Hongarije solidair met Polen

Screenshot_151

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Hongaarse parlement heeft afgelopen dinsdag een resolutie aangenomen om Polen in verband met een onlangs tegen het land volgens Artikel 7 van het EU-verdrag aanhangig gemaakte procedure zijn ondersteuning uit te spreken. Volgens het besluit is de aanspanning van de procedure door de Europese Commissie over de hervorming van het Poolse recht “onacceptabel” en “mag Artikel 7 niet gebruikt worden voor een politieke heksenjacht”.

Mitteleuropa

Het Hongaarse parlement beschouwt de procedure tegen Polen als een “gevaarlijk precedent” wanneer de Europese Commissie haar autoriteit als “hoedster van de overeenkomsten zoals die verankerd zijn in de oprichtingsoorkonden van de gemeenschap, uitgebreid zou hebben”, wordt in het document gezegd. Met dit besluit riep het parlement de Hongaarse regering ertoe op achter Polen te staan en geen voorstel te ondersteunen dat de rechten van het land zou beperken.

De regeringspartij in Polen, “Recht en Rechtvaardigheid” (PiS), begroette de resolutie en verklaarde dat deze zou garanderen dat de EU geen sancties tegen het land zou kunnen opleggen. “Ik ben heel blij met dit besluit van het Hongaarse parlement, omdat het duidelijk maakt dat er geen sprake kan zijn van sancties tegen Polen”, zei de woordvoerster van de PiS, Betata Mazurek, tegenover het Poolse nieuwsagentschap PAP. De woordvoerder van het Poolse parlement, Marek Kuchcinski, begroette de resolutie eveneens en zei op Twitter dat de Hongaarse regering ertoe wordt opgeroepen geen EU-voorstel te ondersteunen dat “het vermogen van Polen zou beperken om zijn fundamentele rechten op grond van zijn EU-lidmaatschap waar te nemen.”

Bron:
http://unser-mitteleuropa.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europese Commissie, EUSSR, Hongarije, Polen. Bookmark de permalink .

4 reacties op Hongarije solidair met Polen

  1. Guardiacivil zegt:

    Het is “PIS” en nog eens “PIS” tegen de Brusselse Eu- Islammoskee.

    Like

  2. Mary zegt:

    Het leuke van dit walgelijke EU spelletje is dat de Oost Europese landen elke keer winnen!!!!

    Like

  3. kampersrene zegt:

    Dat landen zoals Polen Hongarie zich maar voorbereiden op vluchtelingen uit west Europa

    Like

  4. Margareta zegt:

    De hongaarse minister Orban Viktor heeft toegezegd, dat als het zover zou komen zijn ze van harte werkom. En het komt een keer zo ver, daar kunnen wij zeker van zijn

    Like

Plaats een reactie