Migranten vormen bedreiging voor Nederlandse cultuur [ofwel: Worden sommige christenen eindelijk wakker?]

Screenshot_94

(Ds. D. Heikoop)

Door de massa-immigratie van de afgelopen jaren is onze samenleving ingrijpend aan het veranderen. Terecht maken heel wat christenen zich daar grote zorgen over, reageert ds. D. Heikoop.

In het artikel ”Kies voor Bijbelse houding tegenover vluchteling” roept Frank van Putten op tot een ruimhartige toelating van vluchtelingen tot de welvaart die wij in het Westen hebben. Hij verwijst daarvoor verschillende keren naar de Bijbel. Het is de vraag of zijn beroep op de Bijbelse boodschap terecht is.

De auteur stelt onder meer dat de opvatting dat vluchtelingen beter in de regio opgevangen kunnen worden ver afstaat van het voorbeeld van de barmhartige Samaritaan. Wat doet de barmhartige Samaritaan precies, wanneer hij een mens in nood tegenkomt? Hij is met innerlijke ontferming bewogen, verzorgt de wonden en neemt het slachtoffer vervolgens op zijn eigen rijdier mee naar een herberg. De barmhartige Samaritaan neemt hem niet mee naar zijn eigen woonplaats en huis. Hij vraagt niet aan zijn vrouw en kinderen of ze plaats willen maken voor een nieuwe bewoner. Hij besteedt de zorg voor het slachtoffer uit aan een herbergier, reist de volgende dag weer verder en betaalt de herbergier voor de zorg die verleend wordt.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, asielwaanzin, Barbarisme, Christendom, cultuurrelativisme, Demografie, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, Krankzinnigheid, Linkse christenen, linkse gereformeerden, Multiculti, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

110 reacties op Migranten vormen bedreiging voor Nederlandse cultuur [ofwel: Worden sommige christenen eindelijk wakker?]

 1. Trucker zegt:

  Christenen die wakker worden… Too little too late
  Is niet de eerste keer dat ik dit schrijf, het is vijf over twaalf, infiltranten zitten rustig waar ze moeten zitten (over heel eurabia) en de openlijke islamieten terreur (of alleen maar dreiging) zorgt voor de rest.

  Like

 2. elena zegt:

  inderdaad hij laat een ander voor hem zorgen en betaald de onkosten, God heeft zelf grenzen ingesteld en wat doen wij grenzen openen en daardoor een chaos kweken

  Like

 3. ReaGluurder zegt:

  Een wijsneus sprak het eens; ‘Barmhartigheid is de achillespees van de westerse / christelijke beschaving!’ Zalig zijn de Onnozelen van Geest, hen kome het rijk van De Satan toe!

  Liked by 2 people

 4. hendrikush zegt:

  Het even geduurd tot dit inzicht in christelijke kringen doordringt.
  Maar naastenliefde en opvang van behoeftigen blijkt geclausuleerd.

  Like

 5. Steven zegt:

  Ze worden hier helemaal niet wakker, en het gaat net zolang door totdat er burger oorlogjes uitbreken. Wanneer het te laat is gaan de oogjes langzaam open..
  En de steun van de regeringen aan het invasie tuig houdt het verzet nog een beetje op afstand.

  Like

 6. Pingback: Migranten vormen bedreiging voor Nederlandse cultuur [ofwel: Worden sommige christenen eindelijk wakker?] – De ene interpretatie is de andere niet… | toodlessss

 7. Tom zegt:

  Heel goed artikel!

  Enige aanvulling is het volgende. De gelijkenis van de Barmhartige Samaritaan begint met de vraag aan Jezus: “Wie is mijn naaste?”

  De Samaritanen waren van Joodse afkomst, echter geen volbloed Joden. Zij leefden in het koninkrijk Israël (noordelijk deel van Israël) en de volbloed Joden woonden in het koninkrijk Judea (zuidelijke deel van Israël).
  De Samaritanen hadden hun eigen Tempel en hun godsdienst was gebaseerd op de Torah (de vijf boeken van Mozes die een onderdeel zijn van de Tenach, de Joodse Bijbel). De Torah is ‘de Wet’ waar iedere Jood zich aan moet houden.

  De vraag “Wie is mijn naaste?” werd gesteld door een Jood uit het koninkrijk Judea. Het antwoord van Jezus was dus dat de halfbloed Jood uit het koninkrijk Israël diens naaste was.

  Beide ‘volkeren’ waren afstammelingen van Abraham, Izaäk en Jacob.

  Jammer genoeg is bovenstaande informatie nagenoeg niet bekend bij het meerendeel van de christelijke kerken.

  Liked by 1 persoon

  • Bezorgde burger zegt:

   En nog een kleine aanvulling:

   Dat ‘vluchtelingen’ in een land komen dat ver is komen te staan van zijn Joods-Christelijke wortels ligt niet aan de bevolking maar aan haar overheid.

   Ik heb nooit gevraagd om al die wetteloosheid, belachelijke inzichten in de relatie tussen man en vrouw, aanzetten tot overspel, homohuwelijk, euthanasie van een ieder die de staat geld kost, abortus en een immorele overheid!

   Liked by 1 persoon

 8. Marlies zegt:

  Juiste uitleg van “De barmhartige Samaritaan”- een verademing!

  Like

 9. Petra DeBoer zegt:

  Wat deze hervormde dominee zegt klopt als een bus en daarnaast staat er ook duidelijk in de bijbel dat christenen geen afgoden dienaren mogen opnemen in hun gemeente en er ook niet mee samen aan tafel mogen gaan om te eten zoals sommige christenen doen en de duivelse feesten van de islam meevieren.

  1 Korintiërs 5: 11-13

  Liked by 1 persoon

  • Patriot 2.0 zegt:

   Waarom is dit nauwelijks bekend? Graag reactie.

   Like

   • Tom zegt:

    Ik geloof zelf in een diepere oorzaak en gevolg. Hopelijk mag ik het uitleggen van de webmaster.

    Honderden jaren hebben christenen de Joden vervolgt en geprobeerd uit te moorden. Dit eindigde uiteindelijk met de holocaust.
    In de Bijbel wordt herhaaldelijk gewaarschuwd dat wie aan Gods volk (de Joden) en aan Gods Land (Israël) komt zal worden geoordeeld.

    Nu zijn we op het punt aangekomen dat we spijt hebben van wat we de Joden hebben aan gedaan. Dit proberen we goed te maken door een derde ‘godsdienst’ te knuffelen en te accepteren: de islam…

    Vanuit een bepaald schuldgevoel is er een misplaatste vorm van socialisme onze christelijke maatschappij binnen gedrongen. Een vorm van socialisme wat collectieve zelfmoord inhoudt.

    Weet dat de eerste christengemeenschappen zijn ontstaan in het Midden Oosten! Ja! Het Midden Oosten was christelijk. Nu dus niet meer.

    Noem het karma of noem het geprofeteerde straf van God maar nu zijn wij aan de beurt in het Westen.

    Hopelijk laten de christelijke kerken hun ongefundeerde socialistische koers los en verkiezen ze God weer boven hun ego.

    Ik ben echter van mening dat het al te laat is.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Patriot 2.0., vele christenen kennen de bijbel niet goed en gaan ook zelf niet op onderzoek uit in de bijbel. Ze laten zich leiden door voorgangers van kerken, en zoals bekend zijn de kerken ook geïnfiltreerd door de linkse kerk en ook de theologie universiteiten behalve de theologie universiteit van de christenen op de biblebelt. Er zijn nu dus vele voorgangers die links zijn en naast het christendom een linkse ideologie verkondigen. Dat gaat echt niet samen en is niet Gods woord.

    Er zijn genoeg christenen die het wel weten maar niks zeggen want anders ben je immers een racist, nazi e.d.

    Ik heb het in bovenstaande over de protestantse kerk want de RK kerk is een geval op zich en de opwekkingsgemeenten zoals de baptisten en de pinkster gemeente is weer anders. In elk geval zou voor elke christen de bijbel als leidraad moeten dienen en dat gebeurd helaas niet. Dat ergert me verschrikkelijk want de islam is niks meer dan afgoderij van een maangod en deze afgodendienaren dien je niet in je gemeente op te nemen en dus ook niet in je land wat christelijk is.

    Dat emeritus ds. D. Heikoop van de protestantse kerk met dit artikel komt is dan ook het woord van God in de bijbel en niet wat vele anderen zeggen. Ik zelf vind 1 Korintiërs 5: 11-13 erg belangrijk omdat het een brief van apostel Paulus was aan de gemeente., dus de christenen en niet de Joden.

    Like

   • BertG. zegt:

    Omdat jij waarschijnlijk met je smartfoon zit te spelen als je in de kerk bent, en Petra zit op te letten wat de dominee allemaal uitkraamt.
    Daarom is het nauwelijks bekend bij jou.
    Gewoon de volgende keer je smartfoon thuis laten.

    Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    @Tom
    Dank voor uw reactie.
    Zie: Tom Holland, Het vierde Beest

    Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    @BertG
    Ik dacht net dat we weer vriendjes waren geworden, en nou gaat het weeeer mis. Jammer, hoor.

    Like

   • BertG. zegt:

    Patriot,
    Dat is nou het probleem met christenen, ze kunnen nergens meer om lachen.

    Liked by 2 people

   • Wolf zegt:

    Volk met een vreemd bijeloof [islam] en zij die andere goden aanbidden mogen zelfs niet hun schoorsteen laten branden en dus wonen en leven tussen de gelovigen in de God van Abraham. zij die dat toch doen moeten weg uit het land of gedood worden. Het Oude Testament staat bomvol deze Wetten Gods! Dat nieuwe afgoderij testamentje wat een paar bladzijden achrer aan de Bijbel isgeplakt moet er worden afgescheurd wat dat is bestemt voor de C.U. en andere linksdeugende hippie achtige islam knielers.

    Liked by 2 people

   • Patriot 2.0 zegt:

    @BertG
    Christenen deugen inderdaad ook niet…

    Liked by 2 people

   • BertG. zegt:

    Dat maak jij er van.
    Ik vind ze ergens wel grappig hoe fanatiek sommige kunnen worden.
    De 1 weet het nog beter te vertellen dan een ander, en dat gaat zo maar door.
    En het gaat helemaal nergens over.
    Qua lange tenen doen ze echt veel onder aan de mossels.
    Wat ik hier soms lees, dat houd geen mens voor mogelijk aan godsdienst gelul.

    Liked by 1 persoon

   • Patriot 2.0 zegt:

    @BertG
    Ja , dat maak ik inderdaad op uit jouw woorden. Goed begrepen!!

    Liked by 1 persoon

  • Dewevoga zegt:

   Wat dacht u van 2 Joh 7:12

   Like

   • Tom zegt:

    Of 1 johannes 2 vers 22:

    “22 Wie is de leugenaar, dan die loochent, dat Jezus is de Christus? Deze is de antichrist, die den Vader en den Zoon loochent.
    23 Een iegelijk, die den Zoon loochent, heeft ook den Vader niet.
    24 Hetgeen gijlieden dan van den beginne gehoord hebt, dat blijve in u. Indien in u blijft, wat gij van den beginne gehoord hebt, zo zult gij ook in den Zoon en in den Vader blijven.”

    Zet dit eens af tegen de koran (onderstaande tekst staat in de al aqsa moskee… Dat gedrogt dat op de plek staat van de Joodse Tempel):

    Soera 4.171
    Mensen van het boek! Ga niet te ver in jullie godsdienst en zegt over God alleen maar de waarheid. De masieh (messias) Isa de zoon van Marjam is Gods gezant en zijn woord dat hij richtte tot Marjam en een geest bij hem vandaan. Gelooft dan in God en zijn gezanten en zegt niet: “Drie”. Houdt daar mee op, het is beter voor jullie. Immers, God is één god. Geprezen zij hij! Dat hij een kind zou hebben! Van hem is wat er in de hemelen en wat er op aarde is. God is goed genoeg als voogd.

    Islam is in de letterlijke zin van het woord de antichrist waar in de Bijbel voor gewaarschuwd wordt.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    Ja, ook dit van apostel Johannes is belangrijk maar te onduidelijk voor velen omdat het niets zegt over wie je wel of niet op moet nemen in je gemeente.
    In Deuteronomium staat er iets over het weren van vreemdelingen maar weet zo even niet uit mijn hoofd waar. Meneer Taljaard weet dat vast wel want hij was het die me daar op wees.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    Sorry mijn reactie om 23.53u. was voor Dewevoga.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Tom, voor 1 Joh 2 vers 22 geld hetzelfde als ik Dewevoga schreef. Bovendien ook de Joodse religie erkent Jezus Christus als Gods zoon niet.

    Ik gebruik al jaren de online statenvertaling met de kanttekeningen want die kanttekeningen verduidelijken het één en ander. Bovendien is dit de vertaling rechtstreeks uit het Hebreeuws, Grieks en Aramees van de oorspronkelijke bijbel.

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik vind 1 Joh 7:18 toch een stuk overtuigender.

    Like

   • Asgard zegt:

    Bert,…. 1 Joh 7:18

    Wee de aarde, wee de atheisten, die hun vingerplant liefhebben en op heimlijke plaatsen er mee speelt, gij zult het licht niet zien, gij vingert er maar op los, geen hemel dan aarde voor u, overspel met de vingerplant ziet de Heere als verachtelijk, in duisternis zult gij blijven!

    Like

   • BertG. zegt:

    Asgard, geeft niks, ik heb pas een heleboel LED lampen gekocht.

    Maar je ziet het hé, dat ik er ook verstand van heb.
    Ik schud de spreuken zo uit mijn mouw.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Jij vecht niet tegen de “Bierkaai”, jij vecht tegen de Bijbel.
    Dat gevecht kun je dus niet winnen: Jesaja 40:31

    Like

   • BertG. zegt:

    Romeinen 12:21

    Lucas 6:27/28

    Lucas 6:35

    1 Petrus 2:23

    Lucas 6:40

    Liked by 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Als we toch in wartaal blijven kletsen hier, dan kan ik er ook wat van.

    Liked by 1 persoon

   • Wolf zegt:

    @ BertG. 2 september 15.o9 uur: Proest! WAHAHAHAaaaaaa……

    Liked by 1 persoon

   • Wolf zegt:

    @ Bert.G. 2 september 15.16 uur; Heerlijke en eerlijke humor! Moet altijd keihard hardop lachen om uw prachtige zeer scherpe eerlijke reacties. Nu een half uur later nog…….

    Like

   • BertG. zegt:

    Wolf, ben je ook al die afkortingen na gegaan.
    Er zit nog een heel verhaal in ook verstopt.
    Waar het precies over gaat, weet ik niet.

    Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Tom, met uw uitleg ben ik het in verschillende opzichten niet eens. U scheert alle christenen over één kam want waren het christenen uit het Midden-Oosten (zoals de Syrische orthodoxe kerk) die Joden aan het vervolgen waren? Nee, daar deden ze niet aan mee en ook niet de Protestantse kerk die Calvijn volgden na de reformatie.

   Verder kan ik u meegeven dat alleen God weet wie tot zijn volk behoren en dat bekeerlingen of nazaten van bekeerlingen daar niet toe behoren. De vraag is dus: Wie is een afstammeling van Izaäk? Tevens is Gods beloofde land niet per definitie alleen de grond van het huidige Israël.

   Ook maakt uw reactie niet duidelijk waarom vele christenen niet weten waarom ze de islam niet moeten omarmen en ze de bijbel niet kennen.

   Like

 10. reageerbuis zegt:

  Een verademing dit artikel.
  Een zeer politiek incorrecte visie over het opnemen van vreemdelingen is afkomstig van
  niemand minder dan Thomas van Aquino. Hij onderscheidde vreedzame en vijandige relaties met vreemdelingen. Tegen criminele vreemdelingen en verraders moest de staat bescherming bieden. Vreedzame vreemdelingen moesten goed worden behandeld, waarbij hij zich beriep op het Oude Testament. Als vreemdelingen volledig toegelaten wilden worden tot het burgerschap moesten daar twee of drie generaties overheen gaan. Daarbij verwees hij naar Aristoteles. Thomas zag in dat de mensen die een land hebben opgebouwd betere besluiten over de toekomst van een land kunnen nemen dan nieuwkomers. Hij en de oude Joden wisten dus al, dat beleid waarin nieuwkomers alle rechten krijgen, vraagt om ellende. Humane opvattingen over migranten mogen niet leiden tot het laten overnemen van een land en dat is precies wat er nu dreigt te gebeuren (21 januari 2016, http://verenoflood.nu/bijbelse-discriminatie-wapen-tegen-invasie/ ).
  Zie ook Exodus 22:21 en 22:9 .

  Liked by 2 people

 11. King Arthur zegt:

  Goed stuk en goed uitgelegd door het Reformatorisch dagblad.
  Dit zijn we niet helemaal van hen gewend.
  Dit dient zoveel mogelijk doorgestuurd te worden naar alle gutmensch gristenen.
  Hopelijk doen ze er iets mee en stoppen met de zwaar debiele welkomsliedjes.

  Liked by 1 persoon

  • Patriot 2.0 zegt:

   Niet gewend? Ik vind de SGP erg scherp hoor, op dit gebied.

   Like

   • boorzalf zegt:

    En daar sta je dan als Afgaan aan de zijkant met een groot mes op zak. Dan denk je toch die zijn hartstikke gek.

    Liked by 2 people

   • Petra DeBoer zegt:

    @Patriot. 2.0., de SGP ziet het heel scherp en ben het met hun eens over de islam.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Dat die welkoms liedjes zingers knetter gek zijn, ben ik het mee eens en ik ben niet eens een Afghaan, ik ben geloof ik een 2de rangs Nederlander, want ik ga in beroep tegen de blauwe enveloppen verenigingen van onterecht geldgraaiers. 😀

    Like

  • Wolf zegt:

   En ook nog een onwetende in een rolstoel om de zieligheids industrie ook mee te laten wenen…………. hahahaaa.. wat als diegenen bij dat station die levensgevaarlijk gewond is neergestoken een zoon was van deze linkse jankende Jezuslover???

   Liked by 1 persoon

  • Tom Hendrix zegt:

   Onnozele halzen. Ongelooflijk wat een schapenvolk hebben we in Nederland. Allemaal besmet met het “achterlijke rode, linkse virus”.

   Like

 12. Yvonne zegt:

  Ach onze Rutte betuigd weer eens zijn medeleven met de 2 neergestoken Amerikaanse toeristen in Amsterdam, die worm de dader had hier helemaal niets te zoeken zoals vele anderen
  Slijmbal die Rutte, ze hadden de dader door zijn kop moeten schieten nu kan de bevolking ook nog de ziekenhuis kosten ophoesten

  Liked by 4 people

 13. Patriot 2.0 zegt:

  Ik ben het “een hele kleine beetje” zat om, om de oren te worden geslagen met verkeerde interpretaties van mijn eigen Christendom.

  Ik wil mijn eigen religieuze en culturele tradities verdedigen en ik vind dat ik er recht op heb, ook volgens de Bijbel!!!

  Like

  • scherpschutter1943 zegt:

   Doe je best Patriot, met je christendom. Maar reken niet op ij als het fout met je afloopt.

   Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    Ik vind dat ik, en met mij Nederland en heel Europa het recht heeft om zijn eigen tradities te verdedigen, en niet in foute interpretaties (van het Christendom: onbegrensde barmhartigheid et cetera) moet stappen en de grenzen wagenwijd moet open zetten voor alles en iedereen.
    Ik kan me niet voorstellen dat u het daar mee oneens bent. Daarom denk ik dat u mijn reactie niet goed heeft gelezen.

    Like

 14. Guus Velraeds zegt:

  Interview met Femke Halsema over de terroristische aanslag op CS Amsterdam.

  Like

  • Yvonne zegt:

   Ik kijk nog niet eens
   Arrogante tuthola

   Liked by 2 people

  • Steven zegt:

   Die moeten ze vastbinden op een tafel…je weet wel….

   Like

  • Wachteres zegt:

   Tja, natuurlijk vindt Femke de aanslag verschrikkelijk.

   Maar die is wel het gevolg van het ‘experiment’ waar zij ook achter staat, maar waar zij haar kinderen niet de dupe van wilde laten worden. Die werden door haar van een zwarte school verwijderd.

   Terecht vroeg een vrouw haar of het volk wel de dupe van het experiment van de ‘elite’ [een multiculturele samenleving creëren] mocht worden. Blijkbaar voelt niemand zich schuldig, ook niet degenen die stemmen op dit plan.

   De slachtoffers zijn ‘collateral damage’ veronderstel ik. Je moet wat over hebben voor je droom: een ideale, niet-blanke samenleving.

   Liked by 2 people

  • ruud beijer zegt:

   Ook deze volksverrader weten we te vinden.Halsema komt aan de beurt op bijltjesdag.

   Liked by 1 persoon

 15. Elisah zegt:

  https://fenixx.org/2018/09/01/syrische-bisschop-tijd-voor-syrische-vluchtelingen-om-terug-te-keren/

  Syrische bisschop: Tijd voor Syrische vluchtelingen om terug te keren

  Het is tijd dat de Syriërs die het land tijdens de oorlog hebben verlaten om terug te keren. Verklaarde bisschop Louka H. El-Khouri in verband met het bezoek van Mikael Jansson (Alternatief voor Zweden) aan het land. Het land is nu veilig, verzekert hij in een videoclip.

  Like

 16. scherpschutter1943 zegt:

  Stop met dat christelijke gelul. Verdedig jezelf en kom voor jezelf op. Dat is niet alleen een recht maar ook een plicht. De christenen hebben al te vaak achterover geleund met hun bijbelse uitspraken en opvattingen en scholen daarna achter de ruggen van de nietgelovigen die wel het vuile werk deden, ook voor de christenen.

  Liked by 2 people

  • Tom zegt:

   Wel eens gehoord van de kruistochten? Vroeger verdedigde het christelijke Europa zich tenminste nog tegen de islam.

   Wat hebben niet gelovigen zoals aanhangers van D66, Groenlinks, PvdA en de SP tot nu toe gedaan? Ook zij volgen een raar idee van Marxistisch socialisme.

   Like

  • BigLJohn zegt:

   Scherpschutter1943; Verdedigen doen die onnozele watjes door na een aanslag te gaan zeulen met bloemen en kaarsjes. En voor zichzelf opkomen doen ze door telkens op Rutte en Pechtold te stemmen, want zij zijn er van overtuigd dat die weten wat goed voor hun is. Het is simpelweg game over, zonder een kans om het spel opnieuw te beginnen. En dat geloof van de pedokerk heeft ons door alle tijden alleen maar bang gemaakt, en laat ons nu zitten nu de moslims al bijna naar onze keel vliegen. Zelfs de paus is een vazal van de islam geworden….Verdedig jezelf en kom voor jezelf op….Hoe lang zullen we het nog volhouden in deze satanische wereld voordat ze ons naar de keel vliegen. Het is geen 5 voor 12, maar 5 over 12, van de volgende dag !

   Liked by 2 people

  • David zegt:

   Dieren mogen wel hun territorium hebben en grenzen stellen, dat vind iedereen heel gewoon

   Liked by 3 people

 17. Thomasson zegt:

  @Tom. Je vraagt: wat hebben niet gelovigen zoals aanhangers van D66, Groenlinks, PvdA en SP (vergeten VVD) tot nu toe gedaan? Het antwoord is: zij voerden en nog steeds voeren een beleid die Nederland tot een collectieve zelfmoord dwingt. Het gaat zelfs niet meer over culturele vernietiging, maar met hen migratie en vluchtelingenpolitiek riskeren ze de naakte bestaan van miljoenen Nederlanders. Nederland is door haar geografische en geologische ligging een uitzondering in Europa. Het land kan gewoon niet bestaan zonder homogene bevolking die dezelfde mentaliteit en dezelfde culturele waarden deelt. Na de reformatie was de Nederlandse bevolking in staat om de vijandigheid tegenover elkaar te staken en verder naast elkaar samen te leven. Katholieken en christenen leven in gemengde dorpen of steden. Ieder heeft zijn kerk. Maar er wordt samengewerkt. Er wordt samen gestreden tegen de eeuwige vijand : de zee en wateroverlast. Een prima voorbeeld zijn de dorpen in het Westland. Iedere dorp heeft een aantal kerken behorend tot diverse christelijke stromingen. Maar werken doen ze samen. Door hechte samenwerking zijn de dorpen van het Westland tot de motor van de Nederlandse economie geworden. Echter de komst van moslims naar Westlandse dorpen kan men vergelijken met een snelle verrottingsproces die de alles tot verval brengt. Deze groep leeft een parasieten bestaan die in niets bijdraagt aan de samenleving er omheen. Moslims sturen hen opgroeiende kroost mensen aan te vallen in parken of op straat. Zodra ze in aantallen groeien bedreigen en vallen ze buren aan met een doel: ze te verjagen en hen huis te bemachtigen. Dat gebeurt vooral in dorpen die grenzen aan Den Haag. Helaas is de college van B&W erg zwak. Ze zijn doodsbang voor hen islamitische bevolking. Echter ze zijn nog banger voor de huidige beleidsmakers om voor racisten en xenofoben te worden uitgemaakt. Dus, zij laten de boel de boel.
  Juist de verrotte mentaliteit van partijen zoals D66, PvdA, GL, maar ook VVD en zelf het CDA zorgen ervoor dat bloeiende gemeenten met hardwerkende mensen tot verval worden gebracht.

  Liked by 3 people

  • ruud beijer zegt:

   Beste regeerders het zijn toch ook de christenen die hun geloof en volk verraden voor de islam.Gelukkig zullen de christelijke huichelaars hun straf niet ontlopen
   Het word druk aan de poorten van de Hel
   Als die christelijke wegkijkers zullen als farizeeërs en tollenaars branden in de Hel

   Liked by 2 people

   • Petra DeBoer zegt:

    @ruud beijer, God oordeelt wie naar de hel gaat en wie naar de hemel gaat en u niet.

    Like

   • ruud beijer zegt:

    Petra de Boer de christelijke huichelaars en wegkijkers zullen hun straf niet ontlopen.Ben jij ook een wegkijker?Ook jij zult later branden in de Hel.Lees je bijbel maar.Tollenaars en farizeeërs gaan naar de Hel.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @ruud beijer, u kent de bijbel helaas niet en ik zou als ik u was maar eens nalezen waarom Jezus aan het kruis stierf.

    Like

   • ruud beijer zegt:

    Petra,in de bijbel staat het verhaal van Jezus die een tempel bezocht.Hij kwam daar farizeeërs en tollenaars tegen die zich afkeerde en die een andere god vereerde.Dat is nu ook met de vele huichelachtige christenen in Nederland het geval.De opperhuichelaar van de Cu de gristenunie wil dat de christenen de islam omarmen. Walgelijke farizeer. Wedden dat zij gaan branden in de Hel?En jij ook als je je geloof niet verdedigt. Islam is de Hel.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @ruud beijer, mensen die een afgod aanbidden is wat anders dan christenen die wellicht onwetend zijn en zo de islam binnen halen maar niet zelf in een moskee liggen te bidden.
    Voor wat de CU betreft ben ik het met u eens en als christen moet ik dan ook niks van de islam hebben maar dat had u kunnen weten want dat heb ik vaak genoeg geschreven.
    Verder is het aan God wie wel en wie niet in de hemel komt want u kunt niet weten wat God wel weet.

    Like

   • ruud beijer zegt:

    Beste Petra u heeft gedeeltelijk gelijk.Gedeeltelijk omdat ik niet begrijp waarom wij met behulp van vele christenen de islam in ons land laten.Islam is haat naar andere geloven naar vrouw en homo,s naar Joden enz enz
    Ik snap die christenen niet en hoop dan ook dat vele hun straf niet zullen ontlopen

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @ruud beijer, ik begrijp die christenen ook niet en de voorgangers ook niet die de islam omarmen. Fijn in elk geval dat emeritus predikant D. Heikoop wel met het juiste uit de bijbel komt en het hopelijk toch weer wat christenen de ogen doet openen.

    Like

  • Tom Hendrix zegt:

   @Thomasson: 07.57. uur. Geen speld tussen te krijgen. De ellende begon, onder Joop den Uyl, die Turken en Marokkanen toestond te blijven, en hun hele familie liet overkomen. Daarna de gekkigheid, dat zij ook nog hun tweede paspoort konden houden. Maar niet alleen de PvdA, maar ook het CDA en de VVD en D66, zijn schuld aan de huidige misére. Nota bene billenknijper Lubbers en de VVD, lieten nog massa volk uit Turkije en Marokko toe. Daar is de ellende al begonnen, vanaf 1972 al.

   Liked by 1 persoon

 18. Jean zegt:

  De migranten zijn geen bedreiging voor onze cultuur want “echte” migranten passen zich aan maar die achterlijke perverse gewelddadige barbaarse zwijnerij islam is de ware bedreiging voor onze samenleving, die zwijnerij hoort hier nooit thuis en moet asap verboden en verdreven worden zo niet is Europa een totaal verwoest uitgemoord continent op zeer korte tijd.
  Laten we de verantwoordelijken in dat EU gedrocht hun straf niet ontlopen, asap oppakken en opsluiten en ze eerst alles afnemen wat ze bij mekaar gestolen hebben en dat teruggeven aan de rechtmatige eigenaars nl. de Europese Belastingbetalers.

  Liked by 1 persoon

 19. kampersrene zegt:

  Bovendien ook de Joodse religie erkent Jezus Christus als Gods zoon niet. …Ik leer iedere dag iets bij Petra DeBoer:
  2 september 2018 om 00:30 “” Dank zij Petra weet ik nu dat God kon neuken

  Like

  • A Ruygrok zegt:

   Walgelijke reactie.., God is God ! Wie ben jij om je zo plat vloers over Het Almachtig Goddelijk Wezen uit telaten…
   A.Ruygrok, Monster.

   Like

   • scherpschutter1943 zegt:

    citaat van Maarten ’t Hart: “Wie god verlaat heeft niets te vrezen”. Dus concluderend, uw god bestaat niet en andere goden evenmin. Citaat Harry Kuitert, emeritus hoogleraar in de godgeleerdheid te Kampen. : “Alles over boven, komt van beneden”. Conclusie, er bestaat geen god. Dus A. Ruygrok, u lijkt wel een moslim, die zijn ook zo snel op hun islamitische teentjes getrapt. Ze willen de waarheid niet kennen. Zou prettig zijn als u zich wat matigt in uw oordeel over andersdenkenden.

    Like

   • BertG. zegt:

    Waarom is het nou weer walgelijk.
    Maria heeft het Josef wel weten te verkopen dat ze door god verkracht was.
    En die lulhannes geloofde het ook nog.

    Liked by 1 persoon

   • BertG. zegt:

    En die jezus kon ze hele leven al niet goed uitleggen wie ze vader was.
    Dus toen ie wat ouder werd heeft ie er een heel verhaal bij verzonnen als verklaring.
    En dat vonden ze wel zo grappig, dat ze daar boeken vol hebben over geschreven.
    Eigenlijk was het een soort van Andre van Duin uit die tijd.

    Liked by 1 persoon

   • A Ruygrok zegt:

    Idd.., S. Schutter.., Christenen mogen zoals de moslims wel assertiver reageren op spot en hoon van De Alleen Heilige Drieënig God en HEERE …, dat is ook de oorzaak van de huidige maatschappelijke en politieke situatie…, de lauwheid van het Christendom waardoor spotboeven als maarten ’t hart , jan wolkers ect. Een podium hebben gekregen en krijgen.., wie God verlaat heeft smart op smart tevrezen.., Christenen hebben dat wel aantewijzen in Woord en Geschrift.., verder zegt God ; “Mij komt de wrake toe”..,
    En jank nou niet dat er geen God bestaat.., nog in de WO2 zaten de Bedehuizen afgeladen vol, tot aan de nok toe .., maar het is als in de dagen van wel eer .., dat God moest opmerken : het volk is vet geworden .., het trapt achteruit..,ze denken Mij niet meer nodig te hebben…, en vervolgens kwamen Gods oordelen er overheen.., en in die zelfde dagen leven wij nu ook.., tenzij.., wie weet.., wij ons van deze heilloze weg bekeren…, zo als ooit de Koning van Ninevè deed met zijn volk op de prediking van Jona…,
    A. Ruygrok, Monster.

    Like

   • kampersrene zegt:

    Beste Ruygrok maar wie is de echte God ….Allah ….God de vader…..Bhoedda of die van de Joden ?.Het heeft allemaal te maken met onze opvoeding ….Als jij de echte God kent geef mij een seintje dan weet ik tot wie ik moet bidden

    Like

   • BertG. zegt:

    Wat bedoel je hier precies mee.
    “wie God verlaat heeft smart op smart tevrezen..,”

    Dat je moet oppassen voor kleine autootjes onderweg?

    Like

  • bigljohn zegt:

   Ja, ja. Zo lust ik er er nog wel eentje ! De olifant heeft de dikste, en de heilige Geest heeft de langste. Hij heeft helemaal vanuit de hemel naar de aarde toe Maria bevrucht ! Dan moet je we een hele lange hebben !

   Like

 20. Cleo zegt:

  Luister 5 minuten naar deze vrouw. Ze is als kind met haar ouders gevlucht uit Turkije naar Duitsland, omdat ze als christenen in Zuid-Oost Turkije werden getreiterd en gediscrimineerd en bedreigd. Ze is zuster en ze komt regelmatig in vluchtelingenkampen in het Midden-Oosten. Daar spreekt ze o.a. christenen die door moslims wirden tegenwerkt om te vluchten: hun asielaanvragen worden door ‘leidinggevende’ moslims weggegooid. In hun plaats regelen die moslims dan dat alleen moslims asiel kunnen aanvragen.
  Luister en verspreid dit a.u.b. zoveel mogelijk via social media: https://youtu.be/YzKuNOgYfoo

  Liked by 1 persoon

 21. Henk.V zegt:

  Ik zal mij op maandag eens in dit interessante stuk verdiepen en er op reageren.
  Het Reformatorisch Dagblad biedt mij geen gelegenheid het hele verhaal van de predikant op zondag te lezen op deze site (hoewel het NIET op zondag is geschreven…)
  Ik begrijp uw overwegingen echt wel, maar een beetje soepelheid van geest kan geen kwaad, geachte ”Refo boys” 🙂
  Het thema dat Ds Heikoop aanroert is namelijk OP ELKE DAG VAN DE WEEK actueel, dus ook op zondag……

  Like

  • Henk.V zegt:

   Ik las het hele betoog van deze emeritus predikant met grote aandacht en waardering , omdat er uit zijn woorden helder inzicht in de schandelijke situatie spreekt, waarin wij zijn beland door de huidige onverdedigbare en dwaze immigratiepolitiek .
   Hij reageert op een artikel van Frank van Putten die zich qua kerkelijke gezindte in dezelfde hoek bevindt als hijzelf.
   De politiek correcte opvatting van van Putten ( ruimhartige toelating van ”migranten” op Bijbelse gronden) wijst hij van de hand (ook op Bijbelse gronden). Zijn uitleg van het citaat waarvan van Putten zich bedient verschilt duidelijk , omdat hij de tekst nauwkeuriger en vollediger citeert en de implicatie daarvan duidelijk verklaart. . Dit ”citaten duel” toont aan dat men altijd terughoudend met aangehaalde teksten moet omspringen, omdat steeds de vraag moet worden gesteld in welke context en tegen welke achtergrond bepaalde uitspraken destijds werden gedaan.

   Dat ik het betoog van Ds Heikoop grotendeels onderschrijf zal niemand verbazen. Ik vind zijn goed uitgewerkte conclusie , die er op neerkomt dat ook aan de veronderstelde hulpbehoevende medemensen die hier met scheepsladingen worden binnengehaald nadrukkelijk eisen van aanpassing moeten worden gesteld, volstrekt juist.

   In de huidige situatie ,waarom wij NIET hebben gevraagd als volk (!) schuilt echter een kolossale adder onder het gras!.
   Van hogerhand (onze politieke elites, de linkse partijen en de EU) wil men hier perse mensen naar toe halen die er een ideologie op nahouden die totaal NIET bereid is om zich in te voegen in een niet-islamitische maatschappij vorm, waarin de normen en waarden door de islam worden verworpen, omdat die door mensen op schrift zijn gesteld. De onwil van de islam om ook maar één concessie aan ”ons.” te doen, zit heel diep in de islam ingebakken.
   De islam wil NIET SAMEN MET ANDEREN vormgeven aan een maatschappij.Zij wil als ENIGE inspirerende kracht die maatschappij modelleren naar eeuwenoude patronen. De islam heeft het Midden oosten en Noord-Afrika al veertien eeuwen in de greep. Aan de verovering van Zuidoost Azië en zuidelijker Afrika wordt momenteel stevig met grove middelen gewerkt en ook in Europa zit de islam niet stil.

   Iedereen die de geestesgesteldheid van deze ideologie begrijpt zal zich hierover NIET verbazen.

   Heeft Ds Heikoop met zijn conclusie gelijk wanneer hij zegt dat migranten een bedreiging vormen voor de Nederlandse cultuur? Zeker,maar zij zijn een bedreiging voor ELKE niet-islamitische cultuur, zoals ik zojuist uiteen zette.Overal waar de islam opduikt zal bedreiging ontstaan.

   Maar vormen deze niet-westerse immigranten onze enige bedreiging? Nee, natuurlijk! Wij hebben een permanente bedreiging van onze joods-christelijke, humanistische cultuur van binnenuit: politiek correct lieden die opzettelijk of onopzettelijk niet meer willen weten dat Europa EEUWENLANG wel degelijk een hoogontwikkelde cultuur bezat die zich voedde uit de Bijbel en uit humanistische opvattingen.
   Sommige mensen vragen zich nu al af OF wij nog wel een eigen cultuur hebben. Die is goed! De Europese cultuur was zo succesvol dat elke samenleving die elders in de wereld van de grond kwam de Europese cultuur tot voorbeeld nam.

   Het is de vraag of iedereen die zich in het gesprek mengde dat zich naar aanleiding van Ds Heikoops bijdrage ontwikkelde zich voldoende bewust van de vraag: Wat willen wij hier gezamenlijk nu precies verdedigen?.
   De vraag is namelijk niet of men nu nog gelooft, of ,al dan niet, nog naar een kerk gaat, maar of men voldoende beseft wat de ware aard van ”Europa” is! Die is altijd geweest Bijbels gefundeerd , aangevuld met waardevolle humanistische zienswijzen.
   Ons HELE maatschappelijke systeem berustte daar op..
   Wie dat niet meer beseft weet nauwelijks nog wat men eigenlijk wil verdedigen ”wanneer de vijanden voor onze poorten staan ”
   En dat wij ons moeten te weer stellen tegen alles wat onze bijzondere plaats in de wereld wil vernietigen lijkt mij een waarheid als een koe.

   Liked by 3 people

   • Patriot 2.0 zegt:

    Vergeet de Grieks-Romeinse basis niet.

    Liked by 1 persoon

   • Patriot 2.0 zegt:

    Zie:
    Andrew Wheatcroft: De Vijand voor de Poort.

    Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    “Van hogerhand (onze politieke elites, de linkse partijen en de EU) wil men hier perse mensen naar toe halen die er een ideologie op nahouden die totaal NIET bereid is om zich in te voegen in een niet-islamitische maatschappij vorm, waarin de normen en waarden door de islam worden verworpen, omdat die door mensen op schrift zijn gesteld.”

    Ik herhaal een stukje van bovenstaande tekst:
    ” …maatschappij vorm, waarin de normen en waarden door de islam worden verworpen, omdat die door mensen op schrift zijn gesteld…”

    Die normen en waarden zijn door MENSEN op schrift gesteld, ja. Maar toch ook religieus geinspireerd (volgens gelovige mensen, uiteraard?

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Henk V, goede reactie maar het humanisme is oorspronkelijk gebaseerd op de Griekse mythologie en zie ik als christen niet als basis van Nederland.

    Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    @PetraDeBoer
    Dat hoef jij niet zo te zien (mythologie, humanisme), maar het is wel zo.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Patriot 2.0. zo zie ik het inderdaad niet want het georganiseerde humanisme bestaat nog maar sinds 1856 in Nederland. Het humanisme van vandaag de dag in Nederland deelt vele morele waarden die God ons christenen gaf maar ze erkennen God niet. Pas sinds 1960 werd het humanisme groter in Nederland. Ik vind toch echt dat Nederland als basis het christendom heeft en niet het humanisme. Het Jodendom is ook te verwaarlozen als basis want dat waren altijd maar kleine groepen in bepaalde steden en dorpen. Onze grondwet is gebaseerd op de bijbel en vele andere wetten ook. Daarnaast bestaat het christendom al vele eeuwen in Nederland.

    Like

   • Patriot 2.0 zegt:

    @Petra
    De basis ligt bij het Christendom, EN misschien voor een kleiner deel, bij de Klassieken / humanisme.

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Patriot 2.0, het christendom is inderdaad al eeuwenlang de basis van Nederland en de klassiekers hebben wel wat invloed gehad op vooral de elite want de gewone burger was eeuwenlang analfabeet. Het humanisme is pas sinds de 60-er jaren aan invloed gaan winnen en betekende juist de afbraak van het christendom. Het humanisme behoort bij de linkse kerk.

    Like

 22. Wolf zegt:

  De N.T. ‘christenen’ willen allemaal graag barmhartig Sameritaantje spelen, DIE worden NOOIT wakker, dat mag ook niet van hun softe andere wang toekerende ‘Jezus’ .

  Like

  • Asgard zegt:

   Wie is wel wakker?? Atheistische stemvee hebben hun pyjama nog steeds aan, met geen mogenlijkheid wakker te krijgen, zelfs niet met een stoeptegel op de kop!

   Like

 23. ruud beijer zegt:

  De christenen hebben hun geloof verraden om bij de islam in een goed blaadje te komen
  U zult daarom als farizeeërs branden in de Hel

  Liked by 1 persoon

 24. Tom Hendrix zegt:

  En wat nog erger is, in Nederland, gaan Nederlandse scholieren, gedwongen door linkse schoolbesturen, en marxistisch ingestelde christelijken, naar de moskee. Hoe ver is het al gekomen, en daar worden ze gevraagd te buigen voor die kotsallah. En waar zijn dan nu de Kamervragen van het hypocriete CDA en de CU? Iemand…en waar is de SGP nu? Iemand.
  Lees maar op de link van: http://www.cultuurondervuur.nu Ongelooflijk dat men deze gang van zaken slikt. Nederland is verloren op deze manier.

  Liked by 2 people

  • Wachteres zegt:

   Precies, Tom. het is altijd éénrichtingsverkeer

   Ik zou me kunnen voorstellen dat basisschoolkinderen met de klas een kerk, een synagoge, een moskee en desnoods nog meer godsdientige richtingen gaan bezoeken om een beeld te krigen van de godsdiensten die in Nederland een rol spelen.

   Geloof maar niet dat de moslimkinderen gedwongen worden om ook maar ergens heen te gaan, buiten hun eigen moskee.

   Ik heriinner mij dat – een aantal jaren geleden – kinderen in Amsterdam van een imam te horen kregen dat zij allemaal naar de hel gingen, omdat ze ‘ongelovigen’ waren.

   Je kind zal maar met zo’n verhaal thuis komen.

   Liked by 1 persoon

   • Patriot 2.0 zegt:

    “Geloof maar niet dat de moslimkinderen gedwongen worden om ook maar ergens heen te gaan, buiten hun eigen moskee.”

    Nee, natuurlijk niet. Mag niet van die godsdienst. En op kritiek heeft links Nederland weer een prachtige oplossing gevonden: VRIJHEID VAN GODSDIENST, volgens de Grondwet, jaja…. Daar heeft u niet van terug, haha… of wel?

    Like

   • Tom Hendrix zegt:

    @Wachteres: 17,46. uur. Bedankt voor de reactie, Wachteres. De islam wil maar één ding, overheersen!

    Like

 25. scherpschutter1943 zegt:

  Beste Ruygrok. Het was niet mijn bedoeling om u te schofferen maar ik bied u hierbij mijn excuses aan als u dat wel zo voelt. Gaat u gerust door met geloven in uw god en bijbel, als u dat goed doet, ok. Echter hebben andersdenkenden het VOLSTE recht om uw heiligheden te bekritiseren. Wat me wel opvalt dat er inderdaad veel kritiek wordt geleverd op de christelijke godheid maar dat er geen enkele kritiek komt over Allah zijn profeet mohammed. Ook in de media en bij de nl.cabaretiers, geen woord over mohammed maar wel over christenen. Kennelijk houden die zogenaamde lolbroeken liever hun kop op hun romp. Kritiek op de christenen is niet levensgevaarlijk. Op islamieten wel.

  Like

  • A Ruygrok zegt:

   Beste S.., u schoffeert mij niet… , ( Let op.., dat u God niet schoffeert…,) maar waarom zou u ” mijn ” Heiligheden toch bekritiseren daar is geen enkele reden toe.., De God van de Bijbel is volkomen volmaakt de Bron van al het goede.., dat Hij u tot eeuwig voordeel zij…,
   A.Ruygrok, Monster.

   Like

   • ruud beijer zegt:

    Tegenwoordig ben ik bekeerd tot het geloof van de kerk van het vliegende spaghetti monster. Heerlijk om al die andere geloven op hun plaats te zetten want laten we nou eerlijk zijn het is toch allemaal spokerij.?Wij wachten nog op toestemming om op officiële documenten afgebeeld te worden met een vergiet op het hoofd. Dat schrijft onze kerk voor.Islam mag een hoofddoekje dragen voor een pasfoto.Wij eisen het recht op een vergiet.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s