Hidjab op een stok: Zonder hoofddoek ben je vrij

Screenshot_57

(Vertaling: E.J. Bron)

Een foto van de actuele protesten in Iran gaat de wereld rond. Maar op de foto gaat het niet om het moellah-regime. Het gaat om de islam en zijn hoofddoekgevangenis, benadrukt Hamed Abdel-Samad.

journalistenwatch

De protesten in Iran hebben een eerste iconografisch beeld. Een jonge vrouw heeft haar hoofddoek afgedaan en zwaait er op een stok mee heen en weer.

Onderstaande video werd sinds 29 september op Twitter al bijna 2 miljoen keer aangeklikt. Ook al is het niet helemaal duidelijk wanneer en waar de video werd opgenomen, #standwithher is het symbool tegen de moellahs, de hidjab en het islamfascisme en dus niet alleen in Iran.

 

Islamcriticus Hamed Abdel-Samad heeft op zijn Facebook-pagina deze moedige vrouw gehuldigd. Zijn tekst in Nederlandse vertaling:

“Voor alle want-to-be feministes, die claimen dat de hidjab zou staan voor empowerment: hier is een Iraanse, die de hidjab afdeed om haar eigenwaarde en die van de andere vrouwen in het absoluut meest brute systeem ter wereld te empoweren. In Iran is het afdoen van de hidjab een misdaad.

De Barbie-producent Mattel koost een hidjab-vrouw als symbool; hier hebben we een echt symbool van de vrijheid!

Voor “Time Magazine” gold een jong Saoedisch meisje als meest richting aangevende vrouw ter wereld, omdat zij Apple ervan overtuigde dat er een hidjab-emoticon zou moeten komen. Hier een reële vrouw met reële invloed!

Voor het tijdschrift “Glamour Magazine”, dat Linda Sarsour tot vrouw van het jaar koos, hoewel ze de sharia verdedigt: hier is een echte feministe, die de sharia verafschuwt. Hier zien we een ware vrouw van de eeuw!

Meer dan honderd jaar na Clara Zetkin en Rosa Luxemburg scheidt de Duitse overheid mannen en vrouwen van elkaar in zwembaden, richt ze veiligheidszones in voor vrouwen tijdens jaarwisselingsfestiviteiten, terwijl deze dappere vrouw te midden van mannen de tanks van het regime van de Islamitische Republiek Iran “in ogen” zag!

Deze moedige vrouw is niet alleen een feministe, maar tegelijkertijd een humaniste, die opkomt voor de vrijheid van een hele natie. Wie vecht voor haar?

Alle vrouwen in de islamitische wereld en in het Westen kunnen zien hoe de vrijheid van de vrouwen kan worden verkregen, namelijk doordat de vrouw opstaat, nee zegt, en niet door als vrouw het door mannen voor mannen gecreëerde systeem te accepteren en te verdedigen!”

Hopelijk hoeft deze dappere vrouw haar moed niet met haar leven betalen.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Barbarisme, burgermoed, dictatuur, Feministes, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Iran, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, Links fascisme, Linkse Kerk, meningsdictatuur, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, sharia, Socialisten, socialistisch idealisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Vrijheid, Vrijheid van meningsuiting, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

16 reacties op Hidjab op een stok: Zonder hoofddoek ben je vrij

  1. Er dwaalt op internet een filmpje waarop moslima’s te zien zijn , die de lappen verbranden, kopvod en niqaab , maar waar……………zal proberen te zoeken………..

    Like

  2. Steven zegt:

    Daar zal de doodstraf wel weer op staan..zoals met alles daar..

    Like

    • Henk der Niederlànder zegt:

      De doodstraf staat er niet op Steven maar een aantal stokslagen is de normale gang van zaken.
      Ik heb ondertussen al veel reacties gelezen over hetgeen in Iran aan de hand is.
      Toch is er bijna niemand die begrijpt dat de Iraanse bevolking van de Mullahs af wil.
      Ik heb zelfs cynische reacties voorbij zien komen dat de Iraanse bevolking zelf gekozen heeft voor Khomeini indertijd.
      Maar wat veel mensen hier in het westen pertinent niet willen inzien dat de Iraanse bevolking vernachelt is op ongeveer dezelfde manier als wij hier in Europa op dezelfde manier vernacheld worden door een Merkel en een Rutte.
      Het is zo makkelijk om te oordelen over Moslims als je hier achter je toetsenbord zit en totaal niks weet over hetgeen in Iran speelt.
      Het gros van de Perzen wil niks te maken hebben met het hele Sjiisme maar hangen verschillende godsdiensten aan maar niet in het openbaar want dat is linke soep daar.
      Wat wij hier te zien krijgen op het journaal en andere media zijn inderdaad een stel krijsende Moslims maar dat is onze eigen msm die meeloopt in de flauwe kul die aangelevert word door Fars het officiele propagandakanaal van de Mullahs.
      Hier in Nederland Europa en ook op dit blog lopen een hele massa nitwitten elkaar na te lullen over dingen die ze niet de moeite waard vinden om eerst te onderzoeken.
      Hier en ook op andere site’s word zo dikwijls in de mond genomen dat men zelf nadenkt, maar nu het over ”moslims” gaat schijnt dat plotselling niet meer nodig te zijn.

      Geliked door 1 persoon

      • BertG. zegt:

        Heb jij soms een vriendin uit Iran?
        Je maakt je nogal druk om al die mossels daar.

        Like

      • Nemesis zegt:

        Die krijsende moslims zullen wel arabieren zijn en geen Perzen. Perzie wordt langzaam maar zeker ook veroverd door de Arabieren, alles moslims.

        Like

      • Republikein zegt:

        Het boeit me weinig Henk, van die Perzen.
        Have piece man.
        Die vrouwen zijn best te pruimen.

        Like

      • Henk der Niederländer zegt:

        Nee hoor Bert, geen Iraanse vriendin, maar wel begaan met echte vrijheid van meningsuiting en zeker begaan met mensen die onderdrukt worden.
        Zoals je zult weten ben Ik zeker niet pro moslims en daarom kan Ik ook groot begrip opbrengen voor de Iraanse zaak.
        Zoroastrianisme is een van de grote religies in Iran en niet zoals velen denken dat het sjiisme de grootste religie is.
        veel mensen zijn inderdaad wel over gegaan naar het Sjiisme maar in werkelijkheid zijn ze altijd aanhangers gebleven van het Zoroastrianisme.
        Het is een religie die niet erg bekend is in Europa maar je zou er eens op kunnen googlen.
        in ieder geval heb Ik me nogal heftig bemoeid met de opstand van 2009 en zodoende de volksmentaliteit van de Iraniers ofwel Perzen redelijk goed leren kennen.
        Het is met name in het stedelijk gebied een zeer goed opgeleid volk met vooral een eigen volkswil.
        Het platteland daarentegen is op veel plaatsen achtergebleven gebied en dat is dan ook de plaats waar veel Basjii worden gerecruteerd, die dan weer gebruikt worden om de druk op de stedelijke bevolking te houden.
        In die dingen kun je wel zeggen dat die Mullahs hun zaakjes goed geregeld hebben, de verdeel en heers sleutel zal Ik maar zeggen.
        Tot zo ver mijn verduidelijking wat betreft mijn bemoeienis met de Iraanse zaak.
        Als je eventueel nog vragen hebt zal Ik ze met liefde en plezier beantwoorden.
        BTW Ik moet nog even toevoegen dat Ik verder niks heb met het Zoroastrianisme omdat Ik een overtuigd Atheist ben maar als religie is het wel een interessant iets om me in te verdiepen.

        Geliked door 1 persoon

  3. J. C. Th. Köhler zegt:

    “Zonder hoofddoek ben je vrij”

    Vogelvrij zal er bedoeld worden.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

  4. Rensk. zegt:

    Ik vrees dat met afschaffing van de hoofddoek de problemen niet opgelost worden. De hoofddoek staat voor die cultuur en bijbehorende opvoeding en die krijg je echt niet weg door alleen de hoofddoek af te doen. Het hele Islamgebeuren is een crime di al 1400 jaar voort duurt.
    Zag trouwens op Geen Stijl dat die foto van de vrouw BIJ1 weggehaald is. Het is best zielig voor zo’n vrouw, maar ik geef de NPO de schuld.Daar ligt de OORZAAK Zij geven keer op keer Silvana Simons een podium en daardoor krijg je dit soort bizarre mensen, die zich voor gek zetten zonder zich dat bewust te zijn.
    Echt schandalig wat de NPO keer op keer weer flikt. Silvana Simons is een zieke vrouw dat lijkt me toch overduidelijk.En de mensen, die ze aantrekt daar is ook nogal wat mis mee in de bovenkamer.
    NPO lijkt het allemaal wel geinig te vinden. Idioten

    Like

  5. BertG. zegt:

    “Liever een stabiel regime…”
    Dit zegt wel héél veel over Alternative für Deutschland:

    http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/01/duitse-afd-steunt-knettergekke-iraanse-mullahs/

    Geliked door 1 persoon

  6. Rensk. zegt:

    De hoofddoek af kunnen leggen geeft nog steeds géén vrijheid. De Islam afzweren dat is de enige weg naar de vrijheid. Een andere weg is er niet. Simpel volk als ze denken dat ze vrijheid krijgen als de hoofddoek afgelegd kan worden.

    Like

  7. Republikein zegt:

    Voor wie het interesseert, veel info hier.
    https://www.rferl.org/p/5516.html

    Like

  8. Gert Dalen zegt:

    @Henk, u bent niet helemaal op de hoogte. Want er is een opmerkelijk en opvallend fenomeen waar een sterke sijigende lijn van moslims in Iran die zich bekeren tot het Christendom. In mindere mate ook in Saudie Arabie. Nu ik toch bezig ben. Ook in Afrika, Azie, maar ook in de VS, Canada en ook in Europa vele moslims zich bekeren tot het Christendom (omdat ze het zat zijn van de reprressie van liefdeloosheid, van haat en het geweld van de islam(fascisme) en verder in mindere mate afvallige worden. Wilde ik even toevoegen.

    Like

Plaats een reactie