Jörg Meuthen (AfD): Weet de SPD voor wie ze in het parlement zit?

Screenshot_229

(Door: Prof. dr. Jörg Meuthen – Vertaling: E.J. Bron)

Beste lezers, er is iets, waarin de politiek links georiënteerde krachten in dit land – inmiddels behalve de SPD, de Groenen en de opvolgster van de SED, Die Linke, ook niet onaanzienlijke delen van de CDU – heel goed zijn: namelijk in het bedenken van opsmukkende begrippen voor ontwikkelingen die de doorsnee burger rood van woede laten worden wanneer hij ze ongeschminkt te horen krijgt.

journalistenwatch

Zo´n behoorlijk nieuw begrip is nu “verandering van rijbaan” – echter niet op de autosnelweg.

De voorzitster van de SPD, Andrea Nahles, eiste nu voor afgewezen asielzoekers zo´n vermeende “verandering van rijbaan” in het (overigens af en toe zeer mild gevoerde, maar dit terzijde) ZDF-zomerinterview, dat deze keer zelfs vrij van storingen opgenomen en daarna uitgezonden kon worden:

“Ik ben nadrukkelijk van mening dat op dit moment de verkeerde mensen worden uitgezet, namelijk goed geïntegreerde mensen die een baan hebben of een opleiding doen.”

Mevrouw Nahles schetst zodoende een verdraaid beeld van de realiteit, want als je bijvoorbeeld kijkt naar de uitzettingsvluchten naar Afghanistan, dan is er bij diegenen die uitgezet worden toch een heel ander beeld te zien dan dat van de “goed geïntegreerde mens die hier een baan heeft”.

Vertaald in politieke duidelijke taal betekent de eis van mevrouw Nahles: afgewezen asielzoekers moeten niet meer uitgezet worden, maar in feite als immigranten opeens hier mogen blijven als ze kunnen aantonen dat ze hier een bezigheid hebben – ook al is het maar een met onzekere afloop zojuist begonnen opleiding.

Dat, beste SPD, is helaas geen “verandering van rijbaan”, maar de capitulatie van de staat met betrekking tot het uitvoeren van geldend recht om diegenen het land uit te zetten die hier na een afgewezen asielaanvraag gewoon geen verblijfsrecht hebben. Bovendien zou dit uiteraard nog meer als een magneet gaan werken, die Duitsland voor armoedemigranten uit de hele wereld sowieso al is.

Een ander, in de afgelopen jaren in verband met Griekenland al drastisch al te zeer op de proef gesteld, begrip is dat van het “hulppakket” als alternatief voor “financiële hulp”. Dit bedachte begrip probeert te versluieren wat dit alles in werkelijkheid betekent voor de Duitse belastingbetaler, namelijk een gulle miljardenschenking aan Griekenland.

Uiteindelijk zal namelijk blijken dat de al naar achteren geschoven aflossingsbetalingen niet zoals gepland zullen plaatsvinden, maar tot Sint Juttemis zullen worden uitgesteld. Van dat besef zullen de op dit moment daarvoor verantwoordelijke politici geen last meer hebben – die zullen dan al lang met pensioen zijn.

Omdat de SPD de Griekenland-miljarden blijkbaar echter nog niet genoeg vond, overweegt ze volgens de woorden van haar voorzitter nu ook om Duits belastinggeld voor Turkije los te peuteren. In een kranteninterview zei ze:

“De situatie kan ontstaan, waarin Duitsland Turkije moet helpen – onafhankelijk van de onenigheden met president Erdoğan.”

Laten we vasthouden: de voorzitter van de voormalige arbeiderspartij van Duitsland speelt nu met de gedachte om belastinggeld, waarvoor hard gewerkt is, in een land te pompen dat door een autocraat genaamd Erdoğan economisch in de afgrond werd geleid.

De vraag moet gesteld mogen worden: weet de SPD eigenlijk nog wie zij in het Duitse parlement vertegenwoordigt? De burgers in ieder geval wijzen volgens een actuele peiling van de “Welt” zulke betalingen met een overweldigende meerderheid van 71% af.

Tijd voor een partij die weet wiens belangen hij moet vertegenwoordigen. Tijd voor de AfD.

Bron:
https://politikstube.com
Door: Prof. Dr. Jörg Meuthen

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, AfD (Alternative für Deutschland), asielwaanzin, Barbarisme, belangenverstrengeling, cultuurrelativisme, Duitsland, gezond realisme, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, islamappeasement, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sociaaldemocraten, tolerantie/intolerantie, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Jörg Meuthen (AfD): Weet de SPD voor wie ze in het parlement zit?

 1. Statler & Waldorf zegt:

  “De situatie kan ontstaan, waarin Duitsland Turkije moet helpen – onafhankelijk van de onenigheden met president Erdoğan.”

  Koekkoek!!

  Geliked door 2 people

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Koekoek!

  Like

 3. Peter zegt:

  Komen verkiezingen,en dan halen socialisten het liefst de stemmen weg bij de Turken .Pluche is belangrijker dan de bevolking .

  Geliked door 1 persoon

 4. Nachtkaarsje zegt:

  “De situatie kan ontstaan, waarin Duitsland Turkije moet helpen – onafhankelijk van de onenigheden met president Erdoğan.”

  We moeten niet vergeten dat in 40-45 de turken dikke vrindjes waren met de duitsers, net zoals in de eerste wereldoorlog.
  We moeten ook niet vergeten dat hetzelfde slag mensen, uit die beide oorlogen, nu nog de leiding hebben in Duitsland en Turkije.
  1+1= nog altijd 2

  Like

 5. Texel zegt:

  Die vieze salafistenbaard op de foto zegt al genoeg. Weer zo’n landverrader.

  Like

 6. Sabeltant zegt:

  Alle socialistische (linkse) partijen zijn opgericht om het kapitalisme = het westen af te breken.
  Dat kun je prima doen door miljoenen parasieten binnen te halen en dan te eisen dat deze parasieten goede huizen, geld en zorg nodig hebben.
  De kosten hiervan zullen zo hoog oplopen dat elk land vervalt in armoede.
  Mensen die NIETS bijdragen aan de Nederlandse samenleving kosten alleen maar geld.
  Van deze armoede geeft de standaard socialist de rijken de schuld, immers de rijke is rijk omdat de arme arm gehouden worden. Uiteindelijk zal links door te beloven dat het beter zal gaan de macht grijpen en de “rijken” verder uitkleden. Dit werkt ongeveer net zo lang totdat het land finaal bankroet is. Voorbeelden te over. Links is net als de islam een gevaarlijke totalitaire bestuursvorm die elke vorm van individuele vrijheid afpakt.

  Geliked door 1 persoon

  • Anneke zegt:

   Links heeft eveneens een fikse schuld aan de Twee Wereldoorlogen…Dit is menig Nederlander blijkbaar vergeten. Men weet het niet meer, waarschijnlijk door de achteruitgang van het onderwijs…Kwalitatief onderwijs is verleden tijd.

   Like

 7. scherpschutter1943 zegt:

  Hoe verzin je zulke waanzin. Dat wijf hoort voor een vuurpeloton. Ze is staatsgevaarlijk en niet meer te redden.

  Like

 8. droevige mof zegt:

  Zowel de SPD als de PvdA hebben via hun immigratiebeleid geprobeerd nieuwe kiezers te werven. Voorheen seculiere partijen zijn protagonisten geworden van de illiberale en vrouwenvijandige islam.
  Dat was een greep in de toiletpot, zoals de Duitsers zeggen. Ze verloren de een en wonnen de andere niet.
  De Deense sociaal-democraten maakten dezelfde fout, maar corrigeerden zichzelf in de tijd. De Duitse SPD kan dit niet meer. Met het vertrek van Helmut Schmidt uit de politiek is de piloot van boord gegaan. Sindsdien controleren de piraten de roestige en lek geslagen tanker.

  Like

 9. Roni zegt:

  Andrea ist völlig bescheuert !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s