“Acht op de tien ouderen hebben geldzorgen”

Screenshot_108

Zo’n 80%  van de ouderen heeft geldzorgen. Ruim een derde maakt zich regelmatig zorgen, blijkt uit een enquête van seniorenorganisatie ANBO onder ruim 1.700 respondenten.

De voornaamste reden is volgens de ANBO dat het besteedbaar inkomen van gepensioneerden al jaren “flink onder druk” staat. “Volgens de ramingen gaan zij er ook volgend jaar weer op achteruit, vergeleken met werkenden. Dat is onaanvaardbaar, want de kosten voor zorg en levensonderhoud stijgen elk jaar flink”, zegt Liane den Haan, directeur van de bond.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Overheid, PvdA, Rotzakken, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

28 reacties op “Acht op de tien ouderen hebben geldzorgen”

 1. Anneke zegt:

  Moet nog bejaard worden en bloed financieel alweer drie jaar!!! Rechten ontnomen; plichten niet…”Ja, zo ontstaat scheefgroei met alle ellende vandien”. Bedankt, politieke bedriegers!!! Een troost, met dit beleud KEELT de economie zichzelf op de langere termijn.

  Like

 2. Dat las ik in de Telegraaf. Het is zo. Het kabinet van Rutte blijft aan de gang. Zo als ik al eerder zei; je hoort en ziet niets van hem. Op het politieke net wordt je zoet gehouden met de Olympische Spelen.

  Like

 3. elisah zegt:

  Er zullen heus ouderen zijn met geldzorgen, maar een groot deel van de ouderen is ook gefixeerd op geld en besparen, dat hebben ze overgehouden aan vroeger en op een bepaalde leeftijd gaat men het uitvergroten en overdrijven. Zoals bijv het schrijven op vodjes, ipv van op een schrijfblok en het opnieuw gebruiken van cadeaupapier ipv een euro te uitgeven voor een nieuwe rol papier. Die zuinigheid heeft dan weer geen betrekking op drank, het blijkt dat veel oudere mensen flink aan de drank zijn, terwijl alcohol niet goedkoop is.

  Like

  • BertG. zegt:

   Ik ken enkel ouderen die altijd alleen maar klagen over hoe weinig geld ze hebben, en dat ze niets meer kunnen kopen, te lang in dezelfde kleding lopen, graag biefstuk zouden willen eten, maar ondertussen wel even de tuin LATEN opknappen voor 3 – 4 ruggen.
   En niet door de plaatselijke buurman maar door een ingehuurd bedrijf.
   Ik tuin er niet meer in, en meestal gunnen ze het licht niet meer in iemand zijn ogen.
   De hele dag mopperen over kinderen die lawaai maken of voetballen, of dat de buurman alweer een nieuwe auto gekocht heb.
   Zeurpieten dus, die de dag door brengen met achterklap en roddelen.
   Bijna allemaal.

   Like

   • elisah zegt:

    Dan hebben we het over de zelfde ouderen 😉

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik wordt dan soms ook een beetje moe van dat altijd maar weer dat klagen over zielig ze zijn en wat ze toch een hoge kosten allemaal hebben en dat ze zo weinig geld hebben.
    Woon ik soms gratis dan, ben ik geen 385 euro aan eigen bijdrage kwijt.
    Moet het toch echt met een stuk minder allemaal doen, met dezelfde kosten.

    Like

  • Republikein zegt:

   Kijk, dat laatste is dan hoopgevend, dat dan weer wel.

   Like

   • BertG. zegt:

    Nou, dat scheelt toch weer.
    En ik ben dan ook blij dat ze niet allemaal zo zijn geworden.
    Vele zijn gelukkig ook gewoon door blijven leven met het leven en niet blijven hangen op het moment dat ze besloten hadden dat ze nu overal te oud voor zijn.

    Like

 4. BertG. zegt:

  Zo’n 80% van de ouderen heeft geldzorgen.

  Wat dacht je van de rest van Nederland die b.v. door ontslag in de bijstand terecht zijn gekomen en daar tot hun 67ste in blijven hangen, ongeacht hun leeftijd.
  Of mensen in de WAO die daar nooit meer uitkomen, hetzelfde verhaal.
  Die moeten het nog altijd met zo’n 100 euro minder doen dan iemand met enkel een AOW wanneer zij alleenstaand zijn.

  Geliked door 1 persoon

 5. Sjaak zegt:

  Boekhouding 2016 !

  Like

 6. De hoorn des overvloed voor asielzoekers.

  Like

 7. Sjaak zegt:

  Steeds meer ouderen moeten een bijbaantje erop nahouden !

  Like

 8. Jo han zegt:

  De oplossing Is heel simpel. Deze ouderen moeten zich gewoon bekeren tot de islam….. En de linksche overheid zal het hen veel makkelijker maken.

  Ook dit Is een tactisch spel om de wereld te islamiseren. De islamitische yizza anno 2016 voor ongelovigen.

  Like

  • Anneke zegt:

   Tactisch??? Op de langere termijn juist het tegenovergestelde, dat weet jij ook. Maar ja, de NWO-kliek is onderontwikkeld en zeer geschikt om de wereld ten gronde te richten. Dus ze kelen zichzelf…LOL; wie nu huilt jammert en schreeuwt zal over enge tijd de grootste pret hebben. De ondergang van de alles-verradende NWO-maffia. Waar de islam een tak van is; net als het Vaticaan. Wat zal dit voor ons burgers een verademing zijn èn voor de leefbaarheid van onze aardkorst. De NWO-maffia heeft ook op milieu-vlak véél verwoest.

   Like

   • Jo han zegt:

    Waar baseer je dat allemaal op. Klinkt mij als vage complotdenken. Er is alleen duister en licht, maan en zon, demonen en normale vrije mensen. Noem jij ze maar en nwo….

    Like

 9. BertG. zegt:

  Pak dit zooitje maar een keer goed aan, zij zijn de oorzaak dat we allemaal van die rare kosten hebben.

  http://www.geennieuws.com/2016/08/goed-nieuws-eu-ambtenaren-krijgen-weer-meer-salaris-en-pensioen/

  Like

 10. In heel wat particuliere verpleeghuizen heb ik oudjes zien doodgaan op een vreselijke manier. Dat was jaren 70. Je hoefde niet bij de Gem. aan te kloppen, Die was bang dat de bewoners op de stoep werden gezet. Van die tijd af heb ik het alleen maar slechter zien gaan tot op heden, zijn we bijna weer terug bij af. Ik zal blij zijn als er een pil voor oudere mensen komt. Opdat zij zelf kunnen bepalen wanner het genoeg is. Zelf ben ik verpl. kundige en weet voor mijn zelf genoeg.

  Like

 11. leefbarbaar zegt:

  Is het toeval dat 80% van de ouderen hun hele leven hebben gestemd op de NSB: op CDA, PvdA en VVD?

  Like

 12. Draco zegt:

  Ik vind het schandalig dat sommigen van jullie liggen te kankeren over ouderen. Dat zij zuinig zijn is logisch, sommige hebben WOII meegemaakt. Ik vind dat jullie gelijk hebben over die krentekakkerts die voor 3 of 4 ruggen de tuin laten opknappen, maar er zijn GVD wel degelijk ouderen die in een sociaal isolement leven. het enigste wat betaalbaar is is de gehele middag op een bankje in het park gaan zitten en maar hopen dat iemand een gesprek met je wil voeren!

  Geliked door 1 persoon

  • leefbarbaar zegt:

   Beste Draco,

   ik k**ker niet, doe ik nooit. Maar velen, die ons land hebben opgebouwd hebben het ook weer weggegeven. Oude mensen zijn niet dom; ze hebben het recht en de plicht om goed na te denken als ze gaan stemmen, welke krant ze leven, welke programma’s ze kijken, welke goede doelen ze steunen. De meesten hebben dat nagelaten en nu zitten we met een NSB-regering, het Vierde Rijk en de islam.
   Overigens zit de bejaarde het beste nu bij de PVV voor leefbaarheid, veiligheid en zorg. Hopelijk gaan ze dat eindelijk beseffen en er ook naar handelen.

   Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Mijn ouders vinden het.b.v. clinton het beste wat de wereld kan overkomen.
    Waarom weten ze niet, maardat hebben ze van he journaal.
    Zo iets bedoel je, leefbarbaar. Stompzinnig kopie gedrag, want de buren vinden dat ook.
    Dan moet je inderdaad niet meer zeuren als je het verdomd om zelf na te denken.
    En vluchtelingen zijn ook best lief,je moet ze even leren kennen.
    Daar is toch niks meer mee te beginnen, en dan maar klagen dat ze het slecht hebben.
    Ze zullen geen journaal over slaan want dat is betrouwbaar.
    En zo leven er nog honderd duizend.

    Like

 13. Rapunzel zegt:

  NSB stemmers inderdaad, de goeie daargelaten.
  En NSB stemmen ze nóg als ze de kans krijgen.
  En zich het vuur uit de orthopedische schoenen lopen in vrijwilligersbaantjes, het liefst iets met mossels, meer, meer, meer, wees welkom allemaal.

  Ik kan er slecht mee te doen hebben. Reken maar dat de nu jonge mensen het nog een stuk minder gaan hebben. Allebei fulltime werken en nog amper de eindjes aan elkaar kunnen knopen.
  Nog meer koekoeksjongen aan tafel die nooit iets gaan bijdragen.

  Half Afrika hier halen helpt Afrika niet, Afrika wordt dan hier. Met torenhoge criminaliteit, verloedering en verpaupering, een ingestort sociaal stelsel en armoe waar die klagers van nu geen idee van hebben.

  En die 20% ouderen die geen geldzorgen hebben zijn figuren als Paul Witteman, Job Cohen, Marcel van Dam en nog een kudde van die socialistische uitvreters waar ik nooit om gevraagd heb en onze kinderen helemaal al niet.

  Like

 14. Rapunzel zegt:

  Ik heb niks tegen zuinig zijn.
  Ik wilde alleen dat (ook) de ouderen wat zuiniger waren geweest op ons land en onze vrijheid.
  Zeker als je de oorlog hebt meegemaakt moet het toch alleen maar afschuw wekken dat al “onze jongens” hun leven hebben gegeven, waarvoor?
  Om er 70 jaar later een islamitisch hellehol van te kunnen maken?
  Dat vind ik nu schandalig.
  De toekomst, een middag in een park zitten en hopen dat je niet verkracht/onthoofd/bestolen/doodgeschopt wordt door een horde analfabete barbaren.

  En ja, er zijn ouderen die in een sociaal isolement leven. Als ze zich niet tegen de islamisering verzetten/uitspreken kunnen ze wat mij betreft de hik krijgen.
  Dat vinden ze niet erg want zij willen ook niks te maken hebben met racistische xenofobe PVVstemmers dus dat is win-win.

  Like

 15. M.A.L. Sion zegt:

  Dat omhoog gevallen mannetje dat de kas beheert, hij is van de partij van de armoedzaaiers, pardon, de allochtonen, pardon van de arabieren, pardon van de asieleisers, heeft gezegd dat de ouderen gecompenseerd moeten worden. Op een eerlijke manier, durfde hij zelfs te zeggen. Het zou fatsoenlijk bekeken worden.
  Of het nu waargemaakt wordt of niet. Het is een praatje voor de vaak want volgend voorjaar zijn er verkiezingen en heeft de Partij van de argelozen de stemmen van de ouderen nodig.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com
  (kijk ook op onze website)

  Geliked door 1 persoon

 16. Cathja zegt:

  Ik geloof echt wel dat er veel ouderen zijn met geldzorgen, en niet iedereen hangt zijn ellende aan de grote klok. Het zuinig leven zijn deze mensen wel gewend, want er zijn er nog genoeg die de oorlog hebben meegemaakt. Ik hoef alleen maar te kijken naar de leefstijl van mijn eigen ouders. Inmiddels leven zij beiden niet meer, maar verspilling was uit den boze!

  Het grote probleem in ons land is onze op geld beluste overheid. Bijna nergens in Europa worden de burgers op zóveel soorten belasting ‘getrakteerd’ als hier. Hoeveel nieuwe belastingen zijn er in de laatste 10 jaar bijgekomen? Hebben ze geld nodig, dan wordt er desgewenst een nieuwe belasting bedacht. Als het maar iets oplevert.
  Aan de andere kant hebben we te maken met een regering die totaal niet met geld kan omgaan. Er wordt met geld gesméten! Voor veel idioterie is geld beschikbaar, maar voor de ouderen en gehandicapten (de niet meer rendabelen voor de maatschappij) heeft men weinig over. Volgens sommige politici behoren de Nederlandse bejaarden bijna tot de rijksten van Europa. Maar wie gelooft deze leugens? Ik niet.

  De overheid moet drastisch het roer omgooien, willen we onze economie weer wat lucht geven. De BTW moet verlaagd worden naar 19%, zodat ook de ouderen weer iets meer bestedingsruimte hebben. Het eigen risico op de zorg moet afgeschaft worden, want we betalen maandelijks premie, welke behoorlijk aan de hoge kant is. Tenminste, als we kijken naar andere landen binnen de EU. En zo kan ik nog wel even doorgaan.

  De overheid draagt dus grotendeels de verantwoording voor de welvaart in ons land. Denk eens aan de financiële miskleunen van de laatste jaren. Daar worden we niet vrolijk van. De bevolking kleden ze financieel uit, maar de staatsschuld stijgt nog elke dag. Wie doet het dan verkeerd?

  P.s.: ik schrijf ook op kladpapiertjes. Koop zelden schrijfblokjes.

  Like

 17. BertG. zegt:

  Nederlandse ouderenzorg exportproduct.
  Den Haag – De Nederlandse zorg voor ouderen is volgens staatssecretaris Van Rijn (Volksgezondheid) zo’n succes, dat hij het ook naar het buitenland wil exporteren.

  Volgende week gaat de PvdA’er daarom enkele dagen met een delegatie van Nederlandse zorgbedrijven op handelsmissie naar het snel vergrijzende China om de Chinezen „iets te vertellen over onze ervaringen en de dagelijkse praktijk”, zo maakt hij donderdag bekend.

  Van Rijn: „Internationaal gezien staan onze zorg voor ouderen hoog aangeschreven. Ook vanuit China wordt met belangstelling gekeken naar hoe wij dat in Nederland hebben georganiseerd.” Tegelijkertijd verwacht hij „op onze beurt ook te zullen leren van onze Chinese gastheren en -vrouwen.”
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/26854793/__Ouderenzorg_exportproduct__.html

  Like

 18. Jules Vismale zegt:

  Dat ouderen en ook jongeren tegenwoordig geldzorgen hebben komt vooral omdat de gehate euro voor hen hetzelfde is geworden als Monopolygeld! Mensen kennen de waarde van geld niet meer en ze geven het daarom lukraak weg, gelijk aan dat EU-tuig in Brussel maar dat is alleen geld wat NIET van hen is! Ik las recent in het Brabants Dagblad een wijs gedicht van een man (wiens naam ik om de privacy liever niet wil noemen) waarom geldproblemen, computers, privatisering en de verharde maatschappij bij de NS, banken enz. vaak een complete ramp wezen en zal dit hieronder zo vertolken:

  Wil je een treinkaartje kopen.
  Nee, niet naar de balie lopen.
  Daar is niemand meer te zien,
  je kaartje komt uit een machien.
  Je moet dan overal op drukken
  in de hoop dat het zal lukken.
  Pure zenuwsloperij,
  achter jou zie je een rij
  kwaad en knarsetandend staan,
  want de trein komt er al aan.

  Bij de bank wordt er geen geld
  netjes voor je uitgeteld.
  Want dat is tegen de cultuur,
  nee, je geld komt uit de muur.
  Als je maar de code kent,
  anders krijg je nog geen cent.
  Om je nog meer te plezieren,
  mag je internetbankieren.
  Allemaal voor jouw gemak,
  alles onder eigen dak.
  Niemand die er ooit om vroeg:
  blijkbaar is het nooit genoeg.

  Man, man, wat een geploeter,
  alles moet met een computer.
  Anders die je echt niet mee.
  Op ww en punt be
  vindt je alle informatie,
  wie behoed je voor frustratie?
  Als dat ding het dan niet doet,
  dan wordt je toch niet goed.
  Maar dan roept men dat je boft,
  je hebt immers Microsoft.

  Ach, je gaat eraan onderdoor,
  je raakt gewoonweg buitenspoor.
  Nee, het is geen kleinigheid,
  oud worden in deze tijd.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s