Frankrijk´s nieuwe president zal “Palestina” NIET erkennen

Screenshot_84

(Vertaling: E.J. Bron)

Waarschijnlijk hebben Palestijnse Arabieren de overwinning van Emanuel Macron in Frankrijk gevierd. Zijn concurrente, Marine Le Pen, maakte uiteindelijk heel duidelijk dat ze niet bijzonder enthousiast is over de islamitische wereld.

Israel Heute

Er was echter sprake van nog een ander aspect voor de Palestijnen bij deze verkiezingen, die de afgelopen jaren geprobeerd hebben om Frankrijk een centrale rol in het vredesproces te geven, omdat zij verwachtten dat het “liberale” land als eerste een Palestijnse staat zou ondersteunen.

Velen dachten vast en zeker dat Macron´s “liberale” instelling ertoe zal leiden dat hij de geboorte van een “Palestina” met volle kracht zal ondersteunen.

Kort voordat Macron zijn ambt aanvaardde, maakte hij echter zeer duidelijk dat hij zoiets geenszins van plan is.

“Een unilaterale erkenning van Palestina zou op dit moment de stabiliteit ondermijnen”, zij Macron in een toespraak en voegde er aan toe Frankrijk´s betrekkingen met Israël niet te bedreigen om de Palestijnse agenda te dienen.

U hebt het goed gelezen – Frankrijk´s nieuwe, “liberale” president wil liever goede betrekkingen met Israël onderhouden dan “Palestina” te erkennen.

Macron zou zelfs antizionisme gelijkgesteld hebben met antisemitisme en erop gestaan hebben dat haat op de joodse staat “rechtstreeks tot antisemitisme leidt”.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", antisemitisme, antizionisme, Frankrijk, Israël. Bookmark de permalink .

10 reacties op Frankrijk´s nieuwe president zal “Palestina” NIET erkennen

  1. paulzwueste zegt:

    Deze “duikelaar” moet zo snel mogelijk met zijn vaste badeendje opgenomen worden in een eerste hulp-inrichting voor psychopaten…

    Like

  2. tippelaar zegt:

    Welke vuile streek zit hier nou weer achter? We zullen het speodig merken. Israel, u bent gewaarschuwd.

    Like

  3. Taljaard zegt:

    Na het islamofiele gekruip en gelik van Hollande moet dit voor Tel Aviv een prettige verassing vanuit Parijs zijn. Die kokosmacroon kan misschien ook wel niet anders, omdat hij rekening moet houden met een steeds groter binnenlands pro-Israelisch en anti-islam sentiment.
    Wil hij niet net zo’n lame duck worden als zijn voorganger dan wordt het koorddansen voor hem.
    En het lijkt erop dat deze verassende move een eerste uiting is van zijn gebalanseer.

    Geliked door 1 persoon

  4. Taljaard zegt:

    Correctie; verrassing/ verrassende (Macron houdt er geen crematorium op na)

    Geliked door 2 people

  5. guusvelraeds zegt:

    Als dat zo is mag Macron wat mij betreft zijn ambtstermijn uitzitten. Ik zou niet op hem gestemd hebben maar dit besluit zou voor mij wel een rede zijn geweest het in overweging te nemen.

    Like

  6. Marc zegt:

    Zo lijkt Trump niet de enige te zijn die een einde maakt aan de klassieke correct-politieke configuratie!

    Like

  7. Hiermee probeert hij Marine Le Pen zoveel mogelijk wind uit de zeilen te nemen. Is alleen maar een taktische manouvre van Macron.

    Geliked door 1 persoon

Plaats een reactie