VS: Antifa roept op tot gewelddadige omwenteling – media en linkse politici bagatelliseren

Screenshot_74

(Door: Reinhard Werner – Vertaling: E.J. Bron)

Terwijl er in Duitsland nog altijd klachten over een zogenaamde “Amerikanisering” te horen zijn, heeft een uitermate onappetijtelijk Duits exportartikel de VS bereikt: de zogenaamde “Antifa”. De linkse extremisten voelen zich er daar inmiddels ook toe geroepen om aan de rest van het land het morele goede, dat zij menen te belichamen, met geweld op te dringen.

epoch times

Zoals meerdere media berichten, hebben het ministerie van Homeland Security en de FBI in de VS verleden jaar al de zogenaamde Antifa in vertrouwelijke documenten als “autochtone terroristen” gekwalificeerd. De “anarchistische extremisten” worden daarin beschuldigd van aanvallen op de politie, regeringsinstellingen en politieke instituties.

De agressiviteit van de extreem linksen tegen alles wat uit hun oogpunt het “kapitalistische systeem”, “racisme”, “fascisme” of “sociale onrechtvaardigheid” voorstelt, zou sinds 2016 duidelijk zijn toegenomen, citeerde “Politico” uit de documenten.

Terwijl media en democratische politici er hun verontrusting over tot uitdrukking brengen dat Republikeinen hen een “lynchmeute-mentaliteit” toedichten, hebben alleen al de vorige week vermeende linkse extremisten in het hele land vijf partijbureaus van de Republikeinen aangevallen en verwoest. In Austin, Texas, werden afgesneden varkenskoppen bij de ingangen van stembureaus en bureaus voor de verkiezingscampagne aangebracht.

Bureaus van Republikeinen verwoest, varkenskoppen tegen stembureaus

Er bestaan niet alleen personele raakvlakken tussen Antifa-groepen, de “Democratische Socialisten van Amerika”, de Communistische Partij van Amerika en andere links-extremistische organisaties. Ook bij acties zoals demonstraties voor woonhuizen van politieke tegenstanders of hen lastigvallen in restaurants en op openbare plaatsen treden leden van de Democraten en openlijk communistische groeperingen gezamenlijk op.

De “Rode Gardes van Austin”, die beschikken over meer dan 8000 volgers op Facebook beschikken, huldigden onlangs in een bijdrage ter gelegenheid van diens 42e sterfdag de langjarige communistische staatschef van de Volksrepubliek China, Mao Zedong, wiens “revolutie” en de daaropvolgende maatschappelijke experimenten volgens bevestigde informatie van historici minstens 65 miljoen doden hebben geëist.

Terwijl conservatieve websites zoals “Infowars” van Alex Jones of “Right Wing News” wegens zogenaamde schendingen van de gemeenschappelijke standaards van Facebook en andere sociale media verwijderd worden, zijn soortgelijke maatregelen tegenover links-extreme accounts niet bekend. Zelfs onverholen oproepen tot geweld schijnen een duurzame presentie niet in de weg te staan.

Er schijnen echter verschillen van atmosferische aard tussen “Democratische Socialisten” en de “Rode Garde” met betrekking tot de politieke tactiek te bestaan. Terwijl de “Democratische Socialisten” proberen binnen de Democratische Partij macht te verkrijgen, die nog verder naar links te rukken en invloed in het Congres te krijgen, roepen de “Antifascisten” van de Rode Garde op tot de boycot van “burgerlijke verkiezingen”. Zij vinden de tijd rijp om een “Rood Leger” te vormen, dat in een daad van georganiseerd revolutionair geweld de bestaande staat moet vernietigen en moet vervangen door een communistische dictatuur:

“Dat betekent hoofdzakelijk zich onder de vlag van het maoïsme te verenigen, zelfverdedigingseenheden te vormen, die op een gegeven moment tot een machtig Rood Leger aaneengesloten worden, het zelfbestuur van de gemeenschap onder de bescherming van het leger te versterken en een nieuwe staat vormen om oorlog tegen de oude te voeren.”

Mao als voorbeeld

Verder staat er in hun oproep:

“Boycot de burgerlijke verkiezingen! Verkiezingen – nee, revolutie – ja! De heersende klasse zal niet meer heersen! Revolutie en volksoorlog!

Dat de actie met de varkenskoppen tegen alle stembureaus gericht was, lag eraan dat niet alleen het “homofobe imperialistenzwijn”, zoals zij de Republikeinse senator Ted Cruz noemen, zich verzet tegen hun politieke wil, maar ook diens Democratische tegenkandidaat Beto O´Rourke hen als “zionistisch imperialistenzwijn” lang niet links genoeg is.

De “Rode Garde van Los Angeles” heeft zich solidair verklaard met de kameraden uit Austin en hun varkenskop-actie op Facebook met instemmende woorden gedocumenteerd. Behalve conservatieve websites zoals “Far Left Watch” en “Gateway Pundit” hebben echter maar weinig media over de georganiseerde overvallen door linkse extremisten op partijkantoren en stembureaus bericht.

Links-extremisme en gewelddaden van zogenaamde Antifascisten zijn zelden onderwerp in de berichtgeving van Amerikaanse mainstream media. De voor het eerst in de jaren-80 in Amerika ten tonele verschenen groepen, die refereren aan de Duitse “Antifaschistische Aktion” uit de vroege jaren-30, hebben in het begin vooral gewelddadige ruzies uitgevochten met neo-nationaalsocialistische en zogenaamde “White Supremacy”-organisaties.

Strategie van de spanning

Later hebben ze – orthodox-marxistische tradities en neomarxistische leren zoals de “repressieve tolerantie” van Herbert Marcuse volgend – het begrip “fascisme”, waarvan het bestrijden zij tot hun doel hebben gedefinieerd, continu naar alle niet-socialistische politieke aspiraties uitgebreid.

De radicalisering van delen van de Democratische Partij na de verkiezing van Donald Trump tot president van de Verenigde Staten en een doelgerichte strategie van spanning door het provoceren van gewelddadige twisten met rechts-extremisten zijn gunstig voor de Antifa. Weliswaar veroordeelde bijvoorbeeld de Democratische fractievoorzitter in het Congres, Nancy Pelosi, in augustus 2017 de gewelddadige overvallen op een conservatieve protestoptocht voor de vrijheid van meningsuiting in Berkeley, andere linkse politici en intellectuelen verdedigden bijvoorbeeld het optreden van linkse extremisten met het oog op de mars van gewelddadige rechts-extremisten diezelfde maand in Charlottesville. Nauwelijks iemand stelde echter de vraag of het überhaupt tot geweldsexcessen gekomen zou zijn wanneer de politiek, de media en de “civiele samenleving” de mars van maximaal 500 uit meerdere Amerikaanse staten bijeengekomen rechts-extremisten genegeerd in plaats van hen d.m.v. anti-protesten en omvangrijke berichtgeving op te waarderen.

Inmiddels proberen ook gevestigde politici van de Democraten in toenemende mate de bereidheid om geweld te gebruiken en het politieke fanatisme van de Antifa voor hun eigen doelen te gebruiken – bijvoorbeeld de Congresafgevaardigde Maxine Waters, die er meermaals openlijk toe had opgeroepen om Republikeinse politici met georganiseerde meutes tot in het dagelijks leven lastig te vallen.

Demonisering van politieke tegenstanders moet drempel verlagen

De drempels om samen te werken met de Antifa zijn in de VS echter nog altijd hoger dan in Duitsland, waar zelfs de president oproept tot het bezoeken van concerten met links-extreme en geweld-verheerlijkende bands en het openlijk betwijfelen van een video van de Antifa een chef van de binnenlandse veiligheidsdienst de kop kan kosten.

In Duitsland hebben het diepe schuldcomplex op grond van het nationaalsocialisme en de “strijd tegen rechts”, door middel waarvan de antiautoritaire basisconsensus van de periode-Adenauer in feite door een “antifascistische” werd afgelost, de zogenaamde “democratische partijen” elk moreel argument tegen de ideologie van de Antifa uit handen genomen. Sindsdien neemt deze steeds meer de functie aan van een onwettige meningsversterker in de zin van de “democratische consensus” tegenover ongewenste “rechts-populisten”.

In de VS speelt dit aspect geen beslissende rol. Daar heeft de Antifa de hulp van de mainstream-linkse politici en media nodig bij de demonisering van politieke tegenstanders en de choquerende werking van gewelddadige excessen van extreem-rechtsen om morele highground te verkrijgen.

Bron:
www.epochtimes.de
Door: Reinhard Werner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", Barbarisme, belangenverstrengeling, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, democratie, demoniseren, dictatuur, hersenspoeling, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, nationaalsocialisme, nieuw fascisme, Rotterdam, Socialisten, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, VS, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

4 reacties op VS: Antifa roept op tot gewelddadige omwenteling – media en linkse politici bagatelliseren

 1. koddebeier zegt:

  Op naar de Fema kampen met links !

  Geliked door 1 persoon

 2. Perfide Albion zegt:

  Het wordt tijd om naar de VS te vertrekken. Die demo-ratten schoppen we dan naar Europa. Kunnen ze daar fijn links gaan zitten wezen met de rest van de communisten.

  Geliked door 1 persoon

 3. ronjaspers zegt:

  Waar is “extreem rechts” geen bewijzen geen voorbeelden.De linkse nazi,s (socialisten) volgen het voorbeeld van hun grote vriend,nazi propaganda minister “joseph goebbels” als je een leugen lang genoeg blijft herhalen dan gaan mensen er vanzelf in geloven.

  Like

 4. kampersrene zegt:

  Ik zie maar “een” oplossing …Stem “groen” als je nog zin hebt in de toekomst….met al de Chinesen maar niet met den deze

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s