Voorbeeldige imam (heeft ook niets met islam te maken)

 

Screenshot_148

(Door: D.G.M.H.)

Marokkaanse imam (foto) uit Ripoll wordt gezien als sleutelfiguur in terreurcel Barcelona en was bepalend in radicalisering jonge daders.

UPDATE – De imam uit Ripoll, die als spilfiguur gezien wordt in de terreurcel die de aanslagen pleegde in Barcelona en Cambrils, zou in België hebben verbleven. Spaanse media melden dat de man geregeld naar België reisde. Bronnen zeggen aan de VRT dat hij in Vilvoorde of Diegem is geweest. De politie heeft zijn woning doorzocht.

Vermoed wordt dat een van de lichamen die werden gevonden in het door een explosie ingestorte huis in Alcanar, dat van de islamitische geestelijke is.

Volgens de politie planden de daders van de aanslag op de Ramblas in Barcelona en van de mislukte aanslag in badplaats Cambrils hun terreur in het bewuste huis. De veiligheidsdiensten kondigden vandaag “verschillende gecontroleerde explosies” aan in Alcanar en zeggen dat de bevolking zich niet ongerust moet maken.

Intussen concentreren de speurders zich volgens mediaberichten meer en meer op de rol van de imam. Voor de politie geldt hij als de sleutelfiguur. Hij zou de jongeren geradicaliseerd hebben en de terreurcel hebben geleid. Ook familieleden van de verdachten geven aan dat de jongeren pas in religie geïnteresseerd raakten sinds de komst van de geestelijke. Het blijft onduidelijk of de imam nog leeft.

De imam Abdelbaki Es Satty zou volgens politiebronnen in de veertig zijn. Zijn buren schilderen hem af als een zeer gereserveerd persoon. Het was niet geïntegreerd in de moslimgemeenschap in Ripoll, een landelijke stad van 10.000 inwoners, waar iedereen iedereen kent en waar er ongeveer vijfhonderd Maghrebijnen zijn.

Nooit zou hij in zijn preken hebben laten blijken dat zijn interpretatie van de islam salafistisch of radicaal was.

In 2012 verliet hij de gevangenis in Castellón. Zijn arrestatie had iets te maken gehad met de terroristische aanslag van 2004 in Madrid waarbij 192 mensen om het leven kwamen. Tijdens de huiszoeking van gisteren vertelde een buur aan de Mossos dat hij dinsdag het laatst met hem had gesproken, en dat hij hem had verteld dat hij van plan was terug te keren naar Marokko met zijn familie, waar hij meerdere kinderen had verlaten.

Abdelbaki is sinds 2015 imam in Ripoll. Daar moet hij in contact zijn gekomen met de jonge verdachten die ondertussen geïdentificeerd zijn door de Mossos: Driss en Oukabirm Moussa, Mohammed Younes Hychami en Abouyaaqoub. Aallaa Said was afkomstig uit de stad Ribes de Freser, op 13 kilometer van Ripoll.

De gemeenschap van Ripoll dacht dat hij ofwel naar Marokko was teruggekeerd, ofwel naar België was verhuisd.  Volgens onderzoeksbronnen is hij naar Alcanar getrokken om de aanslagen op La Ramblas in Barcelona en Cambrils voor te bereiden.

De groep was van plan om een veel grotere aanslag in Barcelona te plegen. Maar de toevallige explosie in Alcanar van afgelopen woensdagavond dwong hen de plannen te wijzigen. Onderzoekers vermoeden dat een van de lichamen gevonden in het huis van Alcanar dat van de imam is.

Bron:
www.hln.be
HLN Be.

___________________________________

Alle moslims halen de voeding voor hun gewelddadige en haat zaaiende ideologie uit de koran, waarmee ze in feite meehelpen terreur en haat te verspreiden. Zo wordt hen al jong geleerd: “Dood Joden en christenen, waar ge ze ook vindt”.

Dit zijn haat zaaiende lessen, die volgens onze grondwet strafbaar zijn, maar door onze vrijheid van godsdienst niet verboden kunnen worden. De politici durven de wetgeving bij deze paradox niet aan te passen, dus zolang de moslims niet zelf MASSAAL in opstand komen tegen de uitwassen van de islam kunnen we niemand van hen vertrouwen, want ook de terreurdaders bevinden zich onder hen.

Wat zouden wij dan zelf kunnen doen ? We zouden bijvoorbeeld openlijk onze minachting kunnen tonen voor hun geloof en laten merken dat we hen als volgelingen van Mohammed wantrouwen.

Zolang ze hun koran als “de waarheid” zien, leren ze daaruit dat ze ons als “minder dan varkens” moeten beschouwen. . .

Waarom zouden we het respecteren dat ze zo over ons denken? Waarom negeren wij ze dan niet gewoon, als collega, als caissière, als buren enz…?

Dit is geen oproep tot haat, maar een reactie, omdat ze door de koran leren ONS te haten Wereldwijd is er islamterreur, omdat er wereldwijd opdracht tot terreur in de koran wordt gelezen.

DIT MOET GESTOPT WORDEN!

Door:
D.G.M.H.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, koran, Marokkanen, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op Voorbeeldige imam (heeft ook niets met islam te maken)

 1. Johan zegt:

  Alle imams het land uit. Het zijn allemaal smerige, geestelijk gestoorde volksverlakkers.
  Weg met de islam !

  Geliked door 1 persoon

 2. Jean zegt:

  Jammer dat dergelijke zwijnen geboren mogen worden, dadelijk afmaken is de enige redding voor Europa.
  islam = IS, IS = moorden & verkrachtingen, moorden & verkrachtingen = islam.
  Nogmaals, ik ben 1.000% tegen elke vorm van geweld maar die zandbaksmeerlapperij maakt er een uitzondering op, die vuiligheid smeekt om “oog om oog, tand om tand”.
  En zeggen dat we dat allemaal te danken hebben aan dat Duits monster merkel en die Italiaanse griezeltroela samen met die EU misdaadorganisatie een organisatie die vanaf dag één van haar ontstaan enkel en alleen maar ellende heeft binnengebracht en ons miljarden heeft gekost en nog miljarden zal kosten als we ze niet snel totaal uitschakelen.

  Like

 3. Benesha zegt:

  De moslims in dat dorp wisten van niets. De familie had het niet zien aankomen. Als ik het dus goed begrijp zou die halvegare imam alleen haatprediker tegen een paar jongeren zijn geweest en voor de rest van die bende maangodgelovigen de gematigdheid zelve zijn geweest. Kijk, daar geloof ik nu eens geen reet van. Je kan er donder op zeggen dat er elke week haat werd gepredikt. Alleen zijn het de soldaten, de jonge soldaten die het moeten uitvoeren. Die familie weent voor de camera’s zeker niet voor de slachtoffers.

  Geliked door 1 persoon

  • Renske zegt:

   Dacht ik ook al direct toen ik ze zag huilen. Ze huilen vanwege hun zonen en/of neven. De daders dus. Als
   veel mensen geloven dat ze huilen voor de slachtoffers dan vrees ik het ergste. Ze zeiden het wel en daar gaan ze al voor in het liegen

   Like

 4. Elisah zegt:

  Het schijnt dat de Ramblas niet het eerste doelwit was, maar de Sagrada Familia, de Katholieke kathedraal, in Barcelona.
  Hun plan kreeg een wending omdat de 160 gasflessen, die in het bestelbusje de kerk in had moeten rijden om daar te exploderen, voortijdig tot ontploffing waren gekomen in hun villa.
  De Ramblas was een, zeg maar , plan B.

  Geliked door 1 persoon

 5. Aegolius cs zegt:

  Altijd onverwacht slaat het noodlot voor deze moeders toe en zij schamen zich diep voor de slachtoffers der islam, nietwaar?

  Moeder terrorist kan het niet geloven: “Iemand maakte ze gek”

  De klokken sloegen zeven uur deze vanavond in het Pyreneeëndorp Ripoll toen een vijftigtal Marokkaanse vrouwen en mannen een minuut stilte hield voor de slachtoffers van de aanslagen in Barcelona en Cambrils. Het waren niet zomaar Marokkanen. Elf van hen waren directe familieleden van de jonge terroristen die het dorp maar ook hun eigen ouders in verbijstering hebben achtergelaten.

  http://www.hln.be/hln/nl/922/Nieuws/article/detail/3236922/2017/08/19/Moeder-terrorist-kan-het-niet-geloven-Iemand-maakte-ze-gek.dhtml

  Like

 6. Aegolius cs zegt:

  Marokkaanse jongeren schizofrenie
  Snellere toeleiding naar de reguliere zorg

  Pharos | Toeleiding Marokkaans-Nederlandse jongvolwassenen met schizofrenie naar de reguliere zorg | 2013

  Pharos gaat met behulp van subsidie van Fonds Psychische Gezondheid Marokkaans-Nederlandse jongvolwassenen met een dreigende psychose eerder toeleiden naar de reguliere zorg.

  Bij Marokkaanse Nederlanders komen schizofrenie en andere psychotische stoornissen vijf keer zo vaak voor als bij autochtone Nederlanders. Bij de jongere generatie mannen zelfs zeven keer zo vaak. Passende behandeling van …………

  https://www.psychischegezondheid.nl/action/onderzoeken_projecten/353/marokkaanse_jongeren_schizofrenie.html

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Waanzin!
   Bijna al dat mocro-tuig is schizofreen en psychopaat.
   Geen wonder als de hele familie het met elkaar doet
   Flikker ze ALLEMAAL het land uit, in plaats van er medisch aan te knutselen…

   Geliked door 1 persoon

 7. Marian zegt:

  Ik wou dat ze met deze sprookjes ophielden, De islam is verwerpelijk en wrede ideologie en niets anders gewoon.

  Geliked door 1 persoon

 8. Jan zegt:

  Het bloed op straat in Barcelona is nog niet opgedroogd of de neo-nazi’s van het EP komen met de volgende bagger, getiteld: “The Untapped Potential of (Muslim) Migration and How (Muslim) Refugees Can Inspire Us All”

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s