Spaanse rechtbank schorst zitting Catalaans parlement

Screenshot_118

In Spanje heeft het Spaans Grondwettelijk Hof geoordeeld dat het Catalaanse parlement niet mag samenkomen op maandag. De Catalaanse politici wilden er op maandag de onafhankelijkheid uitroepen.

Het hof oordeelde dat het uitroepen van de onafhankelijkheid een ‘schending van de grondwet’ zou zijn. Spaanse premier Mario Rajoy waarschuwde de Catalaanse regering om haar plannen niet voort te zetten.

Voor de Catalaanse regering is het duidelijk. In het referendum zondag koos 90% voor de onafhankelijkheid. Dat meer dan 50% niet kwam stemmen, doet er niet toe. De uitslag zou bindend zijn, zo had de regionale leiding op voorhand gezegd.

Lees verder>>>
(h/ “Wachteres”)
De Standaard

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Catalonië, democratie, dictatuur, Justitie, Overheid, Spanje, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

3 reacties op Spaanse rechtbank schorst zitting Catalaans parlement

  1. Zijn de stemmen daar ook door beroepstellers geteld?

    Like

  2. Jan zegt:

    Spaanse regering verwacht blijkbaar een burgeroorlog in Catalonië: oorlogsmaterieel naar Barcelona gestuurd

    Das Verteidigungsministerium in Zaragoza beauftragte den militärisch-logistischen Dienst (Rückwärtiger Dienst) mit der Entsendung von einem Militär-Convoy bestehend aus 20 Fahrzeugen, die mit Etagenbetten, Feldküchen,Spinten, mobile Duschen, Decken, Waffen und Munition beladen waren.

    https://volksbetrugpunktnet.wordpress.com/2017/10/07/spanische-armee-entsendet-ausruestung-nach-barcelona/

    Like

Plaats een reactie