Wegens renovatie gesloten: Vluchtelingenkamp op Lampedusa uit protest in brand gestoken

Screenshot_68

“Vluchteling” op Lampedusa.

(Vertaling: E.J. Bron)

Na een brand wordt het vluchtelingenkamp op het Italiaanse eiland Lampedusa voor een renovatie gesloten. Gedurende de “saneringswerkzaamheden” worden de vluchtelingen volgens informatie van de regering over andere kampen verdeeld.

epoch times

Na een brand wordt het vluchtelingenkamp op het Italiaanse Middellandse Zee-eiland Lampedusa tijdelijk gesloten en gerenoveerd.

Tijdens de “saneringswerkzaamheden” aan het hek, de kantine en de videobewaking zullen de bewoners van het kamp over andere opnamecentra in het land verdeeld worden, liet het ministerie van Binnenlandse Zaken dinsdag in Rome weten. Wanneer de renovatie afgesloten zal zijn, is niet bekend.

Tijdens een protest van vluchtelingen en migranten tegen lange wachttijden bij hun asielprocedure was het verleden week tot een brandaanslag gekomen, waarbij een deel van het kamp verwoest werd.

Foto´s van een brandweerman voor geblakerde muren, vuile gangen en smerige toiletten zonder deuren zorgden voor ophef in de sociale media.

Maar daarvoor al hadden hulporganisaties de omstandigheden in het kamp aan de kaak gesteld. Dinsdag dreigde het Italiaanse Rode Kruis met de beëindiging van haar activiteiten in het opnamecentrum als de veiligheidsomstandigheden niet verbeterd zouden worden.

Het kamp was de laatste tijd alleen nog maar een centrum voor de registratie van vluchtelingen. Verleden jaar werden 9000 van de 119.000 vluchtelingen, die via de Middellandse Zee naar Italië kwamen, op Lampedusa ondergebracht, waaronder veel Tunesiërs.

Het eiland ligt dichterbij Afrika dan het Italiaanse vasteland en was bekend geworden door de meerdere ongelukken met vluchtelingenboten in haar buurt.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, Barbarisme, Eurabië, Illegalen, Immigratie, Islamisering, Italië, Krankzinnigheid, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Noord-Afrikanen, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Tunesië, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

7 reacties op Wegens renovatie gesloten: Vluchtelingenkamp op Lampedusa uit protest in brand gestoken

 1. Jean zegt:

  Hopelijk liggen die “andere” opvangkampen op Afrikaans grondgebied…..
  We zullen het zeer waarderen als ze hun ellende zouden thuishouden.

  Geliked door 1 persoon

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  In de brand, uit de brand. Alle sprinkhanen tegelijk met het kamp opgeruimd?

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Like

 3. scherpschutter1943 zegt:

  Ik dacht dat ze de vluchtelingen gingen verbranden. Jammer, even verkeerd begrepen. Volgende keer beter

  Like

 4. Trucker zegt:

  ondertussen uit Italië goed nieuws te horen, weldra een Lega (Nord) voorman als premier… zou zeer goed nieuws zijn.
  Lega (Nord) tegen islam(ieten), eu HQ brussel daar willen ze ASAP uit en ook willen ze af van die verfoelijke euro die ervoor gezorgd heeft dat onze uitgaven verdubbeld en in sommige gevallen verdrievoudigd zijn in prijs.
  Soms hoor ik eurofiel TUIG (jawel ik wik mijn woorden niet voor SOORTEN die pro eu zijn) die kwaken dan zo iets als “ja maar zonder de euro zou het leven ook duurder geworden zijn inflatie en zo weet je…”, TO HELL met dat soort debielen die niet verder denken als hun kortzichtige domme idiote denkwereldje.
  voorbeeldje heb in de late jaren zeventig en begin tachtig nog (full size) Amerikaanse auto’s gekocht (tweedehands) voor een habbekrats 12000 tot 16000 frank (300-400 euro’s), enig nadeel ze slurpten benzine als een alcohollieker alcohol.
  Karretje in de supermarkt in de jaren negentig vol voor 2000 frank (50euro), nu alleen als je er toiletpapier of pampers in gooit.
  Denken dat de eu heilzaam is voor ons (voormalige) Avondland is hetzelfde denken als pakweg dat de aarde plat is of de zon rond de aarde draait.
  Heb het al vaker geschreven op stupiditeit staat geen grens, noch geslacht of leeftijd.
  Wanner krijgen we in de Lage Landen eens premiers met kloten ipv nichten en schijterds aan het (NIET) bewind
  ?https://youtu.be/4wJLgktb5wY

  Geliked door 2 people

 5. Elisabeth zegt:

  Gewoon het hele eilandje laten zinken, weg ermee. Dat moeten we ook doen met al die parasieten-invasie.

  Like

 6. dutchess43 zegt:

  Lange wachttijden hoeft toch helemaal niet.
  Alle Tunesiërs meteen terug naar waar ze vandaan komen, scheelt niet een slok maar een hele borrel.
  Alle economische vluchtelingen, meteen rechtsomkeer. Brand stichten als men niet meteen een uitkering en huis krijgt? Doen onze mensen dat ook als ze 6-8 jaar op een woning moeten wachten, huizen die ingenomen zijn door import die hun leven lang verzekerd zijn van gratis geld?

  Geliked door 2 people

 7. Thomasson zegt:

  Ik begrijp niet hoe achterlijk de Italiaanse regering kan zijn? Wat gebeurt met hen verstand? Als de vluchtelingen zo graag hen opvangkamp in brand steken, is dat een pracht gelegenheid om ze per vliegdekschepen naar Afrika terug te brengen. Dump ze ergens op een verlaten strand.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s