Directeur EO doet zielig

Screenshot_362

(Door: Wim van Schaik)

Arjan Lock, directeur van de Evangelische Omroep (EO), is in alle staten. Het budget van zijn omroep wordt meer dan gehalveerd van ruim negen miljoen naar een kleine vier miljoen. De zendtijd neemt met de helft af. Dat gaat veel banen kosten en Lock overweegt  juridische stappen als de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) niet op ‘deze onzalige plannen’ terugkomt.

Arie Slob (CU), minister voor Basis- en Voortgezet Onderwijs en Media, wil dat de NPO 60 miljoen bezuinigt om tegenvallende reclame-inkomsten te compenseren. Dat de bestuurders van de NPO een groot deel van die bezuinigingen bij zijn vriendjes van de EO neer zouden leggen, heeft Slob vast niet zien aankomen. Volgens de NPO zendt de EO bovenmatig veel programma’s uit over levensbeschouwing en religie. Lock vindt dat ‘absolute onzin’. Om het tij te keren, wil hij de publieke opinie bewegen om te protesteren. Maar wie zit er op die EO-programma’s te wachten?

Lock komt nu met een jankverhaal‘Protesteer tegen inperking geloofsprogramma’s’ – in het Reformatorisch Dagblad (RD.  ‘Als het hart van de EO niet meer hoorbaar en zichtbaar klopt in de massamedia, is er geen alternatief. Het geloof is dan in een land dat de vrijheid van godsdienst hoog in het vaandel voert monddood gemaakt.’ Ongelooflijk! Deze meneer (€ 170.000,- per jaar; 2013) heeft niet door dat de gemiddelde RD-lezer niets heeft met het soort christendom dat de EO uitdraagt. Je moet maar durven. Aankloppen om steun bij dezelfde groep die je eerder negeerde of zelfs botweg schoffeerde. En doen alsof met het verdwijnen van de EO het geloof in Nederland geen stem meer heeft, is gewoon ontkennen dat de EO voor het christelijk geloof irrelevant is. Lock moet eens bij Andries Knevel (verdient nog meer dan z’n baas) zijn licht opsteken. Die zei in 2009 al dat de omroep buiten de kerk weinig bereikt had.

Ooit had de EO een duidelijk gezicht: sobere programma’s voor het orthodox-christelijke volksdeel. Daar heeft de EO haar 440.000 leden aan te danken: niet aan wat ze nu doet, maar aan wat ze deed. In een bestel dat aangewezen is op het infuus dat Staat heet, hebben omroepen steeds minder te zeggen: wie betaalt, bepaalt. Netmanagers maken uit wat er op tv komt. Zo werd het bij de achterban van de EO (en niet alleen daar) omstreden programma Love Me Gender ‘aangeboden’ door de netmanager van NPO 3. De EO had zich maar te schikken.

De Publieke Omroep is in veel gevallen een verlengstuk van de politiek en braakt linkse propaganda uit. Dat geldt – alle verheven woorden van Lock ten spijt – ook voor de EO. Het eigen geluid is beperkt tot het blauwe bloed dat van het tv-scherm afspat. Gaat het over thema’s als immigratie invasie, islam en klimaat, dan heeft de EO zich een opvoedende taak aangemeten. Daar past het feiten klip en klaar benoemen niet bij. Dat zou ‘labiel rechts’ maar in de kaart spelen.

Wat de EO betreft, kunnen er altijd meer zieligerds bij om van onze welvaart te profiteren. Wie dat anders ziet, is xenofoob, vreemdelingenhater of racist en moet nodig heropgevoed worden, zoals PVV’ers in ‘Rot op naar je eigen land’. De EO zond zelfs een heuse demoniseer-dienst tegen de Partij voor de Vrijheid uit. En een bisschop mocht (als in oude tijden) de leden stemadvies geven en waarschuwen voor die gevaarlijke populisten, ‘de nieuwe rattenvangers van Hamelen’.

Bij de EO mogen ze graag focussen op de individuele moslim en aangename sprookjes vertellen,terwijl de feiten ondertussen heel onaangenaam en bedreigend zijn. Gefascineerd door de zogenaamde vredelievende islam maakt men onderscheid tussen islam en radicale islam. Het kruis afbreken voor moslims moet kunnen. Ramadan en Suikerfeest zijn eigenlijk zo gek nog niet. Jihad is onschuldig tijdverdrijf en radicale predikers krijgen een podium. Allemaal omdat moslims ook recht hebben op vrijheid van godsdienst. Dat volgens de Koran binnen de islam vrijheid van godsdienst niet voor andere godsdiensten geldt, boeit de EO niet. Ze ijvert voor de rechten van een groepering die, zodra die sterk genoeg is, alle EO-leden hun rechten zal ontnemen en hen eigenlijk zou moeten doden! Maar Lock wil zich per se  ‘openstellen voor de wijsheid van God in de ander’. Inclusief zijn mag alles kosten!

De klimaathysterie wordt aangewakkerd. Van de ‘boven ons gestelden’ niets dan goed en moois: het blauwe bloed spat van het scherm. Pedofielen krijgen aandacht. Als het zo uitkomt, wordt er gemanipuleerd met cijfers over prostitutie of met de beelden van een winkelende vrouw om haar racisme te kunnen aanwrijven. Niets is heilig voor de kijkcijfers, zelfs de core business van de EO niet. Een lollige Jezus-quiz moet kunnen, net als van het lijden van Christus een commercieel spektakelstuk maken.

Volgens de linkse kerk is ons omroepbestel een pareltje en moet dus vooral blijven. Logisch, het is het ultieme linkse propagandakanaal, betaald uit de Rijkskas en goed voor duizenden dik betaalde banen en douceurtjes aan vrienden en bekenden. Martin Bosma heeft dit tot afgrijzen van de diversiteitslovers subliem aan de kaak gesteld. Het concept publieke omroep is achterhaald. Weg ermee! Geld terug naar de burger in de vorm van belastingverlaging. Mensen kunnen dan zelf hun amusement, sport, klassieke muziek  enz. inkopen. En wat let christenen of wie dan ook om eigen (internet)tv te maken en daarvoor te betalen?

Het volk zal pas vrij zijn wanneer het massaal de televisiekabels doorknipt. (Sid Lukkassen). Weg met al die politiek correcte poortwachters van het fatsoen. Te beginnen bij de gristelijke EO. ‘Arme’ Arjan Lock, zo zijn best gedaan om geaccepteerd te worden in omroepland, ook al moest de EO daarvoor niet al te christelijk overkomen, en dan nu gekort worden omdat je zelfs als nep-christelijke omroep nog te christelijk bent.

Door:
Wim van Schaik
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Hypocrisie, linkse gereformeerden, NPO, publieke omroep. Bookmark de permalink .

29 reacties op Directeur EO doet zielig

 1. Peter zegt:

  Tja, toch zal ik de rapportages van Blauw Bloed missen waar vrolijk wordt ingezoomd op de benen van Maxima en de andere “royals” zoals men deze lieden placht te noemen.
  Men preekt soberheid en eenvoud behalve wanneer het de Oranje’s betreft.
  Hier nog even iets leuks over de schurk Bernhard die werd aangeduid als Z.K.H.

  Like

 2. Peter zegt:

  Schokkend !!
  Verlag stoppt Sarrazins neue Islam-Attacke
  Autor Thilo Sarrazin hat ein neues Manuskript in der Pipeline. Der Vertrag weigert sich nun allerdings, das Buch zu drucken.
  Mit seinem Buch “Deutschland schafft sich ab” wurde Thilo Sarrazin zum Skandal- aber auch Bestseller-Autor. Seine Ansichten zu den Folgen die Deutschland durch den Geburtenrückgang, die wachsende Unterschicht und die Zuwanderung aus islamisch geprägten Ländern erleben werde, sorgte für Kontroversen.

  Neues Buch, neuer Zündstoff
  Sein jüngstes Manuskript sorgt nun erneut für Wirbel. Trotz eines bestehenden Vertrages mit seinem Verlagshaus, weigere sich dieses, das neue Buch von Sarrazin zu drucken. Das berichtet die “Bild”-Zeitung.

  Eigentlich hätte das Buch mit dem Titel “Feindliche Übernahme – Wie der Islam den Fortschritt behindert und die Gesellschaft bedroht” Ende August erscheinen sollen. Sarrazin setzt sich darin kritisch mit den Entwicklungen des Islam auseinander und beschäftigt sich mit dem Koran und seiner Auslegung, heißt es.

  Verlag will nicht
  Sarrazin habe das Manuskript bereits Ende Februar 2018 an den Verlag übermittelt, dieser habe sich dann aber “nach langem Hin und Her über den Veröffentlichungstermin” Anfang Mai gänzlich geweigert, das Buch zu drucken.

  Der Verlag Random House begründet die Ablehnung gegenüber der “Bild” nicht. Ein Verlagssprecher will erst nach einem Gerichtstermin eine Stellungnahme abgeben.

  Die “Bild” spekuliert, dass es vor allem in der Verlagsspitze Bedenken gegeben haben soll, dass das neue Buch islamkritische Stimmungen aufgreifen und verstärken könnte.

  Like

  • delamontagne zegt:

   De publicatie van het laatste boek van Thilo Sarrazin is door zijn uitgever die hem te kritisch over de islam oordeelt, tegen gehouden.
   De succesvolle Duitse polemist zei vrijdag dat zijn uitgever weigerde zijn nieuwste boek te publiceren vanwege de zeer kritische inhoud tegen de islam.
   De affaire moet maandag voor de rechter worden opgelost.

   De uitgave van het boek van Thilo Sarrazin, “Vijandelijk OPA” – Hoe de islam vooruitgang vertraagt en de samenleving bedreigt”, stond oorspronkelijk gepland eind augustus, maar de uitgeverij Random House, die tot de Bertelsmann-groep behoort, annuleerde het boek. dit, vertelde de auteur aan het blad “Bild”.

   “De uitgever had de tweede aflevering al betaald en het manuscript genomen

   Na een lang heen en weergesprek over de releasedatum, werd de weigering van de uitgever om het boek te publiceren begin mei naar mij toe gestuurd”, zegt de auteur in het Duitse dagblad.
   https://www.romandie.com/news/ZOOM-Allemagne-parution-bloqu-e-pour-un-ouvrage-pol-mique-sur-l-islam/934129.rom

   Like

 3. Haksteeg Anton zegt:

  Met alle respect maar de EO is alreeds voor een groot deel zeer vriendelijk voor de islam wat geen godsdienst is maar een ideologie kijk eens terug over 1400 jaar en zie wat ze gedaan hebben het is een afgrijselijke beweging met geen enkel respect voor vrouwen of kinderen en dat nu op gelijke voet behandelen? het is werkelijk onvoorstelbaar en natuurlijk loopt het ledental van zo’n partij in hoog tempo terug. Wie kan zo’n houding t.o.v. de islam accepteren in Nederland of waar dan ook lees de geschiedenis en leer daarvan

  Geliked door 1 persoon

 4. Jack Terrible zegt:

  Ik ging eens de Katholieke kerk onderzoeken… wat die nou eigenlijk geloven… allemaal fabeltjes… maar het begon me op te breken toen ze begonnen te collecteren voor zogenaamde zielige moslimvluchtelingen. En dat een paar keer achter elkaar. Want ze deden het voor een groep zielige moslimvluchtelingen die problemen hadden met rechtse populisten en Geert Wilders aanhangers. Waar ikzelf er ook één van was. Wat werd Rechts voortdurend afgezeikt in de Katholieke kerk door allerlei voorgangers. Ik werd dat zo beu dat ik voorgoed uit de kerk ben gestapt. Laatst ging ik naar een tekenworkshop in een oecumenische kerk en daar was ook een voorganger die begon te bidden over de gevaren van extreem rechts. En hij begon ook te bidden voor al die zielige vervolgde moslims. Die kerken en voorgangers zijn helemaal van God los… al beweren ze natuurlijk van niet!!!

  Geliked door 4 people

  • leefbarbaar zegt:

   De christenen hebben gekozen, ze zijn voor de islam. Weg er mee.
   En ik kijk geen TV, zag dus ook geen programma van EO. Ik zal dus weinig missen.

   Like

 5. Petra DeBoer zegt:

  Ik als christen heb niks met de EO en in het uitstekende artikel van meneer van Schaik staan de argumenten. De EO heult met de duivelse islam en zijn geen zendtijd waard.

  Geliked door 3 people

  • friese canadees zegt:

   Try out your God
   On whom you depend
   Try on His coat
   A mantle most fine
   Myriad colors
   His harmony-thine

   Believe in ME
   ONCE seemed a good line

   Now belief in Jesus
   It Is faith more sublime
   your head’s in the clouds?
   So you can’t see the Lord
   Short of perfection

   I’ll try to be good
   I’ll stand at His gate
   I’ll wait for His sign
   Then I’ll walk in His garden

   When it’s my time
   I will drink from His cup
   Hush now don’t you cry
   His quiet waters
   Will never, never run dry

   Nearing death’s vale
   He’s here by my side
   He leads me to paradise
   A mountain so high
   Don’t be afraid
   Just treasure His word

   Singing His praises
   I know that I’ll be heard
   He’s gonna take you by the hand
   Open up your eyes

   And then you’ll see ALL that you should
   NO MORE troubles
   NO MORE pain
   He’s ALL that you need
   He’s your EVERYTHING

   Deliverance is that distant shore
   I will not be worried
   Someday His house will be my home
   For ever more

   by Ferry
   groeten vanuit midwest canada

   Geliked door 1 persoon

  • Wolf zegt:

   Petra, Like!

   Like

 6. Bijna half Nederland heult met de duivel of de walgelijke heks van Duitsland die met duivels bloed besmet is geraakt tijdens haar geboorte.

  Like

 7. dolphin zegt:

  je trekt me de woorden uit de mond petradeboer , ook de eo gaat voor de kijkcijfers , waar ze ook maar te vinden zijn en maakte het voor mij een weinig christelijke omroep, maar meer een commerciële troep met rubberen ruggegraat onder de vlag van christendom.
  Toen die ene badmuts de katholieke kliek ging bewieroken was voor mij de grens bereikt , morgen zal het wel weer de “vredige en verkeerd begrepen” islam zijn , als t maar kijkcijfers oplevert, bah bah en nog eens bah , t lijken die amerikaanse evangelisten (lees:zakkenvullers) wel.

  de reformanten uit de middeleeuwen liggen te tollen in hun graf als ze t hoorden hoe t gaat vandaag de dag.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @dolphin, ik ben het helemaal met u eens en zoals bekend staat de EO voor Evangelische Omroep en hebben ze vanaf de oprichting niks met de reformatie. Ze houden zich ook bezig met gebedsgenezers zoals in Amerika en van deze charlatans moet ik niks hebben.

   Like

 8. louis-portugal zegt:

  Voor mij blijft hij ook een deugniet.

  Like

 9. BertG. zegt:

  Dat worden dan geen herhalingen meer van het kleine huis op de prairie.
  Ik zal het gaan missen.

  Like

  • Wolf zegt:

   Hahahaahaaaa …… goeie Bert.G. p.s. zeer verheugd dat u ook terug bent op De Vertalingen en Vertellingen site van Dhr. E.J. Bron.

   Like

 10. Republikein zegt:

  Ik kijk alleen naar De Nachtzoen, een interessant programma over slimme mensen met beperkingen.
  Een aanrader voor morgen:

  Mpanzu Bamenga
  8 juli 2018 om 00:21 uur

  Deze jurist en politicus groeide op in Congo en woonde jarenlang zonder verblijfsvergunning in Nederland. Hoe gaat een kind met zorgen slapen?

  Blauw bloed is klote.

  Like

 11. Williaan zegt:

  Volgens de NPO zendt de EO bovenmatig veel programma’s uit over levensbeschouwing en religie.
  Wat is daar mis mee? Als atheïst vindt ik het goede programma’s om te zien en horen hoe anderen over religie denken. Niet te vertrouwen zwarte schapen zitten bij alle TV zenders.

  Like

 12. jedeha5 zegt:

  ‘k Wil alleen graag mijn bijval betonen aan deze site van E.J. Bron en nu vooral ook aan Wim van Schaik. Het loochenen van alle zaken waar de oprichters van de E.O. voor stonden is buitengewoon brutaal. Reeds in 1998 ons lidmaatschap opgezegd, men belde: ook geen tientjeslid?? Neeen, ook geen tientjeslid, hoe minder leden hoe beter, mogelijk dat men dan weer terugkeert naar Gods Woord, maar helaas is die tijd verpatst.

  Like

 13. jedeha5 zegt:

  is die tijd verpatst, beter… HEEFT MEN die tijd verpatst.

  Like

 14. andra zegt:

  Heb de EO er meermalen op gewezen dat ze eens moeten kijken naar hun eigen leven. De heer Lock voorop. Je kunt niet oogluikend een overspelige relatie toelaten van je directeur en toch ervan uitgaan dat God de EO blijft zegenen. Met alle respect: er gaat geen enkel getuigenis uit van “levensbeschouwelijke”religie programma’s als je eigen levenswandel zo haaks staat op de Bijbel.

  Like

  • BertG. zegt:

   Volgens mij, zit je op andere site dan in je gedachte had.
   En als mensen buiten de deur neuken, wat kan mij dat nou boeien.
   Heb jij niks anders om je mee bezig te houden.

   Like

   • andra zegt:

    ik geloof niet dat het erom gaat wat jou “al of niet boeit” maar over de EO de directeur en de programma’s. Daar heb ik op gereageerd.
    En je laatste opmerking slaat al helemaal nergens op

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s