Boris Johnson dreigt partijuitsluiting wegens boerka-kritiek

Screenshot_339

(Vertaling: E.J. Bron)

LONDEN – De voormalige Britse minister van Buitenlandse Zaken, Boris Johnson, dreigt een uitsluitingsprocedure uit de Conservatieve Partij wegens kritische uitlatingen over de boerka. Johnson had in een maandag in de “Daily Mail” verschenen column boerka-draagsters met brievenbussen en bankrovers vergeleken.

Junge Freiheit

De voormalige burgemeester van Londen, die zich in de tekst uitsprak tegen een verbod op de volledige islamitische versluiering, schreef letterlijk: “Het is absoluut belachelijk dat mensen ervoor beslissen om rond te lopen en eruit te zien als een brievenbus.” Hij zou een boerka-draagster, die zijn parlementaire kantoor zou binnenkomen, ertoe oproepen de sluier af te doen. Datzelfde zou gelden voor een vrouwelijke student op scholen en universiteiten, “die eruit zou zien als een bankrover”.

Davidson vergelijkt kruis met boerka

De Conservatieve Partij van minister-president Theresa May begon daarop een tuchtzaak tegen haar voormalige kabinetslid. In het ergste geval dreigt hem partijuitsluiting. May eiste van Johnson een verontschuldiging.

Johnson was in juli na een ruzie met May over de plannen betreffende de Brexit-onderhandelingen met de EU afgetreden. Critici zien in de procedure een “heksenjacht” op Johnson. “Ik denk dat dit politiek gemotiveerd is, door politici die Boris Johnson willen vernederen en vernietigen”, zei het Conservatieve parlementslid Andrew Bridgen tegen de “Daily Mail”.  Het zou om een “interne heksenjacht” gaan. Johnson geldt als mogelijke kandidaat voor de opvolging van de slechts met een krappe meerderheid regerende en binnen de partij wegens haar Brexit-koers in de kritiek gekomen May.

Ruth Davidson, de voorzitter van de Conservatieven in Schotland, viel Johnson scherp aan. “Dat was geen ondoordachte uitlating, hij heeft haar in een column geschreven, hij wist precies wat hij deed”, bekritiseerde ze. Om een debat te voeren over een boerka-verbod, zou als een discussie over een verbod van christelijke kruisen zijn, voegde Davidson, die eveneens als mogelijk opvolger van May geldt, er aan toe.

“Mr. Bean” verdedigt Johnson

Mohammed Sheikh, de oprichter van het Conservatieve Islamitische Forum, die voor de Conservatieven in het Hogerhuis zit, eiste Johnson´s uitsluiting: “Zijn woorden zijn ophitsend en op een bepaalde manier racistisch.”

Johnson kreeg echter ook steun. De komiek Rowan Atkinson (“Mr. Bean”) vindt een verontschuldiging van Johnson niet noodzakelijk. “Alle grappen over religie roepen ergernis op, daarom is het zinloos om je daarvoor te verontschuldigen”, schreef hij in een brief aan “The Times”. Men zou zich alleen maar hoeven verontschuldigen voor slechte grappen. “Op basis hiervan is geen verontschuldiging nodig”, vulde hij aan.

Atkinson had zich in het verleden herhaaldelijk uitgesproken voor het recht om ook aanstootgevende meningen over religies toe te laten. “Vrijheid van meningsuiting voor kunstenaars en entertainers moet beschermd worden en we mogen geen horde accepteren religies en religieuze leiders te bespotten”, schreef hij in 2004.

Meerderheid van de Britten aan de kant van Johnson

Ook de voormalige UKIP-chef en Europarlementariër Nigel Farage ging achter Johnson staan. “We leven in een land dat ooit hartstochtelijk in de vrijheid van meningsuiting heeft geloofd”, schreef Farage in de “Daily Express”. Maar “angstige politici” zouden de “gemakkelijke weg” gekozen hebben en dit “fundamentele recht” te gronde richten. “Verontschuldig je niet Boris, er is niets waarvoor je je hoeft te verontschuldigen”, besloot Farage.

De imam van de Islamitische Vergadering van Oxford, Taj Hargey, gingen Johnson´s uiteenzettingen niet ver genoeg. De boerka zou “geen legitimering in de koran” bezitten en zou in Groot-Brittannië verboden moeten worden, zei hij. Johnson zou zich er niet voor hoeven verontschuldigen de waarheid gezegd te hebben over “dit onislamitische Ninja-gewaad”.

Uit een peiling van het opinieonderzoeksinstituut Sky Data blijkt dat een meerderheid van de Britten achter Johnson staat. 60% vindt dat het niet racistisch zou zijn om draagsters van boerka´s met brievenbussen en bankrovers te vergelijken. 33% had de tegengestelde mening. Terwijl 48% van de burgers van het Verenigd Koninkrijk op het standpunt staat dat Johnson zich niet zou hoeven verontschuldigen, vindt 45% dat hij dat wel zou moeten doen.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, belangenverstrengeling, betutteling, Censuur, cultuurrelativisme, demoniseren, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, gezond realisme, Groot-Brittannië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

23 reacties op Boris Johnson dreigt partijuitsluiting wegens boerka-kritiek

 1. Jules Vismale zegt:

  Al die stomme en linkse idioten daar in Engeland, wat zijn het ook een bende huichelaars, die kritiek op Boris Johnson hebben over boerka’s zullen vast en zeker NIEt zo stoer hebben gedaan toen daar aan het licht kwam hoeveel Britse meisjes en vrouwen waren aangerand, verkracht en mishandeld door criminelen allochtonen!
  Dat trouwens christenen en moslims in China een gemeenschappelijke vijand hebben in de vorm van de communistische staat (die is overwegend atheïstisch omdat zij het communisme meer als een soort halfgod aanbidden) en dat weer grote woede opwekt bewijst dit artikel:

  De Chinese autoriteiten willen een grote moskee sluiten, maar stuiten op hevig verzet van moslims

  De communistische overheid van China heeft maar een grote wens: dat elke Chinese burger haar gehoorzaamt en doet wat zij zegt. Zo is het altijd geweest met communistische regimes (godzijdank is het afschuwelijke communisme in Rusland rond 1989-1990 voorgoed ten onder gegaan nadat het de halve wereld met kernwapens bedreigde!) en dat zal helaas ook nooit veranderen.
  Elke vorm van menselijke hechtenis, zoals familie of het gezin, moet tot de grond toe afgebroken worden. Religie en geloof hebben ook geen plaats in een communistisch land want dat kwam namelijk ook voor in de USSR waar de linkse Stalinisten en de moslims beslist GEEN vrienden en bondgenoten van elkaar waren! Er is maar een geloof voor de communisten: geloof in de Staat, iets wat zelfs de akelige EU-elite graag wil in Europa maar tot mislukken is gedoemd!

  In China zijn ze dan ook niet blij met de islam en moslims, de meest activistische religie op dit moment. In deze wereld van terrorisme en islamistische geweldpleging heeft de regering van China (dat bijvoorbeeld Mao Zedong ongeveer 40 miljoen Chinezen de dood ingejaagd kan ze daar echter totaal NIETS schelen!) een goed alibi om elke vorm van actieve belijdenis van het geloof de kop in te drukken. Daarom is de regering ook zo streng voor gelovigen en vooral (en dan het liefste de radicale) moslims.

  De Chinese autoriteiten willen een moskee (als het een haathut is waar dood en verder tegen “ongelovigen” wordt geprediceerd dan mogen het wat mij betreft met de grond gelijk maken!) afbreken om de reden dat het nooit een bouwvergunning heeft gekregen, maar dat pikken de gelovigen (?) niet en daarom is er een groot protest opgezet vanuit de moslimgemeenschap in China.

  Onduidelijk is of de autoriteiten de hele moskee willen slopen, of zeven van de acht koepels op het enorme godshuis. Zo’n 30.000 gelovigen komen bidden in de Grote Moskee van Weizhou.
  Hoewel in de Chinese grondwet de vrijheid van godsdienst (vel Chinezen hebben zich in het diepste geheim zelfs tot het christendom bekeerd!) is vastgelegd, worden religieuze activiteiten scherp in de gaten gehouden door Peking en waar mogelijk aan banden gelegd.
  Zeker in de afgelopen jaren zijn islamitische halve manen en katholieke kruisen van moskeeën en kerken (daarvoor kwamen natuurlijk de hamer en sikkel voor in de plaats!) weggehaald, en worden scholen met godsdienstig onderwijs gesloten. De autoriteiten zijn een campagne begonnen om religies te ‘verchinezen’, dus van Chinese kenmerken te voorzien. Want in hun ogen zijn de mensen eigendom van de staat en niet andersom.
  Niet alleen de moslims hebben dus te maken met dit soort autoritaire inbreuk in hun rechten, maar ook andere gelovigen. Laat dit een waarschuwing zijn voor het Westen, op het moment dat de overheid te groot wordt en te veel macht heeft, dan onderdrukt het uiteindelijk alle vrijheden en rechten van mensen, onder het mom van ‘veiligheid’.

  Anders maken al die radicale moslims en de Stalinistische en communistische Chinese overheid elkaar maar mooi af en dan zijn we zowel van het communisme en de islam daarginder voorgoed verlost daar ik ze alle twee gruwelijk verafschuw!

  Geliked door 2 people

 2. Elisah zegt:

  In dubai,
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/08/moeder-en-haar-dochter-belanden-in-dubai-in-de-cel-na-een-glaasje-wijn/

  Moeder en haar dochter belanden in Dubai in de cel na een glaasje wijn
  Een moeder, Ellie Holman, is met haar vierjarige dochter in de cel beland, nadat haar visum niet in orde bleek en ze ook een glaasje wijn had genomen. Dat is blijkbaar genoeg reden om haar meer dan een jaar vast te laten zitten in Dubai. Een veel te zware en ongebruikelijke procedure, niet proportioneel voor de situatie.

  Geliked door 2 people

 3. Feniks zegt:

  Partij uisluiting van Boris Johnsen?

  Totaal belachelijk !
  BJ uit gegronde opmerkingen, wie daar gegronde bezwaren tegen heeft moge zich uitspreken.
  Beargumenteerd en onderbouwd.

  Geliked door 2 people

  • Nemesis zegt:

   Laat ze hem maar uitsluiten om te sneller heeft hij waarschijnlijk May opgevolgd.

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Zo zie we weer eens te meer wat het “vrije woord” waard is in Engeland.
    Engeland, het land dat eeuwenlang het symbool was van de vrije en ontwikkelde westerse beschaving, is afgegleden naar de status van ’n smerig, achterbaks, pervers land dat gedomineerd wordt door de islam.

    Like

 4. Janszn zegt:

  Twee keer twee is vier.
  Moet ik mijn excuses aanbieden als mensen vinden dat het antwoord vijf dient te zijn?

  Geliked door 4 people

 5. delamontagne zegt:

  Montpellier, Zuid Frankrijk:
  Rond 18.15 hr vandaag was er grote paniek en een wegvluchtende menigte mensen in het winkelcentrum “Polygone”…
  Volgens de Politie-berichten kwam een dame ,[ dame ? ? ] , gehuld in een “djellababa” klem te zitten met een plooi van haar ONELEGANTE gewaad in de roltrap.
  Ze begon als een speenvarken te krijsen, waardoor 10-tallen klanten in paniek raakten.
  Sommigen meenden zelfs gehoord te hebben:”allah-hakkelbar”, de kreet van de Jihadisten.
  Toen een paar klanten zagen dat mensen weg begonnen te rennen, kwam de hele menigte van hogerop ook in beweging en iedereen wilde naar de uitgang.
  De agenten van de bewaking kwamen te hulp en de orde keerde terug…………..

  https://e-metropolitain.fr/2018/08/10/polygone-de-montpellier-djellaba-coincee-cris-affolent-clients/

  Geliked door 5 people

  • ReaGluurder zegt:

   Oh heerlijk!!! Meer Meer Meer……

   Geliked door 3 people

   • Oeps zegt:

    Dames en Heren,

    Vorig jaar reed ik met mijn auto op een rotonde een gesluierd Marokkaans meisje op de fiets aan. Ik had haar niet gezien, Ik hoorde haar gillen en ik stopte uiteraard. Het viel gelukkig mee. Ze had zich niet bezeerd, Ze was alleen maar geschrokken. Ik heb het stuur van haar fiets recht gezet en haar weer op weg geholpen. Achter mij stond een auto met een Marokkaanse jongeman erin. Ik zag de bui al hangen. Ik verwachtte binnen enkele minuten half Marokko op mijn nek te hebben. Draait die jongeman het raampje omlaag en roept mij toe: “Dat is niet erg hoor. Van die soort zijn er genoeg.” Tja ….. daar had ik niet van terug.

    Like

   • BertG. zegt:

    Oeps, hoe is het nou met je auto afgelopen.
    Deuken en krassen er gratis bij gehad?

    Like

  • kampersrene zegt:

   Niet Allah was “hakkelbar” maar de roltrap !

   Geliked door 2 people

  • Elisah zegt:

   Onder zo’n gewaad kunnen idd heel wat bomgordels verstopt worden….

   Geliked door 2 people

 6. Oeps zegt:

  Dames en Heren.

  Die Boris Johnson heeft wel gelijk.

  Geliked door 1 persoon

 7. Willem Sterk zegt:

  Het wordt steeds belachelijker. Allereerst wordt weer de term racisme gebruikt. Een burka is geen ras, de islam is ook geen ras, dus kan je niet van racisme spreken. Verder hebben we allemaal de betogingen en optochten van de moslims gezien en gehoord. En wat wordt daar geroepen, UK go to hell, Uk police go to hell, behead those who insult islam, islam will dominate, Europe go to hell, kill all jews and christians etc. en niet 1x, maar tig x. En dat mag allemaal, vrije menings uiting van haatpreken. Wordt daar wel eens een moslim op aan gesproken, welnee want we zijn zo PC. Nu erdogan weer met zijn weekend scholen. Het is de stealth jihad, de langzame, sluipende jihad, de grote voorbereiding op de grote aanval op Europa, van binnenuit, over niet meer dan 10 jaar, vrees ik.

  Geliked door 2 people

 8. Peter zegt:

  De belangrijkste zin in het stuk is de volgende :
  Uit een peiling van het opinieonderzoeksinstituut Sky Data blijkt dat een meerderheid van de Britten achter Johnson staat. 60% vindt dat het niet racistisch zou zijn om draagsters van boerka´s met brievenbussen en bankrovers te vergelijken.
  Dit stemt tot tevredenheid !! 60 %= meerderheid. Punt uit.

  Geliked door 1 persoon

  • G.F. zegt:

   Dit betekent ook dat er nog een prominent gedeelte van 40 % (en dat is waarlijk geen klein gedeelte) met die “brievenbussen en bankrovers” sympathiseert. Om van te kotsen.

   Geliked door 2 people

  • Tistochwat zegt:

   @ Peter 11 augustus 2018 om 01:39

   Is 60% zo’n ‘meerderheid’?
   Nou, dat valt nogal tegen.

   Minstens 99% zou me optimistischer stemmen.
   Die 40% die het ‘racistisch’ vindt, zal in ras (hoe toepasselijk) tempo toenemen.

   Geliked door 2 people

 9. FLO zegt:

  Dit soort nieuws is voor veel klojo’s zichzelf socialisten noemen en die zich belangrijk wanen in de politiek de enige manier om in het nieuws te komen , Moslims zijn Intriganten ,doen nergens aan mee,altijd ontevreden,ontwrichten samenlevingen ,kopen alleen bij elkaar ,kortom alleen maar narigheid heb je er van .

  Geliked door 2 people

 10. Elisah zegt:

  Oh oh, we zijn toch zo gekwetst…..kijk eens wat er in jullie boek staat over vrouwen en vrouwenrechten, maak dat maar eens openbaar….

  Geliked door 1 persoon

 11. Republikein zegt:

  Hij is dus niet tegen maar voor het verbod, of uh….

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s