ZwedenDemocraten willen stemmen over EU-uittreding

Screenshot_77

(Vertaling: E.J. Bron)

STOCKHOLM – De voorzitter van de ZwedenDemocraten, Jimmie Åkesson (foto), heeft zich opnieuw voor een referendum over een EU-uittreding van Zweden uitgesproken. “De EU is niet de juiste weg om in Europa samen te werken”, zei Åkesson tegenover “Sverige Radio”. Men zou “opnieuw moeten onderhandelen over de voorwaarden van een EU-lidmaatschap en daarna zouden de mensen erover moeten stemmen”.

Junge Freiheit

Vorige maand nog had de economiepolitieke woordvoerder van de partij, Oscar Sjöstedt, benadrukt dat een uittreding van Zweden uit de EU geen thema van mogelijke coalitieonderhandelingen met andere partijen na de verkiezingen van 9 september worden. Onlangs hadden twee Europarlementariërs van de partij een bijdrage op de nieuwssite “altinget.se” gepubliceerd, waarin zij zich voor een uittreding uit de EU uitspraken.

EU nam een andere ontwikkeling dan beloofd

“De ZwedenDemocraten willen de Europese Unie verlaten”, schrijven Kristina Winberg en Peter Lundgren in het artikel. Hun partij zou “geen niet gekozen Europese Commissie accepteren, die samen met het Europees Gerechtshof en het Europees Parlement de lidstaten aan het lijntje kunnen houden, ook als die de hele tijd nee zeggen.”

Daarom zouden de Zweden nu over de “supranationale Unie, die de Europese Unie geworden is, moeten mogen stemmen.” Ook omdat het bondgenootschap zich niet ontwikkeld zou hebben tot datgene wat de Zweden in 1994 beloofd zou zijn. Destijds stemde 52,3% van de Zweden voor de een jaar later volgende EU-toetreding.

Bron:
https://jungefreiheit.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Europa, EUSSR, gezond realisme, Nationalisme, Patriottisme, Zweden. Bookmark de permalink .

12 reacties op ZwedenDemocraten willen stemmen over EU-uittreding

 1. flo zegt:

  Zweden wil natuurlijk een pislam land worden, wellicht kunnen de zweedse demokraten eens met 1 van de grote EU klootzakken franske timmerfrans gaan praten.

  Geliked door 2 people

 2. Hovawart zegt:

  Er was al langer een plan voor een Noordelijke Alliantie, en zal de kosten voor het Eurogedrocht, met de Brexit en het verlies van de Noordelijke lidstaten, voor de Pays-Bah wel eens de strop kunnen betekenen, gewurgd door een langzaam lijden, waarmee er in feite een eind komt aan het Islamitisch Emiraat Europa.

  Geliked door 2 people

  • You should fear zegt:

   ” waarmee er in feite een eind komt aan het Islamitisch Emiraat Europa. ”
   We hebben allemaal genoeg “burgers” die gewoon door gaan blijven fokken hoor. Het gaat alleen ff langer duren zonder nieuwe aansleur van puur arabish bloed. Overigens blijft dat gewoon doorgaan aangezien alle media en entertainment in nederland pro narratief zijn

   Like

 3. Hovawart zegt:

  Een Europese Armoede, een reboot voor de Europese economie en een uitgelezen kans om het Europese Project geheel volgens plan uit te rollen..te ontvouwen , implementeren…..maar met wie en waarvan wil men dit gaan betalen? gelukkig heeft de Linksche Looney Brigade nooit gebrek aan andermans geld.

  Like

 4. Hovawart zegt:

  Het referendum zal wel snel uit de grondwet worden geschrapt, net als in de Pays-Bah.

  Like

 5. Joannes den Hollander zegt:

  Het kon niet uitblijven. Hopelijk zetten de Zweden door zodat er een domino effect op volgt. De oude vertrouwde E.E.G. weer terug in een modern jasje en dan kunnen we nadat al het gepeupel wat er niet thuis hoort het land uitschoppen zodat we ons met de wederopbouw van Europa kunnen bezig houden.

  Like

 6. Pingback: ZwedenDemocraten willen stemmen over EU-uittreding | toodlessss

 7. Ronald zegt:

  Terug naar de E.E.G……zoals het ooit bedoeld is!!!

  Geliked door 1 persoon

 8. Anneke, te Groningen zegt:

  Zweden uit de EU? dat land bestaat toch nog amper de naam zal binnenkort ook anders zijn, de Zweed gaat gebukt onder de zware last van moslim immigratie zelfs de EU vind het goed zo zoals het er daar aan toe gaat blijkbaar. Zwedxit? De gehele EU-opvreters bende opdoeken lijkt mij voor alle burgers in Europa het beste wat er bestaat. Voor de Eu waren het soevereine landen met elk zijn eigen problemen, nu hebben we allemaal hele grote problemen, de Immigratie in opdracht van waanzin-leiders (1940-1945 is er niet mee te vergelijken). kent zijn weerga niet!

  Geliked door 1 persoon

 9. Mary zegt:

  Nee de EU is zeker niet de juiste weg om in Europa samen te werken, alleen ter vernietiging van Europa en zijn bevolking. Zou dat nu even geweldig zijn als de ZwedenDemocraten zouden winnen en vervolgens uit de EU treden, zo zie je maar weer “sociaal” totdat ze er zelf slachtoffer van worden dan kan het heel snel afgelopen zijn, laten we het hopen voor Zweden.

  Like

 10. Alfons Verhofstadt zegt:

  En terecht dat Zweden uit de EU Wolter zullen er nog meer volgen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s