Nieuwe peiling: Likoed wordt nog groter

Screenshot_98

(Vertaling: E.J. Bron)

Het Israëlische dagblad “Israel Hayom” heeft in zijn editie van vandaag de uitkomsten van een nieuwe peiling gepubliceerd. Deze laten zien dat, als er nu verkiezingen zouden zijn, de Likoed-partij onder minister-president Benjamin Netanyahu haar voorsprong nog verder zou vergroten.

Israel Heute

Tegen de achtergrond van een serie corruptiebeschuldigingen tegen Netanyahu en zijn omgeving zijn vervroegde nieuwe verkiezingen weer een reële mogelijkheid.

Maar de door Netanyahu begane mogelijke fouten lijken niet in het geringst zijn kansen bij de volgende verkiezingen te beïnvloeden, zoals blijkt uit de resultaten van de peiling.

Volgens de krant “Israel Hayom” zou Likoed, als er nu verkiezingen zouden plaatsvinden, 34 van de in totaal 120 zetels in de Knesset winnen.

De op één na grootste partij zou met 20 zetels de partij Yesh Atid van Yair Lapid worden. Met slechts 9 zetels zou de door Avi Gabai aangevoerde Arbeiderspartij (Zionistische Lijst) ver achterblijven.

Ook de Arabische Gezamenlijke Lijst zou zetels verliezen en 11 in plaats van tot nu toe 14 zetels krijgen. De orthodoxe Shas-partij zou zelfs nog maar net de kiesdrempel halen en 4 in plaats van 7 zetels krijgen.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Benjamin Netanyahu, gezond realisme, Israël. Bookmark de permalink .

2 reacties op Nieuwe peiling: Likoed wordt nog groter

  1. likudnl zegt:

    Hieruit blijkt dat het Israelische volk niets moet hebben van de nepbeschuldigingen.

    Like

  2. Guardiaangel zegt:

    Met de druk op Israël van het Westen en nu ook Iran en Hamas is het te hopen dat zij hun hoofd koel houden en bij zinnen blijven. Iran en Hamas zijn er op uit om een oorlog te starten.

    Like

Plaats een reactie