WEET JE NOG DE JAREN-30…

Screenshot_318

Armoede in de jaren-30.

(Door: “Driek”)

Het was in de dertiger jaren dat er een overschot was aan huurwoningen. In een stad van twintigduizend huizen stonden er meer dan tweeduizend huizen leeg. Doch wanneer men over voldoende geld beschikte, werd je door de makelaar met een taxi langs de enorme voorraad huizen gereden. Hier kon men een half jaar gratis wonen, daar kreeg je alles naar eigen smaak opnieuw geschilderd, behangen en gewit, alsmede den tuinaanleg. Kom daar nu eens om.

Er waren toen, in dien rampzalige tijd, huizen met zes grote kamers, badkamer, keuken, centrale verwarming, garage en een tuin van duizend vierkante meter voor slechts vijfendertig gulden per maand. Als je goedkoop met vakantie wilde, moest je overigens naar het buitenland gaan. Met vijftig gulden kon een echtpaar een week in Brussel logeren. In Duitsland kocht je allerlei rare soorten marken.

In 1938 konden zelfs burgers die hun kop diep in het zand hadden gestoken, niet langer verhelen dat Adolf Hitler een gevaarlijke gek was, die het Duitse volk zou veranderen in één moordzuchtige, krankzinnige, collectieve waanzin. Toch bleef den Nederlander onder aanvoering van Hendrikus Colijn (1864–1944) geloven dat wij er wel buiten zouden blijven. Ook toen werden we voorgelogen door een minister die zijn zakken alreeds had gevuld bij de Bataafse Petroleum Maatschappij. Er is werkelijk niks veranderd. Gewetenloos tuig is ook in 2018 aan de macht. En wederom doen we er helemaal niks tegen.

Screenshot_322

Het NSB-blad Volk en Vaderland van de met zijn tante getrouwde griezel Anton Mussert verscheen in de straten. Tienduizenden lieden met alleszins gerechtvaardigde minderwaardigheidscomplexen en maatschappelijk mislukten liepen achter dien rattenvanger aan. En zo is dan in 1940 het alles onthullende einde gekomen. De uitslag was verrassend. Vele kleinen bleken groot te zijn, en vele groten klein. Over dit alles heen werpt een zwarte schaduw duisternis, de schaduw van de hoge berg kinderschoenen, gerukt van honderdduizenden kindervoeten, in Auschwitz. Voor wie van 1930 tot 1945 bewust heeft geleefd, kan het daarna nooit meer helemaal licht en zonnig worden.

Ik wens U allen nog een gezegende dag.

Door:
“Driek”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in dictatuur, landverraad, Nederland, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

33 reacties op WEET JE NOG DE JAREN-30…

 1. Jade zegt:

  Weer een 10 met een griffel
  voor dit artikel, Driek.

  Like

 2. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Hier moet ik mijn geliefde “Driek” met schroom toch corrigeren
  dat genoemde woning-overschot is er vandaag nog steeds
  maar de gewenste huurder moet niets echt presteren
  en onze Rechts- en Wetbescherming is..nou ja..wat eh. sleets.
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 1 persoon

 3. paulzwueste zegt:

  Geweldig geschreven Driek!

  Like

 4. Petra DeBoer zegt:

  Er zijn helaas aan het eind van WOII tijdens operatie paperclip door de Amerikanen vele nazi’s overgebracht naar Amerika en daar hebben we vandaag de dag nog steeds de ellende van, in de vorm van de deep state.
  Het nationaal socialisme is nog altijd niet verslagen alleen noemen ze het nu globalisme en de achterliggende ideologie van Karl Marx is natuurlijk socialisme, trotskisme, communisme en cultureel marxisme. Momenteel gaat de vraag rond: Is Rod Rosenstein een zoon van Himmler? Ze lijken in elk geval sprekend op elkaar.

  In elk geval is me inmiddels wel duidelijk dat we ooit de geschiedenisboeken over WOII opnieuw moeten schrijven. Heeft Hitler werkelijk zelfmoord gepleegd? In de door Trump vrijgegeven JFK files (op een 300 pagina’s na) zitten documenten die over Hitler gaan. Volgens die brieven die in het bezit zijn van de FBI is Hitler na WOII gespot in Columbia waar hij in een gemeenschap woonde met meer nazi’s. Later is hij volgens andere documenten naar Argentinië gegaan.

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Operatie_Paperclip

  https://vault.fbi.gov/adolf-hitler

  Geliked door 1 persoon

  • ruud beijer zegt:

   Beste Petra het gaat wel erg ver allemaal.Er is een deep state in Amerika,maar of dat allemaal oud nazi,s zijn daar heb ik mijn twijfels over. Overigens geloof ik ook niet dat we dag en nacht worden bespoten door vliegtuigen. Toch geloven vele mensen dat wel
   Ieder zijn meug , ik ben een pastafarian.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Ruud Beijer, Natuurlijk zijn niet alle deep state figuren oud nazi’s. Vele oud nazi’s zullen niet eens meer leven maar er zitten wel aanhangers van de nazi’s in de deep state.

    Dat van die vliegtuigen geloof ik ook niet.

    Like

   • marijke zegt:

    beste Ruud : het gaat nog veel verder, je bent nog niet op de HELFT…..

    Like

  • marijke zegt:

   Of die Rosenstein een zoon van Himmler is weet ik niet, maar wel dat Trudeau van Canada een zoon van Fidel Castro zou zijn ( toets in op You tube, daar is een serieuze documentaire van.
   Het volgende weet ik ook :
   http://www.bovendien.com/geschiedenis/geschiedenis/is-merkel-de-dochter-van-hitler
   zeer interessante link, LONG READ …..boel om over na te denken

   Like

  • Bob Koster zegt:

   @PetraDeBoer. Hitler was in 1945 reeds stervende (syfilus, opgelopen in Wenen bij een joods(!) knakenhoertje) dus kan hij onmogelijk in Z-Amerika oud geworden zijn. Ik heb een aantal boeken over nazi’s die daarheen gevlucht zijn maar Hitler was daar niet bij. Hij heeft wel degelijk zelfmoord gepleegd en zijn lijk werd door de Russen verbrand om te voorkomen dat de bunker een bedevaartsoord zou worden.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Bob Koster, dat is dan het woord van de Russen tegenover de getuige die een brief schreef, wat in de JKF files van de FBI zit. Alle JFK files zijn nog niet vrij gegeven en wellicht komt dat nog. Waarom zit zo’n brief in de JFK files? Omdat het onzin is?
    Er zijn heel veel zaken die wij niet geleerd hebben middels de geschiedenisboeken over WOII want wie financierde deze oorlog? O.a. Prescott Bush maar ook de Joden Max en Paul Warburg. Ik mag hopen dat de waarheid over Hitler alsnog aan het licht komt en denk dat dit ook gaat gebeuren want deze “geschiedenis” speelt een grote rol in de deep state die momenteel word opgerold.

    Like

   • fleckie zegt:

    Op 17.10.2014, onder ‘ socialistische massamoordenaars’,:…….’ Hitler door lamheid bedreigd’…….( overgenomen uit boek:’Het intieme Dagboek van EVA Braun,’ uitg.Ondern.” Confidentia”- Den Haag…… pag.172.)
    Op,29.5.2018, onder ‘Open brief aan de Britse elites’,
    Op 21.3.2015, onder ‘de EU kijkt weg’.*~*~*~*~*~*~*~*

    Like

   • marijke zegt:

    Ruud Beijer en Bob Koster : Lees de link van mij en Petra GOED DOOR ….en gooi die
    ` dogma `s ` en die leugens van vroeger eens aan de kant……ik weet dat dat moeilijk is
    maar we zijn voor wat betreft de geschiedenis zo ONTIEGELIJK VOORGELOGEN, dat , om die geschiedenis te begrijpen we feitelijk opnieuw moeten beginnen…..Dus begin maar in 1776…..mooi jaartal om mee te beginnen

    Petra, hartelijk dank voor jouw link, met nog meer aanvullende info, super goed !

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @Marijke, inderdaad 1776 maar eerst hoop ik dat de bende vanaf 1947 of 1948 (ik weet zo even uit mijn hoofd niet meer welk jaartal ex CIA agent Kevin Shipp noemde) opgerold word want velen daarvan leven nog en die mogen allemaal achter de tralies wat mij betreft. Daarna de waarheid naar boven vanaf begin WO I tot en met 1947/48 en dan vanaf 1775 tot WO I.
    Geen dank voor de link en succes met het onderzoeken van het één en ander.
    De zeer interessante video’s van Kevin Shipp staan op youtube en hij heeft een twitter account. Hij staat dus aan de goede kant van de zaak en kan vanuit zijn professie zaken heel goed duiden. Over de bestelauto van de man die nep bommen stuurde naar Democraten zegt hij ook het één en ander en vind dat de zaak stinkt. Waarschijnlijk zijn alle stickers met opzet op de bestelauto geplakt zodat Trump schuld zou krijgen. We wachten het af, hoe het zit.

    Like

  • paulzwueste zegt:

   Volkomen gelijk Petra.
   Hitler heeft vanzelfsprekend geen zelfmoord gepleegd achter die bunker.
   Hij is in ieder geval in Columbia aangekomen.

   Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @paulzwueste, ik kan het niet hard maken en deed ik ook niet maar ik weet inmiddels wel dat onze geschiedenisboeken niet de waarheid vertellen.

    Ik volg Q en gisteren werd bekend dat Q+ Donald Trump is. Q+ heeft maar een aantal berichten gepost op het qanon board, en de Amerikaanse volgers denken dat JFK jr. Q is, die alle andere berichten gepost heeft. JFK junior en Trump waren bevriend met elkaar en als ze een truc hebben uitgehaald om de deep state om de tuin te leiden dan leeft hij nog steeds. Anders is hij net als zijn vader om het leven gebracht door de deep state.

    Door de verschillende berichten op het Qanon board ben ik ook op onderzoek uit gegaan, evenals vele Amerikanen en andere burgers op deze wereld. Ik heb door Q en door de Amerikaanse Trump volgers op twitter heel veel geleerd over de deep state en alle leugens die ze hebben verkocht in de gehele wereld.

    Het is nu afwachten tot de Amerikaanse justitie zover is om alle aanklachten om te zetten naar arrestaties en ik weet wel zeker dat de waarheid naar boven komt. Dan kunnen vele politici (ook uit Nederland en de EU) beter maar snel zorgen dat ze heel snel uit de politiek verdwijnen en ik hoop dat al deze lui gearresteerd en berecht worden. Ik verwacht dat het een wereldwijd schandaal van jewelste word.

    https://qanon.pub/

    Geliked door 1 persoon

   • Harry zegt:

    Hitler is in 1889 geboren , desondanks zit ie dagelijks nog in zuid Amerika te genieten op de veranda van zijn gigantische haciënda .
    Op een geheime locatie , die niemand kent .
    Hij heeft pas nog met veel vertoon zijn 129-ste verjaardag gevierd .
    Zijn vriendin Eva is van 1912 en verkeert ook nog in prima gezondheid ondanks haar 106 jaren .
    Ze zijn nog steeds heel gelukkig samen .
    De herdershonden van Adolf leven ook nog dankzij de gezonde levensstijl .
    Champagne en kaviaar en je hebt het eeuwige leven .
    Al zijn vrienden uit de moeilijke periode van het socialisme waren aanwezig , Himmler , Göring , Goebbels , etc. etc . , alsmede vele buitenlandse volksvertegenwoordigers .
    John F. Kennedy was er ook en ze hadden Marilyn Monroe ook opgegraven voor de gelegenheid .
    Het was heel gezellig !
    Ze hebben afgesproken ieder jaar een reünie te houden .

    De menselijke fantasie kent geen grenzen .
    Het geloof in een god is een prima basis voor voorgaande onzin zoals hier boven .

    Chemtrails , aliens die zich voordoen als Amsterdammers , onbegrijpelijk hoe iemand zich te kakken kan zetten met waanzinnige ideeën .

    Logica is schaars .

    Geliked door 2 people

   • delamontagne zegt:

    Ja als je allemaal in dit soort n!-dingetjes gelooft, kun je ook net zo goed in allaha geleuven.
    Met jouw berekening van 129 jaar bedenk ik dat m’n vader dan nu 120 zou zijn geweest. Hij was van 1898.
    In Argentinië schijnen wel veel Duitsers te wonen, in ieder geval Duitstaligen.
    Ik heb eens een Zwitsers bemanningslid uit de machinekamer moeten begeleiden naar ’t Ziekenhuis in B.A.
    Was ergens klem tussen gekomen met de handen.
    Het was een groot Duits Ziekenhuis en wat ik zo vreemd vond, ALLES maar ook alles was in het Duits.
    De naam van het gebouw, het gebouw zelf zag er Duits uit, opschriften op de kamers, het personeel etc,etc.
    Het was a.h.w een enclave, een kolonie van Duits in eenSpaans sprekend land.
    Het was een heel eind met de taxi, naar de buitendistricten of Buenos Aires.
    Misschien is die Hitler daar toendertijd ook wel geholpen aan zijn verwondingen !

    Geliked door 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Harry, Elvis is ook nooit overleden.
    Die heeft zich om laten bouwen als lekker wijf.
    Daarom wordt ie ook niet herkent op straat.

    Geliked door 2 people

   • BertG. zegt:

    Het zijn ook alleen de geloof kneusjes op deze site die met de 1 na de andere complot theorie aankomen.
    Die waren toch al compleet van de pot gerukt dus die kan je alles wijs maken.
    Als je gelooft dat je een onzichtbaar fantasie vriendje heb die je wel komt redden, dan is de rest ook aannemelijk.
    Eigenlijk zouden al dit soort mensen verplicht moeten worden op genomen en een tijdje verplicht pilletjes slikken om de rest te beschermen tegen dit soort gekken.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Bert en Harry.
    Ik begrijp dat het moeilijk voor jullie moet zijn.
    Maar houdt het oog gericht op datgene wat je onmogelijk acht in het normale dagdagelijkse leven.
    Datgene wat de hogere machten doen… die over zoveel macht en geld beschikken dat hun leven voor ons gewone stervelingen ongrijpbaar en onbegrijpbaar is.
    Ik maak heel graag ’n grapje.
    Zie mijn reactie over Trudeau, op 17.59 uur, maar als het er op aankomt ben ik er van overtuigd dat er zoveel is dat voor ons verborgen wordt gehouden….
    Zou me overigens helemaal niets verbazen dat als Merkel eenmaal wordt afgevoerd er een nakomeling van haar en Hitler op zal staan.

    Like

 5. Leer ik toch nog iets op dit blog: over Hitler bij de farc? en over de tante van Mussert.

  Like

 6. Marlies zegt:

  Dit is op toodlessss herblogden reageerde:
  Zo is het, Driek. Nooit meer helemaal licht en zonnig. En nog steeds niets geleerd. Mensen zijn eigenaardige wezens.

  Like

 7. kampersrene zegt:

  Er is heden ten dage een nijpend tekort aan mooie geriefelijke woningen…..voor onze getaande Islambroeders !

  Like

 8. Jeanette K zegt:

  Toen was geluk heel gewoon…

  Like

 9. marijke zegt:

  Bert, Harry en Delamontagne : ……..ik stel voor dat jullie met zn drieen een `ouw-manne-kaffee beginnen, en daar elke avond gaan staan leuteren aan de bar, over alle `complot-theorieen die niet zouden kloppen, dan kun je NA al dat geleuter, ladder-zat en compleet verward je bed in duiken…..om vervolgens `s anderendaags op te staan met een knallende koppijn hahahaha
  ja ja…….laat die `kneusjes ` gewoon maar lullen, JULLIE HEBBEN GELIJK…..tuuuurluk !
  WAT doen jullie hier eigenlijk dan ?

  Like

  • BertG. zegt:

   De kneusje komen in opstand tegen het normaal verstand.

   Geliked door 1 persoon

  • BertG. zegt:

   En dan nog wat, was jij om 01:25 soms iets wat in de war waardoor je even dacht dat je nog op de site van Niburu aanwezig was.
   Anders snap ik de deze uitspraak niet zo goed.
   “WAT doen jullie hier eigenlijk dan ?”
   Ik kan toch echt nergens uit herleiden wanneer ik deze site goed bekijk dat we hier te maken hebben met een verzamelpunt voor complot theorieën waar je lekker los kan gaan in je fantasie daarover.
   Dus wat doe jij hier eigenlijk nog?
   Of was je zelf misschien bezig om ladderzat je nest in te duiken, dat zal dan wel behoorlijk goed gelukt zijn als ik zo jou reactie bekijk.

   Like

  • delamontagne zegt:

   Het zijn geen oude mannen, Bert is net over de 50, Harry net tegen de 70 en ik ben een klein beetje tegen de 80, maar niet OUD volgens de dokteur hier.
   Hier ben je pas oud als je 90 bent, heb dus nog 10 jaren………

   Like

   • BertG. zegt:

    Nog een klein half jaartje, dan ben ik alweer 56.

    Like

   • delamontagne zegt:

    Bofkont, dan heb je haast nog een 1/2 leven voor je.
    Je gaat in ieder geval de West-Europese=-burgeroorlogen meemaken, d’r op of d’er onder……………

    Like

  • Harry zegt:

   God , god , Marijke ,

   je slaat de plank goed mis .

   Ik kom NOOIT in een café , ik háát dat !
   Al die zuipschuiten , die met hun half of heel dronken kont ineens allemaal amateur psycholoog worden .
   Ik word al misselijk als ik er langs loop , wat haat ik die stank van bier !
   Allemaal grote verhalen van die kroegtijgers en naarmate men meer dronken wordt worden die verhalen steeds sterker . En een lol dat ze altijd hebben !
   De dames daar , die ik wel eens naar buiten zie komen of op een terras zitten , hebben meestal ook iets lellebellerigs , niet mijn ding .

   Maar er zijn er ook die zónder drank dronken zijn , geloofswaanzinnigen bijvoorbeeld , die hebben al waanideeën bij een glaasje water .
   Zoals Bert al zei , als je rijp bent om in god te geloven , sta je ook open voor meer van dat soort onzin .
   Ik kan me daar echt niks bij voorstellen hoor , maar ik ben blij dáár niet mee behept te zijn .
   Gewoon twee voeten op de grond .
   Eigenlijk is haast alles dat bestaat , zichtbaar , meetbaar of te bewijzen .
   Als het NIET zichtbaar is , meetbaar of bewijsbaar , is het waarschijnlijk onzin .
   Maar misschien moet je daar wel techneut voor zijn .
   Ik ben geen dromer .
   Geloof is geloof , daarom heet het ook GELÓÓF , ik heb nog niet het minste kruimeltje van bewijs ooit gezien .
   Er zijn er zelfs die menen dat een link naar Niburu of Xander iets zou bewijzen !

   Ik neem vanavond wél een glaasje wijn , hoor .
   Zou voor jou misschien ook wel eens goed zijn , dat verdrijft de muizenissen uit je hoofd .

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s