Commentaar over de Nederlandse verkiezingen: De schapen zijn bang voor de vrijheid

Screenshot_82

(Door: Jürgen Fritz – Vertaling: E.J. Bron)

Nederland heeft gestemd. Er is iets veranderd. De PvdA werd vreselijk afgestraft. Maar in principe blijft toch alles bij het oude. Waarom bezitten de Europeanen zo weinig kracht, zo weinig moed tot een radicale ommekeer, die toch zo dringend noodzakelijk zou zijn. Omdat schapen altijd bang zijn voor de vrijheid?

epoch-times

De Nederlanders hebben gestemd. De grootste partij blijft de VVD met minister-president Mark Rutte, die daalt van 26,5% naar ca. 21,3% (-5,2%). De PvdA, tot nu toe de nr. 2, stort compleet in elkaar van 24,8% naar ca. 5,7% (-19,1%). De PVV van Geert Wilders, waarschijnlijk de enige echte liberale partij, stijgt weliswaar van 10,1% naar 13,1% (+3%) en is nu de op één na grootste partij, maar gezien de situatie waarin Europa en in het bijzonder ook Nederland zich bevindt, is dit in principe veel te weinig.

En we moeten er rekening mee houden dat ook de AfD in september niet veel meer dan 13% zal halen. Als het goed loopt wellicht 15%, maximaal echter 20%. Dat betekent echter dat meer dan 80% van de mensen niet de moed opbrengt om iets nieuws te wagen. Waarom niet?

Waarom zit er op dit moment niet veel meer in voor de echte liberale partijen?

Veel meer dan 13% is voor echte liberale partijen, die het er niet alleen om gaat om een zo mogelijk laag belastingtarief te hebben, op dit moment niet mogelijk, omdat – laten we onszelf niets wijsmaken – de meeste mensen in principe schapen, lammetjes, zijn, die gewoon alleen maar hun voer willen en dat de schaapherders lief voor hen zijn. Dat de schaapherders en diegenen die achter hen staan – de eigenaren van de kudde – deels volledig andere belangen hebben dan het welzijn van de kudde op de lange termijn, dat zij in de eerste plaats hun winst zien en hun eigen belangen volgen, om dat te doorzien, vooral ook om al die systematische verbanden te begrijpen die alles anders dan simpel zijn, dat kunnen de meeste mensen niet en vinden ze ook veel teveel gevraagd. Daarbij komt dat de groen-linkse indoctrinatiemachine al vele tientallen jaren lang volledig de ideeënwereld en de beoordelingspatronen van de grote massa domineert.

De massa wil schaap zijn, met rust gelaten worden en dat men lief voor hem is

Een feit is dat we er van uit moeten gaan dat de meerderheid van de mensen er helemaal niet in is geïnteresseerd zich te bevrijden uit de voor hen vaak niet zichtbare boeien van de schaapherders, hun waakhonden en de eigenaren van de schaapskudde. Een serieuze interesse om een mondig, geëmancipeerd wezen te worden, is slechts bij enkele echte liberalen voorhanden, die dan ook bereid zijn daarvoor te vechten en de vijanden van de vrijheid, de onderdrukkers en de knechten, die helemaal niet bevrijd worden uit hun knechtschap, maar deze zelfs nog willen uitbreiden, het hoofd te bieden.

Screenshot_81

Echte liberalen zijn niet tolerant tegen de vijanden van de vrijheid

Echte liberalen (vrijheidsstrijders) zijn niet tolerant tegen de vijanden van de vrijheid, die deze willen vernietigen en onderdrukken. Maar dat begrijpt de massa opnieuw niet, omdat deze een heel lange periode volledig anders geconditioneerd en geïndoctrineerd werd en omdat de meesten het vreselijk moeilijk vinden om zelfstandig te leren denken en oordelen, velen dat zelfs ook helemaal niet willen, maar vooral omdat de meester (de eigenaren van de kudde, hun schaapherders en hun waakhonden) dat helemaal niet wil. Uit mijn tijd als leraar aan algemene scholen weet ik dat er bijna nergens een interesse in mondigheid en emancipatie voorhanden is. De schapen kiezen zulke schaapherders uit die hen klein houden en ze denken zelfs nog dat dit ware vrijheid zou zijn.

Iedere democratie is alleen maar zo goed als haar demonstraties

In zoverre helpt de veel bezworen democratie hier ook niet echt verder. Iedere democratie deugt altijd alleen maar zoveel als diegenen die demonstraties vormen. Wanneer dit merendeels domme schapen of zelfs ongeciviliseerde, gruwelijke wolven zijn, dan ziet de samenleving er dienovereenkomstig uit.

En de heerserselites zijn er al lange tijd in gespecialiseerd om hun lammeren of wolven dusdanig aan te sturen dat deze precies datgene willen wat de eigenaren van de kudde willen dat deze willen. Ze denken niet, maar worden gedacht. Daarbij waren de religies altijd behulpzaam. En de kennis van de psychologie van de massa´s, die Goebbels al overnam en heel handig toepaste, worden nu aangevuld met nog veel meer handigheden en inmiddels perfect uitgevoerd.

Daar kunnen wij Verlichters en zelfstandig denkers, wij moralisten in de beste zin van het woord met onze zeer beperkte middelen – wij bereiken nooit tig miljoenen mensen, wat we ook doen – nauwelijks tegenop. Laten we onszelf daarover niets wijsmaken.

Wat moeten we doen?

Wat kunnen we doen? Het wordt een lange, zeer lange strijd met een onzekere afloop. Desalniettemin zouden we hierin niet moeten berusten, de kop niet in het zand moeten steken, maar proberen om stap voor stap voorwaarts te gaan. Wat betekent voorwaarts?

Voorwaarts betekent richting vrijheid, richting het afschudden van iedere vorm van tirannie, ook de verdekte, subtiele, achterbakse, in de richting van mondigheid, in de richting van kritisch emancipatorisch denken, in de richting van het echt mens worden, in de richting van een rechtvaardige, weerbare, sterke, stabiele en tegelijkertijd vriendelijke, solidaire samenleving. Zelfs wanneer we deze strijd zouden verliezen, moeten we hem aan- en opnemen. Al het andere zou onwaardig zijn.

Screenshot_83

Bron:
www.epochtimes.de
Auteur: Jürgen Fritz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Vrijheid. Bookmark de permalink .

17 reacties op Commentaar over de Nederlandse verkiezingen: De schapen zijn bang voor de vrijheid

 1. Fred zegt:

  Schapen worden eerst geschoren en op den duur allemaal geslacht.
  Onze toekomst en die van ons nageslacht in een notendop.

  Geliked door 2 people

 2. Toch heeft Geert Wilders 5 zetels gewonnen, zijn partij is groter geworden. Mark Rutte heeft ten aanzien van Geert meer verloren. Ook denk ik dat de partij van Geert alleen maar groter gaat worden. Maar ik blijf erbij dat ik toch fraude ruik.

  Geliked door 2 people

  • Helena zegt:

   Mee eens Marian, ik vertrouw het zaakje ook niet in ieder geval in Amsterdam – waar men het nu aan het ‘onderzoeken’ is – èn in Arnhem nam ‘men’ de regeltjes niet zo nauw.

   Like

  • louis-portugal zegt:

   Toch heb ik ook nog hoop dat thierrei Baudet gaat klimmen en dus Wilders en Baudet gaan samenwerken.

   Like

 3. Drs.P. zegt:

  Maar wel dit, wij vieren feest want nivelleren is een feestjehahahahahahahahahaha, oppleuren met die rat:
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/27830880/__Spekman_stapt_op_bij_PvdA__.html

  Like

 4. Mary zegt:

  Nee er in berusten niet maar het is toch wel ongelooflijk gemakzuchtig volk, je krijgt een kans en je pakt hem niet!!!!, daar waar Amerikanen en Britten meer dan genoeg gezien hebben kijken Nederlanders gewoon de andere kant op (op de Wilders stemmers na). Maar we gaan gewoon door!!!!!

  Like

 5. Nemesis zegt:

  Dat schapen domme dieren zijn, dat weten we toch zo langzamerhand wel. Ze zijn helemaal niet lief voor de domme schapen, maar dat zien ze niet. Scheren en slachten van deze schapen is dus helemaal geen slechte optie.

  Like

 6. Cynicus zegt:

  Sja de grote massa leeft met hypotheken en apotheken en likt naar boven en trapt naar onderen

  Like

 7. fransdewit zegt:

  Jongens hou eens op om elkaar af te katten, we zijn gewoon belazert, ze hebben gewoon onze stembiljetten vervangen met de door de overheid ingebrachte keuzes. dit kan nooit de ware uitslag zijn, zeker niet met de VVD.

  Geliked door 1 persoon

 8. frits lancee zegt:

  We bevinden ons in een staat van oorlog. De enige die dat begrijpt is onze vijand. De Islam maakt er geen geheim van wat het met de ‘onglovigen’ van plan is. Maar wij zijn te laf om de werkelijkheid te benoemen. Onze samenleving is alleen te redden als we bereid zijn de maatregelen te nemen die passsen bij een staat van oorlog. Maar ons fatsoen en onze wetgeving staan ons hierebij in de weg. In een oorlog gaat het er om te overleven. Als we onze samenleving willen verdedigen zullen we ons aan de werkelijkheid moeten aanpassen en moeten we ophouden met allerlei mooie praatjes. Voorlopig lijkt het er op dat we daartoe niet bereid zijn. Geert Wilders is de enige van wie we dat zouden kunnen verwachten.

  Geliked door 1 persoon

 9. Elena zegt:

  Links en socialisme is levensgevaarlijk voor ons land.
  Zolang de bakfiets moeders nog bestaan… en alle anderen nog zo glazig en onnozel wegkijken, zal Nederland niet veranderen.
  Een moslimaanslag in Nederland …zal helaas pas de ogen openen van de wegkijkers.
  Nederland is ziek…doodziek !

  Geliked door 1 persoon

 10. 4sjun zegt:

  Eerst moest regressief links uit de macht gezet worden, dan haar netwerkjes en indoctrinatiemogelijkheden geopenbaard en afgebroken worden om vervolgens haar eeuwig uit de wind gehouden totalitairistische knuffels aan te pakken door middel van bewustmaking. We kunnen de zaken wel sneller willen laten verlopen maar elk proces heeft zeker in dit land tijd nodig wil het beklijven, We zitten aardig op schema.

  Like

 11. Politiek is slechts een onderafdeling, een instrument zo u wilt, van de Heerserij en dienst slechts het doel om de woede van de schapenkudde te kanaliseren en zoals we nu weer gezien hebben te dempen. Misschien hadden ze de VVD wel 80% van de manipuleerstemmen kunnen geven maar dan zou de rest van de schapen nog woedender zijn geweest. Nu hebben ze het mooi verdeeld dus iedereen blij en daar gaat het om. En nee, schrijver kan proberen de massa de vrijheid in te mennen maar dat willen ze gewoonweg niet. Ik ga wat anders doen en als schaap proberen mijzelf niet te beschadigen maar netjes tussen de lijntjes te kleuren zolang ’t nog mag.

  Like

 12. Een lichtpuntje is de entree van Forum voor Democratie in het parlement

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Hoezo dat? We hebben de PVV, hoor!
   (Tenzij U het natuurlijk bedoelt in de zin van parlementaire ondersteuning voor de PVV; dat valt inderdaad te onderschrijven.)

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik ben het helemaal met je eens Alphons Mantel.
   Persoonlijk vind ik de grote menselijk/persoonlijke afstandelijkheid van Wilders op den duur bijzonder schadelijk voor zijn partij.
   Ik denk dat je de tegenstander niet kunt bevechten door weg te blijven van het slagveld.
   Zoek hem op in al zijn riolen en bestrijdt hem daar.
   Ga in discussie bij Pauw en andere linkse verraders. Isoleer je niet.
   Scandeer geen overbodige onliners zoals “kopdoektaks” en “Minder, minder-kretologie”,
   waarvan je op den duur blijvende schade oploopt.
   Hij vervreemd daardoor mensen van zich.

   Ik wil verder nog geen oordeel uitspreken over “Het Forum voor Democratie”.
   Persoonlijk acht ik ze bijzonder competent.
   Als ze er werkelijk in slagen hun invloed te doen gelden en te overtuigen in de Kamer en bij het volk, geef ik ze een ruime kans om bij volgende verkiezingen hun doel te bereiken.

   Like

 13. BertG. zegt:

  De gemiddelde Nederlander heeft enkel een grote bek als ie veilig thuis zit.
  Daar buiten is het 1 en al geslijm om er maar bij te willen horen.

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s