Babiš wil “strijd tegen immigratie” in de EU

Screenshot_4

(Vertaling: E.J. Bron)

Politieke ruk naar rechts in Tsjechië: de populistische partij ANO behaalt bij de parlementsverkiezingen de meeste stemmen. Partijchef Andrej Babiš (foto) kondigt daarop een harde koers in Europa aan.

De winnaar van de Tsjechische parlementsverkiezingen, Andrej Babiš, wil bij andere EU-landen om ondersteuning voor zijn anti-immigratie koers werven. “We moeten thema´s voorbereiden, we moeten in de Raad van Europa (de staats- en regeringschefs) duidelijk maken wat we willen veranderen”, zei de chef van de populistische partij ANO zaterdagavond in een interview met het persbureau Reuters in Praag.

Als voorbeelden noemde Babiš “een oplossing op het gebied migratie, de strijd tegen immigratie”. Babiš wil zich met zijn initiatief niet tot de Visegrad-landen beperken, die voorstander zijn van een strikte anti-immigratie politiek. Met de conservatieve Oostenrijkse verkiezingswinnaar Sebastian Kurz zou men zeker een bondgenoot hebben, zei Babiš. Die zou met het oog op de immigratiepolitiek dezelfde houding hebben als hij. “De Visegrad-groep heeft meer bondgenoten nodig, we hebben Oostenrijk en andere landen, op de Balkan, Slovenië, Kroatië of misschien anderen nodig.”

De partij ANO wordt in het nieuwe parlement met 78 van de 200 zetels de grootste partij. Babiš, die vaak wordt vergeleken met de Amerikaanse president Donald Trump, zal vermoedelijk de nieuwe regeringschef worden en de sociaaldemocraat Bohuslav Sobotka aflossen. Desondanks staat de miljardair voor een moeilijke regeringsvorming. In totaal komen er negen partijen in het parlement. De huidige sociaaldemocratische regeringschef Bohuslav Sobotka en de christendemocraten, die samen met ANO een coalitie hadden gevormd, verklaarden al niet tot een coalitie onder Babiš te zullen toetreden. Babiš verklaarde echter in het interview met Reuters met alle partijen te willen praten. Een bondgenootschap met de “rechts-extremen” zou hij niet willen, verzekerde hij.

Na het tellen van alle stemmen behaalde ANO 29,64% van de stemmen. De “rechts-extreme” en EU-vijandige SPD deed het verrassend goed met 10,64% van de stemmen. De liberaal-conservatieve ODS behaalde 11,32%. De sociaaldemocraten van minister-president Sobotka kregen maar 7,27% van de stemmen (was 20,5%).

De door Babiš opgerichte partij ANO heeft zowel stemmen uit het rechtse als het linkse kamp gekregen. Ze belooft de belastingen te verlagen, corruptie politici uit hun ambt te verjagen en de Europese grenzen hermetisch af te sluiten, opdat er geen enkele vluchteling in Tsjechië wordt opgenomen. Babiš heeft zich ten doel gesteld zijn land als een economische onderneming te willen leiden.

Volgens “Forbes Magazine” is Babiš met een vermogen van ongeveer $ 4 miljard de op één na rijkste man van Tsjechië. Tot zijn ondernemingsimperium behoren media-, chemie-, landbouw- en levensmiddelenconcerns. Zijn opkomst begon met de opbouw van de meststoffenfabriek Agrofert in de jaren-90. Hij nam de controle in de onderneming over en zetten een expansieve koers in. Inmiddels behoren meer dan 250 bedrijven tot zijn conglomeraat, met activiteiten in 18 landen, waaronder Tsjechië, Slowakije, Hongarije en Duitsland, waar hij de grote bakkerij Lieken bezit. In totaal geeft Babiš werk aan 34.000 werknemers.

In 2014 werd Babiš minister van Financiën in de regering van Sobotka. Hij moest in mei echter aftreden, omdat hij beschuldigd werd van belastingbedrog. Babiš heeft zijn onschuld bezworen.

Bron:
www.faz.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Immigratie, Tsjechië. Bookmark de permalink .

20 reacties op Babiš wil “strijd tegen immigratie” in de EU

  1. MF zegt:

    Het is in Europa afgelopen met het linkse gelul.

    Geliked door 3 people

  2. williaan zegt:

    Alleen de Oost Europese landen durven/proberen wat te doen aan de ongebreidelde instroom van z.g. asielzoekers.

    Geliked door 1 persoon

  3. Pietersen zegt:

    Iedere ondermijning van de EU is mij welkom.

    Geliked door 2 people

  4. Sjaak zegt:

    Daarbij geeft het maar een veroorzaker !
    Eruit met die moslimhap, voordat alles naar de kloten gaat !
    https://scontent-amt2-1.xx.fbcdn.net/v/t1.0-9/22549524_1424656950965347_5353498899457708180_n.jpg?oh=cfb9166c48a34aba120bbb1f9a415323&oe=5A714B11

    Geliked door 1 persoon

  5. Hendrik zegt:

    Gewoon alle moslims eruit, dan mag je van mij verder regeren. Die lui zijn gewoon een tikkende tijdbom en daar zit ik niet op te wachten

    Geliked door 1 persoon

  6. kruisridder zegt:

    Hoe meer linkse regeringen en parlementen er door de ´´rechts-populisten” om zeep worden, hoe liever ik het zie.

    Geliked door 1 persoon

  7. Ad de Koning zegt:

    Er komen de laatste tijd steeds betere berichten, zo heeft Sebastian Kurz van Oostenrijk George Soris geinformeerd dat zijn Open Society Foundation 28 dagen de tijd krijgt om haar operaties in Oostenrijk te staken of anders “juridische actie tegemoet kan zien wegens de poging om de democratie van de natie te ondermijnen”., ook een uitstekend bericht.

    Geliked door 1 persoon

  8. Marc zegt:

    Gisteravond laat opende de VK met een hoofdartikel waarin Kurz Soros 28 dagen de tijd gaf om al zijn Open Society instellingen uit Oostenrijk te verwijderen, met als argument dat hij het als kanselier niet kon toelaten dat Soros’ organisatie de natie ondermijnde.

    Dit hele artikel is in de VK nergens meer terug te vinden, ook niet via hun zoekmachine.

    Vanmiddag vond ik op FB een bericht van ene JP Hentz, waarin deze een actie publiceert van ene Fitton (Verenigde Staten) om een rechtszaak tegen de Amerikaanse regering van Obama te starten. Reden: Obama zou via de Amerikaanse ambassadeur in Bulgarije, Jess Baily, Soros toegang hebben gegeven (en gefinancierd met $5 m) om de conservatieve Bulgaarse regering onderuit te halen en Bulgarije rijp te maken voor massa-immigratie.

    Geliked door 1 persoon

  9. jungleelephant zegt:

    Hoe meer landen zich gaan verzetten hoe beter!Misschien wordt het dan nog eens wat!

    Like

  10. Sabeltant zegt:

    Dit geeft moed aan de landen die met dezelfde EU-moslim-migratieshit zitten.
    Deel en zegt het voort!

    Like

  11. Mary zegt:

    Perfect dat Kurz en anderen nu rechtstreeks die Soros en alles wat daar mee te maken heeft aan gaan pakken.

    Like

  12. Rensk. zegt:

    Het is ook het meest belachelijke in de gehele geschiedenis. Je vijanden met open armen ontvangen. Nog nooit eerder vertoont in de geschiedenis.

    Like

    • MF zegt:

      Het establishment ziet ze niet als “vijanden”, maar cultuur verrijkers en voorkomers van Europese “incest”(Schauble)., die we om economische redenen nodig hebben vanwege de vergrijzing. Kleine vergissing….

      Like

  13. Wachteres zegt:

    http://www.dailymail.co.uk/news/article-5006907/MARK-ALMOND-shock-elections-Germany-Austria.html

    The autumn of Europe’s discontent: As an anti-immigration Eurosceptic billionaire is set to be new Czech PM, MARK ALMOND explains why voters across the EU are rejecting everything Brussels stands for

    Now is the autumn of Europe’s discontent. With the shockwaves of recent election results in Germany and Austria, which have seen a surge in support for far-Right nationalist and Eurosceptic parties, still reverberating, it is the turn of the tiny Czech Republic to trigger yet more angst in Brussels.

    The pro-Europe political Czech establishment has been upended by a 63-year-old Eurosceptic, anti-immigration, pro-Russian billionaire who is being hailed as the ‘Czech Donald Trump’.

    Andrej Babis, whose party is the bluntly named Action for Dissatisfied Citizens (ANO), won 29.6 per cent of the vote at the weekend, or 78 out of 200 seats in the lower house, firmly shifting his nation to the Right.

    Like

Plaats een reactie