De jeugd van Europa stemt rechts en populistisch – tendens stijgend

Screenshot_124

(Door: “Young German” – Vertaling: E.J. Bron)

Europa´s jonge populisten zijn een trend, die zich in verschillende vormen in alle landen van Europa duidelijk aftekent. Het oude systeem is niet herkozen, het sprookje van de oude mannen is precies dat – een sprookje, dat allang ontmaskerd werd. Europa´s jonge kiezer stemmen in toenemende mate rechts, beslissen bij de verkiezingen om populistische partijen uit het rechtse spectrum te kiezen, die de globalistische linksen respectievelijk schijn-conservatieve gevestigde partijen de strijd hebben aangezegd.

Jonge Duitser

Marine Le Pen´s Front National kreeg bij de laatste verkiezingen ca. 35% (“Financial Times”) van de stemmen in de leeftijdsgroep van de 18-24-jarigen. Alleen Macron kreeg meer, terwijl de gevestigde oude partijen in het nirwana verdwenen en bijna geen rol meer speelden bij de jonge mensen. Slechts 27% van de kiezers boven de 65 jaar stemde op het Front National.

Een overeenkomstige trend was te zien bij de parlementsverkiezingen in Oostenrijk, waar de FPÖ ca. 24% van de jonge mensen tussen 18 en 24 jaar voor zich kon winnen. Verder zuidelijk in het zonnige Italië is bijna hetzelfde beeld te zien. Zowel de Lega als de Vijfsterrenbeweging, evenals andere partijen die zich strikt uitspreken tegen de immigratiepolitiek van de oude partijen, konden ongelooflijke successen bij de jonge mensen boeken. In Italië is zelfs te zien dat de gevestigde partijen zo goed als geen jongeren en jonge volwassenen voor hun standpunten enthousiast konden maken. Zij verloren meer dan helft van de kiezers in deze leeftijdsgroep aan een van de beide populistische partijen.

En in Polen is eveneens te zien dat hier een globale en Europese trend zichtbaar wordt. De jeugd van het globale Westen keert zich af van de gevestigde partijen, die geen enkele binding meer hebben met het volk en de jonge mensen, die alleen nog maar voor een kleine, elitaire clientèle uit de generatie van de 68´ers werken en politiek bedrijven. Steeds meer mensen in de leeftijdscategorieën 18-24 en tot 45 stemmen rechts van het midden, beschouwen immigratie en sociale problemen als de belangrijkste thema´s, waar door de politiek aan gewerkt zou moeten worden, en vertrouwen het gevestigde partijen niet toe hen gepast te vertegenwoordigen. Zelfs in Zweden rennen de jonge burgers van het Scandinavische land de Zweden Democraten de deur in, terwijl de oude socialisten zich bij de volgende verkiezingen zorgen moeten maken om het bestaan van hun regering.

We beleven op dit moment een totaal andere manier van denken in Europa, niet in de laatste plaats door de betrokkenheid van patriottische jeugdbewegingen in het Westen. Als deze trend zich voortzet en de nu aan de macht gekomen populisten in Italië en Oostenrijk ook kunnen leveren wat ze beloofden (en daar ziet het in ieder geval in Italië naar uit), dan zal de afwikkeling van de oude sociaaldemocraten en pseudo-conservatieven/christendemocraten zich verder voortzetten en ook in Midden-Europa, namelijk in Duitsland, tot een machtswisseling leiden.

Het establishment, de alliantie van socialisten, sociaaldemocraten en neoliberalen/pseudo-conservatieven is zo goed als afgelopen. Ook in Duitsland zal de jeugd zich met vertraging aansluiten bij deze ontwikkeling.

Bron:
https://younggerman.com
Door: “Young German”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Populisme", Europa, gezond realisme, Linkse Kerk, Patriottisme. Bookmark de permalink .

11 reacties op De jeugd van Europa stemt rechts en populistisch – tendens stijgend

 1. Thomasson zegt:

  Dit is “Sonja Goed Nieuws Show”. De jongeren van Europa kennen van heel dichtbij de geïmporteerde tyfus die hen ouders samen met de ’68 bejaarden zo verheerlijken. Ze kennen van heel dichtbij leeftijdgenoten die door een groep van geïmporteerde ongedierte van Allah en jungle Bavianen zo maar voor de lol in elkaar worden geslagen. Zij kennen van dichtbij mensen die in het uitgaansleven slachtoffers worden van moslims en zwarten met een pippa op zak (pistool). Ze horen dagelijks over mensen die in hen huis met extreem geweld worden beroofd. De Meisjes die verkracht en vermoord worden door moslims en negers. De twee 14 jarige meisjes die bijna op dezelfde tijd werden verkracht en vermoord, waren ten prooi gevallen aan zachtaardige getinte allochtonen. https://www.nu.nl/241300/video/angelo-s-17-veroordeeld-voor-ombrengen-savannah-14-dit-is-waarom.html
  Ze kennen de terreur dat deze groep leeftijdsgenoten naar school brengt; Kinderen die VMBO advies krijgen zijn de sigaar. Zij moeten vaak in zeer gevaarlijke omstandigheden aan hen toekomst werken. Zelfs de schoolleiding staat er machteloos bij. Deze generatie van 18 – 24 jaar kent uit de eerste hand de goedkope leugens en politiek-correcte fabeltjes van hen omgeving tegenover de harde realiteit. ZIJ HEBBEN ER GENOEG VAN EN ZIJ WILLEN HEN LAND TERUG.. DE ALTE KAKKERS VAN DE ’68 Generatie samen met hen ouders moeten eindelijk buiten spel worden gezet. De jongeren zouden van hen stemrecht gebruik maken. Zij zouden de heersende vunzige oude politiek met de zelfbenoemde elite een trap onder hen oude kont geven en ze naar huis of het bejaardentehuis sturen.

  Geliked door 5 people

 2. john van antwerpen zegt:

  Veel ouderen zijn ook rechts. Maar dat zeggen ze niet in het openbaar.
  Zelf al meerdere malen meegemaakt. Dat ze op het terras of in de publieke
  ruimte of op hun werk hun mond houden omdat de gedachtenpolitie hun dan
  voor van alles wat uitmaakt. Je moet ze eens horen als ze alleen zijn.
  Er gloort hoop………….En ze zijn er nog lekker fel bij. HEERLIJK.
  Al die emotie,s bij elkaar opgeteld, aangezwengeld, verzamelt en ontwikkelt.
  Dit geeft vooruitzicht.

  Geliked door 1 persoon

 3. ruud beijer zegt:

  Helaas kijken ook veel jongeren nog weg.Dit terwijl hun toekomst zwart is.Islam en vluchtelingen ontwrichten ons land.Hun toekomst is voorbij!!

  Like

  • Thomasson zegt:

   @ruud beijer. je zegt: hun toekomst is voorbij!!. Dat zou ik niet zo gauw zeggen. Ook de wegkijkende jongeren krijgen dagelijks te maken met de realiteit, of ze worden er slachtoffers van. De realiteit is net als een bladluis. De blaadjes worden geel een stroperig aan de onderkant van de plant (een paar). Na een tijdje verspreidt de bladluis zich langzaam naar boven, en wordt steeds meer zichtbaar totdat de hele plant sterft. Dezelfde gebeurt met de realiteit. Zolang de getroffenen waren blanke zwakke jongeren die in achterbuurten wonen en zij gaan naar een zgn. “zwarte school”, kon dat geen sterveling schelen. Zij waren nu eenmaal de offers die wij moeten brengen voor de multiculturele samenleving. In de loop der jaren komen ook “de betere jongeren” steeds vaker in aanraking met de geïmporteerde beesten uit de woestijn en de jungle. Als ze een gymnasium bezoeken of een gecombineerde VWO/HAVE school, dan is hen school ‘een veilig gebied’. Maar deze jongeren gaan ook uit, of ze worden onderweg van school naar huis aangevallen. Als hen ouders ‘well to do’ zijn – wat zij in de meeste gevallen ook zijn – worden de laatste jaren ook de nette habitaten met keurig onderhoudende gazons, mooie huizen en hoogopgeleide buren, bruut aangevallen door rovers met een andere kleurtje …de zgn. nieuwe Nederlanders. Kijk maar naar Opsporing Verzocht. Met andere woorden: wegkijken wordt steeds moeilijker. De realiteit slaat genadeloos toe

   Geliked door 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Vanaf welk jaar moet je dan rekenen ?
    Mijn kinderen zaten +- begin jaren ’90 M.Onderwijs !
    Was in R’Kerk / R’dam Zuid, nooit echte narigheid van hen gehoord………….

    Like

 4. Elisah zegt:

  Er zijn nog vrij veel zgn klaver-volgelingen, want dat blijkt zo hip te zijn, maar veel jongeren zijn onder andere door slechte ervaringen steeds rechtser aan het worden.

  Like

  • Elisah zegt:

   Ik hoorde trouwens dat gisteren op een rockfestival, met ook veschillende buitenlandse bands, een bepaalde band nogal anti-Trump was en dat uitte met een hatelijkeTrump-ballon en het schreeuwden antifa leuzen…….
   Het bleek geen succes, men kreeg amper enige reactie terug uit het publiek, dus de poging tot extreem-linkse ophitsing faalde helemaal.

   Like

   • Elisah zegt:

    Heb mijn bril nu op, het moet zijn:
    een bepaalde band nogal anti-Trump was en dat uitte met een hatelijke Trump-ballon en door het schreeuwen van antifa leuzen…….

    Like

 5. Thomasson zegt:

  @delamontagne. Jouw kinderen zaten op de middelbare school iets eerder dan mijn kinderen. Zij zaten in de tweede helft van de jaren ’90. In het laatste decennium van de ’20ste eeuw was er inderdaad weinig of zelfs geen echte narigheid op de Haagse MAVO/HAVO/VWO middelbare scholen. Helaas in sommige van de VBO scholen (de vroegere LTS) – vooral met veel Marokkaanse Antilliaanse en Turkse leerlingen – waren al signalen van gevaarlijk gedrag. Sommige van de leerlingen kwamen met messen naar school. Sommige ouders van wie hen kinderen VBO advies kregen, probeerden hen naar scholen buiten de stad te sturen. Bijvoorbeeld naar een VBO school in het Westland of Delft. Daar was de sfeer anders. De kinderen konden in alle rust leren. Scholen in het Westland weigerden de Haagse leerlingen toe te laten, dus bleef Delft het enige alternatief. Ik denk dat de situatie op scholen ging bergafwaarts zo tussen 2005 – 2010. Toen begon de grimmige sfeer echt merkbaar te worden. Ik heb gehoord dat in sommige middelbare scholen in Den Haag en omgeving (Voorburg, Rijswijk. Leidschendam etc.) zijn er al veiligheidsmaatregelen die bijna gelijk staan aan die van Schiphol; om te voorkomen dat leerlingen met messen of andere wapens het schoolterrein in zouden smokkelen.

  Like

 6. Pingback: Ook de Jong-Turken worden op zekere dag oud | E.J. Bron

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s