Alarmerende kanttekening bij artikel in “Der Spiegel”

Screenshot_141

(Door: Theresa Geissler)

Ofwel: De kritische blik van de Realistische Duitser

Eergisteren bereikte mij een verzoek van mijn goede vriendin Raffie Chohan. Op haar beurt had zij een mail ontvangen van een vriendin, ergens in Duitsland, met het verzoek de inhoud op de één of andere manier óók in Nederland te verspreiden. Zij zag echter in dat een poging in die richting slechts zinvol zou zijn als die inhoud in het Nederlands zou worden vertaald, reden waarom zij hem aan mij doorstuurde met de boodschap: “Doe er helemaal mee wat je zelf wilt, lieverd.”

Zoveel vertrouwen vraagt om een zorgvuldige, waar mogelijk, effectieve aanpak. Vertalen dus èn naar “E.J. Bron” met die tekst: een nóg meer verantwoorde werkwijze wist ik niet te bedenken. Om U, trouwe lezers van deze site, een zo duidelijk mogelijk beeld te geven van waar het hier om gaat:

De door gemailde tekst gaat nader in op een artikel in “Der Spiegel” dat de plannen van het Europees Parlement voor de reorganisatie van de Dublin-regels bespreekt, máár…komt daarbij al doende wèl tot heel eigen conclusies die – voorspelbaar – in het oorspronkelijke artikel NIET worden getrokken: Alarmérende conclusies, die eens temeer de destructieve en zelfs misdadige rol van de twee partijen, die op dit moment nog steeds geacht worden de “Grote Coalitie” te gaan vormen, aan het licht brengen.

Wij moeten dit dus zien als een poging om aan de zoveelste, door de MSM misvormde, berichtgeving alsnog de feiten toe te voegen die de politieke top uiteraard met alle mogelijke middelen probeert te verdonkeremanen: De leugen mag dan regeren, wínnen mag zij nooit!

Neemt U hier kennis van de bevindingen van hen, die hiermee trachten het tij te keren en geeft U, waar mogelijk, op uw beurt gehoor aan hun dringende verzoek!

(Theresa Geissler)

____________________________________

1000 maal voorgelogen!

Terwijl men ons in de oriënterende gesprekken met betrekking tot de nieuw te vormen “grote coalitie nog zoiets als een bovengrens voorspiegelt, draait er in Brussel al een heel andere film:

Achtergrond zijn volgens informaties van “Der Spiegel” wijzigingen die het Europese Parlement op wetgevend initiatief van de Europese Commissie voor reorganisatie van de Dublin-regels wil bewerkstelligen. Vervolgens zal niet meer automatisch het land, waarin een vluchteling de EU binnenkomt, verantwoordelijk zijn voor diens asielaanvraag, maar naar omstandigheden het land, waarin reeds verwanten van de aanvrager wonen. Hierdoor zou Duitsland aanzienlijk meer asielzoekers moeten opnemen, zo heet het in een aantekening van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken. Bovengrenzen zouden “teniet worden gedaan…Wanneer elk van de meer dan 1,4 miljoen mensen, die sinds 2015 in Duitsland asiel hebben aangevraagd, ankerpersoon wordt voor nieuw in de EU aankomende bescherming zoekenden, praten wij over heel andere verhoudingen dan bij het gezinsherenigingsbeleid”, zegt de demissionaire parlementaire staatssecretaris van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken, Ole Schröder (CDU).

Met andere woorden: Dat zou de definitieve vernietiging betekenen van Duitsland, zoals wij het kennen – nog geheel afgezien van het feit dat onze sociale systemen en de stabiliteit van onze samenleving hieronder volledig zouden kunnen instorten. De verwoestende uitwerkingen op de interne veiligheid van ons land kan men moeiteloos voor zichzelf uittekenen.

Buitengewoon perfide hieraan: EU-politici van CDU en SPD, dus precies die partijen die ons hier in het land op dit moment zoiets van een bovengrens voorspiegelen, hebben in Brussel VOOR deze wijziging gestemd! En men moet wel stapelgek zijn om aan te nemen dat dit in de hoogste regionen van CDU en SPD niet bekend zou zijn.

Verder gaan wij ervan uit dat men in Berlijn over deze Brusselse inspanningen en de te verwachten gevolgen niet pas sinds gisteren ingelicht zou zijn. Dat heeft het echter niet één van onze verantwoordelijke politici verhinderd om onverminderd krachtdadig bij te dragen aan het verder openhouden van de grenzen en zo steeds meer, voor het merendeel illegale, immigranten uit alle hoeken van de wereld ons land binnen te lokken. Met het oog op de thans nagestreefde wijziging van de Dublin-regels kan men dit niet slechts als slordig, maar zelfs als ronduit crimineel beschouwen.

Blijft de conclusie: CDU en SPD hebben zich niet alleen VOLKOMEN ongeloofwaardig gemaakt, maar hun politiek ontpopt zich steeds duidelijker als een strategie waarvan men door de bank genomen kan aannemen dat die gericht is op de definitieve ontbinding van ons land, zoals wij het kennen. Deze twee partijen hebben in onze ogen ieder vertrouwen en iedere legitimatie verspeeld. Bijgevolg hebben wij geen bovengrens nodig, maar een non-immigratie – verbonden aan een sluiten van de grenzen!

(http://www.spiegel.de)

Vertaling:
Theresa Geisler
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Brussel, Censuur, christendemocraten, cultuurrelativisme, Desinformatie, Duitsland, Elite, establishment, Eurabië, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse joden, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Merkel, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, onwetendheid, politici, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

45 reacties op Alarmerende kanttekening bij artikel in “Der Spiegel”

 1. paulzwueste zegt:

  Ik heb de indruk dat er een politieke kentering in Duitsland gaande is…

  Liked by 2 people

  • Statler & Waldorf zegt:

   @paulzwueste

   “kentering”

   Een kentering?
   Kentering zoals in wisseling van getijde van vloed naar eb?

   Wat ik op kan maken uit het stuk is dat het meer lijkt op 1953.

   Springtij i.c.m. stormvloed maar dan met gelukszoekers.

   Liked by 4 people

 2. ReaGluurder zegt:

  ‘Es ist Die Wiedergutmachung, du Dumpfkopf!!’

  Liked by 2 people

 3. Sabeltant zegt:

  Tja, hadden jullie anders verwacht van Merkel en haar Marxistische vriendjes?

  De Duitse regering? De fik er in!

  Liked by 4 people

 4. Taljaard zegt:

  Dus in plaats van gas terugnemen zetten ze er in Brussel/Berlijn een tandje bij.
  Zulks hopelijk uit misplaatst zelfvertrouwen dat zij het pleit hoe dan ook wel zullen winnen.
  Want dan is hun streven tot mislukken gedoemd.

  Een andere mogelijkheid is dat men gegronde redenen heeft en beschikt over informatie, waardoor men deze stap weloverwogen en gecalculeerd durft te nemen. En dat is ernstiger, want dan zouden zij over een middel beschikken om Trump uit te schakelen en hun agenda verder ongehinderd door te kunnen zetten. De grote censuur/desinformatie/propaganda-machine van TV en MSM doet dan de rest.

  Liked by 4 people

 5. eva110 zegt:

  De Duitse bondskanselier Angela Merkel heeft in een in haar wekelijkse podcast op zaterdag gewezen op de historische schuld die Duitsland heeft aan de Holocaust. ,,Als Duitsers zijn wij verantwoordelijk voor wat er tijdens de Holocaust, de Shoah, in het nationaal-socialisme is gebeurd.”
  Dat is de druk die van bovenaf op de gemiddelde Duitser word gelegd en als je daar tegenin gaat ben je gelijk een nazi.
  Beetje net als hier het slavernij verleden.
  NIEMAND is verantwoordelijk voor wat zijn/haar ouders of voorouders gedaan hebben, ook de Duitsers niet.
  De meeste Duitsers zijn geboren na de oorlog dus wat kunnen zij er aan doen, maar het woord nazi is daar begrijpelijkerwijs heel zwaar beladen en daar maakt links heel handig gebruik van.
  Heb daar eens een gesprek met Duitse vrienden over gehad en die leefden met het idee dat iedereen hun nog steeds verantwoordelijk hielden voor de tweede wereldoorlog, toen ik zei dat we toen niet eens geboren waren en je er dus onmogelijk verantwoordelijk voor kunt zijn was de opluchting duidelijk merkbaar.
  De politiek speelt een heel vies spelletje van onderdrukking waar een heleboel mensen van in hun schulp kruipen.

  Liked by 4 people

  • Petra DeBoer zegt:

   @eva110, dat Merkel het deze week over de holocaust had, had te maken met Polen.

   https://www.telegraaf.nl/nieuws/1654038/merkel-duitsland-schuldig-aan-holocaust

   Like

  • exmarineman zegt:

   Als die Merkel idd heeft gezegd en gesproken over het “nationaal-socialistische” Duitsland dan weet zij dus verdomd goed waar ze het over heeft. En als zij dan tegenstanders uitmaakt voor “nazi”s” dan vraag ik mij af hoe zij dan kan samenwerken en een regering kan gaan vormen met de SPD……oftewel socialisten, voortkomende uit ja die nazi’s van vroeger. Hoe kan zij dat een adviseur accepteren en er naar luisteren zoals ene SOROS, een uitgesproken nazi……! Je zou dan juist tegen de immigratie moeten zijn en tégen de EU…..want die komt voort uit…..nazi-duitsland! Zij weet toch ook wat het communisme heeft opgeleverd in haar vroegere DDR?!

   Like

 6. Tistochwat zegt:

  Ja, en?

  Denken jullie nu écht dat er nog iets tegen de verschrikkelijke ramp te doen is? Vergeet het maar.
  De enige oplossing bestaat uit het letterlijk uitroken (uit hun Brusselse holen) en onschadelijk maken van de ‘elitaire’ ratten, maar hoe doe je dat, als ongewapende belastingslaaf die ‘overheid’, politie en leger tegen zich heeft?
  Hoe doe je dat als je tot de kwetsbare ‘ouderen’ behoort en als de jeugd kennelijk oogkleppen opheeft?
  De allerjongsten weten straks niet beter of de islam hoort erbij.

  Je krijgt het stomme volk niet wakker! En mochten de ‘ondoden’ ooit wél ontwaken, dan is het veel te laat.

  Liked by 7 people

  • Theresa Geissler zegt:

   Best mogelijk allemaal, maar wie niet waagt, die niet wint en ik ben blij, wanneer ik de moedige Duitsers, die tegen de mainstream in durven gaan, daarbij kan helpen, al is het nog maar zo weinig!

   Liked by 5 people

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 10 februari 2018 om 20:07

    Ik wens je heel veel succes, je zal het nodig hebben. 😦

    Liked by 1 persoon

   • Statler & Waldorf zegt:

    @Theresa Geissler

    Ik vind jouw eeuwige optimisme bewonderenswaardig maar wel naïef en daarmee zeg ik allerminst dat jij naïef bent, dat voor de goede orde.

    De ‘meute’ in Duitsland en de rest van Europa is er simpelweg niet mee bezig.
    De ‘meute’ is gepreoccupeerd met hun eigen leventje en totaal niet bezig met de ontwikkelingen op de lange termijn voor hun nageslacht.

    En mocht die meute ooit ontwaken, hetgeen zij nog steeds niet doet, dan heeft de omslag naar de islam al lang en breed haar stempel zo zwaar gedrukt op Europa dat het onomkeerbaar is en feitelijk is Europa dat punt allang voorbij.

    Kijk om je heen welk een invloed de islam reeds heeft met nu slechts 10% van de bevolking en regeringen (m.u.v. de Visegrad-Landen) die meewerken aan de islamisering, de EU, alle bestuurslagen, de NPO, de kranten en noem maar op.

    Over pak ‘m beet 300 jaar zal een student geschiedenis zijn/haar wenkbrauwen fronsen en denken: goh die Europeanen hebben toentertijd echt zitten pitten.

    Liked by 2 people

   • Theresa Geissler zegt:

    @Tistochwat, Statler&Waldorf en verder alle hypochonders, zwartkijkers en verdere ontroostbaren hier: Grote Goedheid! (diepe, diepe zucht) Vertel me dan nu maar eerst eens voor eens en voor altijd, wat jullie in dit verband dan wèl zinvol vinden:
    Dag in, dag uit niets anders naar voren brengen dan hoe hopeloos, zinloos en rampzalig het allemaal is en dat er tóch nergens iets tegen te doen valt en dat het hopelijk je tijd wel zal duren, máár…. en bij elk nieuw bericht in hernieuwd gejammer uitbarsten en elk sprankje hoop bij elkaar bij voorbaat de kop indrukken? Is dát, wat jullie willen?
    Alsjeblieft zeg! Ga dan meteen bij die hufters van D66 om de Pil van Drion vragen; dat komt op termijn immers op hetzelfde neer!
    Is dat het doel van deze site: Elkaar ervan doordringen, hoe hopeloos alles is en dat we net zo goed direct onder de groene zoden kunnen kruipen? Of is de bedoeling, dat we op de hoogte worden gehouden, zodat we de situatie kunnen blijven inschatten en blijven bedenken, wat ons te doen staat? Wat denken jullie?
    Lieve help, ik kwam hier nu bijna vijf jaar geleden voor het eerst en ik moet me even scherp voor de geest halen, hoe de stemming tóen was, maar ik heb de indruk, dat de depressie al erger aan het toeslaan is, hier! Kom op, mensen……

    Liked by 2 people

   • Theresa Geissler zegt:

    Hierzo: Luister anders maar eens naar dit liedje:
    Aan die drie eskadrons kunnen we beter een voorbeeld nemen!

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    “Op de eis tot overgave”
    “heeft iemand zomaar uitgeroepen: “Nooit””
    “Stervend heeft hij nog zijn laatste”
    “handgranaat gegooid!”

    Like

   • Statler & Waldorf zegt:

    @Theresa Geissler

    “Hypochonders, zwartkijkers en verdere ontroostbaren”

    Ik ben geen van de drie.
    Wat ik wel ben is een realist die de feiten onder ogen ziet.
    De getallen, de open grenzen, de politieke agenda, de demografie, enz.

    Jij mag jouw optimisme uitdragen door te denken dat het de goede kant opgaat in Duitsland, ik denk dat niet, de stemmen die de AfD binnenharkt zijn er simpelweg te weinig.
    De jaren terug ingeslagen koers van Merkel blijft men gewoonweg volgen.De AfD mag dan groeien, het zet geen zoden aan de dijk want de Merkel koers blijft zoals die was.

    Liked by 1 persoon

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 10 februari 2018 om 23:58

    ik kwam hier nu bijna vijf jaar geleden voor het eerst en ik moet me even scherp voor de geest halen, hoe de stemming tóen was, maar ik heb de indruk, dat de depressie al erger aan het toeslaan is, hier!

    Ja, en hoe zou dat nu toch komen? Iedereen kan toch zien dat de ramp elke dag groter wordt?
    Verzet tegen al die machtige tirannen – EN TEGEN VERRADERLIJKE ‘LANDGENOTEN’ – heeft geen zin, dat blijkt keer op keer. Ik heb mijn uiterste best gedaan om zombies uit hun linkse coma te halen, maar het helpt geen donder.

    Doe mij maar een pilletje van Drion, zalig! Laat mij maar weer terugkeren naar de situatie van vóór mijn geboorte. Ik zat dat ontelbare jaren rustig, zonder zorgen, zonder pijn, zonder verdriet.
    Mooier kan je het niet hebben. Waarom zou je uitstellen wat tóch onvermijdelijk is? Iedereen blaast uiteindelijk de kraaienmars en gezien de huidige situatie met die schurftige mohammedanen voel ik er weinig voor om straks op mijn oude dag nog te moeten knokken.
    Vooropgesteld dat ik daar dan nog toe in staat zou zijn. En creperen in de goot omdat er zogenaamd geen geld meer is voor ‘zorg’ is niet mijn ding.

    Ik heb bewondering voor jouw doorzettingsvermogen en strijdlust – dat heb ik al vaak gezegd – maar er zijn mensen die het nu eenmaal niet meer kunnen opbrengen. Accepteer dat dan ook eens.

    Misschien moet ik hier maar niets meer schrijven om te voorkomen dat ik anderen ontmoedig.
    Mijn excuses daarvoor. Ik wens degenen die nog steeds willen demonstreren en op een andere manier kunnen vechten écht heel veel succes.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    Ik zat dat ontelbare jaren

    moet uiteraard zijn:

    Ik zat DAAR ontelbare jaren

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 11 februari 2018 om 00:08

    Fraai gezicht, al die grafzerken…
    Daar ben ik nu echt voor in de stemming.

    “DEN VADERLANT GHETROUWE”

    * Proest* Wiens ‘vaderlant’, hoezo ‘ghetrouwe’.
    Het ‘staatshoofd’ hier heult met de islam, voor olie, voor NÓG MEER GELD.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Theresa Geissler 10 februari 2018 om 23:58

    Vanuit jouw standpunt bezien, heb je natuurlijk een punt, maar ik zie het niet meer zitten.

    Like

   • Guardiacivil zegt:

    Met die stelling ben ik het eens en dat geldt ook voor Rutte III die zodanig aan het demoniseren is dat al het mogelijke gedaan moet worden om die linkse kerk te doen stoppen, want er gaat weer een martelaar vallen.
    De linkse kerk wordt zeer gevaarlijk in de omgang en is net als Merkel niet te vertrouwen.

    Like

 7. dutchdl zegt:

  Dank je THERESA! Wat kan jij goed vertalen en ik zal het delen!!

  Liked by 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Geen dank, Raf: Ik ben blij, dat ik je vrienden hiermee van dienst heb kunnen zijn.
   Groet ze namens mij, zodra de gelegenheid zich voordoet. Laat ze maar weten, dat ik gezegd heb: “Am Ende sind wir ja Brüdervölker und zusammen werden wir siegen!”

   Liked by 1 persoon

 8. Jean zegt:

  Theresa, hartstikke bedankt voor uw werk.
  Het bewijst alweer de levensgevaarlijke bedreiging die komt van die EU misdaadinstelling, het wordt hoogdringend tijd dat die troep opgeruimd wordt w.w.z. opdoeken en grenzen sluiten.
  Familiehereniging doen ze maar in landen van herkomst w.w.z. hier vertrekken richting homelanden want wij hebben alleen maar ‘overlast’ van die importbarbaren en dan met accent op islamieten, een achterlijke perverse gewelddadige barbaarse bende idioten.

  Liked by 3 people

 9. Henk.V zegt:

  Van de voorgenomen plannen zijn de doorsnee Duitsers, en zeker de hondstrouwe en goedgelovige CDU/CSU-stemmers volstrekt niet op de hoogte, zoals ik de afgelopen donderdag weer een in een gesprek met een aantal leden van onze ”Nachbarschaft” merkte.
  Deze vriendelijk buren, behorend tot de Duitse middenklasse, zijn NIET bepaald laaggeschoold, maar zij blijken een onwrikbaar vertrouwen hebben in hun regering en in het waarheidsgehalte van de media die de gevoerde politiek bejubelen, alsof het definitieve heil onstuitbaar op hen af komt.
  Ik gooide een provocerende steen in hun rustige politieke vijver door op te merken dat ik, wanneer ik actief kiesrecht in hun land zou bezitten, absoluut op het AfD zou stemmen, omdat men in die partij de moed had voor het eigen land en volk op te komen.
  Zoals verwacht schrok men van die ontboezeming, want al geruime tijd .wordt er systematisch en onophoudelijk in de media op allerlei niveaus actief haat gezaaid tegen deze ”extreem rechtse partij die de mensen tot haat aanzet, tot rassenhaat.” Deze hetze tegen de AfD heeft onvoorstelbare proporties aangenomen. Zo werd begin januari tijdens een nieuwjaarsreceptie van de plaatselijke overheid ,die voor iedere burger toegankelijk was, uitvoerig ingegaan op de totale verderfelijkheid van die partij. Dit hoorde ik later van een buurtgenoot.

  De reacties op mijn politieke stellingname luwden wat en ik nam de gelegenheid te baat om hun een perspectief voor te houden dat aan iedere burger zou moeten worden voorgelegd : een Europa dat zou bestaan uit landen die hun zelfbeschikking, verworvenheden en identiteit behielden en die bereid waren tot vrijhandel, uitwisseling van hulpprogramma’s en die op deze manier elkander tot steun en verrijking konen zijn.
  In tegenstelling tot de USA is Europa geen leeg gebied waar migranten uit alle delen van de wereld samen een nieuwe maatschappij bouwen.
  Overal in ons werelddeel zijn in de loop der eeuwen immers allerlei staten ontstaan met een eigen ontwikkelingsgeschiedenis en karakter.
  Het onder grote dwang deze gebieden elke vorm van eigenheid ontnemen om ze daarna samen te brengen, zonder dat de bevolkingen van die landen daar voldoende in zijn gekend is totaal onacceptabel. Dus is mijn concept van een Europa dat uit bevriende landen bestaat beter.
  Let nu op: niemand in het gespreksgroepje heeft daar bezwaar tegen. Men ziet dat als zeer acceptabel!!

  Maar toen kwam de aard van de hersenspoeling van de zittende macht en de mainstream media gruwelijk aan het licht: toen het thema ”Einwanderung” ter sprake kwam:
  Wijzend op de grote aantallen immigranten die door de Duitse overheid ZELF naar hun land zijn gelokt komen de reacties van een gemanipuleerde groep mensen los :er zijn GEEN migranten ( ik vroeg bij herhaling hoeveel migranten er zich inmiddels binnen de Duitse samenleving bevonden en wat de effecten daarvan waren.

  “”Er waren geen migranten” was dus het antwoord op mijn telkens herhaalde vraag HOEVEEL zijn daarvan al binnen de grenzen?? HOEVEEL…?? Een vervelende vraag, naar bleek.. Geen antwoord, dus.
  Er waren alleen maar vluchtelingen uit ernstig getroffen oorlogsgebieden.. Die hadden echt dringend hulp nodig, dus deed Duitsland dat gewoon.
  Vervolgvraag: hoeveel VLUCHTELINGEN zijn er nu??
  Aarzelingen : enkele tienduizenden? Misschien wel honderdduizend!
  ”Maar vanwaar dan de opmerking van Merkel over ”Keine Obergrenze?” als het om aantallen ”vluchtelingen” ging?”
  “Ja, dat was niet zo verstandig geweest, maar de intentie was wel goed geweest.’ En BOVENDIEN: ”Wanneer er weer vrede is in het land van herkomst dan gaan ze allemaal weer terug” Daar zou de overheid voor zorgen. Er waren uit het dorp al enkele tientallen hulpzoekenden vertrokken.Men wist niet waarheen, maar vermoedelijk waren zij weer terug in hun land.
  Een paar buren merkten op dat het nu al ”niet eenvoudig was om ze terug te sturen” Het was duidelijk laatste keer dat ik mijn politieke kleur bekende.
  Ik had mijn energie verspild.

  Na deze verrijking van mijn kennis wankelde ik weer terug naar mijn nederig stulpje .
  En eens te meer begreep ik hoe gemakkelijk het voor de nazi’s moet zijn geweest dit -op zich goedwillende- volk aan de leiband te laten lopen.

  Liked by 7 people

  • Harry zegt:

   Droevig nieuws , Henk !
   Zo zie je maar dat opleidingsniveau en gezond verstand totaal los staan van elkaar .
   Ik had voorheen een medewerker die alleen ambachtsschool had en een eerste monteursdiploma in de autotechniek .
   Een buitengewoon slimme vrijer , wátervlug , die alles metéén snapte , een half woord was genoeg .
   Afijn hij ging voor zichzelf beginnen en is daarin heel succesvol !
   Ik moest een andere medewerker zoeken en er diende zich een HTS-er aan .
   Aardige knul , heel beschaafd en sociaal , beleefd , niks op aan te merken .
   Maar je moet hem álles uitleggen , keer op keer , en volgende keer weet ie het wéér niet .
   En zo traag als een luiaard !
   Snapt na wekenlange sessies onder etenstijd nóg niet dat de islam het grootste probleem voor de toekomst is .
   Hij is wel heel gelovig , maar in mijn omgeving is niet veel anders ……….helaas .
   Volgens hem zijn de moslims ook gewoon schepselen van god !
   Alleen een klein beetje dwars of zo .

   Kortom , onder de beter opgeleiden zitten ook een zwerm vreselijke sukkels !
   Blijkbaar heeft opleiding en wereldwijsheid geen bliksem met elkaar te maken .
   Hoe doorbreken we die debiele façade ?

   Liked by 2 people

   • Henk.V zegt:

    Aan één verstokte Merkel aanhanger die met kleine cijfertjes goochelde als het om ”vluchtelingen” ging heb ik aangeboden hem van informatie materiaal te voorzien dat zijn inzicht in de migratie materie kon vergroten. Op mijn aanbod ging hij niet in.Hij verzonk in zwijgen :-), Harry

    In principe moet men leugens altijd kunnen ontzenuwen door middel van onweerlegbare waarheden.
    In een heel belangrijk boekwerk wordt ons aangeraden ”geen parels voor de zwijnen te gooien..”
    Wie er voor kiest om bewust iets niet te weten, die moet je maar aan zijn of haar lot overlaten. Vroeg of ;laat zal een keiharde werkelijkheid zich aan iedereen vertonen,…
    Wie niet horen wil….

    Liked by 1 persoon

   • LafSchaap zegt:

    Nou inderdaad! Ik ken iemand die is dr. ir in twee vakgebieden en die stemt d66. Dan ben je zeer geleerd maar eigenlijk weet je niets van het dagelijks leven.

    Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Henk.V 10 februari 2018 om 18:52

   Het was duidelijk laatste keer dat ik mijn politieke kleur bekende.
   Ik had mijn energie verspild.

   Ik begin er ook niet meer aan, ik heb al mijn energie voor mezelf nodig. Ik heb er te weinig van over om het te verspillen aan gehersenspoelde zombies.
   Misschien zal het mijn tijd wel duren. gelukkig heb ik geen kinderen.

   Like

 10. droevige mof zegt:

  De sleutelzin in het Spiegel rapport is: ,,Dieses ganze Paket habe man am Ende nicht aufhalten wollen.” (Je wilde uiteindelijk niet dit hele pakket stoppen.)
  Er zijn minstens drie redenen om het niet te willen stoppen: 1. stompzinnigheid
  2. onverantwoordelijkheid met volledige kennis van alle gevolgen 3. buitenlandse of andere bepalingen.
  Je moet niet vergeten dat de spiegel na 1945 een reeducation project (heropvoedingsproject) is en nog steeds verbonden is met de Deep State van de Verenigde Staten. Tot op de dag van vandaag wil Der Spiegel niet rapporteren, maar lesgeven of indoctrineren.
  Blijkbaar wil de auteur iets bereiken met dit rapport. Ik veronderstel dat de Deep State ons Duitsers wil vertellen dat we geen meesters in ons eigen huis zijn

  Liked by 2 people

  • Nemesis zegt:

   Der Spiegel is opgericht door Rudolf Augstein een hard core communistische nazi. Zijn medewerkers en journalisten kwamen uit zijn zelfde clubje. Zijn zoon, die het blad heeft overgenomen is van het zelfde laken een pak, evenals de nakomelingen van de medewerkers van het eerste uur. Dat is de reden waarom Der Spiegel tot op heden zeker niet wil rapporteren maar wel nog steeds aan lesgeven en indoctrineren doet.

   De Deep state vetelt inderdaad dat de Guitsers geen meester zijn in eigen huis. En in dit opzicht vertellen ze voor de verandering de waarheid.
   Alleen hadden de Duitsers daar allang zelf een eind aan kunnen maken. Het Internationale Gerechtshof in Den Haag heeft in die zin al twee keer een uitspraak gedaan. Jammer genoeg heeft men er tot op heden niets mee gedaan. Hetgeen ook uiterst moeilijk was en is, zie de ervaringen die HenkV heeft opgedaan. En zo denken de meeste Duitsers er over.

   Overigens er is bij de GroKo onderhandelingen helemaal geen bovengrens uitgehandeld, Schulz heeft het na zijn afgang dan maar zelf toegegeven.

   Like

 11. Gerrit zegt:

  Straks merken ze het wel als er niemand meer naar Duitsland of Frankrijk op vakantie wil, of bang is om er doorheen te reizen.

  Liked by 1 persoon

 12. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.
  Het wordt hoog tijd, dat wij, de Europese volkeren, de koppen bij elkaar steken, om Brussel mores te leren.

  NEXIT !!! NEXIT !!! NEXIT !!! NEXIT !!! NEXIT !!! NEXIT !!! NEXIT !!!

  Liked by 1 persoon

 13. Henk.V zegt:

  Absoluut, Oeps48! Nexit kan mij niet snel genoeg komen, maar hoe overtuig je een verblinde bevolking daarvan op KORTE termijn?
  In veel Duitse steden, vooral in de voormalige DDR gebieden, komt het volk tot het besef dat men weer onder een dictatuur belandt. Dat laat zich gemakkelijk verklaren: In landen die een communistische dictatuur hebben meegemaakt herkennen de mensen symptomen van een toenemende onderdrukking veel sneller dan wij, die meer vrijheid gewend zijn geweest.
  Daarom suffen veel Nederlanders, net als de “”Wessies”, nog een tijd voort, omdat ook hier gedacht wordt dat het met een gestaag oprukkende dictatuur zo’n vaart niet zal lopen.

  Liked by 3 people

  • Petra DeBoer zegt:

   @Henk V, ook al is de Nederlandse bevolking grotendeels blind, dat zijn de kamerleden van de verschillende politieke partijen niet.

   Er was afgelopen week een debat “verdieping Europese muntunie” en het eerste deel heb ik gezien. En vrijwel alle kamerleden zien de gevaren van de euro en de koers van Duitsland als de CDU samen met de SPD een coalitie gaan vormen. Er word gewoon ondubbelzinnig gezegd dat Duitsland dan de verkeerde weg in slaat en met name voor Nederland. Er zaten Duitsers op de tribune om dit debat te volgen!!!!

   https://debatgemist.tweedekamer.nl/debatten/verdieping-van-de-emu

   Het tweede gedeelte van dit debat moet ik nog zien met de beantwoording van minister Hoekstra van financiën.

   https://debatgemist.tweedekamer.nl/debatten/verdieping-van-de-emu-0

   Het is in elk geval de moeite waard om dit debat te zien en te horen dat vele kamerleden hetzelfde geluid laten horen als de mensen hier op de site.

   Like

   • Wachteres zegt:

    Ik heb het debat niet gevolgd, Petra.

    Maar hebben de mooie woorden niet te maken met de komende verkiezingen?

    Zogenamd opkomen voor Nederland,omdat dit stemmen oplevert?

    Ik vertrouw de partijen nog niet voor één cent. Vandaag krijgen we bezoek, maar ik zal er morgen naar luisteren.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Wachteres, nee dat heeft niks met de gemeentelijke verkiezingen van doen want dit geluid laat de kamer al veel langer horen over de euro en de EU.

    Vrijwel alle kamerleden hadden een bijdrage dat men zich zorgen om de euro maakt en de VVD sprak van een bommetje of bom onder de euro. De PVV is zoals bekend tegen de EU en de euro en had een interessante bijdrage maar ook anderen zoals het CDA, 50 plus, de SP en de SGP. Ik vond zelfs de bijdrage van GroenLinks nog interessant ook al was het deels naïef. Het was een heel interessant debat en het tweede deel heb ik inmiddels ook gezien met de beantwoording door minister Hoekstra. Het beleid van het kabinet is pro Europa en pro Euro maar ze weten maar al te goed dat de euro elk moment kan ontploffen en vind het beleid van de euro dan ook naïef. Ze zouden alvast een andere munt (de florijn oftewel gulden) naast de euro moeten hebben wat ook door een kamerlid werd betoogd.
    Het kabinet hoopt dat we in de EU en de muntunie kunnen blijven, hoofdzakelijk vanwege de handel, en dat is zeer naïef want de trein van de superstaat raast door. Het kabinet beseft met de kamerleden dat als in Duitsland een coalitie ontstaat van de CDU en de SPD het voor Nederland erg moeilijk word en dat werd dan ook besproken tijdens dit debat. Wat deze coalitie betreft hebben de kamerleden dezelfde zorgen als de mensen hier op de site maar ook voor wat betreft de euro en de EU heb ik dezelfde geluiden gehoord. Het word aanhaken of afhaken.
    Het kabinet hoopt op aanhaken maar de kans is vele malen groter dat het afhaken word.
    De burgers willen niet opdraaien voor de staatsschulden in Italië en andere landen en dat weten ze maar al te goed. De staatsschulden van Italië zijn mega en die van de Italiaanse banken ook. Draghi heeft alles er ook niet beter op gemaakt met het opkopen van allemaal obligaties die niks waard zijn, en zo spelen er allemaal zaken een rol waardoor de EU en de euro op instorten staat. In wezen trekt het Kabinet aan een dood paard want ik geloof niet dat de EU te redden is middels hervormingen.

    In elk geval zijn dit soort debatten zeer interessant en maar je bent wel zitvlees nodig 🙂

    Inmiddels weet ik ook welke Duitser op de tribune aanwezig was tijdens dit debat en dat was Otto Fricke van de Duitse FDP.

    Verder speelt in dit debat mee dat niet alles gezegd kan worden omdat de andere lidstaten meekijken. Als het kabinet middels minister Hoekstra zou zeggen dat ze niks meer in de EU en de euro zien dan zetten ze zichzelf al buiten de onderhandelingen. In elk geval vond ik het een zeer realistisch debat en er werd niet om de hete brij heen gesproken. Wij kunnen hier op de site ondiplomatiek zaken schrijven maar dat kan het kabinet niet want ze hebben rekening te houden met de andere lidstaten. Ik heb me tijdens dit debat niet geërgerd over leugens en halve waarheden en dat is veelzeggend. Natuurlijk weten de pro EU partijen dat als ze blijven vasthouden aan hun ideologie van een super staat dat burgers afhaken en juist op de PVV gaan stemmen en dat willen ze voorkomen. Toch heb ik vooral realisme gehoord bij alle partijen die aanwezig waren. De Partij van de Dieren en Forum voor Democratie waren afwezig. Dat FvD afwezig was, was opvallend want zij zijn tegen de EU en de euro.

    Luister morgen maar naar het debat en ik lees graag uw reactie.

    Like

 14. leefbarbaar zegt:

  Ik zit vaak linxen op de huid. Vraag hen hoeveel handophouders er welkom zijn in Nederland. En bij hoeveel moslims men dan toch overweegt om de grenzen te sluiten (en precies dat te gaan doen wat de PVV al jaren in het programma heeft). Kom eens met cijfers, wanneer is het genoeg??
  Moeilijke vragen en het antwoord zal u niet verbazen: “Er komen helemaal geen miljoenen Afrikanen naar Europa en zeker niet naar ons land”. Waar haal ik het vandaan?
  En zie daar de kracht van de media: de maatschappij is niet maakbaar, maar de illusie van een bepaalde maatschappij is wel maakbaar.
  Ik wil mijn land terug.

  Liked by 1 persoon

 15. Wachteres zegt:

  Een interessant, verduidelijkend artikel uit 2016 van ThePost:

  http://politiek.tpo.nl/2016/01/18/duitsland-ondermijnt-europa-met-haar-asielpolitiek/

  Duitsland ondermijnt Europa met haar asielpolitiek
  ‘Duitsland moet grenzen sluiten en kiezen voor ondersteuning Schengen, naleving Dublin’

  De Europese Unie is een rechtsgemeenschap. Een gezamenlijk Europa verbrokkelt daarom daar waar gezamenlijke afspraken niet meer worden nageleefd. Met name de grote Europese landen moeten daarbij het goede voorbeeld geven als hoeders van de verdragen. De Eurocrisis kon mede ontstaan nadat Duitsland en Frankrijk in 2003 de begrotingsregels aan hun laars lapten. Andere overtreders werden daarna tot aan de eurocrisis niet meer aangepakt. Op dezelfde wijze dreigt een asielcrisis te ontstaan omdat Duitsland eenzijdig heeft besloten bestaande (asiel)verdragen opzij te schuiven. Merkels Wilkommenspolitik ondermijnt zowel het Schengen-akkoord als de Dublin-conventies, en daarmee potentieel een open Europa.

  Like

 16. ildiko zegt:

  Deze wet hebben ze al vorige jaar in PARIJS getekend en Rutte deed ook mee. En alle andere vluchtelingen die geen familie of verre families in Europa hebben die delen ze tussen de Oost Europese landen.

  Like

 17. Gert Visser zegt:

  Hoe durf je als gerespeerd minister president van Duitsland dit te aanvaarden cq te tolereren

  Like

 18. Stef zegt:

  Ik ben op dit moment in polen. Op zoek naar een mooie plek in de bergen.
  Dat land verdiend het om vrij te blijven van moslims.
  Ik heb zolang gevochten in gesprekken over de gevaren die ons wachten in Nederland dat ik 0,75 van mijn familie heb verloren. Ik ga het nu op mijn oude dag maar eens van een afstandje zitten bekijken. En mogelijk komen de polen weer opnieuw de rotzakken eruit jagen in Nederland.

  Liked by 1 persoon

 19. Guardiacivil zegt:

  Bij mij thuis geen politiek gesprek, want over moslims en de islam praten doet haar geen goed, jammer, vaak geprobeerd uit te leggen, maar het werkt niet, ook niet met vrienden en die heb ik dus bewust laten schieten. Verspeelde moeite en energie.
  Mijn energie is zoveel mogelijk op andere sites plaatsen met comment, zowel hier als andere landen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s