat klopt, maar dan geven ze de kerk de schuld, want ze mógen zgn geen anticonceptie gebruiken van de Paus…..maar dat overspel en er op los naaien ook niet mag, dáár trekken ze zich vervolgens helemaal niks van aan.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ elisah om 9:00

    Inderdaad, ze fokken maar raak, en met wie ze dat doen daar liggen ze niet wakker van! Maar is dat gek als je de hele dag geen moer te doen hebt en maar een beetje onder de bomen hangt met je ‘dorpsgenoten’? De vrouwen doen het werk, lopen af en aan met water en ‘boodschappen’, dus ze kunnen zich dagelijks prepareren op hun volgende wipbeurt.

    De R.K. kerk had zich nooit moeten bemoeien met het onderwerp ‘voortplanting’. Niet alleen zijn er mede door afkeurende woorden van de diverse pausen m.b.t. geboortebeperking ontelbare nieuwe mensen bij gekomen, maar wat te denken van de ziekte aids? Maar niet alleen aids, ook allerlei geslachtsziektes en andere enge ziektes zijn inmiddels geconstateerd.

    En deze mensen willen nu richting Europa komen. Met alles ‘er op en er aan’.
    Daarom moet Europa deze mensen weren. Wat mij betreft zijn ze niet welkom!

    Like

 7. Fred zegt:

  Te laat, te laat, zei Winnetoe.
  Het kwaad is al naar binnen toe.

  Geliked door 1 persoon

  • Steven zegt:

   Het hoeft nog niet te laat te zijn. Als er drastisch wordt ingegrepen en al dat gespuis terug gestuurd gaat worden naar hun zandbak.
   Ook die klanten die inmiddels al verblijfsvergunningen hebben gehad maar geen echte vluchtelingen zijn…afpakken en terug schoppen…samen met vrouw en 25 kinderen!!
   ALLEEN DAN IS ER NOG WAT TE REDDEN!

   Ook de bootjes niet halverwege meer gaan oppikken en naar Europa slepen, want dat weten ze inmiddels ook wel dat ze worden opgehaald.
   Hen vragen terug te varen..doen ze dat niet dan boten gewoon LEK schieten en weg varen…klinkt hard maar is wel de enige oplossing!

   Like

 8. guusvelraeds zegt:

  Verstandig maar niet verstandig genoeg. Ooit gedacht aan het idee dat er nu een miljarden oveschot aan bewoners is op het Afrkaanse continent veroorzaakt door meer dan 50 jaar ongebreidelde ontwikkelingshulp. De ontwikkelingshulp bracht juist de inheemse kindersterfte tot stilstand waardoor de bevolkingen explosief groeiden. Het probleem hierbij is echter dat de Afrikaanse culturen niet voldoende uitgerust zijn met competentie’s al deze miljoenen te voorzien van voeding laat staan te voorzien van een fatsoenlijke bestaan. Het is juist de ontwikkelingshulp geweest die dit probleem heeft doen ontstaan en het natuurlijke evenwicht dat ooit was tussen beschikbare voedselbronnen en bevolkingsomvang werd volledig overhoop gegooid door het helpersyndroom van de goedmens. Waar we naar toe moeten is nul komma nul ontwikkelinghulp. De multiculturalisten roepen luidkeels dat alle culturen gelijk zijn dus waarom zou je dan genoodzaakt zijn ontwikkelingshulp te geven. Nauwelijks is een grotere tegenspraak denkbaar. Bovendien is ontwikkelingshulp een verholen vorm van racisme in mijn opinie. Laat Afrika over aan de Afrikanen en Europa aan de Europeanen. Lijkt me de beste strategie voor de toekomst.

  Geliked door 2 people

  • Mirjam zegt:

   Dat zou het moeten zijn, Guus, maar zo steekt de hele wereld niet in elkaar. Deze wordt, vooral in de regeringen, bevolkt door een groot aantal opportunisten die graag met het geld van burgers strooit, net als kippen zonder koppen.
   En, laten we eerlijk zijn, dit verander je niet een twee drie. Dus je moet roeien met de gekken die aan de peddels zitten en die verkwisten geld aan niets, zonder dat ze iets of iemand er ooit mee helpen. Ja, ze helpen ze wel, meer en meer de grond in en sleuren ons, de burgers van Europa en de rest van de wereld, erin mee.
   Dus als ze dan toch zo idioot zijn om het geld zomaar daar te droppen om daarmee hun gevoel van ‘goedheid voor de mensheid’ te vervullen, dan kunnen ze er beter (als advies van het volk en gelukkig dat we ze kwijt zijn, zodat ‘they hopefully come to their senses’) daar ook naartoe gaan om het ‘goede werk’ letterlijk te doen.
   Laat ze zelf maar eens ervaren dat ze helemaal van de pot gerukt zijn door te denken dat je met geld alleen alles oplost. En dan kunnen zij tevens eens ervaren hoe het is om te ‘werken’ voor het vele geld dat de belastingbetaler iedere maand voor hen ophoest!

   Like

 9. Pieter zegt:

  Nederland stelselmatig leegpompen van al die mensen die hier ten onrechte zijn komt bijna neer op 100%.
  List, bedrog en sentimentaliteit hebben de overhand in het asyl-systeem, daar moeten we van af. Dat is geen discriminatie of racisme maar gezond verstand.

  Like

 10. Marc zegt:

  De laatste zin: “Het belangrijkste wat men kan doen, is duurzame terugkeersystemen te ontwikkelen. Anders blijven de mensen vluchten.”

  Lezen jullie wat ik lees? Kamm spreekt over vluchtelingen terwijl hij eerder suggereerde dat dit geen vluchtelingen waren. Terugkeersystemen ontwikkel je niet als er geen kolonisten binnen komen. Volgens mij kan hij niet anders bedoelen dan dat deze ‘gevluchte’ kolonisten met zeer harde hand terug gebracht worden.

  Like

 11. Anneke zegt:

  Europa ontwaakt stap voor stap….De noorderlijke staten zijn veel realistischer, dan de zuidelijke si-esta staten. Dit is al eeuwn het geval!!! ! !!!

  Like

  • Mirjam zegt:

   Sorry dat ik het zeg, Anneke, maar niet alle Noordelijke staten zijn veel realistischer. Denk maar eens aan Zweden. En als ik iets hoop, dan is het toch wel, dat ook dit land ooit weer zijn verstand terugkrijgt, de grenzen sluiten en het hele schorrie morrie terugstuurt naar hun thuislanden.

   Like

 12. Van daar een kleiner maar krachtig Europa van maken. Geen zuiderlijke leegslurpers.

  Like

 13. Het duurzaamste terugkeersysteem is een mijnenveld.

  Like

 14. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op Gerrit Tienkamp herblogden reageerde:

  Like

 15. Republikein zegt:

  Deze man moeten ze ophangen.
  Erg he!

  Like

 16. alidas1 zegt:

  Gauw een kindje hier maken mogen ze blijven.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s