De Russen zijn de schuldigen: Trans-Atlantische denktank maakt Kremlin voor escalatie in Catalonië verantwoordelijk

Screenshot_97

(Vertaling: E.J. Bron)

Lachwekkend – Trans-Atlantische kringen verspreiden nu de bewering dat Rusland achter de escalatie van de crisis in Catalonië zou zitten. Deze beschuldiging is terug te vinden in een actueel bericht van de grootste Spaanse krant “El Pais”, die verwijst naar de “analyses” van de “Alliance for Securing Democracy” van het Trans-Atlantische German Marshall Fund.

Duits - Zuerst

Russische media, aldus de bewering, zouden het conflict gebruiken om het streven naar onafhankelijkheid in Catalonië, “om Europa te destabiliseren”. Na vermeende ingrepen om de Brexit te bevorderen, Trump aan de macht te brengen, Le Pen in de Franse verkiezingen en ook de AfD in Duitsland sterker te maken, zou de “Russische online beïnvloedingsmachine” nu actief geworden zijn in Catalonië om de regering in Madrid en als gevolg daarvan de EU van slag te brengen.

Letterlijk zegt men dat de Russische “beïnvloedingsmachine” “op volle toeren” zou draaien. Brett Schaffer van de “Alliance for Securing Democracy” verklaart tegenover “El Pais” dat het de perfide strategie van de “pro-Russische beïnvloedingsmachine” zou zijn om “informatie te creëren, die vaak reëel en vaak fake is”. Rusland zou ook niet tot doel hebben dat Catalonië per se autonoom wordt, Rusland zou echter “breuken willen creëren om langzaam de democratie en de instellingen van Europa te ondermijnen”.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, Desinformatie, Elite, Europa, EUSSR, Hypocrisie, kwaadaardige opzet, propaganda, Rotzakken, Rusland, Spanje. Bookmark de permalink .

13 reacties op De Russen zijn de schuldigen: Trans-Atlantische denktank maakt Kremlin voor escalatie in Catalonië verantwoordelijk

  1. Thoth zegt:

    Tuurlijk. Nog even en dat gaat Timmerfranz (EU) dit ook verklaren.

    Like

  2. Statler & Waldorf zegt:

    Stel dat dit waar zou zijn, stel hé?
    Dan is het nog steeds geweldig.
    Opbreken en afbreken die EU.

    Like

  3. Geweldig, de Russen laten ons tenminste niet in de steek om die EU af te breken.

    Like

  4. paulzwueste zegt:

    We zitten weer midden in de tijd van de koude oorlog .
    Toen vond ik iedereen die sympathiseerde met Rusland een verrader.
    De linkse salon-socialisten die wij salon-communisten noemden en die zichzelf, als ze dronken waren, echte “communisten” noemden, waren toen de helden van het verzet
    tegen de gevestigde orde.
    Onverbrekelijk verbonden met de strijd tegen de Amerikaanse inmenging in Vietnam.
    Nu betrap ik mijzelf er op dat ik in de huid van die salon-communisten ben gekropen.
    Ik heb overal Russische filmposters opgehangen, volg een cursus Russisch in 14 dagen om Russische films zonder ondertitels te kunnen volgen, en drink uitsluitend Russische wodka.

    Vooral dat laatste gaf de doorslag en houdt mij overend.

    Geliked door 5 people

  5. Thom zegt:

    Ja daar zijn de Russen inderdaad voor verantwoordelijk. De Russen doen ook stiekem viagra in de jeneverflessen van Juncker en daarom staat hij de regeringsleiders continu af te lebberen.

    Geliked door 3 people

  6. Mary zegt:

    Democratie van Europa?, oh hebben we tot nu toe niets van gemerkt, in Nederland wil men het referendum zelfs verbieden. Stel je voor de stem van het volk, echte democratie, nee hoor, ze krijgen het Spaans benauwd. Als we het over democratie hebben denk ik dat Rusland daar eerder voor in aanmerking komt, de bevolking aldaar is volgens de laatste peilingen zeer tevreden over zijn leider.

    Like

  7. Benesha zegt:

    Gelukkig hebben de velen, die deze als democratie vermomde policor dictatuur verafschuwen, de Russen nog.

    Like

  8. scherpschutter zegt:

    Geef mij de russen maar. De E.U met zijn walgelijke figuren kan de pot op. Timmermans, het zwijn, weg ermee.

    Like

  9. Rensk. zegt:

    Volgens mij geloven die Bobo’s in de top dat ook echt. Bij mensen die gestoord zijn en niet te vertrouwen zijn zie je dat ze altijd een ongezonde achterdocht hebben en daar een zondebok voor zoeken als iets niet loopt zoals ze in hun hoofden hebben. Het zou me niet verbazen als ze dit rondstrooien en zelf ook nog geloven ook

    Like

  10. Cynicus zegt:

    Ja joh zouden de Russen of Trump ergens niet de schuld van krijgen ?!

    Wat een onzin.

    Echt een klucht..

    Like

  11. Rookmelder zegt:

    Och, het is zo makkelijk gezegd, het ligt allemaal aan Trump of de Russen. En als laatstgenoemde zich erin zouden mengen om de EU te ondermijnen, zou ik zeggen, ga door tot die hypocriete zichzelf verrijkende, dictatoriale en onnodig kapitaal verkwistende bende implodeert..

    Like

  12. tjonge zegt:

    welnee joh, trump heeft het gedaan….en anders wilders…

    Like

Plaats een reactie