Marine Le Pen draait 180 graden: breekt met Frexit-beleid, wil EU alleen nog maar hervormen

Screenshot_5

(Door: Michael van der Galien)

Het Front National keert terug op zijn schreden.

Marine Le Pen heeft, samen met haar collega’s, nog eens goed gekeken naar de verkiezingscampagne in Frankrijk, en het resultaat ervan, en is tot de conclusie gekomen dat ze in de tweede rond genoegen moest nemen met zo’n 35% van de stemmen omdat ze te hard gepleit had voor Frexit.

Dat zegt Bernard Monot, de economische strateeg van het Front National.

Monot beweert dat Le Pen er nu van overtuigd is dat haar ‘risicovol’ pleidooi voor Frexit en de herinvoering van de Franse Franc haar stemmen heeft gekost. Daarom wil ze daar bij het partijcongres van volgende maand definitief mee breken. In plaats van Frexit en herinvoering van de Franc zal het Front National dan pleiten voor “nieuwe EU-verdragen die ons meer bevoegdheden geven over onze begroting en bankregels.”

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
DDS

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, Frankrijk, Front National, lafheid, landverraad, Marine Le Pen. Bookmark de permalink .

19 reacties op Marine Le Pen draait 180 graden: breekt met Frexit-beleid, wil EU alleen nog maar hervormen

 1. Aegolius cs zegt:

  Marine Le Pen draait 180 graden……..

  Plato heeft uit het verleden meer inzicht in de politieke dadendrang van het hedendaagse.

  https://ejbron.wordpress.com/2017/05/22/citaat-plato/

  Geliked door 1 persoon

  • tjonge zegt:

   wordt marine le pen gechanteerd/bedreigd door de brusselse maffia ?
   ik vind het namelijk een zeer vreemde ommezwaai, die ook nog eens totaal niet strookt met haar persoonlijkheid en al haar uitspraken uit het verleden…

   Like

 2. koddebeier zegt:

  ?????? Een beetje dom.

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Tja, slappe knieën….Inderdaad niet zo verwonderlijk als je tot je verbijstering moet ervaren, hóeveel kiezers er nog steeds gebákken aan het sprookje van de EU, de open Grenzen, de “vrijheid” en de “saamhorigheid.”
   Er is een langere weg te gaan, dan wij, realisten, aanvankelijk dachten en dat dat verlammend werkt….Niet goed, maar begrijpen doe ik het wel.

   Geliked door 1 persoon

 3. Tistochwat zegt:

  Ik spuug op ‘politiek’ en het bijbehorende gezwam.
  Wat ís ‘politiek’ nu eigenlijk?!
  We schieten er geen haar mee op en moeten alsmaar vechten tegen idioten die het goed functioneren van een maatschappij traineren.

  Ik begin zo langzamerhand de voorkeur te geven aan een samenleving zoals je die ziet bij indianen in westerns: met een wijs opperhoofd, wijze ‘ouden’ en een medicijnman.

  *ugh*

  Geliked door 3 people

 4. paulzwueste zegt:

  Ik denk dat het héél verstandig is van Marine.
  Het volk krijgt wat het wil.
  Een uiterst belangrijke groep kiezers zijn de Franse landbouwers berucht om hun subsidie-eisen.
  Wijnboeren bijvoorbeeld.
  Wij betalen die overigens.

  Een gesloten systeem.
  Wij financieren de EU.
  De EU betaalt met ons geld achterlijke lidstaten waardoor die landen zweren bij de EU.
  Elke politicus die in zo’n land dat aan het infuus van de EU ligt, pleit voor het verlaten van die EU, wordt afgestraft.
  Vandaar dat le Pen kiest voor het van binnen uit vernietigen van dit ongezond systeem.
  Franse landbouwers moeten zelfstandig kunnen worden en niet afhankelijk
  zijn van financiële steun, die nu overigens dringend nodig is.

  Like

 5. Edjan zegt:

  Aldus zullen meer mensen uit het midden op haar stemmen.
  Aldus zullen meer rechtsen NIET meer op haar stemmen.

  Geliked door 2 people

  • De hele geschiedenis ligt bezaaid met de goede bedoelingen van rechtsige partijen en groepen die vervolgens de een na de ander weer terug in het pakt van de Roojen werden getrokken. Was het niet door geweld en gekonkelefoes dan was ’t wel door de democratie en haar propaganda.

   Geliked door 1 persoon

   • Ook ’n rug van piepschuim dus, die le Pen, alleen maar voor de stemmetjes en het pluche. Niet zoals ik al tijden adviseer nog even wachten en dan nog even wachten en dan nog even wachten en dan toeslaan omdat de Roojen in welke kleur dan ook niet anders kunnen dan het roestige wagentje in het moeras nog verder te verzuipen. Maar nee, luister maar niet naar Oncle Concoctions du Cerveau.

    Geliked door 1 persoon

  • tinekevanschagen zegt:

   Juist @Edjan,
   Zo blijft het lood om oud ijzer!

   Geliked door 1 persoon

 6. Hendrik M. zegt:

  Luisteren naar het volk, niks mis mee!
  Te, maakt mensen bang en de tegenpartijen zullen dat uitbuiten.
  Beter de tegenpartijen de wind uit de zeilen nemen en de grootste worden.
  Marine = soort van Marianne = de nieuwe Jeanne d’Arc!

  Like

 7. Mirjam zegt:

  Een nieuwe tactiek. Ze doet nu precies zoals de linksen doen om stemmen te verkrijgen: ze belooft de kiezers de hemel en daarna….gaat ze gewoon haar gang. Ze weet dat Franse burgers uiteindelijk altijd kiezen voor safe. Ze willen namelijk niet dat ze geraakt worden in dat waar het ’t meeste pijn doet: in hun portemonnee. Ze willen geen geld verliezen en als ze voor Front National gekozen hadden, dan was dit door de frexit wel gebeurd.

  Macron beloofde ook van alles en zal later en misschien zelfs niet zo veel later, weer alles herroepen en onmogelijk verklaren om voor mekaar te krijgen. De kiezers willen bedrogen worden, want de waarheid is zo hard en moeilijk om te verteren. Willen stroop om hun mond gesmeerd krijgen en als de stroop maar zoet is, dan is de buikpijn die erna komt niet zo voelbaar.

  Marine geeft hen nu hun zin, want ze wil zelf haar zin krijgen en het is met eerlijkheid niet te doen. De waarheid is veel te confronterend en daarom moet er nog iets van hoop uit een verkiezingsbelofte spreken, want hoop doet leven en verder hopen. If you can’t beat them, join them, moet ze gedacht hebben. Al is het maar tot je de buit binnen hebt en dan ga je pas echt aan de slag. Hoe het ook is: ik kan me niet voorstellen dat een standvastig iemand als Marine ineens 180 graden van gedachten veranderd, terwijl ze haar hele leven al dezelfde gedachten gekoesterd heeft. Ze WIL regeren en gaat het niet goedschiks, dan maar andersschiks. Het punt is dat ze haar doel wil bereiken. Haar doel om Frankrijk weer Frankrijk te maken en de grenzen te sluiten en al het gespuis eruit. Europa kan op verschillende manieren hervormd worden en daar hoeft de EU elite te Brussel géén deel meer van uit te maken, dus liegen doet ze ook niet. Ik hoop dat het haar de overwinning zal brengen, want in werkelijkheid probeert ze de Fransen te beschermen tegen zichzelf en hun eigen verkeerde keuzes.

  Like

 8. Willie zegt:

  Hetzelfde als Trump : veel beloven en niks geven doet de zotten in vreugde leven,en raad eens wie de ”zotten ” zijn ???

  Like

 9. Harry zegt:

  Hopelijk is dit een sluw plan van haar om zoveel mogelijk kiezers te winnen bij de volgende verkiezingen .
  Wie oprecht en duidelijk keihard tegen die verdomde EU en bijbehorende islamisering ageert wordt net als Wilders tot paria gedegradeerd .
  Door te bukken en ietwat gematigder te doen zou ze wellicht meer kiezers trekken en kan ze later hopelijk een tandje bij zetten om haar doel te bereiken .
  Schaar dit maar onder de noemer van : “het doel heiligt de middelen” .

  Mogelijk is Wilders wat te oprecht en te rechtlijnig om echt de grootste te worden .
  Jammer , want dat spreekt me toch het meeste aan .
  Maar de overgrote meerderheid is daar nog niet rijp voor !

  Zoals een goede vriend van me , die het in politiek opzicht altijd met me eens is , maar toch op die verdomde Pechtold stemde :
  “ja maar in ons eentje redden we het niet , zonder Europa staan we er alleen voor “.
  Bang gemaakt dus .
  “EN hij komt toch NOOIT in de regering” .
  Als ik dan zeg dat we voorheen in de EEG zaten en dat het toen ieder jaar een beetje beter ging en dat we sinds de EU alleen maar bergafwaarts gegaan zijn , dan zit ie vertwijfeld zijn hoofd te schudden .
  “Tja , misschien heb je wel gelijk , maar toch ………………….
  “Pechtold wil ook nog steeds meer van die geitenneukers hier binnenhalen “opper ik dan .

  Ja , dáár ben ik het ook niet mee eens !

  Maar wél op de klootzak gestemd !

  Het is om moedeloos van te worden , die mensheid !
  Een normaal goed verstand en dan toch op die eurofiele en islamofiele gek stemmen ???
  Hoe doorbreken we die waanzin ?

  Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   Harry 22 mei 2017 om 21:38

   Hoe doorbreken we die waanzin ?

   NIET! Die waanzin is niet te doorbreken! De meeste exemplaren van de soort Homo sapiens zijn volgzame kuddedieren. En dat vinden ze prettig, want dan hoeven ze niet zélf te denken. Dat doen hun verstandige leiders wel voor hen.

   Geliked door 2 people

  • Mirjam zegt:

   We hoeven die waanzin niet te doorbreken, want WIJ hebben die waanzin (gelukkig) niet en zullen die ook nooit krijgen. Er zijn mensen die ‘het’ zien en anderen die dit niet doen. Ik ben ervan overtuigd dat mensen die die waanzin wel erkennen, nooit zullen vervallen naar de andere kant en meegaan met die idiotenstroom.

   De ‘idioten’ die er wel aan vervallen zijn, hebben wél die kans andersom. Zij zullen misschien ooit het ‘licht’ zien en dan voor de waarheid kiezen. Maar daar kan men niet op wachten. Ik ben dankbaar dat ik ze wel genoeg ‘op een rijtje’ heb en niet één van hén ben.

   Like

 10. Geronimo zegt:

  Marine had dit op voorhand kunnen weten, had ze haar oor te luisteren gelegd bij de andere burgers dan het eigen kiesvolk. Je kon er tijdens de interviews op TV waarlijk nog moeilijk naast kijken, maar veel twijfelaars hebben uiteindelijk voor Macron gestemd, omdat ze een Frexit vreesden, en geen financieel avontuur wilden voor het welzijn van hun eigen financiële toestand/spaarcenten. Blijven hameren op het loslaten van de euro voor een soort nieuwe Franse frank, was dan ook een risicovolle gok. Zeker als je dan ook nog eens tijdens het grote debat ter zake volledig de mist in gaat. Dat was mijns inziens hét kantelpunt.

  Beloven dat Frankrijk meer soevereiniteit zou krijgen binnen de EU, ware waarschijnlijk een veel betere optie geweest. Wijzen op de dominante rol binnen Europa van aartsvijand Duitsland, zou daarbij een heuse katalysator kunnen zijn geweest, met daaraan gekoppeld de toezegging van een veel strengere aanpak van het terrorisme in al zijn facetten, iets waar nogal veel Franse burgers, ook die van buiten het FN, serieus wakker van liggen.

  Marine heeft bovendien in heel haar campagne ook de eerder linkse koers van vice-president Florian Phillipot gevolgd, zelf een hevig voorstander van ondermeer een Frexit. Daardoor vertoonde haar programma op veel vlakken ineens veel gelijkenis met dat van de uiterst linkse Melenchon. Waarschijnlijk heeft Marine gedacht op die manier veel linkse kiezers naar het FN-kamp te kunnen lokken, wat een verkeerd gok is gebleken.

  Deze linkse koers werd dan op zijn beurt bekritiseert door J.M. Le Pen, en viel al evenmin in goede aarde bij nichtje Marion Le Pen, zelf heel rechtsconservatief en ook nog eens diep katholiek, vandaar haar grote afkeer voor ondermeer abortus en homohuwelijken, en meer dan waarschijnlijk de echte reden voor haar (voorlopige?) vertrek uit de Franse politiek. Om die reden kon ze b.v. steeds moeilijker nog samen met Florian Phillipot door een zelfde deur.

  Intussen heeft Marine nagedacht over de reden van haar nederlaag, en besloten dat die lag in haar aangekondigde Frexit. Of het verlaten van deze piste een goede zet is met het oog op de komende parlementsverkiezingen in juni, blijft een open vraag. Het in ieder geval zo dat vice-president Florian Phillipot intussen zelf heeft verklaard te zullen opstappen mocht besloten worden de weg van een Frexit niet meer te bewandelen. Hij maakte zich in interviews sterk dat dit niet zou gebeuren. Intussen heeft de man, als ik me niet vergis, ook nog eens een soort eigen beweging in de schoot van het FN opgericht, genaamd “Les Patriottes”.

  Hoe een en ander uiteindelijk zal evolueren binnen het FN, blijft dan ook koffiedik kijken. Komt er een scheuring, of misschien een andere partijnaam, zoals al door Marine zelf werd geopperd, we zullen het weten na het eerstvolgende partijcongres. Maakt de in Frankrijk enorm geapprecieerde Marion Le Pen binnen enkele jaren haar rentree in de Franse politiek als voorzitster van een nieuwe partij, wie zal het zeggen? Feit is dat het FN een familiebedrijf van de Le Pens’s is, en dat deze naam bij veel Franse kiezers een niet door feiten gefundeerde negatieve bijklank heeft in de richting van extreem-rechtse partij, nazi gezindheid en nog van dat fraais, het resultaat van jarenlange hersenspoelingen van het kiesvee op dat vlak. Leugens lonen nog altijd, zeker als de gemiddelde kiezer niet bij machte is om in te zien dat, mocht dit werkelijk zo zijn, de Franse staat het niet zou hebben toegelaten.

  Het is misschien om die reden dat Marion Le Pen onlangs de idee opperde om eventueel haar familienaam Le Pen in de toekomst te vervangen door Marechal. Een come back als Marion Marechal dus. Marine Le Pen lijkt meer dan ooit politiek opgebrand. Wie leeft, zal zien. Benieuwd wat het in juni wordt. Hopelijk haalt het FN veel parlementszetels, maar niets is zeker binnen het Franse verkiezingssysteem.

  Tot slot, het is in de politiek niet zozeer van belang gelijk te hebben, maar vooral van gelijk te krijgen. En dat vergt veel politiek doorzicht, en ook een tikkeltje geluk. De juiste keuzes op het juiste ogenblik met andere woorden kunnen namelijk een wereld van verschil maken.

  Like

 11. Geronimo zegt:

  Doodzonde vanwege het nachtelijk uur: “Deze linkse koers werd dan..bekritiseert”, moest natuurlijk ‘bekritiseerd’ zijn.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s