Alice Weidel (AfD) wint tegen Facebook

Screenshot_217

(Vertaling: E.J. Bron)

Hamburg – De arrondissementsrechtbank in Hamburg geeft gehoor aan het verzoek van de AfD-politica Alice Weidel (foto) en vaardigt een voorlopige beschikking uit, die het aan het sociale netwerk Facebook verbiedt om een beledigend commentaar tegen Weidel op het territorium van de Duitse Bondsrepubliek verder te verspreiden. Tegelijkertijd met het vonnis stuurden de politica en haar advocaat Facebook al de volgende officiële waarschuwing wegens nieuwe beledigingen.

journalistenwatch

Dr. Alice Weidel, fractievoorzitster van de AfD in het Duitse parlement, klaagde met succes Facebook aan. De aanleiding van het rechtsgeding, dat plaatsvond voor de arrondissementsrechtbank in Hamburg, was een commentaar, waarin Weidel o.a. “vuile nazi zeug” werd genoemd.

NetzDG compleet nutteloos

De rechtbank gaf Weidel vandaag gelijk en vaardigde een voorlopige beschikking tegen Facebook uit, die het commentaar nu moet verwijderen. Bij overtreding dreigt een boete van tot € 250.000,-

“Daarmee is nu duidelijk dat AfD-politici op internet geen loslopend wild zijn, maar ook dat de NetzDG (internet doorzoekingswet) compleet nutteloos is. Facebook zag zichzelf niet in staat het betreffende commentaar te verwijderen, omdat het in Duitsland niet meer op te roepen was. Weliswaar werd het verwijderd, wat echter voor Duitse internetgebruikers, die via buitenlandse IP-adressen op Facebook kwamen, nog steeds zichtbaar.

Weidel moest eerst naar de rechter stappen om Facebook te dwingen het commentaar te verwijderen. Het bewijs ervoor dat de NetzDG geen enkele meerwaarde oplevert en geen rechtssysteem kan vervangen, werd door de arrondissementsrechtbank Hamburg en Facebook zelf geleverd”, staat er op de Facebook-pagina van Alice Weidel.

Advocaat van Facebook maakt zich zorgen om de vrije meningsuiting

De vertegenwoordiger van Facebook, advocaat Martin Munz, noemde het commentaar tegen Weidel “smakeloos”. Tegelijkertijd waarschuwde hij echter volgens “Meedia” eveneens voor gevaren voor de vrije meningsuiting wanneer Facebook in een land geldende rechtsbeslissingen wereldwijd zou invoeren. “Facebook is niet de superrechter”, zei Munz tijdens de zitting.

Met de beslissing van de rechtbank in Hamburg zouden de onenigheid tussen de AfD-politica en haar advocaat enerzijds en Facebook anderzijds echter nog niet beëindigd zijn. nog op de dag van de oordeelverkondiging zou de advocaat van Weidel naar eigen zeggen nieuwe waarschuwingen naar Facebook hebben gestuurd. Op de Facebook-pagina van een “antifascistisch forum” zou zijn cliënte beledigd zijn in een commentaar van een gebruiker. De gedupeerde meldde de zaak. Het sociale netwerk zou echter weigeren het commentaar te verwijderen onder verwijzing naar de Community standaards.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Barbarisme, demoniseren, Duitsland, Justitie, social media. Bookmark de permalink .

6 reacties op Alice Weidel (AfD) wint tegen Facebook

 1. Trucker zegt:

  Sociale media gewoon kijken in wiens klauwen het berust.
  Beter ware het daar ver van weg te blijven, fora en blogs vullen (voor mij in ieder geval) die overbodige troep op.

  Like

 2. Claudia M. zegt:

  Ze zou eens een afspraak met Geert Wilders moeten maken. Wat deze man allemaal aan gierbagger over zich heen krijgt, is met geen enkele pen te beschrijven!

  Geliked door 1 persoon

  • Heniusz zegt:

   Nee, nog niet met een doos pennen. Maar daar staat dan weer tegenover dat ons O.M. ook geen enkele moeite doet of gaat doen om de kansenparels die deze bagger verspreiden aan te pakken….. In het geval S.S. bleek overigens dat dit heel wel mogelijk is…; Binnen een paar manden en verdachten en veroordeelden, maar dat waren natuurlijk gewone belastingbetalers en die doen er zoals iedereen weer geen r(-.-)t toe.

   Like

 3. Johan de derde zegt:

  Schijnheiligheid ten top van FB “wij maken ons zorgen om vrije meningsuiting” Als je niet zo denkt zoals die Red suckerboy ben je een racist of een nazi. Op alle antifa of soortgelijke sites wordt de enen na de andere leugen verspreidt, maar als er feiten openbaar worden gemaakt door sites zoals EJ Bron en de dergelijke dan ben je ninimaal een racist of haatzaaier in de ogen van die rooie debiel genaamd suckerberg.

  Like

 4. webmaster zegt:

  Game Over am Landgericht Mainz! Berufung ist geplatzt!. In Justizposse kapituliert das Landgericht Mainz nach 3 Befangenheitsanträgen gegen Richter Berg, und 24 Beschwerden, vor den Angeklagten.

  http://blog.rechtsbeugungen.org/2018/04/29/game-over-am-landgericht-mainz-berufung-ist-geplatzt/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s