EU-regeringsleiders: Wij kiezen opvolger Juncker

Screenshot_197

(Door: Christoph Schmidt)

Jean-Claude Juncker (foto) werd voorzitter van de Europese Commissie, omdat zijn Europese Volkspartij de grootste werd in het Parlement. Het parlement in Straatsburg wil dat een van zijn ‘Spitzenkandidaten’ voorzitter van de Europese Commissie wordt. Dat garanderen we niet, klinkt het op de top in Brussel.

Als twee partijen maar vaak genoeg zeggen dat ze geen conflict met elkaar willen, hangt die ruzie kennelijk toch in de lucht. De Europese regeringsleiders en het Europees Parlement verschillen van mening over de manier waarop de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie moet worden aangewezen. Dat conflict is nu nog een waakvlam, met de potentie na de Europese verkiezingen van volgend jaar mei een uitslaande brand te worden.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Dagblad Trouw

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, dictatuur, Elite, Europa, Europees Parlement, Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

5 reacties op EU-regeringsleiders: Wij kiezen opvolger Juncker

  1. Aegolius cs zegt:

    Democratie is als een begeerde vrouw. Als het niet meewerkt voor je doelstelling……verkracht je het.

    Maar even zonder “grap”: het EU ruggengraatloos praathuis wil invloed afdwingen wie de voorzitter van de (nauwelijks controleerbare) patatverkopende commissie zal worden.

    In dat geval ligt het voor de hand dat het Verhofstadt zal worden. Even een intro:

    En de zichzelf buiten spel gezette “kapo”, Schulz die nu politiek werkloos rondzwerft in de omgeving van Merkels bestuurshotel Berlin, kan mogelijk Merkels droom der EU uitbouwen/continueren.

    Like

  2. Guardiacivil zegt:

    De vraag is ……wanneer stort de boel in elkaar……hier en daar al haarscheuren…..als bij de Doelen kerncentrale België……..daarna grote barsten………

    Like

  3. koddebeier zegt:

    De dag dat ze dat EU zooitje ophangen gaat bij mij de vlag uit !

    Like

  4. Jean zegt:

    Die huichelaars van die EU misdaadinstelling horen allen opgesloten te worden voor minimaal 20 jaar op water en brood en liefst tot aan hun dood want ze hebben Europa én de Europeanen enorme schade toegebracht door de import van perverse barbaren.
    Payday is comming…..

    Like

  5. Jan zegt:

    Farage over Soros, Polen en de communistische EU

    Like

Plaats een reactie