EU: Terugkeer van vluchtelingen naar Syrië moet vrijwillig zijn

Screenshot_89

De Syrische VN-ambassadeur Bashar al-Jafaari.

(Vertaling: E.J. Bron)

De Europese Commissie staat op het standpunt dat de terugkeer van vluchtelingen naar Syrië alleen op vrijwillige basis kan geschieden.

DWN

Een woordvoerster van de Europese Commissie zei tegen de “Deutsche Wirtschaftsnachrichten”: “Voor de EU is het van beslissende betekenis dat de terugkeer van Syrische vluchtelingen vrijwillig moet zijn. Ze moet o.a. het resultaat van individuele beslissingen op basis van fundamentele voorwaarden zijn. Elke overeenkomst over de terugkeer moet de fundamentele voorwaarden en rechten, inclusief dat van de zekere en gelijkberechtigde toegang tot civiele documenten, evenals de naleving van woon-, grondstuk- en eigendomsrechten respecteren.”

De Syrische VN-ambassadeur Bashar al-Jafaari had daarvoor alle Syrische vluchtelingen in het buitenland ertoe opgeroepen naar Syrië terug te keren. Al-Jafaari wees erop dat de terugkeer van Syrische vluchtelingen niet alleen met de Syrische regering, maar met veel landen samenhangt, die aan het Syrische volk zogeheten “eenzijdige dwangmaatregelen oplegden” (sancties), die niet gebaseerd zijn op resoluties van de VN-veiligheidsraad.

Op de vraag of de mogelijkheid zou bestaan dat de EU de sancties tegen Syrië opheft, antwoordde de woordvoerster van de Europese Commissie:

“Het zijn de lidstaten van de EU (Raad van de Europese Unie) die over de opheffing en oplegging van sancties beslissen. In het geval van Syrië heeft de Raad van EU-ministers van Buitenlandse Zaken op 29 mei 2018 besloten de sancties tegen het Syrische regime en zijn ondersteuners tot 1 juni 2019 te verlengen. De Raad actualiseerde bovendien de informatie over bepaalde personen en instellingen op de lijst en haalde de namen van overledenen van diezelfde lijst af.

Op deze lijst staan nu 259 personen en 67 instellingen die een reisverbod hebben of waarvan de vermogens zijn bevroren. De onlangs in de lijst opgenomen personen hadden een rol gespeeld bij de inzet van chemische wapens, zoals ook het geval was bij de vier personen die op 19 maart 2018 in de sanctielijst werden opgenomen. Verder omvatten de op dit moment geldende sancties tegen Syrië o.a. een olie-embargo, restricties bij bepaalde investeringen, het bevriezen van zich in de EU bevindende vermogens van de Syrische Centrale Bank, exportbeperkingen voor uitrusting en technologie die voor binnenlandse repressie gebruikt kunnen worden, evenals voor uitrusting en technologie ter controle of afluisteren van het internet en telefoongesprekken.”

Bron:
https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Europese Commissie, EUSSR, Hypocrisie, Syrië. Bookmark de permalink .

22 reacties op EU: Terugkeer van vluchtelingen naar Syrië moet vrijwillig zijn

 1. Elisah zegt:

  Off topic,
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2018/08/radicale-moslimgekkies-bedreigen-alle-150-tweede-kamerleden-vanwege-wilders-mohammedcartoonwedstrijd/

  Radicale moslimgekkies bedreigen alle 150 Tweede Kamerleden vanwege Wilders’ Mohammedcartoonwedstrijd

  Alle 150 Tweede Kamerleden zijn onlangs bedreigd wegens het voornemen van PVV-voorman Geert Wilders om een cartoonwedstrijd omtrent de islamitische profeet Mohammed te houden in de ruimtes van het parlement. “We zullen afrekenen met iedereen en elke persoon die zich heeft ingelaten met deze wedstrijd,” aldus de agressieve dreigtokkies.

  Like

 2. Thoth zegt:

  Het grote gedeelte gaat nooit, never, zero, nul naar huis. Dan moeten in ineens in hun vaderland de kost gaan verdienen. Nou nee, dan hebben ze liever een bijstand + gratis huis in een Europese staat….

  Like

 3. delamontagne zegt:

  Ik ben als “eenvoudige” EU-burger van mening dat die terugkeer desnoods GEDWONGEN moet kunnen zijn.
  Deze mensen, eerst en vooral MOSLIMS, zullen nooit gewone Europeanen worden.
  Laten ze hun eigen land gaan opbouwen……..
  Ik las gisteren een ingezonden reactie van een oudere Francaise, die bezorgd is om de toekomst van haar kleinkinderen.

  Geliked door 1 persoon

 4. bozeoudeman zegt:

  Simpel dan blijven ze toch hier, weer een leugen van de Merkeliaanse terreurorganisatie die wordt bevestigd as leugen door de meelopers in Brussaria, ze zouden allemaal teruggaan als de oorlog voorbij was. Net als de leugen dat het allemaal oorlogsvluchtelingen waren en net als de leugen dat wij deze nu immigranten genoemde grotendeels criminelen en parasieten nodig hebben ondanks bijvoorbeeld in Spanje een jeugdwerkloosheid van 30%! Maar de brave burgers slikken alles en doen precies wat de links/liberaal/christen nazi’s en fascisten van hen eisen, koppen in het zand, bekken dicht en doen wat Merkel uit naam van grote heiland Obama eist. Europa moet kapot daar betaalt Soros de Merkeliaanse bende voor.

  Like

 5. oud-marinier zegt:

  NOU…. NEE….indien nodig…..MET geweld cq HARDHANDIG dwingen om terug te keren….

  Like

 6. Joannes den Hollander zegt:

  Buitenlanders uit een of ander shithole land dienen zich niet te bemoeien met binnenlandse aangelegenheden in geciviliseerde landen.

  Like

 7. Patriot 2.0 zegt:

  Dus wij hebben niks te zeggen en de ander alles. In ons eigen land. Wij stellen dus geen enkele eis. Een eis stellen is zeker weer hetzelfde alles fascisme, racisme, nazi?
  Dit bevestigt wat ik al dacht van de EU: ze droomt van een grenzeloze utopie!!!!

  Like

 8. jack black zegt:

  Optotten van de EU moet nu gebeuren !
  Weg met dit niet van Volk gekozen parasitenpack !
  Ook de EU heeft zich wie de moslims als een
  kankergezwel vastgevreten !
  De ondergang van Europa is al in volle gang,
  en iedereen doet alsof zijn neus bloed !

  Like

 9. freda110 zegt:

  De Syriërs die welwillend zijn en hun land weer willen opbouwen worden dus door middel van allerlei sancties tegengehouden door de VN veiligheidsraad en de EU onder het mom van vrijwillige terugkeer.
  Eerst hebben ze ons voorgehouden dat deze mensen tijdelijk onderdak zochten gedurende de oorlog en daarna weer naar hun land zouden verdwijnen, nu is de oorlog voorbij en houd dezelfde eu het zaakje tegen.
  Degenen die niet terug willen zijn de opvreters die ze daar ook liever niet hebben, dus die mogen wij gedurende hun leven gaan onderhouden, leve de sociale welvaart.
  Weer fijn geregeld eu het word tijd dat het hele zaakje in elkaar stort dan kunnen de afzonderlijke landen weer orde op zaken gaan stellen.

  Like

 10. Sabeltant zegt:

  Nog even en ze gaan die arme “vluchtelingen” geld geven om te blijven…

  Like

 11. ReaGluurder zegt:

  Die EU-Zooi in Brussel zijn nóg gevaarlijker dan alle islambarbaren op een bult!!

  Like

 12. Thomasson zegt:

  Hoort dat bij de laatste Verordnungen und Befehlen van de Zentrale Kommandostelle der NWO/Bilderberg? De bevel afkomstig van de NWO/Bilderberg hoofdbazen en is gericht aan de Opper Sovjet in Brussel en Straatsburg. Het bevel dient gevolgd te worden door de vazallen in de natiestaten en het luidt als volgt: Het is verboden de fokvee van moordenaars, verkrachters, criminelen en terroristen terug te sturen naar hen habitat in Syrië, zonder nadrukkelijke toestemming van de Europese Opper Sovjet. De geïmporteerde fokvee is noodzakelijk voor het uitvoeren van de Kalergi-Plan. Iedere afwijking, zal tot sancties leiden.

  Is onze vriend George Soros een van de ondertekenaar van dit bevel?

  Like

 13. Trucker zegt:

  eu HQ brussel neemt in ijltempo maatregelen om zich veilig te stellen.
  De dictators weten reeds langer als vandaag dat de eu een reus op lemen voeten is en ze zien de duidelijke tendens van nationalisme in meerdere (niet meer soevereine) staten wat hun aanspoort om snel te werken.
  Knettergekke wijven (en ook venten) die de Joods-Christelijke beschaving om zeep helpen en plat gaan voor de meest misdadige ideologie islam die de mensheid ooit aanschouwt heeft.
  Merkels/Mogherinni’s dat gelobotomiseerde Zweedse wijf (ben eventjes haar naam vergeten die in eu HQ brussel huisde) die Kaag bij jullie en de venten (nou ja) als een Klaver (vent?) of Rutte…
  Politiek is blijkbaar een business voor watjes geworden vroeger was dat anders.

  Like

 14. Petra DeBoer zegt:

  Ik mag hopen dat Nederland de bevelen van de EU niet opvolgt en de verblijfsvergunningen niet verlengd worden en ze terug moeten omdat het veilig is in Syrië.

  Like

 15. Pietersen zegt:

  Deze verklaring is dus het standpunt van de EU opdat alle landen die Syriërs hebben opgenomen ze niet gaan uitzetten. Heel gemakkelijk dus voor die landen die beloftes hadden gedaan aan hun eigen volk ‘ze gaan weer terug’, zoals Nederland.
  Nee, zij gaan dus NOOIT meer terug. Het is maar dat u het begrijpt.

  Like

 16. Henk zegt:

  Als ik dit zo lees,verwondert het me niks dat Syrie toenadering zocht/zoekt tot Rusland en China op economisch gebied. We jagen ze letterlijk en figuurlijk die kant op…Voorwaarden,sancties……geen wonder

  Like

 17. kampersrene zegt:

  Op vrijwillige basis ? als je een hand weigert te schudden trek je al 3800 Euro

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s