Hongarije: Jobbik oefent druk uit: Alleen grondwetswijziging als de “residentielening” verboden wordt

screenshot_99

(Vertaling: E.J. Bron)

In Hongarije is het niet, zoals gepland, onmiddellijk tot een wetswijziging gekomen om de EU-quotaregeling te voorkomen. De rechts-nationale partij Jobbik, op wier stemmen de regerende nationaal-conservatieve partij Fidesz van minister-president Viktor Orbán is aangewezen,ligt dwars. Ze wil alleen instemmen met de door de regering voorgestelde grondwetswijziging als er tegelijkertijd een verbod komt op een omstreden regeling om verblijfsvergunningen te verstrekken aan vermogende buitenlanders uit niet-EU-landen die een speciale staatslening (“residentielening”) ter waarde van minstens € 300.000,- ondertekenen.

duits-zuerst

De partijchef van Jobbik, Gábor Vona, verklaarde hierover: “Jobbik wil Hongarije tegen alle soorten immigranten beschermen. Wij zijn bereid om voor de verandering van de grondwet te stemmen, maar we zijn niet bereid tot partiële oplossingen. We kunnen alleen maar een oplossing ondersteunen die echte veiligheid voor Hongarije creëert.”  

De zogenaamde “residentielening” is omstreden op grond van haar gebrekkige transparantie. Volgens informatie van het Bureau voor Immigratie en Staatsburgerschap, die in het bezit is van het dagblad “Magyar Nemzet”, werden tot eind augustus zulke leningen door 2.727 buitenlanders ondertekend. De kopers van de leningen kunnen daarbij ook verblijfsvergunningen voor hun directe familieleden aanvragen. Op deze wijze hebben in totaal 7.559 personen verblijfsvergunningen in Hongarije gekregen, waaronder 6.405 uit China en 497 uit Rusland.

Jobbik bekritiseert aan de regeling dat immigranten in het kader van de “residentielening” zonder betrouwbare achtergrondcontrole de Schengen-zone van de EU kunnen binnenkomen. Bovendien wordt de procedure als ondoorzichtig bekritiseerd – bemiddelingsbedrijven, die de “residentieleningen” aan buitenlanders verkopen, zouden daarmee een winst van ongeveer 100 miljard Forint (ca. € 325 miljoen) behaald hebben.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Graaien, Hongarije, Immigratie. Bookmark de permalink .

17 reacties op Hongarije: Jobbik oefent druk uit: Alleen grondwetswijziging als de “residentielening” verboden wordt

 1. ildiko zegt:

  Jobbik is echt een fascistische partij, antisemiet dus die kan niet hebben dat zelfs de echte Hongaarse joden uit Israel terug remigreren.

  Like

  • Géza zegt:

   Wat een onzin Ildikó. Elke jood met voorouders met de Hongaarse nationaliteit kan volgens de huidige wetgeving de Hongaarse nationaliteit verkrijgen en hebben deze “regeling” voor het verkrijgen van een permanente verblijfsvergunning dus niet nodig.

   De rijken immigranten, die gebruik maken van deze “regeling” om een permanente verblijfstatus te verkrijgen komen uit China, Saudi Arabia, Jordanië, Iran, Pakistan, Egypte, Kazastan, Irak, Oezbekistan, Turkije, Oekraine en Rusland.

   Er zijn nu door deze regeling al foute figuren uit verschillende landen in Hongarije.

   Orbán is niet wat de meeste van jullie denken, die hij is.

   Liked by 2 people

 2. Eric zegt:

  Gelijk heeft Jobbik. Anders kan elke Saoudi of andere terrorist zich met zijn geld in Hongarije inkopen. Dat moet vermeden worden.

  Liked by 1 persoon

 3. Géza zegt:

  Jobbik heeft gelijk en is de enige partij die daadwerkelijk voor het Hongaarse volk opkomt. De Orbán regering is bezig een mohammedaanse vermogende elite te creëren in Hongarije.

  De schoonzoon István Tiborcz van Orbán heeft allerlei contacten met Turkse en Suadi Arabische “zakenlui”. Zoals Suat Gökhan Karakus en Adnan Polat, de laatste heeft vele contacten binnen de Fidesz regering. Ook is deze Polat zeer actief in Hongaars / Turkse “culturele en zakelijke” bewegingen. Hij is betrokken bij het Hongaarse tradinghuis in Instanboel en het Hongaarse culturele centrum is ingetrokken in de kantoren van de Polat Holding

  De volgende is Ghaith Pharaon een steenrijke dubieuze “zakenman” uit Saudi Arabië. Hier in het engels wat feiten over deze man. ” Pharaon is also a business partner of the Hungarian state through the Hungarian National Trading House. Pharaon was charged with wire fraud and racketeering conspiracy. He has been wanted by the FBI since 1991. Pharaon was accused in a 2002 French parliamentary report of having financial dealings with hawala, an Islamic financial network which is also used by terrorist organizations. AMX Nador House, a joint venture of Polat and Tiborcz, managed to buy from the state the old headquarters of Postabank at József Nádor tér. Soon enough they sold AMX Nador House to a certain Ammar M. A. Abu Namous, who immediately changed the name of the company to Pharaon-Kappa Befektetési és Tanácsadó Kft. The Hungarian internet site Válasz soon found out that Namous is a lawyer who handles Ghaith Pharaon’s business ventures in Hungary. There are already seven such businesses, all of whose names include letters of the Greek alphabet. In addition to extremely valuable Budapest properties, Pharaon through Namous bought the Zichy-Hadik Mansion in Seregélyes and the Hochburg-Lamberg Mansion in Bodajk.”

  Dit is het soort mensen waar Orbán en zijn vrienden zich mee inlaten en het land laten plunderen.

  Wat Orbán ook niet verteld is dat rijke Turken en Arabieren uit verschillende landen waardevolle en strategisch ontroerend goed opkopen. In Hongarije wonen en ook hun familieleden laten overkomen en zo een mohammedaanse elite vormen binnen Hongarije.

  Dit is wat Jobbik wil stoppen!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Jobbik heeft qua antisemitisme geen goede naam en is naar alle waarschijnlijkheid niet het juiste orgaan om wat dan ook te “stoppen,” maar als U meer concrete informatie heeft over hetgeen U hier naar voren brengt m.b.t. de connecties van Orbán zou het interessant zijn, om dit naar voren te brengen; gestaafd door onweerlegbare feiten, uiteraard:
   Hoewel het beeld dat men hier heeft van Hongarije en Orbán algemeen rooskleurig is, heeft het altijd zijn nut, de keerzijde te vernemen, indien aanwezig.

   Like

   • Karen zegt:

    Theresa dat zou heel erg fijn zijn. Een mens weet op den duur namelijk niet meer wat hij nou wel of niet (meer) kan/mag geloven.

    Liked by 1 persoon

   • Géza zegt:

    Als u Hongaars kan lezen dan heb ik wel de nodige “feiten”, die u zoekt. Deze informatie is trouwens niet moeilijk te vinden.

    Over het z.g. “antisemitisme” van Jobbik kan ik kort, feitelijk en objectief zijn. Jobbik hangt niet het nationaal socialisme of iets dergelijks aan, maar het etno-nationalisme in tegenstelling tot civil nationalisme. In deze zin moet u ook de zienswijze en uitspraken van Jobbik over de Joden zien of welke minderheid dan ook. Een ieder van de historische minderheden binnen Hongarije, die de Hongaarse cultuur en natie onderschrijven worden aanvaard binnen deze samenleving.

    Zoals de PVV is Jobbik ook tegen het hebben van een dubbele nationaliteit voor mensen op politiek strategische posities, dit vanwege de loyaliteits vraag. In Hongarije zijn dat binnen de overheid / politieke partijen voornamelijk mensen met een Joodse achtergrond, die meestal een Israelisch staasburgerschap hebben naast de Hongaarse.

    Ik wil hier ook duidelijk stellen, dat de PVV ook iedereen weigert met een dubbele nationaliteit als volksvertegenwoordiger. Wat deze nationaliteit ook mag zijn! De PVV wil ook een einde aan welke dubbele nationaliteit dan ook binnen de overheid.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Géza: Jammer genoeg beheers ik het Hongaars dus niet, maar wat U hier zegt, klinkt in beginsel heel aannemelijk en redelijk. Tenslotte zitten wij hier in Nederland ook niet al te dicht bij het vuur en heerst er hier op de site af en toe de tendens om Hongarije en Orbán -evenals trouwens Rusland en Poetin- zó eenzijdig te bejubelen en door een roze bril te bekijken, dat ik er eerlijk gezegd af en toe wee van word: In reactie op U en ook op @Karen, hierboven wil ik graag stellen: IEDER politiek systeem heeft volgens mij zijn mindere kanten en zijn fouten, ook deze. Het ware beter, álles kritisch te blijven bezien en je nergens eenzijdig aan op te hangen, dan blijft de discussie tenminste open en worden er geen mensen afgebrand wegens het op sommige punten hebben van een andere mening. Ik zal U nu meteen open en eerlijk vertellen, dat ik nog steeds diep onder de indruk ben van de actie van een Jobbik-afgevaardigde, die, alweer enige tijd geleden, in het vuur van zijn betoog de EU-vlag van de muur rukte, er mee de gang op liep en hem zonder pardon uit het raam donderde! -Wij kregen dat hier te zien op video. Normaliter zouden wij allen dol-enthousiast geweest zijn over deze patriottische daad, maar nu was er officieel afstandelijkheid geboden vanwege het als antisemitisch bekend staande karakter van Jobbik. Meer informatie hieromtrent van naderbij, dat één en ander wellicht zou nuanceren, zou ons kunnen steunen in het streven, bepaalde zaken van meer kanten te bezien en te erkennen, dat er aan álle richtingen zowel vóór- als nadelen kleven. (Met uitzondering van de islam, want daarin overtreffen de nadelen metterdaad de voordelen! Ha ha!

    Like

 4. ildiko zegt:

  Sorry Geza, maar Jobbik is wel zeer antisemiet, veel van zijn sympathisanten haten de joden en zijn fel tegen dat deze mensen huizen en grond in Hongarije kopen. Dit is diep triest maar wel bekent, en nog niet zo lang geleden deze partij stond voor een nauw samenwerking met arabieren en zelf ook met de moslim broederschap.

  Like

  • Géza zegt:

   Ildikó, wat betreft de uitspraken van Gábor Vóna over islam en mohammedanen heeft te maken gehad met het traditionalisme wat hij aanhangt. Hij zag de islam (zoals veel mensen aan de rechterkant in het verleden) als één van de grote tegenhangers van het Westers liberalisme. Wat door Vóna als een grote vijand beschouwd word. Ik denk ook door vele lezers hier. In deze context zijn zijn uitspraken (o.a. in Turkije) gedaan. Dit is een eigen leven gaan leiden.

   Vóna is gelukkig in de laatste jaren, steeds meer het ware gezicht van de islam gaan inzien, namelijk dat islam anti-traditie is en elke niet islamitische cultuur vernietigd, zoals ook het liberalisme op eigen wijze hier in het Westen doet. Ook alle ellende met mohammedanen in West Europa heeft de ogen doen open gaan bij Vóna. Daarom verzet hij zich ook sterk tegen welke import van mohammedanen en islam in Hongarije.

   Ik ontvang graag een feitelijke bron, waar melding word gemaakt, dat Jobbik echte nauwe samenwerking met de moslim broederschap zocht. Wist je trouwens dat Obama verschillende personen op hoge functies heeft, die connecties met de “moslim broederschap” hebben? Dit is een feit!

   Ik heb boven een reactie gegeven op Karen en dat is hoe ik het z.g. “antisemitisme” van Jobbik feitelijk zie. Totaal door de westerse media uit de context gerukt, zoals vaak het geval door de liberaal linkse media gedaan word. Links en de links liberalen (zoals Gyurcsány en vrienden) in Hongarije, zijn als bron ook niet echt te vertrouwen. Deze lieden willen trouwens ook mohammedaanse derde wereld immigranten in grote aantallen toelaten, zoals hun Westerse links liberale broeders.

   Ieder volk heeft zijn eigen belangen te beschermen en verdedigen in deze wereld en dat niet inzien is naief en ronduit etnisch en culturele zelfmoord.

   Waar ik wel moeite mee heb bij Jobbik is het “Turanisme”. Ik denk dat zij daar aardig de plank historisch, cultureel en genetisch misslaan. Maar dat is een andere discussie.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Tamelijk ingewikkeld daar in Hongarije.

    Ben blij dat alles bij ons heel duidelijk is.
    Òf je bent rechts òf links.
    Kan me ook ècht niet voorstellen dat er bij ons partijen zijn die contacten hebben met dubieuze islamitische organisaties. Vraag het ze maar.

    Ook onze koninklijke familie is bijzonder geliefd bij het volk.
    Ze vertegenwoordigen het Nederlandse volk op een perfecte wijze in het buitenland. Iedereen daar die die prachtige villa’s ziet die ze hebben laten bouwen moet wel ontzag en respect krijgen voor ons land.

    Goh dat valt me nou echt tegen van Orbán. Had dat nooit gedacht.
    Ben blij dat ik geen Hongaars kan lezen, hoeft ook niet want ze schrijven en spreken hier Nederlands. En iedereen die Hongaars kan moet het voor ons maar vertalen, vind ik dan.
    Kijk, dat is weer ’n voordeel van het wonen hier.

    Liked by 1 persoon

 5. ildiko zegt:

  http://www.dzsihadfigyelo.com/2011/12/01/a-perzsa-kapcsolat-idegen-erdekeket-szolgal-a-jobbik/
  Dus Jobbik is zeker een zeer antisemitisch partij, en het tactic van Orban dient een hogere doel.

  Like

  • Géza zegt:

   Eerder heb ik je al wat informatie gegeven over de praktijken van Orbán en Fidesz. Als je namelijk de gangen van zowel Orbán als Fidesz volgt dan kan je niet meer ontkennen, dat Orbán’s taktiek geen “hoger doel” dient, maar zijn meesters, zijn eigen zakken en dat van de mensen om hem heen. Ook Orbán is een stroman.

   Orbán was zeer verbonden met b.v. Soros. Nu is hij dat met allerlei mohammedaanse “zakenlieden”. Orbán weigert de EU te verlaten en is pro EU. Orbán wil visavrij reizen voor alle bewoners van de Oekraine, Orbán wil daarna visavrij reizen voor de Turken en is niet tegen Turks EU lidmaatschap. Orbán werkt met allerlei mohammedaanse landen op vele terreinen innig samen, Orbán verkoopt (EU) Hongaarse permanente verblijfsvergunningen aan niet EU nationaliteiten (waarvan tot heden 64 Iraniérs en 18 uit Saudi Arabië) en wel voor het hele gezin (maar het hele bedrag word na de loopperiode totaal teruggegeven door de Hongaarse staat op de kosten van de tussenpersoon na), Orbán haalt elk jaar honderden jonge Arabieren, Pakistanen en zwarte Afrikanen naar Hongarije voor een z.g. studie op kosten van de Hongaarse belastingbetaler, Orbán heeft niets gedaan aan de verschrikkelijke toestand van de gezondheidszorg in het hele land (kijk naar het platteland waar er geen vaste huisartsen meer zijn in de dorpen, enkel een paar ochtenden in de week en ziekenhuizen, die op instorten staan). Het Hongaarse leger is in een verschrikkelijke staat.

   En zo kan de lijst nog wel even doorgaan.

   Over het stokpaardje Iran en Jobbik. Een “foute” connectie is al een geruime tijd weerlegt.

   Iedereen heeft contact met Iran ook de VS. Jobbik heeft altijd een weg naar het Oosten voorgestaan, voordat Orbán eindelijk die stappen nam.

   Hier Orbán in Iran in 2015 met mooie woorden.

   Volg Orbán in het licht wat hier al gebeurt is, dan zal je zien dat hij dezelfde agenda volgt enkel wat langzamer, omdat de Hongaren het anders niet slikken.

   Het “zeer” antisemitische vind ik “zeer” overdreven. Jobbik heeft niets tegen Joden, die de Hongaarse zaak dienen en heeft nooit opgeroepen tot vernietiging van de Joodse minderheid.

   De toekomst zal bevestigen, wie het bij het juiste eind had.

   Like

 6. Karen zegt:

  Geza, bedankt voor je uitvoerige uitleg je geeft mij een heleboel informatie die mij tot nadenken stemt maar het bepaald niet makkelijker voor mij mij maakt!!!

  Like

 7. Theresa Geissler zegt:

  Géza, ook hartelijk bedankt van mij! Ik voorvoelde al geruime tijd veel dingen, die U hier naar voren brengt, maar die ik zelf niet hard kon maken. Het is inderdaad zinloos om eenzijdig voor het éne systeem te kiezen vanwege de fouten van het andere en van iedereen maar te verlangen , dat men hier kritiekloos in meegaat, op straffe van uitgekafferd worden wegens ‘fout’ bezig zijn! Dat is heel geleidelijk aan zo gegroeid en ik begon het er langzamerhand benauwd van te krijgen om U de waarheid te zeggen. Ik hoop, dat U hier regelmatig blijft regeren: Een beetje nuancering op zijn tijd hebben ook wij broodnodig!

  Liked by 1 persoon

 8. Géza zegt:

  Beste Karen en Theresa, ik ben blij dat ik deze bijdrage aan de voor ons allen moeilijke zoektocht naar de waarheid mocht leveren. Ik vind het zeker een verrijking om regelmatig met jullie allemaal (ook Ildikó) van gedachten te wisselen.

  Ook mijn dank aan de moderator van dit blog, die deze open gedachtewisseling mogelijk heeft gemaakt.

  Ik ben het ook met u eens, Theresa, dat een open discussie altijd het doel moet zijn. Ik ben het dan ook volledig eens met wat u naar voren bracht in uw reacties. De islam is een verhaal apart zoals u aangaf, waar ook ik persoonlijk als ideologie en als moreel systeem niets positiefs in kan vinden, enkel een zeer grote bedreiging voor ons allen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s