Na Poetin nu ook Netanyahu: Duitsland in het gunstigste geval beperkt soeverein

Screenshot_25

(Vertaling: E.J. Bron)

Iedereen weet het, alleen Duitse politici en media willen het niet toegeven. Nu heeft iemand, die het moet weten, de Israëlische minister-president Netanyahu, uitgerekend aan de rand van het Wereldeconomie Forum in Davos er openlijk over gesproken dat de Bondsrepubliek Duitsland in het gunstigste geval beperkt soeverein is en militair nog steeds door de VS wordt gecontroleerd.

Duits - Zuerst

Netanyahu sprak in Davos over de toekomst van de (op dit moment door Israël “bezette”) Palestijnse gebieden. Hij verklaarde in een gesprek met een correspondent van CNN dat de Palestijnen “alle bevoegdheden zouden moeten hebben zichzelf te regeren, maar geen bevoegdheden ons te bedreigen”.

Waar hij mee bedoelde: een toekomstig Palestina zou niet over een eigen leger mogen beschikken. Veelmeer zou Israël de bovengeschikte rol op het gebied van veiligheid moeten behouden. Netanyahu trok daarbij nadrukkelijk een parallel naar Duitsland en de in Duitsland gestationeerde Amerikaanse troepen: “Israël echter moet de bovengeschikte veiligheidscontrole behouden. Ik denk niet dat hierover een probleem bestaat. Er zullen mensen zijn die zeggen ´ja, maar als ze geen controle over de militaire en veiligheidsrelevante dingen hebben, dan zijn ze niet echt soeverein´. Er bestaat echter geen enkel ander land waarvan men wist dat het een militaire controle zou hebben afgestaan en dat dan ook nog aan een voormalige vijand, hoe moet dat dan? Welnu, hoe zit het eigenlijk met de Amerikaanse strijdkrachten in Duitsland?”

Met Netanyahu heeft daarmee opnieuw een prominent buitenlands politicus de soevereiniteit van de Bondsrepubliek Duitsland in twijfel getrokken. Nog in juni 2017 had ook de Russische president Poetin in het kader van het 21e Internationaal Economisch Forum in Sint Petersburg een “beperkte soevereiniteit” van Duitsland bevestigd.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestina", Benjamin Netanyahu, Duitsland, Israël, Poetin, soevereiniteit, VS. Bookmark de permalink .

17 reacties op Na Poetin nu ook Netanyahu: Duitsland in het gunstigste geval beperkt soeverein

 1. paulzwueste zegt:

  Juist, precies, en zo is het en zo zal het blijven, totdat het volk weer naar de wapenen zal grijpen.
  Je kunt in verdragen vast leggen wat je maar wil.
  Papier is oh zo geduldig.
  Bovendien die Amerikaanse troepen zitten ècht niet in Duitsland alléén om Duitsland onder controle te houden.
  We zijn toch nog niet vergeten dat Amerika bij monde van Trump aandrong op meer geld voor de militaire kracht van de NAVO.
  Wanneer is ’n bezettingsmacht ’n bezettingsmacht?
  Eigenlijk best ’n grappige situatie.
  Duitsland wordt bezet door Amerikaanse troepen.
  Hoe zit het dan met Polen alwaar een grote Amerikaanse militaire macht aan de grenzen met Rusland is gestationeerd?
  Is dat ook ’n bezettingsmacht?

  Dan nog even over de woorden van Netanyaho over de Palestijnen die geen leger zouden mogen hebben.
  Elke Palestijn loopt daar rond met ’n kalasjnikov.
  Gewapende benden rijden daar door de straten a la IS.
  Rondom Israël liggen Arabische staten die de vijanden van Israël zijn en de Palestijnen massa’s wapens leveren betaald met geld van de EU.

  Geliked door 2 people

 2. Pingback: uit haar mond zal geen ferm “ge-schaf” meer schallen…. | Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite

 3. Taljaard zegt:

  Arme Angela.
  Ja meid, ga ruzie zoeken met Donald Trump.
  Moet je vooral doen met die geslepen ouwe vos.
  Netanjahu is door hem in zijn zak gestopt. En Trump zelf hoeft niets te zeggen.
  En wanneer dat hele ”Russia collusion”-gedoe van de Democraten straks op niks blijkt te berusten gooien hij en jouw gezworen vijand Vladimir Putin het op een akkoordje.
  Dan helpt zelfs jouw stunt met Frankrijk en Macron niks meer.
  En zal Engelse Trees op Downing Street 10, die jij hebt geprobeerd onder druk te zetten, jou ook met vreugde laten vallen als een baksteen. En dan is het nog maar de vraag of de Daimler-Benz-Siemens- AEG-Bosch-VW- en Bayer- kliek, het nog wel zo lucratief zal vinden om jou in het zadel te houden. Want Donald heeft die in Davos al een kilo stroop om de mond gesmeerd.

  Wolfgang (Schauble) heeft jou ook al een mailtje gestuurd; met de verwijtende vraag waarom JIJ niet in Davos was.
  ”Coalitie-onderhandelingen?”
  ”Had je dat niet voor een paar dagen kunnen delegeren? Du siehst doch wie der Trump dort….Verdammt noch mal. Heb jij je door die vent in de luren laten leggen? En nu gaat zelfs de Beierse vleugel van de partij (CDU/CSU) overlopen naar de eurosceptici. Daar kan ik zelfs Stuttgart (Daimler-Benz) en Ingolstadt (BMW) niet meer mee in mee krijgen, omdat zij zoveel karren in Rusland kunnen verkopen. Ich warne dich, Angela. Wanneer je niet met iets beters komt schuiven we jou aan de kant, En wat ons betreft dieser ganzer EU-Mist dabei.”
  ”Aber Wolfgang. Wird haben die Niederlande und Frankreich ja doch noch.”
  Voor zolang als het duurt, ja. Dieser Macron is een gluipert van de eerste orde, Die zal zonder meer omdraaien wanneer hem dat beter uitkomt. Und dieser Rutte is uit precies hetzelfde rotte hout gesneden. Zie dat je die narcistische zuiplap van een Schulz en dat stelletje rooien van hem in een nieuwe coalitie krijgt. Anders kun je het schudden en gaan we met de AfD en Trump in zee.”

  Zoiets dus……

  Geliked door 2 people

  • Anneke zegt:

   En zo is dat…….helemaal gelijk…..

   Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Taljaard, inderdaad zo iets maar het bevalt me zeer goed dat Merkel het niet door heeft of niet door wil hebben. De Democraten en de deep state hebben naast Duitsland overal in Europa wapens en militaire basissen want de bedoeling was oorlog met Rusland.
   Trump heeft daar een stokje voor gestoken en omdat de NAVO landen in de EU hun defensie niet op orde hebben helpt hij nog wel maar tot een bepaald punt en de EU landen zullen hun defensie op orde moeten brengen middels het percentage wat ze afgesproken hebben in NAVO verband. Daarna kunnen de USA militairen en al hun wapens terug naar de USA.

   Ik hoop dat Trump er ook even voor zorgt dat de muntunie valt en in het kielzog de gehele EU.

   Geliked door 2 people

  • Rookmelder zegt:

   @Taljaard, uw reactie met genoegen gelezen !

   Like

 4. Roeland zegt:

  “Nederland” = o.a. Rutte, is ook beperkt soeverein. Wij (de politiek) zijn (of gedragen) ons als het schoothondje van Merkel. Bovendien is Nederland nog steeds lid van de EU en NAVO…
  Tot 1940 was Nederland neutraal. De duitse laarzen vertrokken in 1945. We zijn toen bevrijd van die laarzen, maar we werden niet meer neutraal als voor mei 1940….misschien iets om over na te denken..

  Like

  • Qvic zegt:

   Op 10 mei 1940 heeft Koningin Wilhelmina vrijwillig afstand gedaan van het Nederlandse Koningschap, om te kunnen vluchten naar Engeland. Want Het Koningschap kan niet in ballingschap voorgezet worden volgens de Nederlandse grondwet. Toen is Nederland een onderdeel geworden van Duitsland. Na de oorlog is Nederland nooit bevrijd, want in Wageningen is de overgave nooit ondergetekend door rechtsgeldige personen. Daarmee is Nederland nog steeds een officiële staat van Duitsland. Het zogenaamde koningschap in Nederland is dan ook niet rechtsgeldig. Alexander is officieel geen koning, maar de voorzitter van Nederland. De strijdkrachten van Nederland staan ook onder toezicht van de Amerikanen, door deze constructie. Dat is redenen van waarom wij voor die F-35 moesten kiezen, als opvolger van de F-16.

   Like

  • kruisridder zegt:

   @Roeland,wij werden bevrijd van de Nazi’s in 1945 en overgenomen en tot op de dag van heden bestuurd door de geallieerden. Dat begon al met de dreiging van de intrekking van de Marshall-hulp als Nederland zich niet uit Nederlands-Indié zou terugtrekken in de periode 1945-1950.

   Like

  • Onno zegt:

   “Nederland” = o.a. Rutte, is ook beperkt soeverein.
   ——————–

   Zo zit dat in de (huidige) praktijk mensen.

   Maar het is wel ONNODIG en niet in overeenstemming met de internationale kijk op staatsrecht in 1940, waar ook de soevereiniteit van kleinere landen in het bijzonder (die kunnen immers altijd “overlopen” worden door grote buurlanden) gegarandeerd werd. We leefden toen al niet meer in de Middeleeuwen op dat gebied.

   Neutraal Nederland is immers onverhoeds overvallen door een véél grotere buurstaat, heeft zich uit alle macht verzet en kan conform de internationale wetgeving van destijds echt niet als “compleet vrijwillig aangemelde vazal” van “Hitler” beschouwd EN BEHANDELD worden.

   Het betreft dus een geniepig/achterbaks en onwettelijk samenspel tussen de met hun ongrondwettelijke vlucht afgedankte Oranjes (die ondanks alles steeds graag BOVEN blijven)……zeg met name BERNHARD en bepaalde netwerken binnen de geallieerde staten (waarin o.a. -psychopaten- Churchill en Allen Dulles), die met ook destijds (!) evidente oorlogsMISDRIJVEN als o.a. het abject gruwelijke (en enorm veel grootschaliger dan we hier dringend MOETEN geloven) “Dresden” wilden wegkomen.

   Like

 5. FerdinandK zegt:

  Krijg nog steeds een brede grijns op het gezicht, als ik aan de rede van obama op Airbase Ramstein denk. Was geloof ik in 2007.
  Vooral toen hij de bemerking deed over bezit in de Bundesrepublik.
  Te wordt nooi meer vrienden met een Heini na de volgende opmering.
  Wat is dat een mooi auto, van wie is die ?
  Van mij, zegt hij dan. Wat staat ernop de Fahrzeugbrief als eigenaar.
  U bent de houder, goh ! Dus niet de eigenaar !

  Like

 6. Rookmelder zegt:

  Goed gezien, was dit ook niet een uitdrukking van Netanyahu. Als de Arabieren vandaag hun wapens neerleggen, zou er geen geweld meer zijn, Als de Joden hun wapens zouden neerleggen is er morgen geen Israel meer !

  Geliked door 2 people

 7. Onno zegt:

  —————-
  Na Poetin nu ook Netanyahu: Duitsland in het gunstigste geval beperkt soeverein
  —————-

  En “Nederland” (immers: wettelijk vazalstaat van Hitler) hierdoor niet dan (tussen ***asterisken***)…..:

  Hoe denk je dat door de Britten en Amerikanen de onschuldige burgerslachtoffers (en hun hoogst eventuele nageslacht) van met name USA/GB evidente oorlogsMISDRIJVEN als bijv. Dresden, Hiroshima en Nagasaki (in die volgorde) behandeld worden???
  Of (laat staan…..) de (relatief keurige en geciviliseerde, dienende) Nederlandse ambtenaren, die bijv. in Cottbus, Koblenz of……. Dresden

  ****-omdat Wilhelmina, i.t.t. de Belgische koning, met haar (zgn. verstandige…..) uitwijken haar staatsapparaat internationaal juridisch met huid en haar in handen van Hitler had gespeeld, waarschijnlijk op advies van een zekere Nazi-‘deep state’ internationaal jurist/Referendar die zich in haar onmiddellijke nabijheid bevond-****

  om erger voor Nederland (zoals het wettelijk verplicht inzetten bij Nazi-Duitse militaire inspanningen en objecten e.d. en dit véél grootschaliger) te voorkomen, tot hun complete verrassing wettelijk verplicht konden worden om, knarsetandend (en bekend verschrikkelijk- levensgevaarlijk) en cynisch lachend aldaar met de allerzwaarste rotklusjes beladen door hun Nazi-Duitse “collega’s”, een wettelijke standplaats (!) in Nazi-Duitsland te betrekken???

  Like

 8. Roeland zegt:

  Vlak over de grens in Duitsland bij Drenthe (5 tot 35 kilometer van de grens), liggen massagraven van onbekende Russische krijgsgevangenen, die in de laatste jaren van de oorlog in die Emskampen (Esterwegen en nog enkele meer dan 10 kampen tot onder Emmen) afgebeuld werden. Hun aantal wordt geschat van 10.000 tot minstens, onbekend begraven 50.000 en wellicht nog veel meer zelfs over 100.000 wordt gesproken ! Onbekende mensen, leeftijd vanaf 15 jaar! Nu wordt dit “landbouwgebied”, keurig door boeren bewerkt.
  Ik ben van plan daar eens een bloemetje te gaan leggen . Doch mijn middelen zijn beperkt. Wie doet er mee?

  Like

  • Onno zegt:

   Ik denk dat we ze meer eer bewijzen door PROACTIEF op psychopaten van het infiltrerende type Hitler, Stalin, Churchill, Erdogan, Clinton, Mugabe te gaan testen met de nu ter beschikking staande moderne psychopathie-test. Om het typische spoor van rokende puinhopen dat deze kern-krankzinnige seriemoordende MONSTERS (verholen achter een volkomen verraderlijk en veelal biologerend masker van “flitsende geestelijke gezondheid”) nalaten een halt toe te roepen.

   Bovendien is er een verschil tussen soldaten en ridders/warriors. De laatsten verkrachten geen vrouwen, verminken en vernederen geen overwonnen vijanden en werpen geen bommen op vluchtelingen en oorlogsgewonden zoals bij Dresden.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s