De speld des aanstoots

Screenshot_120

(Door: H. Numan)

Ja, ja. Wilders heeft het weer eens gedaan. De Stichting MH-17 is boos. Want Wilders. Liep met een speldje. Was het verkeerde speldje. Dus moet Wilders zijn excuses aanbieden, bij voorkeur in een haren hemd. Daarna uiteraard aftreden en naar Israël verhuizen.  Of Patagonië, of naar de achterkant van de maan. Als hij maar opdondert. Zoiets dus.

Is de hele Stichting MH-17 boos? Nou neu. Waarschijnlijk enkel de voorzitter, de secretaris en misschien ook nog de penningmeester. De rest van het bestuur is of a-politiek of weet dat ze beter haar mond kan houden. De leden zelf? Dat vraag ik me af.

Maar dit geeft in een notedopje weer hoe Nederland Bananistan met links draaiende yoghurt is. Bekijk de site van de stichting http://www.mh-17.nl/ eens. Wat valt u op? Misschien dat er vrijwel niets staat? Zo’n site klop ik in een uurtje in elkaar. Mijn vak is het bouwen van websites. Die vliegramp was in 2014, dus in vier jaar tijd hebben ze … niets … gedaan. Ter vergelijking: in 4 jaar tijd heeft E.J. Bron meer dan 20.000 artikelen geplaatst. In z’n eentje.

De stichting met de grote mond? Niks. Zelfs een houten bureau werkt harder. Opeens, ‘stomtoevallig’ was het Wilders, komt Stichting Snurk in actie. “Jahaa, dit soort zaken kunnen we niet met rust laten. Als het Wilders niet was geweest maar iemand anders hadden we het ook gedaan!”

Nou, nee. Er was inderdaad iemand anders. Die iemand anders ging zelfs flink verder. Dat was de Bolle uit Wassenaar. Onze nationale grossier in stupiditeiten en bier. Die is uiteraard onschendbaar en onaantastbaar. “Maar hij droeg geen speldje, dus dat telt niet!” Inderdaad. Hij zat zich flink te bezatten met Poetin. Dat lijkt me een stuk erger dan met een speldje in je revers rondlopen.

Screenshot_121

Wie zijn de leden van de stichting? De nabestaanden van de slachtoffers. Wie vormt het bestuur? Die komen allemaal op één na uit de Bananistaanse baantjescarrousel. Voor de vorm zal er ongetwijfeld ook een begunstiger in het bestuur zitten. De rest niet. Die worden geleverd door de diverse politieke partijen. Leuk voor je resumé. De voorzitter, secretaris en penningmeester zullen er een aardige boterham van kunnen beleggen middels een onkostenvergoeding en een uren declaratie. Want zo werkt het in Bananistan.

De voorzitter komt met een verklaring. De media, waar men graag meewerkt om zijn (ahum) diepe verontwaardiging te verwoorden, nemen het snel over. Want Wilders. Dat die stichting geen ene zak in vier jaar heeft uitgevoerd, is niet belangrijk. Dat speldje wel. Dat Willem “André Hazes” Zorreguita zich vol tankt met Poetin? Is in het belang van de staat. Of van Heineken.

Volgens mij zijn er binnenkort verkiezingen. Onze regenten smijten weer eens met modder. Het Forum voor Democratie heeft bereikt wat men wilde: de PVV is een kopje kleiner gemaakt. Nu maken onze regenten even snel voor de gemeenteraadsverkiezingen het FvD af, dan kunnen we weer glas, plas, was doen.

Een glas ranja, want alcohol kan natuurlijk niet. Worden de nieuwe Nederlanders maar boos van.

Door:
H. Numan
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in demoniseren, establishment, Forum voor Democratie, Geert Wilders, Hypocrisie, Koningshuis, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, PVV, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

31 reacties op De speld des aanstoots

 1. Wolf zegt:

  Dank H.Numan, voor uw zeer rake en humorvolle bijdrage. Exact zoals het in elkaar steekt. U pakt de koe bij de horens. Grote Klasse.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Die foto was natuurlijk in scene gezet want Poetin drinkt geen alcohol.
   Wat Wilders betreft.
   Janmaat is gewoon te vroeg geboren anders had hij daar samen met Wilders voor de Doema gestaan…
   Pim Fortuyn…?
   Met alle respect, maar dat durf ik niet te zeggen.
   Fortuyn was een man die het bijzonder goed onder woorden kon brengen en ook volledig en van ganser harte achter zijn ideaal van een blank en welvarend Nederland stond, maar of hij ook hard genoeg geweest zou zijn om de dagelijkse smerige politieke zaken te doen en de rotzooi op te ruimen….
   Ik geloof het niet.
   Wilders wel.
   Wilders is van basalt met nog een extra granieten laag er overheen.
   Wilders is de allerbeste top-politicus in Den Haag en boezemt overal vertrouwen in.
   Ik denk dat Poetin Wilders persoonlijk bijzonder hoog acht.

   Like

 2. koddebeier zegt:

  Een gedegenereerd land !

  Geliked door 1 persoon

 3. Claudia M. zegt:

  Ik vertrouw dit niet. Dit is puur om Wilders weer in een verkeerd daglicht te stellen. Toen onze koning er een jaar na deze ramp zat, hoorde je niemand! Bovendien ligt die onderste steen nog altijd onderop! Of de waarheid ooit boven tafel komt, is maar zeer de vraag.

  Ik vermoed eerder dat de “stichting” een beetje geld nodig heeft… en dat mensen die Geert graag zien verdwijnen, hier graag het een ander voor over hebben.

  Geliked door 2 people

 4. Als Wilders met een Jodenster gaat lopen is de wereld ook te klein. Zou trouwens een leuk experiment zijn.

  Geliked door 1 persoon

 5. Statler & Waldorf zegt:

  De VVD’ers Kathalijne de Kruif en Piet Ploeg uit Maarssen zijn veroordeeld tot respectievelijk honderd en zestig uur werkstraf.

  Piet Ploeg – bestuurslid (voorheen voorzitter) St. nabestaanden MH 17.

  Geliked door 1 persoon

 6. Hendrik M. zegt:

  Die voorzitter van dat MH17 clubje schijnt een uitgekotste VVDer te zijn die zo aan een baantje geholpen is; verder een bestuur welk dat accepteert.
  Leugenaars clubje VVD is er alles aangelegen vooral niet duidelijk te maken hoe het zit met een onderste steen en om Geert Wilders te bashen.
  Ow ja, met veel moeite hebben die lui één vader van een MH17 slachtoffer gevonden die het door de voorzitter voorgekauwde spinsel uitsprak…

  Geliked door 2 people

 7. Jan zegt:

  Voorzitter stichting MH17 legt taken neer om kwestie VVD
  Voorzitter Piet Ploeg van de Stichting Vliegramp MH17 legt tijdelijk zijn taken neer. Dat heeft de stichting het ANP laten weten.

  Het bestuur en Ploeg hebben dit besloten, nadat deze week bekend werd dat Ploeg genoemd wordt in het strafrechtelijk onderzoek naar voormalig VVD-fractievoorzitter Kathalijne de Kruif uit Stichtse Vecht.

  Zij zit in voorarrest op verdenking van hennepteelt en witwassen.

  https://www.nu.nl/politiek/4009483/voorzitter-stichting-mh17-legt-taken-neer-kwestie-vvd.html

  Geliked door 1 persoon

  • Harry zegt:

   Ach , in een narcostaat kun je dat een VVD-er toch niet kwalijk nemen ?
   Het is slechts lichte criminaliteit .
   Het soort overtreding dat allochtonen niet eens aangerekend wordt .

   Geliked door 1 persoon

 8. Cathja zegt:

  Gelukkig trekt Wilders zich totaal NIETS aan van alle ‘commotie’ rond het vriendschapsspeldje.
  Is het eigenlijk niet komisch dat plotseling velen zich stoten aan dit doodgewone speldje?
  Ach, het past in deze tijd, waar enkelen met hun gezeik over ons (koloniale) verleden ook vinden dat wij alles wat niet deugt moeten verwijderen of aanpassen.

  Wilders, draag het speldje maar met trots! Halbe Zijlstra komt er nooit voor in aanmerking.

  Geliked door 3 people

 9. Oeps48 zegt:

  Dames en Heren.

  Het is verkiezingstijd en dan wordt er door de flikkers van alles uit de kast gehaald om de gunst van de kiezers te winnen. En daar hoort dan ook vuilsmijterij bij. Het is overduidelijk dat de VVD achter deze knullerige hetze tegen Wilders zit. Tjonge, jonge, jong de VVD gaat weer eens door de bocht. We weten allemaal, dat Pinokkio niet onder stoelen of banken steekt,dat hij een grote antipathie koestert tegen Geert Wilders. Wilders is een luis in de pels van de VVD. En Pinokkio is niet wars van een paar leugens en vuile politiek. Nu gebruiken ze, of beter gezegd misbruiken ze, de nabestaanden van de MH17 slachtoffers in het smerige wapengekletter van de verkiezingen. In het gekunstelde gestuntel zoeken ze appels op de mesthoop om met peren te gooien. Het is ver beneden elk peil . Het zegt meer over de VVD dan over Geert Wilders. De VVD kan blijkbaar niet anders, dan ordinair studentikoos afzeiken. Pinokkio verneukt keer op keer het land en naait zijn eigen achterban. Met dergelijke vrienden, heeft die achterban echt geen vijanden meer nodig. Pinokkio trek een condoom over je kop, dan kunnen we allemaal zien, dat je een grote lul bent.

  Pinokkio heeft zich destijds opgeworpen om de onderste steen van de ramp met de MH17 boven te halen. Tot dusver is die steen nog lang niet gevonden. Die is er wel, maar ze willen hem niet zien liggen. Er is een rapport verschenen over de toedracht van de ramp. Daarin wordt van alles gesuggereerd, edoch niet bewezen. Het is een publiek geheim, dat dit rapport aan alle kanten rammelt. Zo zijn o.a. geen verklaringen van echte ooggetuigen opgenomen. Ze zijn zelfs niet eens gehoord. Er waren op die afschuwelijke dag toevallig heel veel toevallige toevalligheden, die door de toevalscommissie heel toevallig niet zijn nagetrokken. Laten we eerlijk wezen in plaats van de onderste steen boven te halen, heeft Pinokkio nu een molensteen om zijn nek hangen. Hij wringt zich in allerlei bochten om zijn kop uit het gat te wurmen, maar zijn neus blijft hangen. Hij denkt het nog met een paar zielige leugentjes te redden. Als de MH17 affaire niet zo’n diep trieste zaak was, zou je warempel om het gewurm nog gaan lachen ook.

  Het is binnenkort verkiezingen. Laten we hopen, dat de kiezers inmiddels wakker zijn en beseffen waar de diverse partijen voor staan. Kiezers, laat uw ongenoegen merken en stem op de juiste partij !!! Als u helemaal niet meer weet op wie u moet stemmen, breng dan uw stem uit op de één na laatste man van de kleinste lokale partij. Als genoeg mensen dat doen is er kans, dat er een frisse wind gaat waaien door de gevestigde orde.

  Geliked door 3 people

 10. delamontagne zegt:

  De Heer wilders wordt in ieder geval in de buitenlandse Pers vermeld, van Pechtold hebben ze nog NOOIT gehoord…….

  Geert Wilders : Je critique la politique de Poutine, mais j’applaudis à la façon dont il défend son peuple

  Geliked door 4 people

  • Oeps48 zegt:

   @ delamontagne (4 maart 2018 om 11:21)

   Mesdames en Messieurs.

   Monsieur Wilders nést pas comme les autres politiciens. Il défend au moins le peuple de son pays. On ne peut pas le dire de tous.

   On dit, que Poutine nést pas notre ami. Mais je ne suis pas sûr de ça. Qui sont nos amis ??? Peutêtre Poutine preuve d’être un meilleur ami, que nos “vrais” amis. L’avenir nous l’apprendra.

   Dames en Heren.
   Meneer Wilders is niet zoals de andere politici. Hij verdedigt tenminste de mensen van zijn land. Dat kan men niet van allen zeggen.
   Men zegt, dat Poutin niet onze vriend is. Maar daar ben ik nog niet zo zeker van. Wie zijn onze vrienden ??? Misschien bewijst Poutin wel een betere vriend te zijn, dan onze “echte” vrienden.De toekomst zal het ons leren.

   Geliked door 2 people

 11. Thom zegt:

  De voorzitter van de nabestaanden is de corrupte voormalige VVD wethouder van de Utrechtse Piet Ploeg van de gemeente Stichtse Vecht, die geschorst was wegens lekken in een drugszaak over een VVD-collega.

  https://nos.nl/artikel/2024353-verdachte-voorzitter-stichting-mh17-tijdelijk-weg.html

  Geliked door 2 people

 12. Nachtkaarsje zegt:

  Waar kan ik zo een speldje krijgen/kopen?
  En, omdat niemand hierover ook maar een woord zegt, maar waar is de zwarte doos van het MH17 vliegtuig gebleven? Is de informatie daarin al bekend gemaakt?

  Geliked door 3 people

 13. hslot4 zegt:

  Heeft er iemand interesse in zo een speldje ? ik heb geinformeerd wat het kost maar ik kreeg de reactie terug om hoeveel stuks het gaat dus ik weet niet of ze een minimum hebben .
  Geachte heer / mevrouw ………het is mogelijk. Om hoeveel stuks gaat het?
  Met vriendelijke groeten / Mit freundlichen Grüßen / Best regards / 诚挚问候 wereldvlaggen.nl
  info@wereldvlaggen.nl

  Geliked door 1 persoon

  • Helena zegt:

   Ja, ik vind het een mooi speldje dus heb wel interesse en geen last van Ruslandfobie dus ik zal het met trots dragen 🙂

   Like

   • BertG. zegt:

    Als bekend zou zijn dat Geert een oranje onderbroek droeg, zou jij waarschijnlijk nog oranje ondergoed gaan aanschaffen ook en dragen met trots.
    Alleen omdat Geert ook een oranje onderbroek aan heeft.

    Like

 14. Aegolius cs zegt:

  Alleen de kleuren van “de spelt des aanstoots”, evenwel anders geplaatst, stemmen overeen. Ondanks gelijkenis zijn er vele culturele verschillen tussen de dragers ervan.

  Like

  • BertG. zegt:

   Dat kan wel zo zijn, dat er cultuur verschillen bestaan.
   Maar omdat Geert er geweest is, praten we daar niet meer over.
   Dat heeft hij gewoon even recht getrokken, anders was hij daar niet.
   Dus deze week zijn we allemaal een Rus, en willen wij er allemaal wonen.
   Voor de week daarop weet ik nog niet, hangt ervan af waar Geert langs gaat.
   Als dat China zou zijn, dan is er op dat moment geen beter land dan China.
   Je weet toch hoe dat werkt hier onder de fans.
   Stemmen is niet voldoende, je moet Geert willen zijn, in al zijn daden.

   Of overdrijf ik nu.

   Like

   • Cathja zegt:

    @ BertG.

    Ja, je overdrijft!

    Toen Geert in Amerika was, in Australië, in Israël en weet ik waar nog meer, toen hoorde ik je niet. Nu hij in Rusland is geweest reageer je zo geïrriteerd.
    Niet doen, man!
    We moeten eens stoppen de Russen altijd maar als kwaaie Pier te zien. Het wordt trouwens tijd dat iedereen, overal ter wereld, eens zijn gezonde verstand gaat gebruiken.

    Zal wel nooit gebeuren.

    Like

   • BertG. zegt:

    Waarom denk je nou weer dat ik iets tegen Rusland zou hebben.
    Geert haalt alleen het nieuws als ie weer met ze wereld reis bezig is.
    Dat stoort mij zo langzamerhand.
    Maar vandaag was ie even in Urk, dat is ook waar om de mensen kiezen voor iemand in Nederland.
    Anders had ik wel op de rolling stones gestemd.

    Like

   • Aegolius cs zegt:

    Zolang men niet gaat stemmen op de PVV met Wilders carnavalspruik op, valt het best wel mee.

    Like

 15. Mary zegt:

  “Het Forum voor Democratie heeft bereikt wat het wilde, de PVV is een kopje kleiner gemaakt”?, dat denk ik toch niet!!!, wellicht zijn er juist door deze realistische instelling van Wilders t.o.v. Rusland meer stemmen die naar de PVV gaan, en voor wat betreft MH17 voelt iedereen wel aan dat het wellicht heel anders ligt dan dat men voorgeschoteld kreeg, die onderste steen wordt maar niet naar boven gehaald………

  Geliked door 1 persoon

 16. Tistochwat zegt:

  Die tweede foto:

  Zijne Doorluchtigheid laat zich lekker vollopen op andermans kosten.
  Hij draag geen ‘vriendschapsspeldje’.
  Betekent dit dat Zijne Doorluchtigheid niet bevriend is met Poetin/Rusland?
  Of ‘mag’ of ‘kan’ Zijne Doorluchtigheid zich hierover niet uitspreken?
  Wat ‘kan’ hij eigenlijk wél?
  Doet hij iets waardoor ons leven een stuk aangenamer wordt?

  Nee.

  Like

 17. Guardiacivil zegt:

  Misschien loopt ie volgende week wel met een anjer omdat ie dat mooi vindt en dan wordt ie weer vergeleken met wijlen Bernhard.
  Zulke Nederlanders en zeker Pechtold hebben altijd wat te zeiken en gesteund door activisten.
  Ik doe ook wat ik zelf wil en niet wat anderen mij zeggen te moeten doen of opdragen. Die tijd ligt ver achter mij, toen zat ik in dienst bij het 42e Zelfstandig Verkennings Eskadron van de Huzaren als hospik.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s