EU wil toegang tot bankrekeningen kunnen laten blokkeren

Screenshot_84

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

Tot nu toe konden banken de tegoeden van klanten pas blokkeren in geval van insolventie. Brussel wil hen dat nu zelfs van tevoren toestaan.

Contra magazine

Volgens de “Goldseiten” zijn de Brusselse eurocraten een volgende aanslag op de burgers van plan. Niet alleen de “bankenunie” (dus de gezamenlijke aansprakelijkheid van de banken in de eurozone) dient er te komen, nu wil men het de banken ook toestaan om de tegoeden van de spaarders al bij “te verwachten liquiditeitstekorten” te blokkeren – net zoals dat al in Cyprus het geval was.

Dat betekent: je kunt weliswaar nog steeds geld op je rekening of spaarrekening storten, maar opnemen kan dan niet meer. En dat zelfs nog voordat (!) een bank daadwerkelijk in serieuze betalingsmoeilijkheden komt. Zodoende wil Brussel zogenaamde “bankruns” voorkomen en het aan de kredietinstellingen toestaan in geval van insolventie ook de tegoeden van de klanten (“bail-out”) te gebruiken.

Al met al lijkt men er in Brussel – vooral als gevolg van de druk van de Spanjaarden, de Fransen en de Italianen – zeer in geïnteresseerd te zijn om vooral de Duitse [Nederlandse!?] spaarbanken en coöperatieve banken te integreren in deze eurozone-banken-aansprakelijkheidsunie, omdat deze in vergelijking met de wereldwijd speculerende privébanken naar verhouding solide zouden zijn. In geval van bank-faillissementen zou men er in ieder geval behoorlijk veel geld uit kunnen trekken.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, euro, EUSSR, Graaien, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

44 reacties op EU wil toegang tot bankrekeningen kunnen laten blokkeren

 1. Bob Fleumer zegt:

  Ze zitten in Brussel tot met hun grijpgrage vingers in onze kwartjes en dubbeltjes het is de hoogste tijd om uit te stappen van de EU en tegelijk Rutte met groot verlof te sturen want anders tekent hij weer bij het EUkruisje zoals altijd, wat een slappe figuur is dit.

  Liked by 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Datgene wat de EU nu weer doet is een belangrijk teken aan de wand.
   Volkeren aan banden leggen.

   Diezelfde banden zullen eenmaal bij de EU-top om hun nekken worden gestrikt.

   Liked by 2 people

   • paulzwueste zegt:

    Het aantal spaarders bij banken is dramatisch teruggelopen.
    Als deze soort maatregelen eenmaal wordt ingevoerd zal het volk massaal hun geld van de bank halen en voortaan overal cash willen betalen.
    Dat krijg je dan…
    Als je aan het geld van het volk komt zullen de anti EU-groepen enorm in kracht winnen.
    Hoe zal het gaan met beleggingen…?

    De toekomstige vernietiging van deze EU zal daardoor steeds waarschijnlijker worden.

    Liked by 2 people

 2. tjonge zegt:

  zijn er nog mensen die veel geld hebben op een spaarrekening met een half procentje rente ?
  dan ben je toch echt wel een dief in eigen portemonnee…
  laat al die banken toch doodvallen, doe nog liever mijn geld onder mijn matras dan die witteboordencriminelen te spekken…

  Liked by 4 people

  • Mirjam zegt:

   Juist, Tjonge, je hebt gelijk.
   De EU elite wil de volledige macht hebben over de burgers van Europa. Door te manipuleren met het geld van de spaarders/rekeninghouders en zelf de regie erover te voeren, wanneer iemand wel of niet aan zijn geld mag, overgaan ze hun macht. En daarom moet, volgens hen, deze machteloosheid teniet worden gedaan en gelimiteerd worden dat zij dat mandaat wel krijgen. Zo verliezen we beetje bij beetje ons identiteit en ons zelfrecht om te beschikken over ons eigen verdiende geld.

   En als ze dit lukt, dan schaffen ze daarna het contant geld af, zodat ze de totale macht in handen hebben over de financiën van heel Europa en haar burgers. Ze kunnen ons zo makkelijk een hongerdood laten sterven als ze de rekeningen besluiten te blokkeren, zodat mensen geen geld voor de normale dingen meer kunnen krijgen om te overleven en dit pressiemiddel gebruiken om andere dingen weer gedaan te krijgen die zij van het volk willen. De EU elite is een verbond uit de hel.

   Liked by 4 people

   • tjonge zegt:

    “Ze kunnen ons zo makkelijk een hongerdood laten sterven”
    .
    stel je eens voor mirjam, contant geld afgeschaft en brussel volledig controle over uw bankrekening ?
    dan zal brussel van elke “dissident” (lees anti-eu/islam) fijn zijn rekening blokkeren, kwestie van tijd dat ie dan totaal aan de grond zit/uitgehongerd.
    .
    moet toch DE natte droom zijn van brussel !
    ein volk, ein reich !

    Liked by 3 people

   • Mirjam zegt:

    Ja, Tjonge, en wat gebeurt er dan? Dan zal er oorlog en opstand komen, maar vooral roof, want mensen moeten toch kunnen eten anders gaan ze dood.
    Dan wordt het ieder voor zich en gegarandeerd dat de lui in Brussel zich weg zullen moeten maken, want de Franse revolutie is er niets bij wat er dan gebeurd. Er zullen verschillende koppen rollen, want als één ding is wat de EU onderschat, dan zijn het de burgers. ZIJ hebben ons nodig, wij hun niet.

    Op de een of andere manier hebben ze de burgers wijsgemaakt dat zij sterker zijn dan hun, maar als iedereen er eens goed naar kijkt, dan zie je gewoon dat dat volslagen idioot is. Wij zijn met meer mensen, dan zij ooit zullen zijn, maar dat dringt niet tot ons door. De EU weet dat echter wel en daarom moeten onze burgers onder de duim gehouden worden, want ZIJ hebben ons en ons geld nodig om macht over uit te kunnen voeren. Om de door hen zo gewilde dingen te laten uitvoeren. Ze kunnen het niet alleen. Want zouden zij alleen staan, dan vielen ze weg in de grootte van ons continent. Vandaar die manipulaties, de regie die ze hanteren om ons in die richting te sturen waarin ze ons willen hebben. Op naar de totale macht, dat is de leus die op hun voorhoofd staat. En op dat van ons staat pion 1, pion 2, pion 3 etc. Zodra de burgers zich echter zullen realiseren dat zij eigenlijk niets zijn en hun machtswellust te ver zal gaan, dan is het voorbij met deze verschrikkelijke dictators en achteraf zullen we ons dan afvragen, waarom we het niet eerder gestopt en ingezien hebben.

    Liked by 1 persoon

   • Yvonne Koster zegt:

    Het is net als in de Hitler tijd, hij beloofde het volk werkgelegenheid door o.a. autobanen aan te leggen. Dat dit ook een andere bedoeling had, hadden de meeste Duitsers niet door. Hetzelfde geldt misschien voor de E.U. Met veel tam-tam en beloftes is dit geïntroduceerd. Hun macht nam duidelijk toe, meer landen werden toegevoegd, terwijl deze in een erbarmelijke financiële staat verkeerde. De E.U. weet van geen ophouden en dit is opnieuw het bewijs. Ik ben bang dat President Rutte, dit niet doorziet. Of misschien ook wel, maar indien hij niet meer President had kunnen worden van Rutte III was er zeker voor hem een belangrijke post bij de E.U. voor hem weggelegd. Daarom zal hij zich nooit kritisch uitlaten over de uitbreidende macht van de E.U.

    Like

  • guusvelraeds zegt:

   Totdat men in opdracht van de EU het contante geld afschaft. Ga dan fysiek goud of zilver kopen.

   Liked by 2 people

 3. Mary zegt:

  Daar zijn ze al een tijdje mee bezig om te zorgen dat ze aan je geld kunnen komen!!!!.

  Liked by 2 people

 4. Jan Wandelaar zegt:

  Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Kan nooit goed eindigen voor die Erdogan.
   Ik denk dat hij t.z.t. met een bloedrode Mexicaanse stropdas naar z’n eigen begrafenisfeestje zal mogen komen.

   Like

 5. Rensk. zegt:

  Tja een appartement kopen dus in de stenen leggen. Echter ik vrees dat op den duur (nu al het geval met afgeloste huizen ) de Overheid daar verder hun takken in gaat steken. Wat moet je dan nog.Bepaald moment is er geen enkele uitweg meer vrees ik. MIsschien steeds een klompje goud kopen als je nog wat overhoudt van inkomen. Ik begin het behoorlijk benauwend te vinden. Dat stel engerds daar in Brussel en regeringen in West Europa.

  Liked by 1 persoon

  • tjonge zegt:

   goud kun je niet eten beste rensk, zodra de echte shit the fan hits hier in europa zal er totale anarchie ontstaan, dan heb je niks aan goud, alle infrastructuur zal stoppen, winkels worden niet bevoorraad, geen gas,water en stroom, etc….
   wapens en voedsel zal het enige zijn wat je dan zal redden.
   dus beter een stuk grond om eigen voedsel te verbouwen, veel blikvoer van tevoren inslaan en wapens om dat voedsel te verdedigen…
   .
   of op tijd emigreren….

   Liked by 2 people

 6. Statler & Waldorf zegt:

  Kim Jong-un zal binnenkort wel een cursus ‘hoe knijp ik het volk tot aan de laatste druppel uit’ komen volgen in Brussel.
  De EU is namelijk een dictatuur in optima forma waar zelfs de grootste dictator zijn licht kan komen opsteken.

  Liked by 2 people

 7. abouneenee zegt:

  De EU doet wel meer dingen met je bankrekening die je misschien helemaal niet wilt:
  https://www.consumentenbond.nl/betaalrekening/psd2

  Like

 8. floris zegt:

  EU is hard o weg een totalitaire staat te worden waarbij de burgers in volledige dictatuur leven. Nu nog de lang voorbereide afschaffing van het contante geld. Bitcoin kan nog wat zijn. Maar het is jammer dat de meeste mensen het 4e Rijk niet ziet aankomen. Maar ja, dat is altijd al zo geweest. Voor de 2e wereldoorlog ging het keven ook gewoon door en hield men z’n mond. Het is het pure kwaad dat de geesten troebel maakt. We moeten bidden dat het goede overwint.

  Liked by 1 persoon

 9. sabina zegt:

  Edelmetalen kopen of Bitcoins, laat ze lekker de tering krijgen ze blijven met hun poten van mijn verdiende geld af waar ik al 50% belasting over betaald heb

  Like

  • Rensk. zegt:

   Als je met die 50 procent inkomstenbelasting bedoeld dan is je belastingdruk nog vele malen hoger. Want over je verdiende geld betaal je tot 90 procent belasting als je alles meetelt. Belasting toegevoegde waarde etc etc

   Like

 10. Oeps48 zegt:

  Goede dag Dames en Heren.
  En zo wordt er elke dag weer een beetje van onze vrijheid afgeknabbelt. De EU weet als geen ander, hoe ze ons heel vakkundig in de schulden moeten steken en ons van onze spaarcenten moet afhelpen. Je zou denken, dan stop ik mijn centjes maar in een oude sok in het matras, maar dat heeft geen zin meer. Binnenkort kun je immers niet meer met contant geld betalen. Alles wordt gedigitaliseerd. Waarom pikken we dit nog ???
  Nexit, nexit nexit, NEXIT !!!

  Liked by 1 persoon

  • Marian zegt:

   Oeps, ik ben het weer helemaal met je eens. We worden belazert bij het leven, maar ik word hier zo moe van.

   Like

  • Cynicus zegt:

   Je kan wel met contant geld betalen. Doe dat dus en zit hier niet alleen maar te mauwen. Woorden en daden. Ik betaal elke dag met contant geld en haal geld uit de muur elke week. En winkels waar je niet contant kan betalen vermijden. Laat bijvoorbeeld Marqt of zo maar de tering krijgen.

   Like

   • Oeps48 zegt:

    @ Cynicus (26 oktober 2017 om 13:21)
    Cynicus, je moet wel goed lezen en ook de berichten volgen !!!
    Ik had het niet over “NU”, maar over “BINNENKORT”.
    Je kunt – binnenkort – echt niet meer met contant geld betalen. Er wordt momenteel heel hard aan gewerkt, om het hele betalingsverkeer te digitaliseren. We worden stap voor stap voorbereid, om nog uitsluitend electronisch te betalen. De propaganda draait al op volle toeren. Er verdwijnen ook al steeds meer geldautomaten. Het is nog slecht een kwestie van korte tijd.

    Like

 11. M. zegt:

  Dat is makkelijk kunnen ze iedereen die niet in hun zieke gareel loopt de bankrekening blokkeren zodat er ook niet meer betaald kan worden en men eindigt in het gevang. Psychopaten hebben geen medelijden met u als volk.

  Liked by 1 persoon

 12. Cathja zegt:

  Het is niet verstandig om (veel) geld bij welke bank dan ook te stallen. We hebben gezien wat er op Cyprus is gebeurd. Mensen konden maar mondjesmaat bij hun geld komen, toen banken dreigden om te vallen.
  Zolang contant geld een wettig betaalmiddel is, staat het mij vrij om dat op te nemen (want het is mijn eigen geld) en er zelf heel goed op te passen. Ik vertrouw bijna niemand meer als het gaat om gedane beloften (uw spaargeld is tot ‘een ton’ verzekerd door de staat), en zeker in deze tijd, waar zekerheden in feite niet meer bestaan, doet een ieder er goed aan om passende maatregelen te nemen.
  Ik zie Brussel er voor aan dat ze plotseling als een duvel uit een doosje komen om ons op een onaangename wijze te ‘verrassen’ als ze per direct een nieuwe maatregel laten ingaan.

  Maar ik wil me niet laten ‘verrassen’…..!

  Liked by 2 people

 13. zonnigbrazil zegt:

  Toekomst in Braziliaanse stijl
  Het was voor mijn tijd maar toch niet lang geleden dat de regering van Brazilië geld nodig had (waaronder zakken vullen?) en brutaalweg een grootaantal spaarrekeningen van bankcliënten leeg haalden en velen waren daarmee al hun geld kwijt voor altijd.

  Het hele bankwezen stortte in elkaar en het vertrouwen in de banken en regering was ver te zoeken.

  Het wantrouwen is vele jaren zo gebleven en de banken deden er alles aan om het vertrouwen terug te winnen en gaven de spaarders een rente die de hoogste ter wereld was.

  Ik heb het nog meegemaakt dat op mijn spaarrekening 1% rente werd gegeven. Lijkt niet hoog maar de rente is hier per maand! 12% rente per jaar is niet niks maar was eerder nog hoger.

  Betoog komt er op neer dat het absoluut verboden moet blijven dat regeringen aan gelden van bankcliënten mogen komen. Gezien de zeer onzekere tijden die Europa tegemoet gaat, moet er rekening mee worden gehouden dat soortgelijke criminele handelingen door regeringen, zoals in Brazilië, ook in Europa kunnen gebeuren en absoluut moeten worden uitgesloten !

  Liked by 2 people

 14. hslot4 zegt:

  Er zijn hier in mijn deel van de stad net 5 automaten uit de muur verwijderd kan alleen nog binnen pinnen bij de super overdags .
  Vorig jaar om deze tijd was al een proefballonetje toen waren die automaten uitgeschakeld nu zijn ze geheel weg .

  Liked by 1 persoon

  • Cynicus zegt:

   Daarom is van hogerhand de politie ook geinstrueerd om de plofkrakers met rust te laten. Die plofkrakers zijn een bondgenoot in de strijd tegen contant geld.

   Like

 15. fleckie zegt:

  Wat ..DENKT…MEN…waar..o.a….SAOUDIE-ARABIE het geld ..VANDAAN…TOVERT…om..de bouw van hun..toekomstige .MEGA- STAD later te financieren??!……..( probeer er eens achter te komen, WAAR, en voor HOEVEEL…ze in…WESTERSE..landen …geinvesteerd hebben,,en…WAT…er..gebeurt…als..ze..dat…geld….’terugvorderen’.( we hebben toch in 2008 ‘ondervinding ‘ gehad, door…IRAN, of niet?<<<<<<<

  Liked by 1 persoon

 16. Henk.V zegt:

  Het is nu wel duidelijk genoeg, lijkt mij : Wij zullen niet vreedzaam afscheid kunnen nemen van deze organisatie die zeer tot misdaden jegens ons geneigd is.

  Liked by 1 persoon

 17. BigLJohn zegt:

  De pensioenengelden die ooit naar Brussel zullen gaan, onze betaalrekeningen en spaarrekeningen die ons ontnomen zullen worden, een ID-chip die onderhuids word aangebracht…..Wat kan een mens nog meer overkomen, naast dat satanische E.U. en het Islam monster dat ons bedreigt. Een bestaan als clochard staat ons te wachten, opgejaagd door Moslims, terwijl noord Afrikanen in onze huizen wonen. Gaan we niet snel uit de E.U. dan zal voornoemd horror scenario werkelijkheid worden !

  Liked by 1 persoon

 18. Guardiacivil zegt:

  Waarschijnlijk komt dit plan als aanbeveling naar maffia Brussel van de geheime Bankiersloge in Bern.
  Een geheime etage in een toren waar om de zoveel tijd net als de Bilderberggroup, de grootste Bankiers bijeen komen voor zeer geheime besprekingen.

  Like

 19. Marian zegt:

  Daar ben ik altijd al bang voor geweest. Dan wordt je een marionet van Brussel.

  Like

 20. Cynicus zegt:

  Betaal contant in de winkel. Eerst geld uit de muur halen en daarmee contant betalen. Degenen die tegen afschaffen van contant geld zijn en toch per pin betalen in de winkels zijn HUICHELAARS. Ik betaal altijd contant in de winkel.
  Dus geen ja maar CONTANT BETALEN !! Wees geen vieze valse draaikont !

  Like

 21. kruisridder zegt:

  Ik haal al jaren meteen iedere cent van de rekening zodra ik weet dat het er staat om diefstal door de Staat of de EU te voorkomen. Ik betaal alles cash. Mag niet geweigerd worden want het is een wettig betaalmiddel.

  Like

 22. fleckie zegt:

  ‘ ECB halveert steunaankopen ECONOMIE’ ….NOS-tt 128. dd.26.10.2017 ‘…………..De Europese Bank. gaat de steunaankopen van …OBLIGATIES halveren. Van januari t/m september wil ECB maandelijks nog 30 miljard euro aan schulden opkopen,i.p.v. 60 mijard,zoals nu nog gebeurt. …………..
  Daarmee komt het einde in zicht v.h. grootschalige stimuleringsprogramma dat in maart 2015 begon. De bank heeft nu voor 2165 miljard aan staatsleningen en bedrijfsobligaties opgekocht. …….De ECB bouwt het programma geleidelijk af om schrikreacties in de markt te voorkomen. De bank houdt de rente op nul procent. Verwacht wordt dat deze pas in 2019 stapsgewijs wordt verhoogd.<<<<<<<

  Like

  • fleckie zegt:

   Bericht van ZDF tt.127, dd.mo.30.10.2017……….VERKAUF der HSH NORDBANK: Verbindliche . Angebote liegen vor’……………Der geplante VERKAUF der HSH NORDBANK ist einen weiteren Schtitt vorangekommen. Der Verkaufsprozess der Bank werde fortgesetzt,teilte Hamburger Finanzbehorde und schleswig- holsteinisches Finanzministerium mit. Es seien verbindliche Angebote abgegeben worden…………..Die HSH NORDBANK steht seit Anfang des Jahres zum VERKAUF. ..Bis zum Februar muss ein unterschriftsreicher Kaufvertrag ausverhandelt werden. Soltte der VERKAUF scheitern,muss die Bank nach den Auflagen der EU- KOMMISSION abgewickelt werden.<<<<<<<

   Like

 23. Janny zegt:

  Wie nu nog spaart heeft het niet begrepen .

  Like

 24. frank moris zegt:

  al mijn spaargeld zit reeds lang in bitcoin en ethereum en heeft al veel opgebracht !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s