Turkije: Zonder visumvrijheid geen “vluchtelingen”akkoord

Screenshot_22

De Bosporus in Istanboel.

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

In mei wil de Turkse leiding een nieuw document over het geplande visumakkoord met de EU voorleggen. Mocht de EU dit niet aannemen, dan wil Ankara het “vluchtelingen”akkoord opzeggen.

Contra magazine

Terwijl de mensensmokkelaars van de EU en diverse NGO´s wekelijks meerdere duizend migranten voor de Libische kust oppikken en naar Italië brengen, dreigt de Europeanen weldra een nieuw opvlammen van de migratiecrisis in het zuidoosten van het continent. Want de Turkse EU-minister Ömer Celik deelde gisteren tegenover CNN Türk mee dat men in mei een nieuw document over het visumakkoord met de EU zou willen voorleggen – en als de Europeanen dit niet aannemen, dan zal men gewoon het “vluchtelingen”akkoord met de EU opzeggen.

Ankara dreigde in het verleden al meerdere keren met de opzegging van het akkoord, dat in mei vorig jaar werd gesloten om grip te krijgen op de migratiecrisis in Europa. Nu fungeert Turkije in feite als vergaarbak voor die mensen uit het Nabije Oosten die willen migreren naar Midden- en Noord-Europa. Miljoenen mensen uit Syrië, Irak, Afghanistan, Pakistan, Iran enz. staan daar op dit moment praktisch in de startblokken.

Mocht het akkoord opgezegd worden, dan zou dit in feite het startschot voor meerdere miljoenen migranten betekenen om opnieuw op weg te gaan in noordelijke richting. Daarbij is het nauwelijks aan te nemen dat de veiligheidsautoriteiten van de Balkan-landen in staat zullen zijn om zo´n enorme mensenmassa zonder gebruikmaking van geweld tegen te kunnen houden. Omdat men daarvoor waarschijnlijk zou terugdeinzen, temeer omdat de mensen sowieso op doorreis zijn en niet op de Balkan willen blijven, zouden juist Oostenrijk en Duitsland hier vol door getroffen worden.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Europa, EUSSR, nieuw fascisme, Turkije. Bookmark de permalink .

22 reacties op Turkije: Zonder visumvrijheid geen “vluchtelingen”akkoord

 1. Zo, dat is dan nog eens “De klap op de vuurpijl”.

  Like

 2. Cathja zegt:

  Weer zo’n smerige rotstreek van die Turken! Maar het was te verwachten. Linksom of rechtsom hebben ze ons in de tang, want we krijgen óf een enorme tsunami aan vluchtelingen omdat we geen visumvrij reizen voor de Turken toestaan, óf we staan ze wel visumvrij reizen toe, en dán krijgen we ontelbare bezoekers over de vloer waar we ook niet op zitten te wachten.

  Hoe dan ook, we trekken altijd aan het kortste eind. De islam laat haar ware aard weer eens zien, want de verspreiding van deze idiologie is wat er aan ten grondslag ligt!

  Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Cathja: 09.59. uur. Precies Cathja. Want de islamisering zal en moet doorgaan. Dat heeft de “rode kerk”, en de politieke elite geregeld in 1975, met, ” De Resolutie van Straatsburg”. We worden verraden en verkocht door de politieke bende.

   Like

 3. BertG. zegt:

  Je kan geen afspraken maken met een mossel.
  Ieder normaal weet dit.

  Like

 4. Sjaak zegt:

  Het zijn en blijven geiteneukers !
  Eruit met dit islam smeerlappenvolk !

  Like

 5. Sabeltant zegt:

  Europa is überhaupt niet in staat om zich te verdedigen.
  Ze maken zich liever druk om plastic zakjes, stofzuigers, windmolens en zonnepanelen.
  Europa is bij voorbaat kansloos.
  Je kunt beter gaan bekijken waar je het beste heen kunt als je de burgeroorlog die zeker zal uitbreken wilt vermijden.

  Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Die plastic zakjes, stofzuigers, windmolens en zonnepanelen zijn afleiding van het werkelijke probleem.
   Zodat je niet aan rest toe komt en de tijd vind om daar over na te denken.
   Vandaar die kleine treiter maatregelingen.

   Geliked door 3 people

 6. Johan zegt:

  Zijn die Turken nou helemaal van de pot gerukt met hun ‘vluchtelingen’- deal ? Europa moet krachtdadig optreden : De marine en de luchtmacht naar de Egeïsche Zee. Het gebied tussen Griekenland en Turkije moet afgeschermd worden. Geen asielparasiet meer erin. Desnoods die boten lek schieten. Hoe simpel is het ?
  Turkije mag wél financiële ondersteuning krijgen vanuit Europa. Zij huisvesten tenslotte een paar miljoen vluchtelingen uit hun buurlanden en dat is niet niks. Daar mag de EU best wat bij helpen. Maar het mag nooit betekenen dat die stroom van gelukzoekers onze richting op komt.

  Like

  • BertG. zegt:

   Johan, wij moeten helemaal niks.
   Ik voel mij voor niemand verantwoordelijk, in welke vorm dan ook.
   Ik kan mij niet met de hele wereld bezig houden, ik heb al druk zat zo.

   Like

   • ieznogoedh zegt:

    Precies!
    Je kan niet de hele wereld op je schouders nemen.
    We hebben hier al genoeg eigen volk dat hun hele leven ondersteuning nodig heeft, dus dan hebben we niet ook nog eens de rest van de wereld te ondcersteunen. Laat elk land zijn eigen simpelaars maar helpen.

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Bert,
    toch lijkt het me verstandiger om te kijken aan welke kant je boterham gesmeerd is. Beter de vluchtelingendeal te houden, en daar eventueel wat voor te betalen, dan die hele stroom sprinkhanen hier over de vloer te krijgen.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • BertG. zegt:

    Hadden ze daar nou niet juist grenzen voor bedacht.
    Als je die niet naleeft, dan houd alles op en geef je jezelf over aan chantage.
    Helemaal geen deal, maar gewoon de grenzen dicht.

    Geliked door 2 people

  • louis portugal zegt:

   Helemaal mee eens.

   Like

 7. koddebeier zegt:

  Chantage !!

  Like

 8. ieznogoedh zegt:

  Ze zullen in Den Haag wel weer verbaasd, geschokt of wat dan ook zijn en dit nooit verwacht hebben. Nee, zij niet!
  Ik weet niet of al die miljoenen parasieten nu echt in de startblokken staan of dat ze door de turken vriendelijk doch dringend geadviseerd zullen worden om verder naar het noorden te trekken. Ik denk eerlijk gezegd dat laatste.
  Enfin, als je je grenzen niet met vriendelijkheid dicht kan houden, dan moet je dat maar met geweld doen. Kennelijk zijn er veel mensen die het anders niet begrijpen.

  Like

 9. Jean zegt:

  Alle banden met Turkije verbreken en de grenzen potdicht timmeren en goed bewaken zodat er niets meer van uit Turkije Europa binnengeraakt, halverwege de zee boten inzetten “die terugsturen” en niet zoals vandaag “binnen slepen”. Uiteraard dat toepassen met alle moslimlanden want die smeerlapperij komt ons letterlijk en figuurlijk de strot uit.
  In onze landen de dubbele nationaliteit verbieden te beginnen met dat islamitisch gespuis en uiteraard stemrecht voor vreemdelingen opdoeken, in één klap van die ‘denk’ troep verlost.

  Geliked door 1 persoon

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Flink gesproken, maar het gaat niet gebeuren. VVD de grootste, GL sterk gestegen. Elk land krijgt de regering die het verdient. Zolang de Nederlandse kiezer zich meer gelegen laat liggen aan de leugens van Rubberen Ruggengraat Rutte, het redelijke alternatief van crimineel Pechtold, of de bruine ogen van blaaskaak Klaver komt het hier nooit meer goed.
   Zandzakken voor de deur! Moeders houd je kinderen binnen! (Zoek en passant wel naar een mogelijkheid om te emigreren.)

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 10. Steven zegt:

  Met het opzeggen van het “asieleisers”akkoord zal Europa alleen maar BLIJ wezen.
  Als het doel is om Europa te overspoelen met asielratten, dan neem ik aan dat Brussel er alleen maar op aanstuurt dat de Turken het verdrag opzeggen en de grenzen open zet.

  Kan de EU LINKSE KLIEK weer mededelen dat ze er alles aan hebben gedaan de vluchtelingen tegen te houden, maar dit niet is gelukt door de Turken.
  En zo wordt weer op een slinkse manier miljoenen haatkoppen Europa binnen gebracht!

  Like

 11. Marc zegt:

  Bezetting van de Turkse westkust in Navo-verband!

  Like

 12. Gert Jan Reitsma zegt:

  HIER KON JE OP Wachten!!!!!!! Een islafiet is niet verplicht zich aan een contract te houden, als hij vindt dat er iets niet naar ZIJN zin is. NOTA BENE. vertaling: Let goed op

  Like

 13. Europa moet zich niet laten chanteren door Erdogan, gewoon een muur om Europa heen bouwen, en de Middellandse Zee professioneel afsluiten. Gewoon doen wat je moet doen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s