Netanyahu te gast bij Poetin

Screenshot_45

(Vertaling: E.J. Bron)

De Israëlische minister-president Benjamin Netanyahu ontmoette gisteren tijdens een kort bezoek aan Rusland de Russische president Vladimir Poetin. Na een gezamenlijk bezoek aan het Joods Museum van Moskou trokken de beide staatsmannen zich voor een gesprek onder vier ogen terug.

Israel Heute

Bij het gesprek zou het volgens berichten gegaan zijn om raketleveringen aan Libanon en de grotere militaire aanwezigheid van Iran in Syrië. Israël zou de levering van precisieraketten aan Libanon weten te verhinderen, zei Netanyahu na zijn gesprek met de Russische president.

Verder verklaarde hij tegenover journalisten na zijn gesprek: “Ik heb zojuist een zeer diepgaand en goed gesprek met de Russische president Vladimir Poetin gehad. Ik heb tegen hem gezegd dat Israël twee ontwikkelingen nauwlettend in de gaten zou houden: ten eerste de Iraanse inspanningen om een militaire aanwezigheid in Syrië op te bouwen en ten tweede de Iraanse poging om in Libanon precisiewapens tegen Israël te produceren.”

“Ik heb hem duidelijk gemaakt dat wij geen van deze beide ontwikkelingen zullen dulden en dienovereenkomstig zullen handelen als dit nodig mocht zijn”, zei Netanyahu verder.

Met betrekking tot de inspanningen van Iran om zijn militaire troepen in Syrië uit te breiden, zei Netanyahu tegen Poetin dat hij tot actie zou overgaan als het daadwerkelijk zover mocht komen.

“We staan op de tweesprong; zal Iran zijn positie verder versterken of het proces stoppen. Ik heb tegen Poetin gezegd dat wanneer Iran niet uit zichzelf zou stoppen, wij het land zullen stoppen. Praktisch gezien zijn we daar al mee bezig”.

Netanyahu zei ook dat de Syrische regering in Damascus gedreigd zou hebben de Israëlische luchthaven Ben-Gurion aan te vallen wanneer Israël nog een aanval in Syrië zou uitvoeren. Op dit moment zou er sprake zijn van een element dat zou proberen de status quo in Libanon en in Syrië te veranderen – Iran. Iran zou ononderbroken proberen Syrië in een militaire kolonie te veranderen.

Bij het gezamenlijk bezoek aan het Joods Museum in Moskou zei Netanyahu: “De belangrijkste les die we door de opkomst van de nazi´s en daarna door de overwinning op hen geleerd hebben, is dat men zich krachtig en bijtijds tegenover moorddadige ideologieën moet opstellen.”

“Dat is nu onze missie en ik wil met u heel graag praten over onze gemeenschappelijke inspanningen om te zorgen voor veiligheid en stabiliteit in onze regio en natuurlijk over de samenwerking tussen Rusland en Israël”, zei Netanyahu tegen Poetin.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Benjamin Netanyahu, Iran, Israël, Libanon, Midden-Oosten, Poetin, Rusland, Syrië. Bookmark de permalink .

4 reacties op Netanyahu te gast bij Poetin

 1. Hendrik M. zegt:

  Tja, helemaal niks mis mee.

  Like

 2. Johan de derde zegt:

  Respect voor beide mannen helaas jammer voor Nederland wij hebben rutte klaver pechtold ascher buma. Dit is het Nederland waar mijn grootvaders en vader voor hebben gevochten in en in triest. Er zijn enkele landen in Oost Europa en Israel die vechten voor hun bestaan en die zich niet laten onder zeiken door de linkse extreme neo facist en de EU.

  Like

 3. Anneke zegt:

  Uncle Bibi heeft weer duidelijk z’n zegje gezegd!!! Dat hij de ze energie mag blijven houden en heel de wereld laat zien de Israel zich niet laat ondersneeuwen, door politiek zieke haatlanden!!! De Israelische bevolking laat zich de Middelandse Zee niet injagen…

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s